Vatanen weerlegt beschuldigingen Todt

Jean Todt en Ari Vatanen doen er alles aan om later deze maand de nieuwe president van de FIA te worden. Todt beschuldigde de Fin een vies spelletje te spelen. De rallykampioen stelt in een brief echter dat hij de zwakke plekken van de FIA heeft aangetoond.

Todt zei dat Vatanen in zijn campagne mensen persoonlijk aan te vallen in plaats inhoudelijk zijn campagne te voeren. "Onze campagne draait om teamwerk," zei Todt in een brief. "We hebben altijd het belang van samenwerking tussen de verschillende bonden benadrukt. Onze opponent daarentegen is kennelijk uit op verdeeldheid. De negatieve toon van zijn campagne zet de eenheid van de FIA onder druk."

Vatanen schetst een heel ander beeld van de situatie. "Veel mensen hebben contact met mij opgenomen en mij gevraagd wat het spelen van een vuil spelletje precies inhoudt. Mijn antwoord daarop is simpel: als ik over verandering, democratie en transparantie spreek, wordt dat kennelijk als een persoonlijke aanval gezien op de betrokkenen binnen de FIA."

"Je zou het (de beschuldigingen, red.) kunnen zien als een ouderwetse tactiek, maar het blijft mij verbazen," zei Vatanen die het imago wil herstellen mocht hij op 23 oktober gekozen worden.