Blind wil terugkeren naar Ajax 1

Lang hield Jong Ajax dinsdagavond stand in het DSB-stadion, maar in de verlenging kwam de klasse van AZ alsnog bovendrijven. Moussa Dembélé was de Amsterdamse verdediging in drie minuten twee keer te snel af. Daley Blind maakte, naast Oleguer, een prima indruk in de achterste linie.

Vijf competitiewedstrijden mocht Blind junior onder Marco van Basten spelen, maar met de komst van Martin Jol is de middenvelder op het tweede plan terecht gekomen. Letterlijk, want op maandagavond speelt hij mee met het tweede van Ajax. Het bekerduel met AZ was een uitgelezen mogelijkheid om te laten zien wat hij in z’n mars heeft.

"Voor mezelf wilde ik ook laten zien dat ik op dit niveau kan spelen", legt Blind na afloop uit aan Goal.com. "Dit is goed voor me. Hier word ik sterker van." En ja, Blind speelde een prima partij. Het gebrek aan lengte compenseerde hij door een uitstekende timing en door voetballend naar een oplossing te zoeken.

"Ik vond dat we de wedstrijd onder controle hadden", vervolgt hij over het duel. "Ook al waren zij het meest in balbezit. We hadden niet echt het idee dat ze er doorheen kwamen. We hebben een paar goede counters gehad, daar hadden we misschien iets meer mee kunnen doen. Het is gewoon zonde en onnodig."