McLaren: "Meer spektakel bij pitstops in 2010"

De hoofdingenieur van McLaren Paddy Lowe verwacht dat de pitstops in de Formule 1 volgend jaar voor veel spektakel zullen gaan zorgen. Tijdens de stops mag er niet bijgetankt worden, maar alleen razendsnel van banden gewisseld.

"Ik kijk erg uit naar de pitstops van volgend jaar. Sinds 1993, toen het bijtanken werd ingevoerd, zijn de pitstops een stuk minder spectaculair. Daarvoor was het best fascinerend om de rivaliteit tussen de teams te zien bij de bandenwissels. Dat krijgen we volgend jaar weer," zei Lowe vanuit Brazilië.

"De concurrentie in de Formule 1 is nu alleen nog feller, dus ik denk dat we razendsnelle pitstops gaan zien. De monteurs zullen een groter aandeel krijgen in het raceresultaat en dat lijkt me een goede ontwikkeling. Op dit moment is het hun taak om niets fout te doen. Volgend jaar is het zaak om geen fouten te maken én zo snel mogelijk te zijn."

De coureurs moeten volgend jaar net als dit seizoen beide compounds banden gebruiken. Hierdoor moeten ze minimaal één keer per race binnen gaan komen.