Mishandeling om kerkkeuze

Een vrouw uit Ens (Noordoostpolder) is mishandeld door haar man vanwege haar keuze voor een kerk. De vrouw was namelijk naar de 'verkeerde kerk' gegaan wat haar man kennelijk niet pikte.

Eerder op de dag had het echtpaar al ruzie over het religieuze onderkomen voor hun gezin. Na deze woordenwisseling had de vrouw blijkbaar gewonnen en de kerk van haar keuze werd bezocht. Bij thuiskomst bleek haar man echter een slechte verliezer en stond hij zijn vrouw op te wachten met een mes.

De man verklaarde tegen de agenten: "Ik wilde haar alleen maar bang maken en imponeren." Justitie laat weten dat de man de vrouw gestompt heeft en tegen de muur drukte, waarna hij dreigde haar van het leven te beroven. De kinderen hebben dit zien gebeuren en smeekten hun vader nog op te houden.

Uiteindelijk is de vrouw los gekomen en zij heeft haar toevlucht inmiddels in het buitenland gezocht. Zij heeft aangifte gedaan bij de politie en een scheiding aangevraagd. De man verklaarde tegenover de rechtbank dat hij 'erg veel berouw had' en 'wegens hun geloofsovertuiging' niet van zijn vrouw wil scheiden. Over twee weken zal de definitieve uitspraak van de rechter zijn.

Met dank aan R0N voor de submit.