'Man. United wil Schalke 04-doelman Neuer'

Manchester United zou plannen hebben om doelman Manuel Neuer los te weken bij Schalke 04. Voor de getalenteerde sluitpost zouden The Mancunians twintig miljoen euro op tafel willen leggen.

Eerste doelman Edwin van der Sar is momenteel uitgeschakeld vanwege een blessure aan zijn hand. Ben Foster en Tomasz Kuszczak staan ook nog onder contract bij de Engelse landskampioen, maar met het oog op de toekomst zou men Neuer een zeer interessante optie vinden bij United.

Schalke-trainer Felix Magath is op de hoogte van de belangstelling uit Engeland. "Ik heb gehoord dat United interesse zou hebben in Neuer. Maar zolang er niets officieel is, kan en wil ik me er niet over uiten", luidt de reactie van de oefenmeester tegenover Welt Online.

Eerder deze zomer wilde Bayern München achttien miljoen euro op tafel leggen voor Neuer, maar destijds werd de jonge doelman nog als 'onverkoopbaar' beschouwd door Schalke. Nu Manchester United twintig miljoen wil neertellen voor de sluitpost, lijken de zaken echter te veranderen.

Een dreigende transfer naar Bayern zou met deze overgang tot het verleden behoren. Bovendien zou Schalke door de miljoenen uit Engeland zelf meer mogelijkheden krijgen op de transfermarkt. De ervaren Matthias Schober zou bij een vertrek van Neuer doorschuiven naar de positie van eerste doelman bij die Königsblauen.