Stoner kampt met bloedarmoede

De oorzaak voor het mindere rijden van MotoGP-coureur Casey Stoner lijkt te zijn gevonden. De Australiër kampt met een milde vorm van bloedarmoede en heeft daarnaast last van een ontsteking van het maagslijmvlies.

Stoner kampte sinds de race in Catalunya met een mysterieuze ziekte die hem uitgeput over de finish liet komen. In Assen had de Ducati-rijder geen kracht genoeg meer om op het podium plaats te nemen. In Laguna Seca viel de Australiër gedurende de race terug, omdat hij door zijn ziekte het tempo niet meer bij kon houden.

Daarop is Stoner in Amerika gebleven om allerlei tests te ondergaan om de oorzaak van zijn kwaal te vinden. "Ik ben tot zaterdag in de Verenigde Staten gebleven om allerlei tests te ondergaan," zei Stoner. "Ik wil alle doktoren bedanken die hier bij betrokken waren. Hopelijk voel ik me stap voor stap beter na de indicatie die zij gesteld hebben. Ik voel me nog steeds niet 100%, maar het grootste probleem zijn nu de ribben die ik bezeerd heb na een crash in de kwalificatie van de GP in de VS. Het zal nog wel een lastig weekend worden, maar we doen zoals altijd ons best om bij de leiders uit het kampioenschap in de buurt te blijven."

Komend weekend komen de coureurs op de Sachsenring in Duitsland in actie.