Vingerversnipperaar legaal

Een zekere Derk Everts uit Zutphen had onlangs een vlijmscherp idee. Hij bedacht een zeer opmerkelijk anti-inbraaksysteem. Het door hem bedachte apparaat bestaat uit een hoekijzer, waarop om de 1,5 centimeter roestvrijstalen driehoekige mesjes zijn aangebracht. De punten van de messen zijn circa twee centimeter en zo scherp als scheermesjes. De strip met deze messen kan aan de binnenkant van een raam geschroefd worden. Deze strip kan dan vervolgens gemonteerd worden bij een raam dat gevoelig voor inbraak is.

De politie ziet het nut van een proefproces voor deze venijnige 'vingerversnipperaar' niet in. Het is volgens hen volkomen legaal, want het valt niet onder de wet Wapens en Munitie. Bovendien is de versnipperaar binnenin de woning bevestigd.

Wat wel als hinderlijk ervaren kan worden, is dat eventuele hulpverleners zich ook kunnen verwonden aan dit gevaarlijke apparaat. De eigenaar kan dan ook eventueel civiel aansprakelijk worden gesteld door slachtoffers, zoals hulpverleners, die door de 'versnipperaar' letsel of schade oplopen.

Met dank aan CamelNLD voor de submit!