Omstreden neuroloog Twente toont berouw

De omstreden neuroloog Ernst J.S. van het Medisch Spectrum Twente toont vandaag berouw in NRC Handelsblad. In een interview zegt hij zijn persoonlijke neergang weliswaar te betreuren, maar 'het is niets vergeleken met wat ik patiënten heb aangedaan'.

De neuroloog stelde jarenlang tientallen onjuiste diagnoses, schreef verkeerde geneesmiddelen voor en stal medicijnen uit het ziekenhuis. In september oordeelde een onafhankelijke commissie bovendien dat het Twentse ziekenhuis tussen 1992 en 2005 op de hoogte was van het falen van J.S., maar dat heeft verzwegen.

J.S. zegt in NRC in te zien dat het voor hem niet meer mogelijk is als arts te werken. Zijn fouten schrijft hij toe aan zijn medicijnverslaving. Vanaf 1999 zou hij afhankelijk geweest zijn van slaapmiddelen, als gevolg van stress door problemen thuis. "Eerst neem je een tablet voor het slapengaan, dan anderhalve, dan twee. Op het dieptepunt van mijn verslaving, slikte ik ze ook overdag. Ik nam zes tot zeven tabletten Dormicum of Mogadon. Je bent niet kritisch meer. Je brein functioneert op een nachtpitje."

Omstreden neuroloog Twente toont berouw  (foto: ANP)
Submitter:  Bron: ANP