Alonso moet zich ook melden bij WMSC

Ook Fernando Alonso is opgeroepen voor de World Motor Sport Council (WMSC) die morgen een hoorzitting houdt om de crash van Nelson Piquet jr. te onderzoeken die in Singapore 2008 plaatsvond. Dankzij een erg vroege pitstop wist Alonso te profiteren en de race uiteindelijk te winnen. De Spanjaard ontkent dat hij van opzet iets weet.

Afgelopen vrijdag werd Alonso op de hoogte gesteld van de dagvaarding en het kwam als volslagen verrassing. Piquet senior uitte tegenover de media zijn vermoedens dat Alonso wel afwist van het bedrog in wat vooral aangeduid wordt als crash- of Piquet-gate.

De aanwezigheid van de andere Renault-rijder is eveneens gewenst vanwege de relatie die Alonso heeft met Flavio Briatore. De Italiaan, die samen met Pat Symonds zelf opstapte bij Renault, is de manager van diverse coureurs. Wat de FIA wil onderzoeken, is of er geen sprake is van verstrengelde belangen indien een Formule 1-teambaas de belangen behartigt van andere coureurs. Het is echter niet onwaarschijnlijk dat ook aan Alonso gevraagd wordt naar andere incidenten die de afgelopen seizoenen onder toezicht van Briatore plaats hebben gehad.

Het is de vraag of Briatore aanwezig is, omdat hij dat niet verplicht is aangezien hij vrijwillig opstapte. Wie niet opgeroepen is om zijn verhaal te doen is Pat Symonds. Symonds, voormalig technisch directeur bij Renault, is op dit moment in Spanje op vakantie.

De verwachting is dat het Briatore verboden zal worden om nog in de toekomst in de pits en paddock te komen. Dat zal zijn werk als manager van onder andere Mark Webber en Heikki Kovalainen bemoeilijken. Briatore is ook één van de oprichters van de GP2.