Lotus F1 onthult eerste windtunnelmodel

Het nieuwe Formule 1-team Lotus heeft het eerste model van de nieuwe auto voor 2010 al gereed. Deze zullen in de windtunnel getest worden. Technisch directeur Mike Gascoyne beschouwt het gereedkomen van de modellen als een mijlpaal, maar zegt dat er nog veel moet gebeuren.

"De start van het testen in de windtunnel is een belangrijke stap in de ontwikkeling van een Formule 1-bolide. Het is spannend voor ons omdat we bezig zijn om ons voor te bereiden op ons eerste Formule 1-seizoen," zei Gascoyne. "Sinds het moment dat de FIA onze inschrijving accepteerde zijn we druk bezig geweest. We hebben er enkele maanden aan gewerkt, dus delen van de infrastructuur stonden al overeind. Zo waren de financiering, de fabriek en het management al geregeld."

"Sinds de bevestiging van de inschrijving half november hebben we zoals de recrutering flink versneld, als het ontwerpen van de auto. Dit is op welk punt we op dit moment zijn," zei Gascoyne die verwacht dat het team op schema ligt. "Ons doel is de auto half februari klaar te hebben. Dan kunnen we voor het seizoen nog testen en half maart in Bahrein aan de start verschijnen."

Volgens Autosport is Jarno Trulli een van de coureurs die hoog op het lijstje bij Lotus staat. "We zoeken veelzijdige coureurs. We willen betrouwbare en technisch onderlegde rijders die ons kunnen helpen bij de ontwikkeling van de auto gedurende het seizoen. Tegelijkertijd willen we ook rijders die hongerig naar resultaten zijn en die altijd het maximale uit de auto halen."


Plaatjes zijn klikbaar