Schaars verlengt contract

Stijn Schaars en AZ hebben een akkoord bereikt over een nieuw contract. Beide partijen kwamen donderdagmiddag een akkoord overeen.

Schaars heeft zijn handtekening onder een verbintenis gezet, die hem tot medio 2012 aan de Alkmaarders verbindt. Zijn vorige contract zou volgend jaar aflopen. AZ was al geruime tijd in gesprek met de aanvoerder, die nadrukkelijk in verband werd gebracht met Bayern München. Doordat Schaars een nieuw contract heeft ondertekend, lijkt het erop dat hij volgend seizoen niet wordt herenigd met zijn oude trainer Louis van Gaal.

"Wij zijn heel blij dat onze aanvoerder zijn vertrouwen in AZ heeft uitgesproken", was de eerste reactie van AZ's directeur voetbalzaken Marcel Brands via het digitale thuis van zijn club. "Stijn geeft hiermee een duidelijk signaal af om samen met AZ verder te groeien."

De 25-jarige Schaars speelde afgelopen seizoen voor het vierde achtereenvolgende jaar in het shirt van AZ. In 2005 werd hij overgenomen van Vitesse en in Alkmaar werd hij naarmate de tijd vorderde een belangrijke schakel.