FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 4 juni 2009

Johnson wil zich revancheren bij Engeland

Portsmouth-verdediger Glen Johnson wil de kans op revanche in het Engelse nationale elftal met beide handen aangrijpen. Hij is door bondscoach Fabio Capello geselecteerd voor het WK-kwalificatieduel tegen Kazachstan.

De Engelsman mocht in de laatste vier interlands als basisspeler binnen de lijnen verschijnen en lijkt zaterdag tegen Kazachstan ook weer te mogen spelen. Het keerpunt van zijn interlandloopbaan was de interland tegen Duitsland. Nadien ging hij meer spelen.

"Het is geweldig voor spelers om in zulke duels te mogen spelen. Ik ben daar heel gelukkig mee, dus ik probeer zo lang als ik kan mijn plaats vast te houden", zei Johnson op de site van de FA.

"Ik denk dat mijn wedstrijd tegen Duitsland het keerpunt is geweest. Toen heb ik me over alle kritiek heen weten te zetten. Maar ik wil daar niet te lang stil bij blijven staan. Ik leef van wedstrijd tot wedstrijd en ik geef elke wedstrijd gewoon alles."

Roma-trainer Spalletti sluit vertrek naar Juve uit

Luciano Spalletti heeft Juventus moeten teleurstellen. De Oude Dame had de trainer van AS Roma graag overgenomen, maar Spalletti heeft besloten trouw te blijven aan Roma.

Dit heeft de oefenmeester na gesprekken met de president van de Romeinen, Rossella Sensi, besloten. Ondanks een teleurstellend seizoen van AS Roma, wilde de club met hem verder. Juve lag op de loer na de 'scheiding' met Claudio Ranieri, maar kon niet toehappen.

Spalletti staat reeds sinds 2005 aan het roer bij de club, die de thuiswedstrijden afwerkt in Stadio Olimpico. In het gesprek met de president zou zijn afgesproken dat de keuzeheer afziet van de laatste twee jaar van zijn contract.

Ciro Ferrara moet nu volgens de Italiaanse media de nieuwe oefenmeester van Juventus worden.

Elia: "Nog nooit bij duel van Oranje geweest"

Eljero Elia bezocht nog nimmer een wedstrijd van Oranje, maar staat mogelijk zaterdagavond in Reykjavik tegen IJsland zomaar in de basis.

Tijdens een gesprek met KNVB TV onthulde de rappe aanvaller van FC Twente dat hij nog nooit een wedstrijd van Oranje live gezien heeft. "Ik ben nog nooit bij een wedstrijd van het Nederlands elftal geweest."

Het is mogelijk dat Elia prompt als basisspeler een wedstrijd van Oranje meemaakt. "Ik kan niet wachten, en geniet nu al overal van. Ik ben al heel blij als ik op de training een hesje krijg."

De begeerde buitenspeler vertrekt in de transferperiode mogelijk naar het buitenland. Hamburger SV zou verregaande interesse hebben, maar nu Martin Jol is vertrokken naar Ajax, staat een transfer op losse schroeven.

[upd] Twaalf Nederlanders vast in Bolivia

Twaalf Nederlanders zitten vast in Bolivia. Zij behoren tot een grotere groep buitenlanders die wordt vastgehouden door inwoners van het plaatsje Uyuni. De gijzelnemers eisen dat in hun stad een asfaltweg wordt aangelegd.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigde vandaag een bericht van die strekking in dagblad Spits.

De Nederlandse ambassade in Bolivia heeft inmiddels contact gehad met enkelen van de Nederlanders. Volgens een woordvoerder van het ministerie maken de gijzelaars het goed. "Ze klinken opgewekt, de sfeer is goed, ze kunnen vrij rondlopen en eten in restaurantjes in het plaatsje." De woordvoerder zei dat de ambassade in Bolivia ook contact heeft met de plaatselijke autoriteiten.

Uyuni ligt op meer dan 3600 meter hoogte in de regio Potosi in het zuiden van Bolivia. Het stadje met ruim 10.000 inwoners drijft vooral op het toerisme. Vlakbij ligt de zoutvlakte Salar de Uyuni, met een oppervlakte van ruim twee keer de provincie Gelderland; de grootste ter wereld.

Update 22:20 uur

De groep is inmiddels weer op vrije voeten, zo meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken. De ontvoering heeft niet geleid tot een akkoord over de asfaltweg.

F1-voorspeller: Grand Prix van Turkije

Komend weekend staat de Grand Prix van Turkije op het programma in de Formule 1. Daarom kun je jouw voorspelling voor de F1-voorspeller nog invullen tot 4 juni 23:59 uur. Je kunt je voorspelling naderhand altijd nog bekijken.

Wat kun je winnen?

Je kunt dit jaar fantastische prijzen winnen. De nummer één wint de Coca-Cola ZERO Race Experience, een dag zelf rijden in spectaculaire automobielen op het circuit van Zandvoort aangeboden door Bleekemolens Race Planet. De nummers twee tot en met vier winnen een jaarabonnement op Formule1 RaceReport, het blad voor de Formule 1-fan. De nummers vijf tot en met veertien winnen ieder twee kartheats van Bleekemolens Race Planet Indoor Kartbanen.

Dus vul je voorspelling in tot 4 juni 23:59 uur.

'Natalee - The Musical' komt eraan!

De zaak is al uitvoerig op de televisie langsgekomen, er is over geschreven in de kranten, er zijn boeken over verschenen en nu is één van de meest spraakmakende verdwijningszaken uit de afgelopen jaren ook op de toneelplanken beland. We hebben het over de zaak-Natalee Holloway, de Amerikaanse toeriste die in 2005 op Aruba verdween na een avondje stappen met Joran van der Sloot. De theatergezelschappen PIPS:lab, Codarts en Zeebelt brengen een voorstelling genaamd Natalee - The Musical op de planken van het reizende cultuurfestival de Parade. De voorstelling zal te zien zijn in Utrecht en Rotterdam, zo laten de drie gezelschappen vandaag weten.

De nadruk zal in het stuk overigens niet zozeer liggen op het verhaal zelf, wat in de media al in vele varianten verteld is. Centraal staat vooral de mediahype die rond de zaak werd gecreëerd. Belangrijke personages in de musical zijn, naast Joran van der Sloot, dan ook Peter R. de Vries, Patrick van der Eem en Beth Holloway.

Voorbeschouwing Grand Prix van Turkije

Komend weekend staat de Grand Prix van Turkije op het programma. Jenson Button gaat naar de Bosporus als de onbetwiste leider in het Formule 1-kampioenschap. Dit weekend zal de Brawn GP op de hielen worden gezeten door Red Bull Racing en Ferrari dat hier traditioneel erg sterk is. Kan Felipe Massa hier wederom winnen en kunnen Toyota en BMW Sauber zich revancheren na het debacle in Monaco? We weten het zondagmiddag.

Het in 2005 geopende Istanbul Park is een van de meest geslaagde Hermann Tilke creaties. Het 5,3 kilometer lange circuit biedt veel spektakel door de hoogteverschillen en het kent goede inhaalmogelijkheden.

De teams met goede downforce en veel motorvermogen zijn hier in het voordeel, maar met tactisch vernuft kun je ver komen. Bocht acht is de beroemdste bocht van het circuit, want de coureurs moeten driemaal insturen.


Lengte: 5.338 km
Aantal ronden: 58
Totale lengte: 309.356 km
ronderecord: 1:24.770 (Montoya - McLaren-Mercedes MP4-20, 2005)

Coureurs

Pos RijderNationaliteitTeam Punten
1J. Button EngelandBrawn-Mercedes51
2R. Barrichello BraziliëBrawn-Mercedes35
3S. Vettel DuitslandRBR-Renault23
4M. Webber AustraliëRBR-Renault19.5
5J. Trulli ItaliëToyota 14.5
6T. Glock DuitslandToyota 12
7F. Alonso SpanjeRenault 11
8K. Räikkönen FinlandFerrari 9
9L. Hamilton EngelandMcLaren-Mercedes9
10F. Massa BraziliëFerrari 8
11N. Rosberg DuitslandWilliams-Toyota7.5
12N. Heidfeld DuitslandBMW Sauber6
13H. Kovalainen FinlandMcLaren-Mercedes4
14S. Buemi ZwitserlandSTR-Ferrari 3
15S. Bourdais FrankrijkSTR-Ferrari 2
16R. Kubica PolenBMW Sauber0
17G. Fisichella ItaliëForce India-Mercedes0
18A. Sutil DuitslandForce India-Mercedes0
19K. Nakajima JapanWilliams-Toyota0
20N. Piquet jr. BraziliëRenault 0

Constructeurs

PosTeam Punten
1Brawn-Mercedes86
2RBR-Renault42.5
3Toyota 26.5
4Ferrari 17
5McLaren-Mercedes13
6Renault 11
7Williams 7.5
8BMW Sauber6
9STR-Ferrari5
10Force India-Mercedes0

De eerste race op het nieuwe circuit stond in 2005 op het programma. Voor alle rijders was het een nieuwe baan, dus het was afwachten wat de grenzen zouden zijn. McLaren bleek ijzersterk te zijn met een poleposition en de racewinst voor Kimi Räikkönen. Juan Pablo Montoya was onderweg naar de tweede stek, maar beschadigde een ronde voor het einde zijn auto bij het inhalen van een langzamere deelnemer en moest Fernando Alonso daardoor voorbij laten. Robert Doornbos eindigde als dertiende, terwijl Christijan Albers uitviel.

Een jaar later was Felipe Massa ijzersterk. De Braziliaan behaalde poleposition voor zijn teamgenoot Michael Schumacher en won de race voor Fernando Alonso en Schumacher die in de laatste ronden nog een verbeten gevecht hadden om plaats twee. De winnaar van het vorige jaar Räikkönen kwam door een botsing in de eerste ronde niet aan de finish. Dit gold ook voor Albers die na een spin uitviel.

Ook in 2007 wist Massa zowel de poleposition als de winst in de race te pakken. Räikkönen wist na de start meteen de tweede plaats van Lewis Hamilton af te pakken en de Brit kon niet meer doen dan volgen. Toch pakte de pitstopstrategie nog bijna goed uit voor Hamilton, want hij leek op weg om zich tussen de beide Ferrari's te nestelen, totdat een lekke voorband roet in het eten gooide. In plaats daarvan werd Fernando Alonso derde.

Vorig jaar ging Kimi Räikkönen als kampioenschapsleider naar de Grand Prix van Turkije toe. De Fin zag in de kwalificatie Felipe massa de pole pakken voor Heikki Kovalainen en Lewis Hamilton. Zelf was hij pas vierde.

De start was voor Massa met daarachter Hamilton. Kovalainen en Räikkönen botsten met elkaar, waardoor de McLaren-coureur met een lekke band naar de pits moest en de Ferrari-coureur een beschadigde voorvleugel opliep. Een forse aanrijding tussen Giancarlo Fisichella en Kazuki Nakajima zorgde er voor dat de safety car in de baan moest komen.

De naar de vijfde plaats teruggevallen Räikkönen wist al snel Fernando Alonso in te halen en pakte na de pitstops ook Robert Kubica. Vooraan was het Lewis Hamilton die met minder brandstof aan boord Massa in wist te halen. Uiteindelijk moest de Brit een pitstop meer maken dan beide Ferrari-coureurs, maar dat weerhield hem er niet van om tussen hun beiden in te finishen.

Vrijdag 5 juni 2009

09:00 - 10:30 vrije training 1
13:00 - 14:30 vrije training 2

Zaterdag 6 juni 2009

10:00 - 11:00 vrije training 3
13:00 - 14:00 kwalificatie

Zondag 7 juni 2009
14:00 Türkiye Grand Prix

Datum Tijd Programma
Za 6 juni12.55-14.15 uur RTL GP: Formule 1 - Turkije - Kwalificatie
Zo 7 juni13.00-13.55 uur RTL GP: Formule 1 - Turkije - Pre-show
Zo 7 juni13.55-15.45 uur RTL GP: Formule 1 - Turkije - Race
Zo 7 juni15.45-16.00 uur RTL GP: Formule 1 - Turkije - Nabeschouwing
Zo 7 juni20.00-20.30 uur RTL GP: Formule 1 - Turkije - Samenvatting

Datum Tijd Programma
Za 6 juni12.10-14.15 uur BBC1: Formule 1 - Turkije - Kwalificatie
Zo 7 juni13.10-16.00 uur BBC1: Formule 1 - Turkije - Race
Zo 7 juni20.00-20.30 uur BBC3: Formule 1 - Turkije - Samenvatting
Nederlandse tijden


DagMinimumMaximumNeerslagkansWeerbeeld
Vrijdag18 °C25 °C0 %Zonnig
Zaterdag18 °C27 °C10 %Zonnig
Zondag19 °C28 °C0 %Zonnig
Bron: The Wheather Channel

[E3 '09] Pirates: Armada of the Damned op drie screenshots

Propagande Games en Disney Interactive zijn bezig met Pirates of the Caribbean: Armada of the Damned is een RPG die uit zal komen voor de Xbox 360, Playstation 3 en PC. De game speelt zich af voor de films en laat spelers een open wereld verkennen. Spelers kruipen in de huid van een jonge kerel die vastbesloten is om de meest gevreesde piraat ooit te worden. Vandaag hebben we een drietal screenshots van de game.

Wanneer Pirates of the Caribbean: Armada of the Damned zal verschijnen is nog niet bekend.




Raïkkönen ziet toekomst zonnig in

Na Monaco ziet Kimi Raïkkönen het Formule 1-seizoen toch weer zitten. De Fin kwam daar als derde over de streep en heeft hoop weer vooraan mee te strijden.

Winnen in Turkije ziet de oud wereldkampioen zichzelf niet doen. "Ferrari heeft het de afgelopen drie jaar erg goed gedaan in Turkije, maar dit keer is Brawn GP de grote favoriet want zij hebben vijf van de afgelopen zes races gewonnen. We zijn momenteel bezig om het gat te dichten, maar we hebben nog veel werk te verzetten voordat we weer vooraan kunnen rijden. Die podiumplaats was een mooie beloning voor al het werken tot dan toe. We hebben daar zeker een stap voorwaarts gezet wat het resultaat betreft, maar we moeten nog wel wat geduld hebben. Ik weet dat onze fans ons graag meteen weer zien winnen, maar we moeten realistisch zijn. We staan er nu iets beter voor en we hebben een paar updates voor Turkije, maar de anderen zitten ook niet stil," aldus de Ferrari-coureur.

De Fin vervolgt dat er nog races genoeg zijn dit jaar om het kampioenschap te winnen. "We zijn nu bijna halverwege het seizoen en ik ben nu een stuk optimistischer dan aan het begin van het jaar, vooral door de stappen die we tijdens de afgelopen twee Grands Prix hebben gezet. Ik weet dat er nog meer verbeteringen aan zitten te komen en dat stemt me positief over de toekomst. Als je vijf van de eerste zes races hebt gewonnen, dan maak je een goede kans op de titel, maar het kampioenschap is nog zeker niet voorbij. Er kan nog vanalles gebeuren."

Jade Raymond is terug met Assassin's Creed 2

Wat maakte Assassin's Creed zo goed? Was het de gameplay? Waren het de graphics? Nee, het was het feit dat Jade Raymond meewerkte aan de game. Na het verschijnen van het eerste deel heeft ze een stapje terug gedaan en verscheen daarom niet meer in de media.

Ze is echter weer terug als Executive Director van Assassin's Creed, zo geeft ze aan in de nieuwste uitgave van Official PlayStation Magazine. In hoeverre ze nu ook nog meewerkt aan I Am Alive is niet bekend. Helaas zal ze deze keer niet in de schijnwerpers staan.

"I’m taking a step back from all the press and stuff this time. I’m executive producer. Got to let the new producer shine. I had my spotlight on Assassin’s Creed 1. I’m very much involved with the team from day one."



Fight Night Round 4 demo nu beschikbaar op PSN

Dit jaar komt ontwikkelaar Electronic Arts met een nieuw deel in de Fight Night-serie, namelijk Fight Night Round 4. Voor deze game is de grafische engine compleet vernieuwd, waardoor de graphics nog dichter bij het echte boksen moet komen. Xbox 360-eigenaren kunnen reeds een week genieten van de demo van Fight Night: Round 4. Vanaf vandaag kunnen PS3-eigenaren ook aan de slag met de demo. De demo is 773 MB groot.


Hockeyers verliezen van Australië

De Nederlandse mannenhockeyers hebben in Hamburg de eerste wedstrijd op de BDO Masters verloren. De ploeg van bondscoach Michel van den Heuvel ging met 3-2 onderuit tegen Australië.

Oranje, dat het moest stellen zonder de aan zijn vinger geblesseerde Constantijn Jonker, had een groot deel van de eerste helft moeite met de druk van de Australiërs en kwam slechts mondjesmaat toe aan aanvallen. Keeper Guus Vogels verrichte enkele goede reddingen, maar moest in korte tijd het antwoord schuldig blijven op inzetten van Luke Doerner en Eddie Ockenden. Roderick Weusthof zorgde uit een corner voor de aansluitingstreffer.

Na rust was het duel meer in evenwicht. Oranje kwam vaker in de cirkel van de opponent, maar de Aussies bleven de gevaarlijkste ploeg. Doerner benutte ook zijn tweede corner van de middag. Het slotoffensief leverde nog een treffer op van Weusthof, maar daar bleef het bij.

Zaterdag speelt Oranje de tweede wedstrijd op de Masters tegen gastland Duitsland.

Nederlandse bergbeklimmer komt om in Tibet

In Tibet is dinsdag de Nederlandse bergbeklimmer Dennis Verhoeve omgekomen. Hij kwam ten val bij een abseilmanoeuvre nadat hij eerder de top van de 8201 meter hoge berg Cho Ouy had bereikt.

Voor Verhoeve, een ervaren bergbeklimmer, was het de tweede poging om de berg in het grensgebied van Nepal met het Chinese deel van Tibet te beklimmen. In 2002 slaagde hij er niet in de top te bereiken. De tweede poging ondernam hij als lid van een expeditie waar ook vijf andere Nederlanders en zes gidsen deel van uitmaakten.

"De bergwereld is soms keihard. Een touw waaraan al vele mensen 'veilig' zijn afgedaald kan toch een keer breken en een ongeval veroorzaken waar niemand bij bergtochten vooraf aan wil denken. Dat zo'n klassiek bergongeval deze expeditie moet overkomen is onbeschrijfelijk triest. Het is het grootste drama dat mij in de bergen is overkomen en zal altijd een zwarte vlek in mijn herinnering blijven", aldus René Bos, die de expeditie leidde.

[RG] Koeznetsova naar finale

De damesfinale van Roland Garros zal volledig Russisch zijn. Na eerder vandaag Dinara Safina bereikte ook Svetlana Koeznetsova de finale.

Koeznetsova was in de halve finale in drie sets te sterk voor de dit toernooi verrassende Samantha Stosur, het werd 6-4,6-7 en 6-3. De laatste volledig Russische finale in Parijs was in 2004, toen klopte Anastasia Myskina in de finale Jelena Dementieva.

[E3 '09] SOCOM: Fireteam Bravo 3 met online co-op

De Playstation Portable gaat mooie tijden tegemoet met Assassin's Creed: Bloodlines, Jak and Daxter: The Lost Frontier, LittleBigPlanet en Gran Turismo. Bovendien is er een nieuwe SOCOM-game onderweg, namelijk SOCOM: Fireteam Bravo 3. Het derde deel in de Fireteam Bravo-reeks. De game kent een online co-op mogelijkheid voor maximaal vier personen. Uiteraard is het dan ook mogelijk om te communiceren met elkaar via een headset.

Dries Roelvink schrijft autobiografie

Dries Roelvink vierde afgelopen jaar zijn vijftigste verjaardag en vond het daarom hoog tijd worden zijn levensverhaal op papier te kladden.

RTL Boulevard meldt dat hij iemand anders zijn met pen beschreven verhaal uit laat tikken omdat hij zelf niet met computers overweg kan.

Volgens Dries bestaat er een grote kans dat het boek een enorme klapper gaat worden. Dit in tegenstelling tot zijn liedjes. Vrienden van hem hebben de eerste hoofdstukken al mogen bewonderen en waren zeer enthousiast.

Het boekwerk moet deze kerst op de markt komen. We wachten in spanning af..

[E3 '09] The Legend Of Zelda: Spirit Tracks video met details

Nintendo heeft enkele grote titels in petto voor ons gamers. Tijdens de conferentie was de nieuwe Zelda-game voor de Nintendo Wii de grote afwezige, maar ook over The Legend Of Zeld: Spirit Tracks werd nauwelijks gesproken. Deze game, die exclusief uitkomt voor de Nintendo DS, was echter wel aanwezig op de E3. In de onderstaande video worden enkele elementen van de game belicht terwijl er een treinritje wordt gemaakt.

"Kaká enige kampioen die Milan mogelijk verlaat"

Silvio Berlusconi, de president van AC Milan, heeft zich neergelegd bij een vertrek van sterspeler Ricardo Kaká. De speler zal Real Madrid gaan versterken.

Aan de Braziliaanse smaakmaker van Milan werd al geruime tijd getrokken door Real, dat zijn pijlen waarschijnlijk ook nog gaat richten op Cristiano Ronaldo. "Onze enige kampioen die de club mogelijk gaat verlaten is Kaká", aldus een statement van Berlusconi tegenover Canale 5.

"Pato, Clarence Seedorf en Andrea Pirlo zijn niet te koop. Daarnaast gaan we het contract van Massimo Ambrosini openbreken en verlengen. Hij zal onze nieuwe aanvoerder worden."

Naakt in huis lopen: op de bon

Exhibitionisten kunnen beter uit de buurt van Amersfoort blijven, want daar ben je als naaktloper nergens veilig voor de politie. Zelfs in je eigen huis niet. Daar is een 55-jarige Amersfoorter die graag naakt rondloopt in huis gisteren wel achter gekomen. Hij werd namelijk door twee agenten keihard op de bon geslingerd.

Een buurtbewoner alarmeerde de politie nadat hij de man al drie keer in volle glorie had aanschouwd. De buurtbewoner nam daar aanstoot aan, waarna de politie poolshoogte ging nemen. Ondanks dat de 55-jarige naaktloper in zijn eigen huis was, vonden de agenten het als een paal boven water staan dat de man zich schuldig maakte aan schennis van de openbare eerbaarheid.

De agenten gaven de Amersfoorter daar een prent voor. Zij gaven de man het advies voortaan zijn gordijnen dicht te doen.

Stekelenburg: "Ik wil blijven"


Maarten Stekelenburg wil bij Ajax blijven nu Martin Jol trainer is geworden van de Amsterdammers. Tegen persbureau ANP zegt hij dat hij hoopt volgend seizoen weer een gooi te kunnen doen naar de positie onder de lat bij Ajax.

De keeper verloor dit seizoen na een blessure zijn plaats aan concurrent Kenneth Vermeer. "Ik ben wel kwaad geweest dat ik bij Ajax in maart plots op de bank terecht kwam", zegt Stekelenburg. "Marco Van Basten heeft mij niets laten merken voordat hij de voorkeur aan Vermeer gaf. Bij Ajax heb ik het besluit tijdens de resterende wedstrijden overigens nooit besproken. Na de laatste wedstrijd tegen FC Twente heeft Van Basten wel met me gepraat. Begrip voor zijn keus heb ik nog steeds niet, maar dat hij een andere visie heeft, maakt hem nog geen klootzak."

Volgend seizoen hoopt de eerste doelman van het Nederlands elftal weer een gooi te kunnen doen richting de titel. "Het is belangrijk dat de groep lang bij elkaar blijft, zodat Ajax kan groeien als team", beseft Stekelenburg. "Of we steunpilaren moeten terughalen? Ja, wie dan? Ik zou Clarence Seedorf graag hier terugzien hoor, maar ja je weet nooit of een extra ervaren man het verschil kan maken."

Als Van Basten volgend seizoen voor de groep had gestaan was de doelman deze zomer vertrokken richting het buitenland. "Om zelf meer ervaring op te doen lijkt de Engelse of Duitse competitie me wel wat",
begint Stekelenburg. "Toch wil ik voorlopig graag bij Ajax blijven. Als Van Basten was gebleven, zou de situatie anders zijn geweest. In aanloop naar het WK van volgend jaar is het toch belangrijk om elke
week te spelen."

'Liverpool toont interesse in Tuncay'

De 27-jarige Sanli Tuncay verruilt het gedegradeerde Middlesbrough mogelijk voor de Engelse topclub Liverpool. De Turkse aanvaller hoorde de geruchten over de interesse van The Reds en is verheugd.

Tuncay heeft zichzelf dit seizoen bij Boro bewezen. Hij ontwikkelde zich tot een goede spits, die goed is in het spel zonder bal. Zijn loopacties vormen een groot gevaar.

Dat is Liverpool-manager Rafael Benitez niet ontgaan en hij zou Tuncay graag samen met zijn sterspeler Fernando Torres in de voorhoede zien spelen bij Liverpool. "Ik heb gehoord van de interesse van Liverpool. Maar vooralsnog is het niet concreet", zei Tuncay over de vermeende interesse. "Maar natuurlijk wil ik graag voor een grote club spelen."

Deelnemers Amsterdam Tournament

Atlético Madrid, Benfica en Sunderland doen dit jaar mee aan het Amsterdam Tournament. In het toernooi, dat eind juli in de ArenA wordt gehouden, strijden vier teams om de hoofdprijs. Het toernooi werd vorig jaar gewonnen door Arsenal.

Opvallend genoeg heeft Ajax zelf nog niks bevestigd over Sunderland, maar de club meldde donderdag via haar officiële kanalen een uitnodiging te hebben ontvangen. De deelname van Atlético Madrid aan het toernooi was al eerder bevestigd.

De wedstrijden zullen gespeeld worden op vrijdag 24 juli en zondag 26 juli.

'Feyenoorder Ekramy tekent in Egypte'

Diverse media in Egypte speculeren over een vertrek van Sherif Ekramy bij Feyenoord. De doelman zou een akkoord hebben bereikt met de Egyptische club El Gouna.

In Rotterdam heeft Ekramy nog een doorlopend contract, dat hem tot medio 2010 verbindt aan de Stadionclub. Derhalve moet Feyenoord hem eerst vrijgeven dan wel een transfersom vangen voor Ekramy.

De 25-jarige speler staat reeds sinds 2005 onder contract bij de Rotterdammers en speelde in slechts zeven duels. Afgelopen seizoen werd hij verhuurd aan Ankaragücü waar hij bankzitter was. De club ontbond de huurovereenkomst al na een maand.

Schuurman naar Heracles Almelo

Resit Schuurman verkast naar Heracles Almelo. De 30-jarige verdediger tekent een contract voor twee seizoenen bij de Almelose club. Hij komt transfervrij over van het gedegradeerde De Graafschap.

"Heracles Almelo is een prachtige club met goede supporters en ik zie er naar uit om het zwart witte shirt aan te trekken", zegt Schuurman. Directeur Nico Jan Hoogma liet weten blij te zijn met de komst van Schuurman die onder andere ook voor FC Twente, NEC en Go Ahead speelde. "We zijn blij met de komst van Resit. Hij is een ervaren eredivisiespeler die op meerdere posities inzetbaar is."

'Het was net oorlog rondom het stadion'

Omwonenden van het Cambuurstadion in Leeuwarden hebben gisteren een angstige nacht meegemaakt. "Het was net oorlog, ik heb het in al die vijftien jaar dat ik hier woon nog nooit meegemaakt", aldus een buurtbewoonster. "Het was een abnormaal grote groep. Dat geluid, dat geschreeuw, vreselijk eng."

Na de voetbalwedstrijd van Cambuur tegen Roda JC gisteren braken er rondom het stadion hevige rellen uit. Daarbij raakten negentien agenten gewond.

Volgens meerdere buurtbewoners kon de ME met geen mogelijkheid de relschoppers in toom houden. "De relschoppers pakten de hekken die waren gebruikt om de boel af te zetten. Daarmee dreven ze de ME terug", vertelt de vrouw. "De politie stond tijdens de wedstrijd voor mijn tuin. Toen de wedstrijd beslist moest worden met penalty's, zeiden de agenten: dit gaat mis."

De bewoners zijn blij dat Cambuur niet gepromoveerd is. "Anders hadden we hier volgend jaar Feyenoord en ADO Den Haag ook gehad. Dan heb je dit iedere week." Omdat het stadion in een woonwijk ligt, konden de relschoppers gisterenavond makkelijk schuilen in tuinen van woningen. "Dan zaten ze hier in de bosjes en als het tuinlicht aanging, stoven ze snel weg."

Een beveiligingsmedewerker, die ook in de buurt woont, meldt dat hij 's nachts overal stenen heeft opgeruimd. "De weg lag bezaaid, er kon geen auto meer langs." De plaatselijke apotheek heeft bijna geen enkele ruit meer.

Overal in de buurt wordt nagepraat over de rellen. Ook in het Cambuurcafé bespreekt iedereen wat gisterenavond is gebeurd. De oud-eigenares van het café, die veel Cambuursupporters kent, vindt het heel erg jammer. "Er zitten veel personen bij, die het stadion niet meer in mogen. Die drinken, gebruiken coke en wachten dan tot na de wedstrijd. Als mijn zoon daar bij was, dan kreeg hij een draai om zijn oren."

Leeuwarden na afloop van de wedstrijd  (foto: ANP)

BMW zonder KERS naar Turkije

Het team van BMW zal dit weekend opnieuw geen gebruik van KERS. Dit heeft Nick Heidfeld donderdag laten weten.

"Er is besloten om hier zonder KERS te gaan rijden", vertelde Heidfeld tegen de pers op Istanbul Park. "Zo kunnen we ons komend weekend volledig richten op de nieuwe aerodynamica", legde de Duitser uit. Eerder werd al bekend dat BMW met een flink onderhanden genomen auto naar Turkije zou afreizen, inclusief de beruchte dubbeldeksdiffuser.

De laatste keer dat BMW met KERS reed, was in de Bahreinse GP.

Kovalainen rekent op zwaar weekend

Heikki Kovalainen gaat er vanuit dat komend weekend zwaar gaat worden. Het Formule 1-circus strijkt dan namelijk neer in Istanbul voor de Grand Prix van Turkije. Het circuit kent voornamelijk snelle bochten, waarmee de McLaren-bolide niet goed kan omgaan.

"We zullen het hier waarschijnlijk wat moeilijker hebben dan in Monaco," aldus Kovalainen tijdens de persconferentie. "Het circuit kent namelijk veel snelle bochten en daar worstelen we momenteel juist mee. Maar je weet maar nooit. In Bahrein en China was onze snelheid ook redelijk, dus misschien wordt het wel een redelijk weekend."

De Fin ziet overigens wel dat zijn ploeg vooruitgang aan het boeken is. "We zijn constant progressie aan het maken en als je kijkt naar het begin van het seizoen, is er een grote stap voorwaarts gezet. Er is echter ook nog veel werk te verzetten. We moeten gewoon gefocust blijven werken en uiteindelijk zal dat tot betere resultaten leiden."

Dit seizoen wist Kovalainen nog maar één keer in de punten te rijden. Dit deed de 27-jarige coureur op het circuit van China. Daar werd hij namelijk vijfde.

[E3 '09] De E3 van Sony in één video samengevat

Sony heeft dinsdagavond flink geknald tijden de conferentie op de E3. We konden kijken naar een trailer van The Last Guardian, beelden van God of War III, Uncharted 2, Heavy Rain en nog veel meer. Hoeveel meer precies kun je zien in de onderstaande video. Sony heeft namelijk een video in elkaar geknutseld waarbij we games zien die uit gaan komen op de Playstation Portable, Playstation 3, Playstation 2 en PSN; ook wel de intro van hun conferentie genaamd.

Man vernielt stempotloden vanwege Wilders

Vandaag heeft Kor Wijmenga, de zelfbenoemde ‘samaritaan' van Het Bildt, de stempotloden in zorgcentrum Beuckelaer in Sint Annaparochie vernield door de rode punten eraf te breken. Dit alles zodat "niemand nog op Geert Wilders (PVV) kon stemmen''.

Woordvoerster van de gemeente Het Bildt, Colette Govaars, liet weten dat er direct gezorgd is voor nieuwe potloden. Dit is niet de eerste opmerkelijke actie van Wijmenga. In februari stal hij bij de Aldi in zijn woonplaats nog tachtig broden om, maar eigen zeggen, aan een moeder met tien pleegkinderen te geven.

Wijmenga onthoudt zich van commentaar op zijn daad. De gemeente gaat verder geen stappen ondernemen tegen de potloodvernieler.

Met dank aan Peterselieman voor de submit.

Schaars verlengt contract

Stijn Schaars en AZ hebben een akkoord bereikt over een nieuw contract. Beide partijen kwamen donderdagmiddag een akkoord overeen.

Schaars heeft zijn handtekening onder een verbintenis gezet, die hem tot medio 2012 aan de Alkmaarders verbindt. Zijn vorige contract zou volgend jaar aflopen. AZ was al geruime tijd in gesprek met de aanvoerder, die nadrukkelijk in verband werd gebracht met Bayern München. Doordat Schaars een nieuw contract heeft ondertekend, lijkt het erop dat hij volgend seizoen niet wordt herenigd met zijn oude trainer Louis van Gaal.

"Wij zijn heel blij dat onze aanvoerder zijn vertrouwen in AZ heeft uitgesproken", was de eerste reactie van AZ's directeur voetbalzaken Marcel Brands via het digitale thuis van zijn club. "Stijn geeft hiermee een duidelijk signaal af om samen met AZ verder te groeien."

De 25-jarige Schaars speelde afgelopen seizoen voor het vierde achtereenvolgende jaar in het shirt van AZ. In 2005 werd hij overgenomen van Vitesse en in Alkmaar werd hij naarmate de tijd vorderde een belangrijke schakel.

RKC wil zes versterkingen na promotie

RKC Waalwijk promoveerde woensdag ten koste van De Graafschap naar de Eredivisie. In eigen huis werd met 1-0 gewonnen. Direct na afloop liet trainer Ruud Brood al weten zich te richten op komend seizoen en de club lijkt zijn ambities te bekrachtigen met versterkingen.

De Waalwijkse club wil zich met liefst zes spelers gaan versterken, zo meldt het Brabants Dagblad. Volgende week zal RKC de gesprekken met potentiële nieuwe spelers aanvangen. Ook zes spelers waarvan het contract afloopt kunnen een uitnodiging voor een gesprek verwachten.

Luwamo Garcia, Rob Maas en Jordy Brouwer (huurling) moeten vertrekken. Met Ferne Snoyl, Frank van Mosselveld, Dustley Mulder, Jurgen Wevers, Stef Doedee en huurling Johan Voskamp wordt wel gesproken. RKC tracht om een selectie met 22 veldspelers en twee keepers samen te stellen voor komend seizoen.

Promes moet weg bij Sparta

De 25-jarige Jerold Promes krijgt geen nieuw contract bij Sparta Rotterdam. De Amsterdammer kan een langer verblijf bij de Kasteelclub uit zijn hoofd zetten, zo meldt RTV Rijnmond. Het contract van de verdediger wordt niet verlengd.

Begin april was er nog sprake van toenadering tussen beide partijen. Promes wilde graag blijven en de club wilde om de tafel. Het Sparta onder leiding van de nieuwe trainer Frans Adelaar ziet echter geen heil in Promes.

Promes speelde bij RKC Waalwijk en AZ voordat hij twee seizoenen voor Sparta in dienst was. Promes speelde tot nog toe 47 wedstrijden voor de Rotterdammers.

'Arsenal biedt 11,5 miljoen voor Vermaelen'

In Engeland wordt er gesproken over 'Ajax star' en 'Ajax ace' Thomas Vermaelen. Engelse media melden dat er woensdagavond is onderhandeld door Arsenal en Ajax over de Belgisch international.

Vermaelen staat volgens de Engelse krant The Sun op het punt om naar Arsenal te verhuizen. De krant schrijft dat Arsenal een bod van 11,5 miljoen euro op de Ajax-verdediger heeft gedaan. Bestuursleden van The Gunners zouden woensdagavond hebben onderhandeld over een transfer met algemeen directeur Rik van den Boog van Ajax.

Vermaelen, één van de beste verdedigers van de Nederlandse competitie, speelde 21 interlands voor de Belgische nationale ploeg. De verdediger speelt sinds het seizoen 2003/2004 voor de Amsterdammers en is een product van de jeugdafdeling van Germinal Beerschot. Vermaelen gaf in een Belgische krant toe dat spelen in de Engelse competitie een droom voor hem is.

Moord op studente: twintig jaar cel

De officier van justitie heeft vandaag twintig jaar cel geëist tegen de 20-jarige Dirk Z.. Het Openbaar Ministerie acht bewezen dat Z. schuldig is aan de moord op de 25-jarige studente Suzanne Martens uit Groningen, in november 2008. Tijdens de moord was Z. onder invloed van cocaïne en alcohol.

Tijdens de zitting vertelde Dirk Z. dat hij zich 'op wat vage dingen na' niets kan herinneren van de moord. Daarnaast kwam hij met een aantal tegenstrijdige verklaringen, zegt het Groningse OM. De man zegt niet uit te kunnen sluiten dat hij de moordenaar van zijn eigen buurvrouw is, omdat hij onder invloed was van drugs en alcohol. 

Op 2 november vorig jaar trof de politie aan de Goeman Borgesiuslaan het stoffelijk overschot aan van de lichamelijk gehandicapte Suzanne, die in Groningen Engels studeerde. Ze is overleden na negentien steekwonden in haar gezicht, borst en keel. In de woning werd bloed van Z. gevonden, waar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) een DNA-profiel uit kon halen. Ook vond de politie bloed van het slachtoffer in het huis van Z.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

[E3 '09] Rubi schiet, hakt en beukt in trailer WET

Op de E3 heeft ontwikkelaar A2M het revolutionaire concept van hun shooter WET verder toegelicht, je zult namelijk kunnen schieten in deze game. Natuurlijk niet zomaar schieten, maar ook terwijl je loopt, rent of springt en Rubi doet het alsof Max Payne nooit bestaan heeft. Uiteraard heeft ze maar één reden om dit alles te doen, ze wil wraak nadat ze verraden is.

WET moet eind dit jaar uitkomen voor de Xbox 360 en PlayStation 3.

Pas op voor de gsm-elleboog

Na de golf-, tennis-, muisarm en sms-duim is het nu opletten voor de gsm-elleboog, ook wel het cubital tunnel syndroom genoemd.

Te lange tijd met dezelfde arm bellen kan leiden tot een tintelend gevoel in de handen. Soms doen zich zelfs na het bellen problemen voor met typen, schrijven of een blikje openen.

Tijdens het bellen wordt de arm omhoog gehouden waardoor de bloedtoevoer naar de ulnaris zenuw afgekneld wordt. Deze zenuw kan door een overdosis bellen geïrriteerd en ontstoken raken.

Maar niet alleen mensen die teveel bellen hebben kans op het cubital tunnel syndroom, ook mensen die met hun ellebogen gebogen slapen lopen een groter risico dan anderen. Bij ernstige klachten kan zelfs een operatie nodig zijn.

Handsfree bellen of regelmatig van hand wisselen tijdens het telefoneren is dan ook een aanrader.

[E3 '09] Andy Murray achter de bal in Grand Slam Tennis

Hoewel hij het niet verder schopte dan de 1/4 finale in Parijs de afgelopen week, kan Andy Murray zeker een aardig balletje slaan. EA Sports heeft een paar beelden van het Schotse talent vrijgegeven waarin we hem zien op de andere drie Grand Slams, waaronder het gelicenceerde Wimbledon.

Grand Slam Tennis zal de eerste game zijn die gebruik maakt van Nintendos gloednieuwe Wii Motionplus en ligt volgende week in de winkels.


Dalai lama krijgt overal een warm onthaal

Ruim een dag na aankomst in Nederland, heeft de dalai lama zich al kunnen wentelen in massale belangstelling voor zijn aanwezigheid. Gisterenavond was hij al te zien in Nova College Tour, en donderdagochtend wachtten tienduizend belangstellenden hem op in de RAI in Amsterdam.

Daar gaf Tenzin Gyatso, zoals de echte naam van de dalai lama luidt, een boeddhistisch onderricht dat twee uur duurde.

Hij had een dankbaar publiek. Sowieso is er in Nederland al een ‘boeddhaïsering’ aan de gang - onlangs bleek uit onderzoek dat na het christendom en de islam, het boeddhisme de derde grote religie is die in ons land wordt aangehangen. Het driedaags bezoek van de dalai lama lijkt die trend alleen maar te versterken.

Morgen zal Tenzu Gyatso een bezoek brengen aan de Tweede Kamer en tevens minister Verhagen ontmoeten. Balkenende weigert de religieus leider te ontvangen, maar bij zijn aankomst in Nederland noemde de dalai lama dat ‘no problem’.

Dat zijn aanwezigheid toch gevoelig ligt, blijkt ook uit het feit dat de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding de beveiliging flink heeft opgeschroefd. De Telegraaf meldt dat onder meer serieuze bedreigingen via internet aan het adres van de spiritueel leider aanleiding waren het beveiligingsniveau aan te scherpen.

Politie werft personeel in moskee

Vandaag werd bekendgemaakt dat de politie deze week een carrièrekrant stuurt naar mensen die in de regio Amsterdam-Amstelland wonen. Hiermee willen ze nieuw personeel werven voor het korps. In de huis-aan-huis krant wordt middels verhalen verteld over het werk van de politie.

Niet alleen agenten worden aan het woord gelaten over hun werk, ook inwoners uit Amsterdam en omgeving kunnen hun verhaal doen in de krant.

Behalve meer collega's, hoopt de politie op deze manier ook een grotere diversiteit aan mensen binnen het korps te realiseren.

Vanmiddag werden de eerste exemplaren door Hoofdcommissaris Welten dan ook uitgereikt aan jongeren en de imam in de Al Oumma moskee in Slotervaart. Daarna ging hij met hen in gesprek over het politiewerk en de vooroordelen erover.

Kinderen vinden lijk in Arnhems riool

In Arnhem is de omgeving van de Vosdijk/Merwedestraat al de hele dag afgesloten, omdat de politie op zoek is naar het lijk van de vermiste Henk Peters. Na het gebied uitgekamd te hebben, zoeken agenten nu in het riool. Kinderen zouden tijdens het spelen het stoffelijk overschot van de vermiste man hebben gezien.

Bronnen beweren dat de politie in de buurt materialen hebben gevonden, welke wijzen op een misdrijf. De politie is met 25 ME'ers, speurhonden en technische recherche al sinds vanochtend 09:00 uur aan het zoeken in het gebied. Vanmiddag heeft een snoeiploeg dichtbegroeide stukken kaal moeten snoeien, omdat de wilde begroeiing het zoeken voor de ME'ers extra moeilijk maakt.

Het gebied rond de Vosdijk, de Merwedestraat en de Hugo de Grootstraat is hermetisch afgesloten en de pers wordt op afstand gehouden, omdat de politie verwacht een lijk te vinden. De vermissing van Henk Peters, een Doorwerthse hobbyfotograaf, wordt onderzocht door een rechercheteam van 25 man.

Kill Bill-ster David Carradine dood aangetroffen

In een hotel in Bangkok is het lichaam aangetroffen van de Amerikaanse acteur David Carradine. De ster uit de Kill Bill-films heeft zich naar alle waarschijnlijkheid verhangen. Een kamermeisje van het hotel vond hem in een kledingkast met een touw om zijn nek en lichaam. Hij is waarschijnlijk gisteravond of vanmorgen vroeg overleden, zo heeft de Amerikaanse ambassade in Thailand laten weten.

Carradine begon in 1964 met acteren. Bij het oudere publiek verwierf hij grote bekendheid met zijn rol van Kwai Chang Caine in de tv-serie Kung Fu. Deze serie liep van 1971 tot 1975 en was ook in Nederland razend populair. In 2003 keerde Carradine terug in de spotlights met zijn rol van Bill in de beide Kill Bill-films. Carradine is 72 jaar oud geworden.

Met dank aan Emslander, vries007, bushbush, ImmortalOne, hans26, Masegate en Rammelaar voor de submit.

Hans Teeuwen speelt hoofdrol in 'eigen' film

Hans Teeuwen speelt de hoofdrol in de televisiefilm Gewoon Hans. Dat meldden de VPRO en producent Column Film vandaag.

In de film spelen naast Teeuwen, Renee Fokker (moeder), Ron Kas (vader) en Jamie Grant (dochter Katinka). De regie is in handen van Diederik Ebbinge, bekend van De Vliegende Panters. De opnames beginnen op 20 juli en de film is dit jaar rond de feestdagen te zien bij de VPRO.

De film gaat over een vader die fanatiek fan is van Hans Teeuwen, zo fanatiek dat dit bij zijn dochter Katinka tot angsten en waanideeën leidt. Een psychiater adviseert haar om Teeuwen in het echt te ontmoeten. Ze wordt verliefd op de cabaretier. Maar de vraag is of dat wel de echte Hans Teeuwen is.

Nintendo niet onder de indruk van 'aanval' Microsoft en Sony

Nintendo lijkt niet echt onder de indruk van de recente 'aanvallen' van Sony en Microsoft. Op de E3 gameshow in Los Angeles lanceerden beide spelcomputergiganten recentelijk een 'motion control system' voor respectievelijk hun Playstation 3 en Xbox 360. Deze systemen, waarbij de gebruiker fysiek moet bewegen om een spel te besturen, moeten een antwoord vormen op de immens populaire Nintendo Wii.

In een interview met de BBC stelt hoofdontwerper Shigeru Miyamoto dat Microsoft en Sony nu dezelfde kant op bewegen als Nintendo. 'Je ziet dat onze concurrentie nu ook probeert gamers van de bank af te krijgen. Dit doen wij al jaren met succes, dus eigenlijk voel ik me wel gevleid.'

Sandra Bullock naakt in nieuwe film

Sandra Bullock speelt na vijf jaar weer in een romantische komedie, The Proposal die uitkomt in juni. Het is de eerste keer dat de actrice naaktscènes speelt en dat vond ze best even slikken.

In haar eerste naaktscènes ooit moest ze niet alleen bloot, maar ook nog eens grappig zijn, een pittige klus zegt de actrice op de persvoorstelling van de film The Proposal. ‘Het ging helemaal om de choreografie. Ik bedoel toen ik het script las dacht ik letterlijk oké, er is geen andere manier dan dit draaien in mijn blote kont. Ik besloot meteen om vetvrij te eten en me uit te sloven in de sportschool', aldus Bullock in US Magazine.

In 2005 speelde  Bullock voor het laatst in een romantische komedie, Miss Congeniality 2 en Armed & Fabulous. De actrice grapte ‘ja, ik stopte met romantische comedy’s, ze zijn niet grappig en niet romantisch dus die films moeten niet zo heten. Ik hou zoveel van mijn comedy dat ik het niet wil bagatelliseren met slechte romantische comedy. Ik wilde het op mijn manier doen zoals ik er van hou, dus noem ik deze film geen romantische comedy’.

De 44-jarige actrice moest drie dagen naakt rondrennen met tegenspeler Ryan Reynolds (de man van Scarlett Johansson). De actrice was blij dat mensen moesten lachen bij de film, ze vond het filmen ervan best raar zegt ze. ‘Er zitten dingen vast op plekken waar je normaal gesproken geen dingen vast hebt zitten, maar omdat we zo moe waren maakten het ons op een gegeven moment geen bal meer uit wat er met ons lijf gebeurde’. Reynolds voegt eraan toe ‘ja, op een gegeven moment is de schaamte compleet weg na zoveel takes. Het raarste is om naakt op de set met je moeder te bellen’.

Veendam haalt Ajacied en Feyenoorder

BV Veendam is nog niet uitgewinkeld. Na de komst van Paul Matthijs trok men nu een speler van Ajax en een speler van Feyenoord aan.

De negentienjarige Mitch Apau komt over van Ajax, waar hij in de A1 speelde. De fysiek sterke rechtsback, die ook op het middenveld kan spelen, mocht een tweejarig contract ondertekenen.

De evenoude spits Joël Bijlow komt van Jong Feyenoord. De fysiek sterke aanvaller kreeg in Rotterdam geen nieuw contract en kampte de afgelopen jaren met de nodige blessures. Een stage bij Sparta liep onlangs op niets uit, maar de spits uit Berkel en Rodenrijs mag in Veendam op amateurbasis beginnen.

Moeder dient dochter uitwerpselen toe via infuus

De 23-jarige Emily Beth McDonald uit Texas heeft haar dochtertje geregeld via een infuus uitwerpselen toegediend. Hiermee stelde ze het meisje bloot aan levensbedreigende infecties. De moeder is op borgtocht vrij, maar riskeert een levenslange gevangenisstraf.

Zondag legde een bewakingscamera in een kinderziekenhuis vast hoe McDonald de poep uit een luier uitsmeerde aan een buis welke rechtstreeks in verbinding stond met de bloedbaan van het meisje. De moeder gaf toe dat ze heel goed wist dat haar dochter hierdoor heel erg ziek kon worden of zelfs sterven. Totdat het proces begint mag McDonald haar  drie kinderen niet meer zien en moet ze een enkelband dragen.

"Vergis u niet: ze is een lieve jonge vrouw uit een harmonieuze familie die haar kinderen graag ziet. Zodra alles duidelijk geworden zal zijn, zal blijken dat ze zo slecht nog niet is", aldus de advocaat van de moeder die zijn best doet de feiten te bagatelliseren.

Op 15 april werd het meisje met hoge koorts bij het ziekenhuis binnengebracht. Na onderzoek bleek zich een vreemde bacterie in het bloed te bevinden die vooral in uitwerpselen voorkomt. De peuter werd aan een voedingsinfuus gelegd en haar toestand verbeterde zienderogen. Er bleven echter sporen van uitwerpselen in haar lijf zitten, waardoor het ziekenhuispersoneel zich genoodzaakt zag een camera in de kamer te installeren. Hierdoor kwamen uiteindelijk de feiten aan het licht. De andere zoon en dochter van McDonalds wonen voorlopig bij familie.

Bakens naar Sparta

Sparta Rotterdam heeft de race om de handtekening van Tim Bakens gewonnen. De centrale verdediger van FC Volendam komt transfervrij over en stond ook in de belangstelling van zijn oude club De Graafschap.

De 26-jarige Groesbeker volgt daarmee zijn trainer Frans Adelaar. Bakens speelde slechts één seizoen voor FC Volendam. Eerder speelde hij voor RKC Waalwijk en De Graafschap. Met al zijn werkgevers degradeerde hij. Bakens, die voor twee jaar tekende op het Kasteel, speelde tot nu toe 170 competitiewedstrijden in het betaald voetbal en scoorde daarin twaalf keer.

Door de komst van Bakens zijn de verdedigers Jerold Promes en Maciej Wilusz overbodig geworden in Rotterdam. Hun aflopende contracten worden niet verlengd. De Pool Wilusz kwam door blessureleed nog niet in actie voor het eerste elftal van Sparta, terwijl Promes de afgelopen twee seizoenen tot 39 competitieduels kwam.

Opkomst Europese verkiezingen per regio

Vanmiddag om 14:00 uur had ongeveer 16 procent van de stemgerechtigden Nederlanders hun stem uitgebracht voor het Europees Parlement. Dat heeft onderzoeksbureau Synovate uitgerekend. In 2004, toen de vorige verkiezingen werden gehouden, lag dat percentage rond dezelfde tijd op 15 procent.

Meer dan een miljoen mensen hebben online de Stemwijzer ingevuld. De stemadviezen kwamen het meest uit op GroenLinks, D66 en PVV (respectievelijke volgorde). Het onderzoeksbureau verwacht dat ongeveer evenveel mensen gaan stemmen als vijf jaar geleden. In dat geval zou de totale opkomst uitkomen op ongeveer 39 procent. Tot 21:00 uur zijn de stembussen geopend.

Opkomst per regio:

Arnhem / Nijmegen
In Nijmegen had om 15:00 uur 14 procent van zich laten horen, in Arnhem 13 procent.

Amsterdam
In Amsterdam lag de opkomst rond het middaguur op ongeveer 8,4 procent.

Utrecht
Rond het middaguur had al ongeveer 13,4 procent van de mensen gestemd. In 2004 kwam in de regio Utrecht maar 9,6 procent opdagen.

Rotterdam
Om 12:00 uur vanmiddag had ruim 10,5 procent van de stemgerechtigden gestemd.

Den Haag
In de Haagse stembureaus is het rustiger dan bij voorgaande verkiezingen. Om 11:00 uur had ruim 5,9 procent van de burgers gestemd.

De Wolf trainer WKE

De trainersloopbaan van John de Wolf krijgt weer een nieuwe wending. Het voormalig boegbeeld van Feyenoord gaat namelijk aan de slag bij zondaghoofdklasser WKE.

Vanmorgen werd De Wolf gepresenteerd bij de club van het woonwagenkamp in Emmen. Hij volgt de naar zaterdaghoofdklasser Spakenburg vertrekkende André Paus op. De Wolf tekende een contract voor een jaar bij de club die komend weekend Nederlands zondagkampioen kan worden.

De Wolf legde zelf contact met WKE: "Ik ben een voetbaldier. Ik lees alles over voetbal. Toen ik hoorde dat Paus de club ging verlaten, heb ik direct de club gebeld om te melden dat ik belangstelling had om trainer te worden."

Na een goed gesprek met de voorzitter was de zaak snel beklonken. De Wolf, die eerder trainer was bij Halsteren, Zwart-Wit '28, SVVSMC, Haaglandia, FC Türkiyemspor en Voorschoten '97 moet komend seizoen aan twee opdrachten voldoen: eindigen bij de eerste vier van de hoofdklasse C van de zondagamateurs en een ticket voor de KNVB-beker in de wacht slepen. Zelf mikt De Wolf overigens op titelprolongatie.

[E3 '09] Lekker knokken in Batman Arkham Asylum

Eerder deze E3 kregen we weer een trailer te zien van Batman Arkham Asylum en ook werd bekend gemaakt dat de releasedatum op 28 augustus zal vallen. Vandaag heeft Eidos dan ook nog wat screenshots van de Dark Knight vrijgegeven waarin een hoop baddies het moeten ontgelden door zijn beukwerk. Ook aartsvijand The Joker doet zijn ding, krankzinnig als hij is.








Arkham Asylum begint met de arrestatie van The Joker en zijn transport naar het gesticht. Het gemakkelijke arrest toont al snel de reden als de Joker ontsnapt en onderwijl een hoop gevangen loslaat. Nu zal de Dark Knight het niet alleen moeten opnemen tegen de Joker, maar veel van de villains die hij heeft opgesloten staan hem nu naar het leven. Het script is geschreven door Paul Dini die al twee keer genomineerd was voor een Primetime Emmy voor zijn schrijfkunsten

Twitterspam wordt alleen maar erger

Een beetje Twittergebruiker kent ze helaas maar al te goed. Twittespammers. Mensen, of computerprogramma's, die in een klap enkele duizenden Twittergebruikers volgen met als enig doel hun (commerciële) berichtjes aan de man te brengen. Volgens experts bestaat inmiddels zo'n 10 procent van alle Tweets uit dergelijke spam. En dit wordt alleen maar erger.

Volgens Christopher Peri, oprichter van Twittfilter, een anti-Twitterspamprogramma, worden de spamberichten alleen maar geraffineerder. 'Wat we nu steeds vaker zien is een soort Twitterspam 2.0. De spammers maken steeds vaker gebruik van geautomatiseerde programma's en spelen handig in op populaire zoektermen. Hierdoor wordt Twitterspam steeds persoonlijker en lastiger te onderscheiden van echte Tweets.'

Twitter geeft zelf ook toe een serieus spamprobleem te hebben en alles in het werk te stellen om het aantal 'massavolgers' terug te dringen.

Wat kun je ondertussen zelf doen tegen Twitterspam? De efficiëntste manier om spam te bestrijden is natuurlijk geen Twitterprofielen te volgen die je niet kent, of waarvan je vermoedt dat het spammers zijn. Ook het gebruik van een programma als Twittfilter kan helpen het aantal spammers in te dammen. 


Twitterspam wordt alleen maar erger  (foto: DAG)

Te weinig lijken voor autopsie

Nederlandse ziekenhuizen vragen steeds minder om autopsie op overledenen. Het aantal aanvragen is sinds de jaren zestig gedaald van 60 procent naar minder dan 10 procent, aldus de Nederlandse Vereniging voor Pathologie.

De vereniging vindt dat volgens het AD een zorgelijke ontwikkeling, omdat lijkschouwingen een belangrijk instrument zijn om de kwaliteit van artsen in de gaten te houden.

Niet alleen bij het (vermoeden van) moord, maar ook na een natuurlijke dood bekijken pathologen graag het lichaam. Zij controleren of de diagnose en behandeling van de behandelend arts kloppen. Ook sporen zij genetische aandoeningen en nieuwe ziektes op.

Het aantal autopsies in Nederland is ver onder het 'kritisch minimum' van 10 procent gedaald. Nabestaanden zijn huiverig voor schade aan het lichaam van hun dierbare en artsen vragen steeds minder vaak toestemming.  ’Daarmee verliezen we een belangrijk kwaliteitsinstrument’, zegt voorzitter M. Daemen van de vereniging.

[E3 '09] Waarom we Overlord II moeten kopen

Weten jullie nog dat Radical Entertainment met een video kwam waarin we tien redenen te zien kregen voor het kopen van Prototype? Triumph Studios heeft op de E3 hetzelfde gedaan met hun aankomende game: Overlord II. Zo moeten we de game kopen omdat er pluizige beestjes in zitten, en omdat we deze beestjes ook kunnen neer knuppelen.

Nog niet overtuigd na de onderstaande video? Speel dan de demo die per vandaag online staat op Xbox Live.

[E3 '09] Afgehakte armen en hoofden in Gladiator A.D. trailer

High Voltage Software heeft het er maar druk mee. De developer werkt op dit moment aan drie games voor de Nintendo Wii. Van de game die als tweede zou moeten verschijnen, The Grinder, hadden we net een trailer.

De derde game die ze op dit moment aan het ontwikkelen zijn is Gladiator A.D.. Ook van deze game hebben we vandaag een trailer. De game geeft spelers de kans om in de wereld van Gladiatoren te duiken. Zoals je kunt zien heeft High Voltage Software veel aandacht besteed aan het modelleren van de karakters in de game.

Zanger Alain Clark wordt vader

Zanger Alain Clark en zijn vriendin Reva hebben na veelvuldig oefenen raak geschoten: Reva is in verwachting van hun eerste kindje. De zanger, die vandaag zijn 30e verjaardag viert, werd vanochtend gebeld door Giel Beelen op 3FM. Alain wilde niet zeggen hoe lang zijn vriendin nog moet, maar zei wel al een echo gehad te hebben.

Deze maand zouden de tortelduifjes in het huwelijksbootje stappen, maar het werk stond Alain in de weg. "Er gebeurt de hele zomer zo ontzettend veel rond promotie in het buitenland, dat we de bruiloft niet meer zo konden regelen als we dat zouden willen. Dus dan doen we het op een later tijdstip", vertelde de zanger aan de 3FM-dj.

[E3 '09] Assassin's Creed 2 krijgt veel verschillende missies

Een van de meest voorkomende klachten over Assassin's Creed was dat er wat weinig afwisseling was in de missies, volgens producer Patrice Desile gaat daar in het vervolg zeker verandering in komen. Waar het eerste deel maar vijf of zes verschillende missies had, beschikt Assassin's Creed over vijftien tot zestien verschillende soorten. In totaal beschikt de game nu over 200 missies, de helft voor de main story en de andere helft voor de side quests.

"In Assassin's 1 there were five or six mission types, but this time around there'll be 15 or 16. With that we construct bigger [missions] because we can start with an escort mission, which then becomes a chase mission, and we finish into an assassination mission - out that together and it creates an entirely different mission.

"We got rid of the entire structure of the first game, where we had the investigation part, then the assassination part - that's gone. Now the world is open, with mission-givers in people you meet. We have around 200 missions now in the entire game - 100 for the main narrative, and 100 on the side."

[RG] Safina naar finale

Dinara Safina heeft zich geplaatst voor de finale van Roland Garros. De Russin versloeg de Slowaakse Dominika Cibulková met tweemaal 6-3.

Cibulková begon goed aan het duel met een vroege break, maar moest hierna toezien hoe Safina snel uitliep naar 5-2 en uiteindelijk setwinst. In de tweede set had de Slowaakse een groot aantal breakpoints op de service van de zwak serverende Safina, maar Cibulková kon niet profiteren. Safina bevestigde haar status als nummer één van de wereld door direct toe te slaan bij de kansen die zij kreeg.

In de finale treft Safina de winnares van het duel tussen Svetlana Kuznetsova (7) en Samantha Stosur (30). De Russin is nog altijd op jacht naar haar eerste Grand Slam titel.

[RG] Norman en Moodie verrassen Bryan broers

Dick Norman en Wesley Moodie zijn verrassend doorgedrongen tot de finale van de herendubbel van Roland Garros. Het Belgisch/Zuid-Afrikaanse duo versloeg de als tweede geplaatste Bob en Mike Bryan met 0-6, 7-6(5) en 6-4.

In de eerste set leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Amerikanen en na een kwartier stond er al een stand van 6-0 op het scorebord. Ondanks een groot aantal breakpoints in de tweede set lukte het Norman en Moodie om tot de tiebreak bij te blijven en daarin zelfs uit te lopen tot 6-4. Ondanks een verloren servicepunt werd de set hierna toch gewonnen.

In de beslissende derde set bleef het lang gelijk op gaan, totdat de Bryan broers op een 4-5 stand moesten capituleren. In de finale treffen Norman en Moodie de winnaar van het duel tussen Nestor/Zimonjic (Can/Ser, 1) en Dlouhý/Paes (Tsj/Ind, 3).

'Bedreiging Peter R de Vries was een grapje'

De prijs die ex-crimineel Steve Brown onlangs op het hoofd van drie misdaadverslaggevers heeft gezet, was niet serieus bedoeld, aldus Brown donderdag in Het Parool. Onder meer Peter R. de Vries werd door Brown als schietschijf neergezet.

Volgens hem was het satire. Dat had iedereen ook kunnen concluderen uit de details van de bedreiging, vindt Brown. Hij had namelijk 500.000 gulden gezegd, en geen euro’s.

Ook zou één van de drie verslaggevers, Bas van Hout, ooit hetzelfde met hém hebben uitgehaald.

Aanleiding voor de 'satirische' bedreiging was een artikel in de Panorama, waarin hij als verrader zou zijn neergezet. "Het was de zoveelste keer dat ze me de lampen hebben willen laten uitblazen."


Een eerdere confrontatie tussen Brown en De Vries  (foto: DAG)

'Arsenal doet bod op Juventus-duo'

Arsenal wil zich de komende zomer versterken met een aantal nieuwe spelers. Eerder deze dag werd duidelijk dat Thomas Vermaelen hoogstwaarschijnlijk naar Londen zal gaan. Nu wordt ook Giorgio Chiellini en Gianluigi Buffon gelinkt aan Arsenal.

De interesse voor Chiellini is niet nieuw. Vorig zomer werd ook een bod gedaan op de speler van Juventus maar tot een transfer kwam het niet. Nu wil de trainer Arsène Wenger opnieuw een poging wagen om hem naar Arsenal te halen.

Verder zal er ook een bod van twintig miljoen euro gedaan worden op doelman Buffon. Juventus heeft altijd aangegeven de duo niet te laten vertrekken. Daarnaast is een bod van twintig miljoen euro erg weinig. Onlangs deed Manchester City een bod van 75 miljoen euro op de keeper.

'AC Milan doet opnieuw bod op Adebayor'

AC Milan heeft al langere tijd interesse in de Arsenal-aanvaller Emmanuel Adebayor. Engelse media hebben vernomen dat er deze week een bod van 17,3 miljoen euro gedaan is voor de spits uit Togo.

Eerder had Milan ook interesse in Didier Drogba maar door de nieuwe contractverlenging, van drie jaar bij Chelsea, lijkt een transfer niet mogelijk. Het bod dat de Milanezen hebben uitgebracht is ver onder het bod van afgelopen zomer. Toen boden ze nog 28,8 miljoen euro maar de club uit Londen weigerde.

In het seizoen 2007/08 scoorde hij dertig keer maar afgelopen seizoen kon hij slechts zestien keer het net vinden. Arsenal wil de spits wel laten gaan indien er een goed bod komt. Of Arsenal in zal gaan op dit lager bod van AC Milan is vooralsnog niet duidelijk.

[RG] S. Williams: "Ik verloor van mezelf"

Serena Williams werd gisteren, in de kwartfinales van Roland Garros, uitgeschakeld door Svetlana Kuznetsova. De Amerikaanse weigerde echter om haar Russische tegenstandster te complimenteren.

"Ik verloor van mezelf, niet omdat zij nou zo goed speelde," liet Williams in een reactie weten. "In de derde set had ik een enorme kans, die ik haar bijna cadeau gaf. Het was van: 'Hier, wil jij naar de halve finales? Ik namelijk niet.' Svetlana pakte dat cadeautje met beide handen aan."

Ancic niet naar Rosmalen en Wimbledon

Mario Ancic kan zijn seizoen vrijwel zeker vergeten. De Kroaat laat de Ordina Open en Wimbledon aan zich voorbij gaan, omdat hij nog last heeft van de naweeën van de ziekte van Pfeiffer. Door deze ziekte moest hij Roland Garros ook al afzeggen.

Ancic heeft in elk geval mooie herinneringen aan zijn deelname aan de Ordina Open. In 2005 en 2006 schreef de tennisser het tennistoernooi van Rosmalen namelijk op zijn naam. Ook op Wimbledon deed de Kroaat het tijdens de laatste editie goed. Hij reikte namelijk tot de beste acht.

Twee nieuwe gevallen Mexicaanse griep

Bij twee Nederlanders die kort geleden uit de VS zijn teruggekeerd is Mexicaanse griep vastgesteld. Het RIVM heeft dat vandaag bekendgemaakt.

Er zijn nu zes gevallen van de griep in Nederland geconstateerd. Een deel van de patiënten is alweer genezen. Drie Nederlanders hebben de griep in Amerika opgelopen.

De twee nieuwe gevallen die vandaag bekend zijn geworden, betreffen een 25-jarige man en een 57-jarige vrouw. Ze hadden geen onderling contact. De zieken zijn onder behandeling en maken het volgens het RIVM goed.

Mensen uit hun directe omgeving worden zonodig ook behandeld.

El Moussaoui naar Den Bosch

FC Den Bosch heeft een akkoord bereikt met Samir El Moussaoui. De speler zal vanaf komend seizoen voor de Bossche club uitkomen. FC Den Bosch neemt de centrale verdediger transfervrij over van ADO Den Haag.

El Moussaoui is geboren in Den Haag op 17 september 1986. Hij maakte in 2007 bij ADO Den Haag zijn debuut in de Eredivisie. De verdediger speelde in het promotiejaar van ADO Den Haag in seizoen 2007-2008 onder leiding van Wiljan Vloet 28 competitiewedstrijden.

ING krimpt flink in

Bankverzekeraar ING wil zich uit tien van de 48 landen terugtrekken waar het concern op dit moment actief is. Dat zei ING-topman Jan Hommen vandaag tijdens een financiële conferentie in Frankfurt.

De door de kredietcrisis getroffen bankverzekeraar maakte al eerder bekend 6 tot 8 miljard euro op te willen halen met het afstoten van bedrijfsonderdelen. Het bedrijf heeft 10 miljard euro aan staatssteun ontvangen, dat het moet terugbetalen.

Hommen gaf op de conferentie meer details over de bedrijfsonderdelen die worden verkocht. Hij zei verder dat ING de komende drie tot vijf jaar tien tot vijftien onderdelen wil afstoten.


ING krimpt flink in  (foto: DAG)

Buurtbewoners molesteren mogelijke verkrachter

In Philadelphia is een man die verdacht wordt van het verkrachten van een 11-jarig buurmeisje door zijn buurmannen in elkaar geslagen. De buurtbewoners zagen de gezochte man lopen, waarna ze het heft in eigen hand namen. Het slachtoffer kreeg enkele rake klappen en werd vervolgens afgeleverd bij de politie.

De mannen worden nu als helden gezien in de buurt. Zelf vinden ze het echter de normaalste zaak van de wereld. Volgens hen zou ieder ander hetzelfde gedaan hebben.

De daad van de mannen werd vastgelegd door een beveiligingscamera. Klik hier voor de beelden.

Met dank aan bierspons voor de submit.

ECB houdt rente op 1 procent

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft het belangrijkste rentetarief voor de eurozone zoals verwacht onveranderd gelaten. De rente blijft daardoor op het historisch lage niveau van 1 procent staan, zo maakte de ECB vandaag na afloop van de maandelijkse rentevergadering bekend.

Analisten hadden al voorspeld dat de ECB na de renteverlagingen in maart en april een pas op de plaats zou maken.

ECB-president Jean-Claude Trichet licht het rentebesluit later op de middag in een persconferentie toe. Hij maakt dan ook de details bekend van het in mei aangekondigde plan om obligaties op te kopen om banken van meer geld te voorzien.

ECB handhaaft lage rente  (foto: ANP)

Man neergestoken bij Belgische crèche

In het Antwerpse district Wilrijk is vanochtend een man neergestoken voor een kinderdagverblijf. Het slachtoffer liep daarbij lichte verwondingen op en kon na een korte behandeling het ziekenhuis weer verlaten.

De man kwam vandaag rond 8 uur 's ochtends bij de crèche aan om zijn kind weg te brengen. Op dat moment stapte een andere man in een opvallende lange zwarte jas op hem af en stak hem neer. De dader vluchtte direct.

Het slachtoffer kon direct opgevangen worden in de crèche. Zijn kind bleef ongedeerd. De politie tast nog in het duister over het motief van de dader.

De steekpartij heeft voor grote paniek gezorgd onder ouders. De gemeente Antwerpen werd overspoeld door verontruste telefoontjes. De schrik zit er nog goed in nadat begin dit jaar op een crèche in Dendermonde twee baby's en een 54-jarige vrouw werden doodgestoken door de 20-jarige Kim de Gelder. Sindsdien zijn de veiligheidsmaatregelen rond kinderdagverblijven aanzienlijk aangescherpt.

Astana wil Klöden laten starten

Astana wil Andreas Klöden komende zomer aan de Tour de France deel laten nemen. De Duitser wordt in eigen land in verband gebracht met verboden middelen, maar volgens zijn huidige werkgever zijn hier nog geen harde bewijzen voor.

Een onderzoekscommissie beweert namelijk dat Klöden tijdens de Tour de France van 2006 een aantal illegale bloedtransfusies had onder gaan. De Duitser blijft dit tot op de dag van vandaag met klem ontkennen.

Astana ziet vooralsnog geen reden om Klöden niet in La Grande Boucle te laten starten.

[E3 '09] Lost Planet 2 aangekondigd voor de Playstation 3

De eerste Lost Planet op de Xbox 360 was één van de eerste games die de kracht van de current-gen platformen liet zien. De game werd later geport naar de Playstation 3. Bij de aankondiging van het tweede deel werd ook meteen de vraag gesteld wanneer de game naar de Playstation 3 geport zou worden. Gelukkig zal dat eerder gebeuren dan we in eerste instantie dachten.

Op de E3 is Lost Planet 2 namelijk aangekondigd voor de Playstation 3. De game staat, net als de versie voor de Xbox 360, gepland voor 2010 maar of beide versies tegelijk releasen is niet bekend.



Brüno-stunt: Eminem zat in het complot

Brüno, het nieuwe typetje van Sacha Baron Cohen, belandde afgelopen zondag op de MTV Awards niet toevallig met zijn kont op Eminem. De rapper geeft toe dat het afgesproken werk was en dat hij niet echt boos was.

Bij de hilarische actie stortte Brüno als vliegende engel met zijn blote kont op Eminem, die in het publiek zat. Vervolgens stormde de rapper zogenaamd woest de zaal uit. Eminem heeft nu aan de website Rap Radar bekend dat hij in het complot zat. "Sacha vroeg me toen ik in Europa was om mee te doen aan een bizarre stunt op de Movie Awards. Ik ben een grote fan van hem dus ik zei meteen ja."

De rapper is blij dat de stunt nog veel beter is gegaan dan ze hadden ingestudeerd. "Iedereen vond het te gek en maakte er zo’n heisa van. Ik moest na de show drie uur lang onophoudelijk lachen, al helemaal toen ik het op tv zag."

Brüno-stunt: Eminem zat in het complot

[E3 '09] Ouders zijn leugenaars volgens The Grinder trailer

Ontwikkelaar High Voltage werkt momenteel aan maar liefst drie games voor de Nintendo Wii: The Conduit, The Grinder en Gladiator A.D.. Van The Grinder is de trailer die getoond is op de E3 op het internet verschenen. In The Grinder stappen spelers in een fictieve wereld vol weerwolven, vampieren en andere monsters. De trailer maakt ons duidelijk dat we onze ouders niet altijd hoeven te geloven.

[Upd] 'Sneijder en Pranjic naar Bayern'

Bayern München heeft in Louis van Gaal een nieuwe trainer gevonden. Nu mag de kersverse trainer ook wat spelers gaan kopen. De Duitse topclub heeft interesse getoond in Wesley Sneijder. De middenvelder van Real Madrid wordt ook aan Internazionale gelinkt.

De Oranje-international weet nog niets van de interesse van Bayern maar staat open voor een vertrek. Bij zijn huidige club is er een nieuwe voorzitter gekomen die grote namen wil halen. Of dit betekent dat Sneijder zijn koffers moet gaan pakken is niet duidelijk. Franck Ribéry staat op de lijst van Real Madrid en hierdoor lijkt een transfer van Sneijder ook steeds waarschijnlijker.

Danijel Pranjic lijkt zijn droomtransfer ook binnen te hebben. Duitse boulevardblad Bild Zeitung meldt dat de speler van SC Heerenveen de vijfde aankoop van de Duitsers wordt deze zomer. Na Mario Gomez, Ivica Olic, Alex Baumjohann en Anatolij Timoschuk is Pranjic de vijfde aankoop van de nieuwe club van trainer Louis van Gaal.

Update:

Danijel Pranjic heeft aan het weekblad Voetbal International laten weten dat hij vanaf volgend seizoen voor Bayern München speelt.

"Ik teken voor drie seizoenen," was de eerste reactie van de speler, die de afgelopen seizoenen bij sc Heerenveen onder contract stond. Volgens Pranjic wordt het nieuws volgende week pas officieel bekend gemaakt. "Als de medische keuring maandag goed verloopt. Ik ben ontzettend blij dat het deze club is geworden. Het is Bayern München, moet ik nog meer zeggen."

Met dank aan INViCTuS en Rikkert voor de update

Kalezic: "Schandalige goal van RKC"

De Graafschap werd woensdag veroordeeld tot degradatie naar de Jupiler League door een 1-0 nederlaag tegen RKC Waalwijk. De manier waarop de Waalwijkers de winnende treffer maakten, zal de gemoederen in Doetinchem echter nog lang bezig houden.

"Het is natuurlijk schandalig, dat doelpunt van RKC had afgekeurd moeten worden," zegt een boze trainer Darije Kalezic op de website van De Graafschap.

"Het is ongelooflijk, want Joost krijgt gewoon een duw. Het is echt pijnlijk om op deze manier te verliezen. Hoe wij de laatste tijd door orkanen en stormen zijn gekomen, is hoogstaand."

Rechtsback Muslu Nalbantoglu zat na het duel in Waalwijk helemaal stuk. "Dit is echt het ergste dat er is. Mijn periode in Turkije is er helemaal niks bij. We hadden een positief gevoel overgehouden aan afgelopen zondag en dan krijg je zo'n goal tegen."

Brood denkt al aan volgend seizoen

RKC Waalwijk en trainer Ruud Brood dwongen woensdag promotie af naar de Eredivisie door op eigen veld met 1-0 te winnen van De Graafschap in het beslissende duel van de Jupiler League-play-offs.

Brood was na afloop uiteraard dolgelukkig met de promotie, maar richtte meteen het vizier op komend seizoen. "Het is fantastisch dat we zijn gepromoveerd," verklaarde de blije trainer tegen De Telegraaf. "En ik vind het ook verdiend, als je de drie duels tegen De Graafschap bekijkt. Maar we moeten de komende tijd snel aan de slag met het nieuwe seizoen."

"Het scenario van een nieuw seizoen eerste divisie lag al klaar," ging Brood verder met zijn verhaal. "Nu is het zaak om snel over te schakelen op het andere scenario. We moeten Eredivisie-waardig zijn. En ik heb er vertrouwen in dat ons dat gaat lukken."

"Deze promotie moet een enorme 'boost' geven. Voor Waalwijk, maar ook voor alle sponsors. Het geld moet er gewoon komen. Ik heb vanavond sponsoren op de tribune gezien die ik het het hele seizoen niet ben tegengekomen. Dat zegt ook wel wat, ik ben ervan overtuigd dat het hier weer gaat leven."

Verslecht de wereld met de Overlord II demo

Overlord II is weer eens een titels die Nederland op de internationale games-kaart zet. Van de geesten van het Delftse Triumph Studios komt het tweede deel in een serie waarin je eens lekker de slechterik mag spelen.

Stuur je minions erop af om de wereld te vernietigen, zet ze neer op wolven om nog meer destructie te veroorzaken en vermoord al die baby zeehondjes! De demo weegt 761MB en is hier naar je Xbox 360 te sturen (mits je een Gold-abonnement hebt). Lees voor meer informatie over de game onze preview van de game.

Ashton Brothers op Spaanse toer

De Ashton Brothers gaan op tournee door Spanje. De Nederlandse cabaretformatie speelt in het voorjaar van 2010 onder meer een reeks voorstellingen op het El Grec Festival in Barcelona en in het Teatro Compac Gran Via in Madrid.

Het viertal tekende hiertoe vandaag een contract met het Spaanse AMP Entertainment, zo maakte Senf Theaterpartners bekend. AMP Entertainment besloot de Nederlandse groep vast te leggen na een recent Spaans optreden. Pim Muda, Pepijn Gunneweg, Friso van Vemde en Joost Spijkers traden eerder al op in België, Canada, Letland, Slovenië en Zwitserland. De mannen zijn met Charlatans, a Medicine Show nog tot en met 7 juni te zien in het oude Luxor Theater in Rotterdam.

 

 

Moeder Katja bezorgd wegens 'gewelddadige' vader

De moeder van Katja Leendertz maakt zich ernstige zorgen over haar dochter. Dat zegt zij gisteren in de lokale krant Ede Stad. "Ik ben in shock. Katja heeft haar vader sinds 2006 niet meer gezien. Zijn nieuwe echtgenote heeft Katja zelfs helemaal nog nooit gezien." De vader heeft volgens haar geen idee wat hij Katja aandoet. "Uit zijn verklaringen blijkt dat hij zich niet kan inleven in een meisje van zeven jaar oud."

Katja werd vorige week woensdag van een schoolplein in Ede ontvoerd door haar vader. Die heeft inmiddels laten weten dat hij het meisje heeft meegenomen naar Amerika, waar hij al jaren woont. Een Amerikaanse rechter heeft de voogdij over Katja aan hem toegekend. Het vonnis is echter nog niet erkend door een Nederlandse rechter en is daarom niet rechtsgeldig.

De advocaat van de moeder laat weten dat er in Amerika sprake is geweest van huiselijk geweld door de vader. Mede daarom heeft de moeder Katja in 2003 meegenomen naar Nederland. De vader is in 2005 in Nederland gedagvaard voor mishandeling van de moeder. In december 2006 is aan hem door de rechtbank in Arnhem een straat- en contactverbod opgelegd voor de duur van een jaar, aldus de advocaat.

Advies: 'bouw Noord/Zuidlijn af'

De commissie-Veerman, die in opdracht van het Amsterdamse stadsbestuur onderzoek doet naar de Noord/Zuidlijn, adviseert om deze metrolijn af te bouwen. Vanochtend presenteerde de commisie haar resultaten.

Volgens de commissie wordt de lijn nog eens een half miljard euro duurder. Maar de schadeclaims, bijvoorbeeld van aannemers, bij het staken van het project zouden nog veel hoger uitvallen. Ook zou het niet afmaken van de metrolijn nadelig zijn voor de Amsterdamse economie.

De Noord/Zuidlijn is een echt hoofdpijndossier voor de bestuurders van onze hoofdstad. In februari stapte wethouder Tjeerd Herrema op, vanwege de uit de hand lopende kosten. Ook de opleverdatum werd keer op keer uitgesteld. De bouw heeft vorig jaar een tijd stilgelegen, omdat woningen aan de Vijzelsgracht verzakten door de bouw van een metrostation aldaar.

De had eigenlijk volgend jaar klaar moeten zijn. Inmiddels is dat al 2017 geworden. Ook het budget, oorspronkelijk 1,4 miljard euro, is al met een miljard euro overschreden.

14-jarige mag je neuken, niet zoenen

Een bizarre situatie bij de zuiderburen. Een 20-jarige jongen die vorig jaar een seksuele relatie had met een veertienjarig meisje, wordt aangeklaagd wegens zoenen.

Opmerkelijk, omdat hij niet aangeklaagd kan worden voor naar bed gaan met het meisje. Overigens gebeurde zowel het zoenen als het neuken in volledige toestemming van het meisje zelf en ook de moeder vond het prima. Pas toen de gescheiden vader zich er mee ging bemoeien kwam de aanklacht. 

De Belgische wet zegt dat een veertienjarige toestemming kan geven voor een seksuele relatie maar niet voor zoenen en strelen. Dat kan pas vanaf haar (of zijn) zestiende jaar. De rechtbank heeft de situatie voorgelegd aan het Belgische Grondwettelijk Hof en beslist dan pas of de jongen vervolgd kan worden voor aanranding.



Verleidelijke jonge meisjes...

'Glock langer bij Toyota'

Het lijkt er op dat Timo Glock zijn contract kan verlengen bij Toyota mocht het Duits/Japanse team in de Formule 1 blijven. De Duitser maakte zijn debuut in de Formule 1 in 2004 bij Jordan en keerde vorig jaar terug in de sport bij het team van Toyota.

De 27-jarige coureur heeft bij Toyota een meerjarig contract wat hem zou verzekeren van een stoeltje voor 2010 bij de renstal; iets van zijn manager Hans Bernd Kamps bevestigd heeft. Hij zei tegen het Duitse sport1.de: "Timo zal bij Toyota zitten in 2010. Daar is geen twijfel over."

Glock zelf lijkt nog wel aan zijn Formule 1-toekomst te twijfelen, want de strijd tussen de FIA en de FOTA is nog lang niet gestreden. "Als er volgend jaar geen Formule 1 meer voor mij is, dan zou ik bij mijn vader in zijn steigerbouwbedrijf gaan werken."

Rotterdam broeinest van criminele allochtone jongeren

Van de Marokkaans-Nederlandse jongemannen in Rotterdam in de leeftijd van 18 tot 24 is bijna 55 procent met de politie in aanraking gekomen op verdenking van een delict. Voor Antilliaanse en Surinaamse Rotterdammers in dezelfde leeftijdscategorie is dat 40 procent, voor Turks-Nederlandse mannen 36, en voor autochtone Rotterdammers 18,4.

Deze "absoluut schrikbarende cijfers" heeft Frank Bovenkerk woensdag tijdens zijn afscheid als hoogleraar criminologie aan de universiteit Utrecht gepresenteerd. Tot dusver werd de koppeling tussen criminaliteit en migrantengroepen op een standaard manier gemeten. "Dan lijken de cijfers wel mee te vallen", aldus Bovenkerk.

Volgens de criminoloog wordt misdaad al jaren verkeerd berekend. Door het koppelen van politiebestanden en cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) kunnen verdachten uit de eerste en tweede generatie migrantengroepen in beeld worden gebracht. Daaruit blijkt weliswaar dat Antilliaanse, Marokkaanse, Surinaamse en Turkse Nederlanders oververtegenwoordigd zijn in de misdaadstatistieken. Maar in absolute zin zijn de cijfers aan de lage kant, omdat per jaar wordt gemeten. Een 18-jarige die in 2006 een roofoverval pleegde, komt niet voor in de statistieken van 2007.

Bovenkerk: "De normale cijfers vertellen niet hoe beroerd een specifieke groep ervoor staat. De meeste criminaliteit wordt gepleegd door jongens van 12 tot 24 jaar: hoeveel daarvan komen over de hele periode gemeten, voor serieuze feiten met politie en justitie in aanraking? Of: welk percentage heeft bij het bereiken van de 24-jarige leeftijd een strafblad?"

Er is evenwel geen wettelijke basis voor het registreren van de etnische achtergrond van een individuele verdachte. "Rotterdam, en dat is revolutionair, doet dat wel", zegt Bovenkerk. Sinds 2002 koppelt Rotterdam alle gegevens van onder andere politie, jeugdzorg en consultatiebureaus aan individuen van wie de etniciteit bekend is.

In het rapport Antilliaanse Rotterdammers 2008 kon daarom voor het eerst worden berekend hoe vaak jongens aan het einde van hun criminaliteitsgevoelige levensfase met de politie in aanraking zijn geweest. Bovenkerk: "Je zou nog kunnen denken dat het per persoon niet verder is gegaan dan één contact met de politie, maar dat is niet zo: 90 procent van de jongens met een Marokkaanse achtergrond recidiveert, tegenover 60 procent van de autochtonen." Hij verwacht dat de Rotterdamse cijfers ook gelden in andere steden. "Daar horen we dezelfde geluiden."


Rotterdam broeinest van criminele allochtone jongeren  (foto: DAG)

Meisje bewaart eerste kus voor bruiloft

In Nederland ligt de gemiddelde leeftijd voor de eerste keer seks zo rond de 15 jaar oud. Bij gelovigen zal die leeftijd hoger liggen. Maar zo strikt als de Amerikaanse Rachel Welch (21) haar normen hanteert, zullen niet veel jongeren haar nadoen.

De aanstaande bruid heeft al op haar 14e levensjaar besloten om pas een jongen te zoenen als ze getrouwd was. Dat staat binnenkort dan ook te gebeuren, want ze stapt in juli met verloofde Todd Ritter in het huwelijksbootje. Volgens het jonge stel is het soms best moeilijk om niet te zoenen of andere dingen te doen die ‘het daglicht niet verdragen’.

Rachel: “We wrijven met onze neuzen tegen elkaar en knuffelen veel.” Todd: “Ik ga naar huis als zij naar bed gaat. We willen niet in een situatie terechtkomen waarin we fouten maken. Ik ben heel blij, ik heb eindelijk iemand gevonden die zichzelf respecteert.”

Susan Boyle voorlopig nog in psychiatrische kliniek

Susan Boyle heeft langdurig psychische hulp nodig, zeggen de dokters van de psychiatrische kliniek waar ze verblijft. Chris Thompson, het hoofd van de medische instelling, zegt in de Daily Mail dat de therapie geen kwestie is van enkele dagen. "Elke hulp in een psychiatrische instelling voor een paar dagen is een mislukte behandeling", aldus Thompson. Wat voor een psychische behandeling de zangeres krijgt wil hij niet zeggen.

Boyle verloor zaterdag de finale van Britain’s Got Talent van de dansgroep Diversity. Na de show zou ze zijn uitgevallen tegen enkele producers.  Kort daarna stortte ze in en werd ze opgenomen in de kliniek.

De breakdown zat er al een tijdje aan te komen, zegt Irene Carter, wier dochter in dansgroep Sugar Free zit. "Susan gedroeg zich de hele week al gek, ze is raar en praat constant in zichzelf". Volgens de vrouw verklaarde Boyle een keer na een telefoongesprek dat ze met haar kat had zitten bellen.

De arts van de zangeres vraagt zich af of ITV, de producent van Britain’s Got Talent, wel genoeg heeft gedaan om de minder begaafde Boyle te beschermen. De media doken de afgelopen tijd boven op de nieuwe ster. Zelfs nu ze in een kliniek ligt, staat de pers onophoudelijk voor de deur.  De Britse minister van Cultuur, Andy Burnham wil dan ook dat er een onderzoek komt naar de gang van zaken.  De Daily Telegraph bekent alvast schuld. De krant noemt het mediacircus achteraf  ‘onze schande’.

De familie van Boyle vertrouwt er echter op dat ze snel weer naar huis kan. "Ze heeft gewoon een lekker kopje Schotse thee nodig". Ook Amanda Holden, jurylid van het programma denkt dat het allemaal wel goed komt met Boyle. "Ik denk dat ze een een pauze nodig heeft uit de spotlight zodat ze kan relaxen en genieten van wat haar allemaal overkomt".

Toch heeft de zangeres ook iets om naar uit te kijken, want inmiddels heeft jurylid Simon Cowell haar een platencontract bij Sony aangeboden. Hij gunt haar alle tijd om te beslissen of zij hiermee instemt.


Susan Boyle voorlopig nog in psychiatrische kliniek  (foto: DAG)

Japan doet verkrachtingsgame in de ban

De omstreden Japanse verkrachtingsgame RapeLay is nu ook in Japan in de ban gedaan. Het spel, waarbij de speler in de huid van een verkrachter kruipt en meisjes in de metro van Tokio aan moet vallen, is sinds kort verboden in het Aziatische land.

Het verbod volgt op de controverse die ontstond toen webwinkel Amazon.com het spel een tijdje aanbood in haar digitale schappen. Het aanbod leidde tot een hoop protest bij Amerikaanse consumenten, waarna Amazon het spel uit de schappen haalde.

De ‘Ethics Organization of Computer Software’ in Japan heeft nu besloten dat het niet meer is toegestaan vergelijkbare spellen te maken. In de organisatie zitten vertegenwoordigers van honderd ontwikkelaars van erotische games.


Japan doet verkrachtingsgame in de ban  (foto: DAG)

'Ramptoestel brak in de lucht in stukken'

Het neergestorte vliegtuig van Air France zou al in de lucht in stukken uiteen gevallen zijn. Bronnen rond het onderzoek vermoeden dit volgens de Franse krant Le Figaro, omdat de brokstukken over een afstand van meer dan 300 kilometer verspreid liggen.

Dit zou er volgens de krant op duiden dat het vliegtuig in volle vlucht is ontploft. Mogelijke oorzaken hiervoor zijn extreme weersomstandigheden, een terroristische aanslag of drukverlies in het vliegtuig. Ook de brokstukken van het PanAm-toestel dat in 1988 in Lockerbie neerstortte na een bomexplosie lagen verspreid over vele honderden vierkante kilometers.

De Braziliaanse minister van Defensie ontkent juist dat het vliegtuig in volle vlucht ontploft zou zijn. Hij baseert deze uitspraak op de vondst van grote, onverspreide kerosinevlekken in de oceaan.

Met dank aan CamelNLD voor de submit.

[SF] Portugees talent voor Sporting Lissabon

Pedro Petiz, een van de meest talentvolle coureurs van Portugal, gaat komend seizoen van start in de Superleague Formula. De 22-jarige coureur gaat rijden voor Sporting Clube de Portugal, beter bekend als Sporting Lissabon.

"Voor mij is het een eer en een unieke ervaring om in de Superleague Formula uit te mogen komen", aldus de enthousiaste Petiz. "Ik denk dat de competitie dit jaar nog zwaarder gaat zijn dan in 2008. Dit jaar gaat cruciaal zijn voor mijn ontwikkeling als coureur. Je krijgt namelijk niet vaak de kans om met een auto te racen die meer dan 750 pk aan boord heeft."

[SF] Martin naar Glasgow Rangers

John Martin komt komend seizoen uit voor de Glasgow Rangers in de Superleague Formula. De Australiër, afgelopen seizoen te bewonderen achter het stuur van de A1GP Powered by Ferrari-bolide, maakt in Frankrijk zijn racedebuut in de spectaculaire klasse.

Martin won de Australische Formula Ford 1600-titel in 2006, alvorens internationale successen te boeken in het Brits Formule 3-kampioenschap evenals de A1GP.

"Na een test met deze bolide weet ik dat het een geweldige auto is in een sterk kampioenschap", verklaarde John Martin tijdens zijn presentatie. "Daarom ben ik zo ontzettend blij met deze kans, die me eveneens een stap dichter bij mijn doel, de Formule 1, brengt. Met de V12-motor is de auto zeker de sterkste en snelste waarin ik tot nu toe heb gereden. En hij geeft in elk geval het beste geluid. De Rangers zijn een succesvolle club in eigen land, dus er ligt wel wat druk op mijn schouders. Daar is echter niets mis mee. Ik ken het team en ze hebben vertrouwen in me, dus we gaan vol verwachtingen naar de eerste race. Ik heb er alle vertrouwen in dat we snel gaan zijn."

Geen stembussen in Nieuwegein

Mensen die vanochtend vroeg in Nieuwegein wilden gaan stemmen voor het Europees Parlement moesten onverrichterzake terug naar huis keren. Een aantal stembureaus had namelijk nog geen stembus, waardoor ze niet open mochten.

Rond half negen waren de problemen opgelost en konden alle 35 stemlokalen open. De gemeente weet nog niet waar en waarom het fout ging. "We hebben nu nog geen inzicht in de processen. Belangrijk is dat nu iedereen kan stemmen", stelt een woordvoerster.

Cameron Diaz wil een dikke kont

Wereldwijd doen vrouwen hun best het achterwerk slanker te krijgen. Het tegenovergestelde geldt voor Cameron Diaz, zij wil dikkere billen. "Ik blijf maar eten in de hoop dat ik een beetje dikker, ronder, voluptueuzer word, maar dat zal waarschijnlijk nooit gebeuren, zo ben ik gewoon niet gebouwd ", zegt Cameron.

Haar billen door een plastische chirurg laten vergroten ziet Diaz niet zitten. Cameron heeft inmiddels wel een neuscorrectie ondergaan, "Dat was nodig, mijn neus was al vier keer gebroken en stond helemaal krom. Op één of andere manier word ik altijd in mijn gezicht geraakt."


Cameron draai eens om

[SF] Hitech runt FC Midtjylland

De auto van de Deense voetbalclub FC Midtjylland gaat komend seizoen gerund worden door het Britse Hitech. Hitech was afgelopen seizoen zeer succesvol in de Superleague Formula, want het won met Liverpool en Porto drie races. Bovendien werd Liverpool vierde in de eindrangschikking.

"FC Midtjylland is een zeer spannend project voor ons omdat het maar een hele kleine club is", legt David Hayle, teambaas van Hitech, uit. "Met Midtjylland creëren we een soort 'David en Golliath' situatie door met deze kleine club mee te doen tegen de grote giganten uit de voetbalwereld. Daarom zouden goede resultaten met FC Midtjylland fantastisch zijn."

[SF] Pantano vindt zitje bij Al Ain

Giorgio Pantano heeft een contract getekend met voetbalclub Al Ain, gerund door team Azerti van de Belg Wim Coekelbergs, om in 2009 het Superleague Formula kampioenschap af te werken.

Pantano werd afgelopen seizoen GP2 kampioen en liet daarmee ondermeer het neefje van Formule 1-legende Ayrton Senna achter zich. Ook reed Pantano in 2004 voor het Formule 1-team van Jordan Grand Prix. Pantano is nu op zoek naar een nieuwe uitdaging met de 750pk sterke Superleague Formula.

"Het is een groot genoegen om dit seizoen voor Al Ain uit te kunnen komen in de Superleague Formula. Deze kans is voor mij weer een nieuwe uitdaging, want de tegenstand is ook hier van hoog niveau. Dankzij het speciale format van het kampioenschap, zullen de gevechten op de piste bikkelhard zijn. Ik ben er zeker van dat ik er snel mijn weg in ga vinden. Binnen enkele dagen heb ik voor het eerst contact met de technici van het team," aldus Pantano.

[E3 '09] Grote monsters bevechten in Castlevania

Op deze E3 werd bekend dat Hideo Kojima zich gaat bezighouden met de nieuwe Castlevania die in ontwikkeling is voor de Xbox 360 en PlayStation 3. Deze actiegame met als subtitel Lords of Shadow moet een nieuwe reeks van Castlevania-games gaan inluiden en zal ergens in 2010 in de winkels verschijnen. Ontwikkelaar Mercury heeft van de game ook alvast wat screenshots vrijgegeven waarin je een aantal van de enorme monsters die je mag bevechten al kunt zien.






[E3 '09] Jak and Daxter zijn terug in The Lost Frontier

Jak en Daxter hebben heel wat avonturen achter de rug. Eerst gingen ze op pad om Daxter terug te veranderen in een mens, daarna kwamen ze vast te zitten in de toekomst en zagen we wat Daxter allemaal uitvoerde terwijl Jak gevangen zat, en tot slot werden ze verbannen naar het woestijn. Net toen ze dachten dat ze klaar waren met het avontuur komen ze terug naar de Playstation Portable en Playstation 2. Hieronder een trailer van Jak and Daxter: The Lost Frontier.

Kroongetuige Peter la S. praat weer

De problemen tussen Peter la S., kroongetuige in het liquidatieproces in Amsterdam, en justitie zijn opgelost. La S. heeft toegezegd dat hij "onverminderd, volledig en zonder voorbehoud” verder zal verklaren in het proces-Passage.

De afgelopen weken had het er alle schijn van dat La S. zijn rol als kroongetuige zou opgeven. Hij was zeer ontevreden over de manier waarop het zogeheten Team Getuigenbescherming met zijn (toekomstige) veiligheid en die van zijn familie omsprong. Die veiligheid zou volstrekt onvoldoende zijn gegarandeerd. Een en ander was voor La S. reden te dreigen zich terug te trekken als getuige. De verklaringen van La S. vormen de kurk waarop het bewijs van het Openbaar Ministerie in het liquidatieproces drijft.

Hernieuwde gesprekken tussen justitie en La S. hebben het vertrouwen hersteld, zeiden zowel officier van justitie Betty Wind als La S. zelf, vandaag ter zitting in de gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp.

[Special] 65 jaar na D-DAY, Pointe du Hoc

6 juni a.s. is het 65 jaar geleden dat de geallieerde troepen op Normandië landden om West-Europa te bevrijden van de nazibezetting. Deze dag staat in de geschiedenisboeken bekend als D-Day. Van 1 t/m 6 juni verzorgt het team van www.go2war2.nl, speciaal voor Fok!, een dagelijkse column over verschillende aspecten rondom deze historische dag. Vandaag besteden we aandacht aan de beklimming van de Pointe du Hoc, een bijna 40 meter hoge klif, door Amerikaanse rangers.

Ten behoeve van de bevrijding van de door nazi-Duitsland bezette gebieden in Europa vond op 6 juni 1944 de invasie van Normandië plaats. De keuze van de geallieerden om in Normandië te landen was gebaseerd op het feit dat de verdediging van de Duitsers daar relatief zwak was en de stranden voor de grote hoeveelheden materieel goed begaanbaar waren. Er werden vijf sectoren op de stranden aangewezen voor de landingstroepen: de Britten zouden landen op Sword Beach en Gold Beach, de Canadezen op Juno Beach en de Amerikanen op Utah Beach en Omaha Beach.

Klik hier om de hele special te lezen!

CD: John O'Callaghan - Never fade away

De uit Ierland afkomstige John O'Callaghan is in zeer korte tijd uitgegroeid tot een veelgevraagde dj en een producer met aanzien in de international scene. Zijn big room trance anthem 'Big Sky' heeft hem in de dancescene definitief op de kaart gezet. Na een flink aantal mixen en tracks die hij zelf uitbracht, is het nu tijd voor een eigen artiestenalbum. Never Fade Away is de eerste in wat ongetwijfeld een lange lijst van eigen albums gaat worden.

[Handbal] Van der Wissel verlaat Deense ploeg

Pearl van der Wissel zal na zeven seizoenen afscheid nemen van GOG Svendborg. Ze heeft nog niet bekend gemaakt nara welke club ze zal vertrekken.

Momenteel is de handbalinternational in Praag voor een trainingskamp ter voorbereiding op de play-offs voor WK-deelname tegen Oekraïne. In 2002 vertrok de 25-jarige speelster naar de Deense club, waar ze in 2005 de nationale beker mee won. Tijdens het WK in Rusland in hetzelfde jaar werd ze bovendien verkozen tot een van de beste spelers.

[E3 '09] Hayabusa compenseert in Ninja Gaiden Sigma 2

Eerder op deze E3 liet Tecmo al beelden zien van Ayane die een hoop kont schopt en nu hebben ze ook nog een flinke lading screenshots van Ninja Gaiden Sigma 2 vrijgegeven. Hierin zien we een hoop meer karakters en natuurlijk Hayabusa die met een enorme handcannon lijkt te moeten compenseren voor andere zaken die niet zo groot zijn.















In Ninja Gaiden 2 speel je wederom met Ryu Hayabusa, die deze keer op pad gaat om zijn clan te wreken en daarbij ook nog eens de mensheid moet redden. Met een scala aan wapens kun je de vijanden aan stukken hakken, om zo een weg te banen in een wereld vol gevaar. Ninja Gaiden 2 zal een geheel nieuwe gameplay engine bevatten, en een nieuw auto-health regeneration system. Natuurlijk kunnen we ook nieuwe levels en vijanden verwachten, en niet te vergeten liters bloed.

'Manchester City haalt Eto'o binnen'

Manchester City lijkt een grote zomeraankoop te willen doen om de aanval te versterken. Eerder werd Gareth Barry van Aston Villa overgenomen voor ongeveer 21 miljoen euro. Nu lijkt ook Barcelona-spits Samuel Eto'o naar Engeland te verkassen.

De kans dat de 28-jarige spits naar Manchester gaat lijkt vrij groot. De financiële vergoeding die Barcelona hem aanbiedt bij een contractsverlenging van de spits uit Kameroen laag. Bij de steenrijke club als Manchester City hoeft hij niet te klagen over de salaris.

Engelse media melden dat Barcelona bereid is mee te werken aan een overgang van de aanvaller. Indien de transfer alsnog zou afketsen, willen ze bij stadsrivaal Carlos Tévez gaan halen. De Argentijn heeft echter meer opties en wil nog geen beslissing nemen.

Mogelijk misbruik voorkennis Fortis België

Justitie in Brussel onderzoekt of topbestuurders van Fortis afgelopen najaar betrokken zijn geweest bij aandelenhandel met voorkennis. De Belgische zakenkrant De Tijd heeft dat vandaag gemeld. Volgens een justitiewoordvoerder heeft er al een huiszoeking plaatsgehad.

Volgens De Tijd zou er voor miljoenen euro’s aan aandelen zijn verhandeld kort voor de verkoop van Fortis aan het Franse BNP Paribas. Leden van de Fortistop zouden daarbij gebruik hebben gemaakt van voorkennis of informatie hebben doorgespeeld. Nadere details zijn nog niet bekend.

Mosley: "Start maar jullie eigen competitie"

FIA president Max Mosley heeft nogmaals aangegeven dat de FIA niet zal buigen voor de eisen van de FOTA. Alle aangesloten teams hebben zich onder voorwaarden ingeschreven bij de FIA, maar de organisatie lijkt hier niet op in te willen gaan.

Negen van de huidige deelnemende teams hebben zich onder voorwaarden voor het komende seizoen ingeschreven. Eén van de voorwaarde betreft het tekenen van een nieuwe Concorde Agreement voor twaalf juni. Bovendien zouden de kostenbesparende maatregelen van volgend jaar niet ingevoerd moeten worden.

Mosley gaf echter aan Motorsport Aktuell aan dat het niet mogelijk is om op zo'n kort termijn een nieuw Concorde Agreement te maken. Ook gaf hij aan dat wanneer de teams het niet met de FIA eens zijn, ze maar lekker zelf hun eigen kampioenschap moeten starten. "We kunnen op zo'n korte termijn geen Concorde Agreement tekenen voor 12 juni. We hebben een conflict en we zien wel hoe dat uit pakt. Ik zeg tegen hen: Als je je eigen regels wil bepalen, organiseer je maar zelf een kampioenschap. Maar wij houden de Formule 1. Wij bedenken de regels voor de Formule 1. Dat doen we al zestig jaar en dat blijven wij doen", aldus Mosley.

Als de teams daadwerkelijk de Formule 1 verlaten, kan de FIA het grote gat inmiddels makkelijk opvullen met de nieuwe teams. Er wordt geschat dat er, buiten FOTA teams, ongeveer vijftien nieuwe teams zich hebben ingeschreven bij de FIA. Stefano Domenicali heeft afgelopen week nog bevestigd dat wanneer de FIA de FOTA niet tegemoet komt, de inschrijving van de FOTA-teams ongeldig zal zijn.

Homohuwelijk nu ook in New Hampshire

De Amerikaanse staat New Hampshire erkent sinds gisteren het homohuwelijk. New Hampshire is hiermee de zesde Amerikaanse staat waar koppels van gelijke sekse met elkaar in het huwelijksbootje kunnen stappen.

De wet die het homohuwelijk mogelijk maakt is gisteren in stemming gebracht. Tijdens de stemming werd zowel door voor- als tegenstanders gedemonstreerd. Uiteindelijk nam de Senaat de wet aan met veertien stemmen voor en tien stemmen tegen. In het Huis van Afgevaardigden stemden 198 personen voor en 176 tegen.

Gouverneur John Lynch, een Democraat, liet in de wet vastleggen dat kerken en andere religieuze groeperingen niet verplicht zijn mee te werken aan homohuwelijken. Wel vond Lynch het tijd dat ook de federale overheid het homohuwelijk gaat erkennen.

DVD: Amusement

Regisseur John Simpson keert na lange tijd weer terug op de regiestoel. Zijn vorige film, Freeze Frame, was een groot succes in zowel bioscoop als in de winkels. Nu, vijf jaar later, komt de derde film van de regisseur. In samenwerking met de meester van thriller/horrorfilmmuziek Marco Beltrami (Scream, Resident Evil, Die Hard 4) wordt de film in de beschrijving op de dvd al de hemel ingeprezen. Was het het wachten op Amusement waard?

Girls Aloud-zangeres weegt eten in restaurant

Girls Aloud-zangeres Nadine Coyle neemt als ze uit eten gaat een weegschaal mee in haar tas. Verbaasde restaurantgangers zagen hoe ze in een sjiek Londens etablissement het ding op tafel zette en het door haar bestelde eten afwoog, meldt het Britse boulevardblad The Sun vandaag.

Coyle bestelde een piepklein stukje vis, zonder drupje saus of groente. Dat woog ze af, waarna ze volgens enkele aanwezigen de helft nog eens terugstuurde. Het restaurant was het sjieke The Ivy. Het boulevardblad vermeldt ook eetgewoontes van andere celebrities. Zo eet zangeres Kylie Minogue voor elke maaltijd een grapefruit, houdt actrice Reese Witherspoon van babyvoeding en gaat Victoria Beckham voor sojabonen en aardbeien.


Girls Aloud-zangeres weegt eten in restaurant  (foto: DAG)

[E3 '09] VidZone vanaf volgende week beschikbaar

De nieuwe muziekdienst van Sony, VidZone, wordt volgende week gelanceerd in Europa. Met deze dienst kun je meer dan 10.000 nummers afspelen. De service is vanaf volgende week is de service beschikbaar in Groot-Brittannië, Australië, Italië, Frankrijk, Spanje en Duitsland. Nederland moet dus nog even wachten, de reden hiervoor is dat Sony de plaatselijke marketing goed wil uitvoeren.

Met VidZone kun je gratis videoclips afspelen via PSN op je PS3 en middels Remote Play ook op je PSP. Daarnaast kun je tegen betaling de nummers ook overzetten op je telefoon om ze zo als ringtone te gebruiken. Momenteel staan er ruim 10.000 tracks in het systeem, maar Sony gaat wekelijks enkele honderden uploaden. Hun doel is dan ook om elke videoclip die ooit gemaakt is aan te kunnen bieden. Naast losse tracks zul je ook interviews met artiesten en concerten kunnen bekijken met VidZone.

Heitinga in basis, Van der Wiel op de bank

Gregory van der Wiel lijkt genoegen te moeten nemen met een plaats op de bank aankomend weekend met Oranje. De verdediger van Ajax mocht de afgelopen twee interlands in de basis spelen maar zal ditmaal vervangen worden door John Heitinga.

Een blessure hield de voormalige verdediger van Ajax aan de kant tijdens de interlands tegen Schotland en Macedonië maar dit keer is hij erbij. Van der Wiel was een prima vervanger voor de rechtsback maar nu Heitinga fit is, zal hij gewoon in de basis beginnen. Aankomende zaterdag speelt Oranje in Reykjavik tegen IJsland en vier dagen later staat Noorwegen op het programma in De Kuip. Nederland heeft nog drie punten nodig om zich te plaatsen voor het WK van 2010 in Zuid-Afrika.

Als er geen reden is om veel te wisselen, ga ik het liefst van dezelfde samenstelling uit. Duidelijkheid is dan belangrijk en spelers weten precies wat ze moeten doen", zei Van Marwijk, die Oranje op dit punt stappen heeft zien maken. "Voor mij de reden dat we stabieler zijn geworden en dus beter.

Vanuit een goede organisatie kunnen we maximaal profiteren van onze individuele kwaliteiten”, legt de keuzeheer uit. “Zie bij FC Barcelona, het beste team van de wereld met veel individuele klasse, maar waar iedereen werkt, ook die talentvolle middenvelders en aanvallers. Dat is de basis van hun succes."

Vermoedelijke opstelling Oranje: Stekelenburg; Heitinga, Ooijer, Mathijsen, Van Bronckhorst; Van Bommel, De Jong; Kuyt, Van Persie, Robben; Huntelaar.

Berlusconi weer in opspraak

De Italiaanse premier Silvio Berlusconi heeft een nieuw justitieel onderzoek tegen zich lopen. Dat richt zich op privégebruik van militaire vliegtuigen om mensen uit de showbizz naar zijn villa op Sardinië te vliegen.

Dit heeft het Italiaanse persbureau ANSA gisteravond laat gemeld. Een consumentenorganisatie had aangifte gedaan nadat foto’s waren gepubliceerd die in mei vóór een feestje in Berlusconi’s Villa Certosa waren genomen. Daarop is te zien hoe een zanger, een danser en andere vrienden en gasten van Berlusconi uit het regeringsvliegtuig stappen.

Berlusconi ziet de uitslag van het onderzoek van het Openbaar Ministerie in Rome met vertrouwen tegemoet. De premier moet immers om veiligheidsredenen het regeringsvliegtuig nemen, zo zei hij tegen zijn eigen omroep RAI. "Als er af en toe op de vliegtuigen wat extra passagiers zitten, kost dat geen lire omdat het vliegtuig toch al vliegt”, aldus Berlusconi.

De Italiaanse premier is vaker het  middelpunt van onderzoeken. Zo werd hij in het verleden onder meer verdacht van corruptie en belangenverstrengeling. Meestal verandert Berlusconi dan gewoon een paar wetten, zodat hij niet langer vervolgd kan worden.

Ook FOK!-columnist Driek Oplopers heeft stevige kritiek op Berlusconi en zijn vrienden. Tijd voor een Europees stemadvies:  http://frontpage.fok.nl/column/9720/1/-DriekOplopers:-Balkenende-als-Euro-NSB’er.html


Berlusconi heeft weer eens een onderzoek aan zijn broek  (foto: DAG)

[E3 '09] Rooney kijkt boos op screenshots FIFA 10

Een nieuw jaar betekent natuurlijk een nieuwe FIFA. Op de E3 heeft EA Sports wat renders vrijgegeven van een aantal bekende voetballers, waaronder Wayne Rooney die duidelijk probeert zijn tegenstanders af te schrikken door boos te kijken. Volgens EA moet dit nieuwe deel realistischer dan ook worden door een verfijndere balcontrole en een betere AI, waardoor spelers proberen automatisch de diepte in zullen duiken en proberen afwisseling te creëren in je aanval.

"We have benefited from 275 million games played online to refine FIFA 10 in a way that matters most to our fans. We’ve listened and responded to their feedback to improve player control, responsiveness and intelligence and create what we believe is the world’s most authentic football videogame."


Berg wil niet verlengen

FC Groningen hoopte het contract van spits Marcus Berg te verlengen. De aanvaller en zijn zaakwaarnemer hebben duidelijk aangegeven hier geen interesse in te hebben. Berg staat in belangstelling van Ajax en AZ maar ook vele buitenlandse clubs.

"Hij tekent zeker niet bij", zei de belangenbehartiger in De Telegraaf. De 22-jarige Berg heeft twee zeer productieve seizoenen gedraaid bij Groningen. In de play-offs van dit jaar scoorde hij maar liefst vijf keer tegen FC Utrecht in twee duels. Hiermee kwam zijn seizoenstotaal op 26 doelpunten. Daarmee is hij meest scorende buitenlander in de clubgeschiedenis.

AZ Alkmaar zou de spits willen halen indien Ari da Silva of Moussa Dembélé vertrekt maar hebben zich vooralsnog niet bij Groningen gemeld. Ajax informeerde informatief over de spits maar concrete interesse is er nog niet.

In de Zweedse media wordt gesproken over een speciale clausule in het contract van de speler. Deze zomer zou hij niet voor een gelimiteerde transfersom weg kunnen gaan, maar volgend jaar wél. Zowel Lerby als Berg wil dit gerucht echter niet bevestigen of ontkennen.

[D-Day 65 jaar] Pointe du Hoc

6 juni a.s. is het 65 jaar geleden dat de geallieerde troepen op Normandië landden om West-Europa te bevrijden van de nazibezetting. Deze dag staat in de geschiedenisboeken bekend als D-Day. Van 1 juni t/m 6 juni verzorgt het team van www.go2war2.nl, speciaal voor Fok!, een dagelijkse column over verschillende aspecten rondom deze historische dag. Vandaag besteden we aandacht aan de beklimming van de Pointe du Hoc, een bijna 40 meter hoge klif, door Amerikaanse rangers.

Politieauto's uitgerust met camera's

In Gouda worden politieauto's uitgerust met camera's en microfoons. Deze zijn bedoeld om het schelden, spugen en schreeuwen naar agenten tegen te gaan.

Met behulp van de camera's probeert de politie verdachten op te pakken die agenten beledigen. Deze personen kunnen een boete van 450 euro tegemoet zien. Momenteel is het lastig de personen die zich misdragen te identificeren, omdat zij dit gedrag vanuit een groep vertonen.

Plasterk trekt 20 miljoen uit voor lerarentekort

Minister Plasterk van Onderwijs trekt 20 miljoen euro uit voor vernieuwende oplossingen voor het lerarentekort. Hij kondigt dit vandaag aan tijdens de conferentie Innovatiekracht Onderwijs in Amsterdam.

Het betreft nieuw geld uit het Fonds Economische Structuurversterking, ofwel de aardgasbaten. Met het geld kunnen scholen in basis- en voortgezet onderwijs experimenten beginnen om de kwaliteit van het onderwijs overeind te houden in een tijd waarin het lerarentekort steeds groter wordt.

"Je kunt denken aan onderwijsassistenten die een deel van het nakijkwerk overnemen, zodat de docent zelf kan blijven lesgeven, of aan toepassingen van 'serious gaming', waarbij situaties die leerlingen kennen van computerspellen worden gebruikt om kennis en vaardigheden over te dragen", zegt een woordvoerder van het ministerie.

Ook kunnen er projecten voor het zogeheten Wikiwijs mee gefinancierd worden, een voor docenten toegankelijke database van lesmateriaal, vergelijkbaar met de internetencyclopedie Wikipedia.

De bedoeling van het stimuleringsgeld is te blijven nadenken over mogelijkheden voor bijvoorbeeld ict-toepassingen, maar ook een flexibeler schoolorganisatie of een andere arbeidsverdeling om aan de ene kant de gekwalificeerde docent zo effectief mogelijk in te zetten, en aan de andere kant te voorkomen dat diens werkdruk te veel wordt verhoogd, of het werkplezier verdwijnt.

Hoe de regeling er precies uit gaat zien, wordt later dit jaar bekend. Het is de bedoeling dat de experimenten in het schooljaar 2010-2011 van start gaan.

Vanwege de grote groepen leraren die de komende jaren met pensioen gaan, zijn er de komende tien jaar circa 100 duizend extra leerkrachten nodig. Eerder trof minister Plasterk maatregelen om het salaris van docenten te verbeteren en de opname van zij-instromers te bevorderen.


Plasterk trekt 20 miljoen uit voor lerarentekort  (foto: DAG)

Nintendo komt met zwarte Wii

Gisteren is in Japan bekend geworden dat de Nintendo Wii ook in het zwart uit gaat komen. Deze mooie zwarte versie zal op 1 augustus in Japan voor het eerst verschijnen. Ook de accessoires zoals de Wiimote en de controllers zullen in het zwart verschijnen. De releasedatum voor Amerika en Europa is nog niet bekend. O ja, de DSi zal in vanaf 11 juli in het rood te verkrijgen zijn. Vooralsnog wel alleen in Japan.



[E3 '09] De gevechten branden los in Lego Battles

Traveller's Tales maakt al een tijdje een hoop actievolle legogames zoals Indiana Jones en Star Wars, later dit jaar komt daar een RTS bij voor de Nintendo DS: Lego Battles. In deze game mag je met aliens, piraten en ridders de strijd aangaan ter land, ter zee en in de ruimte. Met zes verhaallijnen en negentig levels is er meer dan genoeg te doen om je even zoet te houden.




Mannen met een jongere vrouw leven langer

Bij mannen met een jongere partner neemt de kans op overlijden met één vijfde af, voor vrouwen geldt dat niet. Dit blijkt uit een nieuw onderzoek dat het Duitse Max Planck Instituut uitvoerde. Het instituut maakte hierbij gebruik van de Deense sterftecijfers tussen 1990 en 2005.

Het risico op een voortijdige dood daalt met elf procent als de partner van de man zeven tot negen jaar jonger is. Bij een leeftijdsverschil tussen man en vrouw van vijftien tot zeventien jaar nemen de sterftekansen nog verder af. Mannen met een oudere vrouw hebben minder geluk, zij overlijden eerder.

Vrouwen hebben pech, een jongere man als partner is voor hen geen garantie op een langer leven. Het tegendeel is waar. Dames die een partner kiezen die zeven tot negen jaar jonger of ouder is sterven eerder.

De onderzoekers zijn van mening dat natuurlijke selectie meespeelt. Succesvolle, gezonde mannen maken meer kans een jongere partner te scoren. Een andere theorie is dat jongere dames, hun oudere man beter verzorgen en zij daardoor langer leven. Verder blijkt uit de cijfers dat de meeste mannen een vrouw huwen die gemiddeld drie jaar ouder is.

[E3 '09] Scratch: The Ultimate DJ geeft een spang feestje

Dikke beats, old-school rhymes, het leven van een DJ is heerlijk. De mooiste chica's om je heen en iedereen aanbid je, jeweetz! Genius Products heeft het leven van een DJ in virtuele vorm gegoten, aangezien we niet allemaal heersen met het vinyl. Scratch: The Ultimate DJ laat je 60 van de beste tracks van de afgelopen jaren spelen, waaronder de volgende nummers: Flashing Lights van Kanye West, Intergalactic van Beastie Boys, Let’s Get it Started van The Black Eyed Peas, Slacker van Tech N9ne en Don’t Sweat the Technique van Eric B. & Rakim. Verder zullen Run DMC, The Gorillaz, Nelly en Deltron 3030 ook vertegenwoordigd zijn in de game. De controller is bovendien gemaakt door Numark, een bekende producent van DJ-apparatuur. De drumpads op de controller bedienen samples, die met de game geleverd worden, maar als je wilt kun je ook zelf samples opnemen met een USB-microfoon. Onderstaande trailers tonen hoe het er aan toe zal gaan in Scratch: The Ultimate DJ.

[Dakar] Rally 2010 ook in Zuid-Amerika

De organisatie van de Dakar Rally heeft bevestigd dat de rally in 2010 weer in Argentinië zal plaatsvinden. De rally was vorig jaar een groot succes in het fanatieke land en dit succes wil men graag prolongeren.

De start op één januari en de finish op zeventien januari vinden allebei plaats in Buenos Aires. De rally wordt voor de tweeëndertigste keer verreden en gaat dwars door Argentinië en Chili.

Etienne Lavigne, Dakar Rally-directeur, vertelde: "We zijn verheugd bekend te maken dat de 2010 Dakar Rally zal terugkeren naar Zuid Amerika, waar het vorig jaar een groot succes was."

"Dit is een groot succes voor Argentinië en het zal het toerisme een grote impuls geven", aldus Leonardo Boto, werkzaam voor het Argentijnse bureau voor toerisme.

"Het is een fantastische mogelijkheid voor de rest van de wereld om Argentinië te zien. We hebben bezoekers veel te bieden in ons land en we zullen alles doen om de rally in 2010 een succes te maken."

Vervanger Elia gevonden

Steve McClaren en FC Twente hebben in Spanje naar een vervanger voor Eljero Elia gekeken. Het gaat om de Málaga-aanvaller Eliseu dos Santos. FC Twente houdt er rekening mee dat Elia Enschede gaat verlaten.

Indien er daadwerkelijk interesse is in de 25-jarige aanvaller zal er een flink bedrag betaald moeten worden. Het contract van Dos Santos loopt nog tot de zomer van 2010 maar de interesse van zowel binnenlandse als buitenlandse clubs is groot. Hij wist dit seizoen zeven keer te scoren in 36 wedstrijden voor Málaga. Er wordt gesproken over een bedrag van rond de anderhalf miljoen euro.

Voetbalcarrière Hargreaves onzeker

De voetbalcarrière van Owen Hargreaves lijkt ten einde te komen. De middenvelder van Manchester United raakte in september van vorig jaar geblesseerd aan zijn knieën en het herstel loopt zeer stroef.

Door het uitstel van zijn terugkeer wordt nu in Engeland gesproken dat hij het gras niet meer zal betreden als voetballer. De 28-jarige middenvelder kwam in 2007 over van Bayern München, waar hij al sinds zijn zestiende jaar actief was als voetballer. Er werd een bedrag van 23 miljoen euro betaald voor de Engelsman. Hij heeft tot nu toe slechts 25 wedstrijden gespeeld voor Manchester United.

Het contract, dat tot 2011 loopt, zal misschien ontbonden worden. Hargreaves heeft vijf landstitels en één UEFA Champions League met Bayern gewonnen. Tijdens zijn verblijf bij United won de club ook de Cup met de Grote Oren. Verder werden er twee landstitels behaald in deze periode.

Eboué wil graag vertrekken

Emmanuel Eboué heeft waarschijnlijk zijn laatste seizoen bij Arsenal gespeeld. De rechtsback moest het vooral doen met invalbeurten dit seizoen. Door interesse van Europese toppers lijkt de Ivoriaan te willen vertrekken.

De 25-jarige rechtsback, die ook wel als rechtermiddenvelder gespeeld heeft, wil zijn positie bij het nationale elftal niet verliezen en zou hierdoor een vertrek forceren. "Het is niet zeker dat ik bij Arsenal blijf", vertelt de Afrikaan aan Soir Info. "Ik heb niet veel gespeeld vorig seizoen en het WK komt eraan."

Internazionale en Atlético Madrid hebben interesse getoond in Eboué. "Er is veel interesse, dus het is afwachten. Voordat het nieuwe seizoen begint maak ik een besluit over mijn toekomst."

In 2005 kwam hij over van het Belgische Beveren naar Arsenal. De atletische back heeft tot dusver 24 interlands achter zijn naam staan.

[E3 '09] Sackboy springt erop los in LittleBigPlanet-trailer

Na LittleBigPlanet op de Playstation 3 zullen de Sackboys binnenkort ook de handheld bestormen. LittleBigPlanet op de PSP zal, volgens de makers, een waardige versie zijn die te vergelijken is mijn de versie op de Playstation 3. Of ze dit waar gaan maken is natuurlijk altijd de vraag. Beoordeel het zelf in de eerste bewegende beelden van Sackboy in onderstaande trailer.

Wijzer stemmen

Vanaf het moment dat ik mocht stemmen, was ik bij iedere verkiezing wel in een of ander stemlokaal te vinden. Niet zozeer omdat ik denk dat mijn stem heel veel verschil maakt in onze samenleving, maar vooral omdat ik het idee heb, dat als je niet stemt, andere kiezers besluiten wat goed voor mij is en daar heb ik helemaal een teringhekel aan. De leukste stemdag tot op heden vond ik toch wel het referendum in juni 2005 over de Europese Grondwet. Nooit heb ik de mensen met zo'n grote grijns het stemlokaal in zien lopen en het keiharde 'nee' galmt nu nog door de duistere krochten van de Nederlandse politiek.

DVD: Milk

Soms moet je lang wachten op een dvd-release, maar er zijn gelukkig uitzonderingen, Milk is er daar één van. De film ging in januari in ons land in de bioscoop in première en sinds 22 mei kunnen we al beschikken over de dvd- en Blu-Ray-versie van dit waargebeurde verhaal. Het verhaal van Harvey Milk, de eerste homoseksueel die gekozen werd in een ambtelijke functie in het conservatieve Amerika van de jaren zeventig. Met een bekroonde rol (Oscar voor beste acteur) voor Sean Penn als Harvey Milk, een persoon die zeker de geschiedenisboeken in gaat, zoals Martin Luther King hem voorging voor al zijn baanbrekend werk voor de zwarte bevolking van de Verenigde Staten.

Peter Molyneux krijgt nieuwe functie

Peter Molyneux is een man met een rijke historie. In zijn tijd bij Bullfrog was hij verantwoordelijk voor games als Syndicate en Dungeon Keeper en na de overname door EA richtte hij z'n eigen studio Lionhead op, waar hij de Black & White- en Fable-games maakte.

De studio is inmiddels al een tijdje onderdeel van Microsoft Game Studios en niet onverdienstelijk. De grote bazen bij MS zijn eens om de tafel gaan zitten en hebben besloten Molyneux een nieuwe positie binnen het bedrijf te geven: Creative Director voor MGS Europe. Hij bekleedt de positie sinds maart en als Creative Director is het zijn taak om de projecten van Europese MS studio's (Lionhead en Rare) en externe partijen te overzien en van advies te voorzien. Een nieuw kantoor krijgt hij er niet bij, hij mag gewoon in het pand van Lionhead blijven zitten.



Dzeko verlengt contract bij Wolfsburg

Edin Dzeko en VfL Wolfsburg zijn in besprekingen om het contract van de spits te verlengen. De kersverse kampioen wil de Bosnische spits graag behouden en wil hem een tweejarige verlenging aanbieden.

De 23-jarige spits was met Grafite een gevreesd duo in Duitsland. Diverse Europese topclubs hebbe interesse getoond in de aanvaller. Dzeko, die nog een contract tot 2011 heeft, wil nog wel langer bij Wolfsburg blijven.

"De besprekingen over een nieuw contract zijn op dit moment aan de gang", vertelde de Speler van het jaar in de Bundesliga woensdag tegen de Duitse media. "Als de club akkoord gaat met mijn eisen, dan blijf ik hier het liefst voor nog een seizoen." Arsenal, Chelsea en AC Milan worden gekoppeld aan de trefzekere spits.

Tram rijdt voetganger aan in Amsterdam

Gisteravond is in Amsterdam een voetganger onder de tram gekomen. Dit gebeurde in de buurt van het Rembrandtplein, midden in het centrum.

De toestand van de voetganger is onbekend, maar het lijkt ernstig, aldus de politie. Een FOK!ker die het ongeluk zag gebeuren kan dat bevestigen en vermoedt zelfs dat de voetganger zou zijn overleden. Dit is echter nog niet bevestigd door officiële bronnen. 

Het ongeluk vond om 22.22 uur plaats op de kruising van de Reguliersbreestraat en het Rembrandtplein.

Met dank aan Oplaatbatterij voor de submit! 

[E3 '09] Castlevania: Lords of Shadow met Kojima en trailer

Castlevania is een serie die al een tijdje meedraait. Op de E3 is nu bekend geworden dat er een nieuwe Castlevania in de maak is door Mercuryt Steam en dat dit team wordt ondersteund door niemand minder dan Hideo Kojima, de geestelijk vader van de Metal Gear-serie, Snatcher en Zone of the Enders.

De nieuwste Castlevania gaat de subtitel Lords of Shadow meekrijgen. De game was vorig jaar al aangekondigd zonder de Castlevania-naam maar gaat nu dus uitkomen als een Castlevania-game. Ook is dit de bewuste game waarvan op de Kojima-teasersite al een tijdje een masker voor staat.

De game zal een action adventure worden die, volgens Kojima zelf, de geboorte zal zijn van een nieuwe Castlevania-reeks. De game zal in 2010 uit moeten komen voor de Playstation 3 en Xbox 360. Ook is er een trailer verschenen die hieronder te bekijken is.

'Vermaelen vertrekt naar Arsenal'

De Engelse media melden dat gisteren de deal tussen Ajax en Arsenal bereikt is over Thomas Vermaelen. De verdediger zou voor een bedrag van ongeveer twaalf mijoen euro verkocht zijn aan de club uit Londen. Binnen 48 uur zal de transfer bekend gemaakt worden.

De 23-jarige Vermaelen kwam in 2004 over van Germinal Beerschot Antwerpen en heeft tot nu to 85 wedstrijden gespeeld voor Ajax. Daarnaast heeft hij ook 21 interlands achter zijn naam. Hij liet eerder deze week blijken dat hij wel zin had in een nieuw avontuur. Nu lijkt de deal rond te zijn voor de Belg en zal hij, indien de medische keuring goed verloopt, volgend seizoen voor Arsenal uitkomen.

Angelina onttroont Oprah als invloedrijkste

Angelina Jolie mag zichzelf volgens het Amerikaanse tijdschrift Forbes de meest invloedrijke beroemdheid noemen. De Amerikaanse actrice, die morgen haar 34ste verjaardag viert, staat bovenaan de top 100 die het blad jaarlijks samenstelt en gisteren publiceerde.

Oprah Winfrey zakte naar de tweede plaats. De lijst is gebaseerd op de factoren geld en beroemdheid. Winfrey verdiende in het afgelopen jaar wel het meeste van iedereen in de lijst: 275 miljoen dollar.

Jolie kreeg het veel lagere bedrag van 27 miljoen dollar bijgeschreven op haar bankrekening, maar eindigde bovenaan omdat ze de meeste media-aandacht genereert. De actrice was het afgelopen jaar onder andere in het nieuws vanwege de films Kung Fu Panda, Wanted en de nog niet uitgebrachte film Salt. Ook haar relatie met collega Brad Pitt (negende op de lijst) leverde veel koppen op.

De Amerikaanse president Barack Obama staat op plaats 49. Hij is daarmee het eerste zittende staatshoofd dat de lijst haalt. Zangeressen Madonna en Beyoncé Knowles bezetten respectievelijk plaats drie en vier.

Angelina onttroont Oprah als invloedrijkste  (foto: ANP)

Verdedigende versterkingen voor Utrecht

Jan Wuytens en Arnold Kruiswijk worden in de gaten gehouden door FC Utrecht. De club wil zich achterin versterken en ziet in deze twee spelers een goede optie. Kruiswijk komt uit voor RSC Anderlecht en het blijft onduidelijk of de Belgische club hem laat gaan.

De deal met Wuytens is zo goed als zeker. Foeke Booy, technisch directeur van Utrecht laat duidelijk merken dat de interesse groot is. "Daar doe ik niet geheimzinnig over." Heracles-preses Jan Smit gaf al aan dat het zo goed als rond is tussen beide partijen. "Wij gaan ervan uit dat Jan naar FC Utrecht vertrekt", aldus de voorzitter van de Almeloërs.

Kruiswijk is vooral een bankzitter bij zijn club en een vertrek is niet uitgesloten. Eerder haalde Utrecht Dries Mertens (AGOVV), Ricky van Wolfswinkel (Vitesse), Jacob Mulenga (Châteauroux) en Nana Asare (KV Mechelen) binnen.

Veel kijkers nemen afscheid van Jaap en Nel Kooiman

Ruim 1,5 miljoen kijkers zagen gisteravond de allerlaatste aflevering van de KRO-comedy Toen was geluk heel Gewoon op Nederland 1. Dit bleek uit vandaag gepubliceerde kijkcijfers van de Stichting KijkOnderzoek.

De slotaflevering heette De Rek is er Uit en werd voorafgegaan door een speciale uitzending met de titel Nu is Geluk Nooit meer Gewoon, die 1.273.000 kijkers trok. In deze uitzending blikten de acteurs, onder wie Gerard Cox (Jaap Kooiman), Joke Bruijs (Nel Kooiman) en Sjoerd Pleijsier (Siem Stokvis) terug op leuke, bijzondere momenten uit de serie.

Toen was Geluk heel Gewoon stopt na zestien jaar aanwezigheid op de Nederlandse televisie. De serie kende een grote schare trouwe kijkers. Anderhalf miljoen kijkers voor een aflevering waren heel gewoon.

De scripts werden geschreven door Cox en Pleijsier. Cox maakte deze week bekend voor omroep Max een remake te maken van Stiefbeen en Zoon. De succesvolle NCRV-serie uit de jaren zestig is een Nederlandse bewerking van de Engelse serie Steptoe and Son. Het verhaal gaat over een vader en zoon die beiden voddenhandelaar zijn. Cox wil de serie schrijven en de rol van Stiefbeen spelen. Stiefbeen en Zoon moet in 2011 op televisie komen.

[E3 '09] Actievolle White Knight Chronicles-trailer

Ondanks dat de game al een tijdje uit is in Japan moeten we in het westen nog steeds wachten op het aankondigen van een releasedatum. White Knight Chronicles is een JRPG voor de Playstation 3 waarin je het als klein jongetje moet opnemen tegen ander gespuis. Gelukkig heb je een grote ridder om op te kunnen roepen. Dat de game vol met actie zit is goed te zien in onderstaande trailer.

Plein van Hemelse Vrede gewoon open voor publiek

Het Plein van de Hemelse Vrede in Peking was vanochtend vroeg gewoon open voor publiek, op de dag van de herdenking van het bloedige neerslaan van de studentenopstand twintig jaar geleden.

Op 4 juni 1999, de tiende verjaardag van het bloedbad, was het Plein van de Hemelse Vrede nog gesloten. Wel waren er donderdagochtend honderden agenten en andere bewakers in burger aanwezig om nauwgezet een oogje in het zeil te houden. Een groot aantal Chinezen was gekomen om bij het ochtendgloren te kijken naar het hijsen van de Chinese vlag. Onder hen waren veel bezoekers van buiten Peking. Er waren geen tekenen van protest.

China sloeg op 4 juni 1989 in het centrum van Peking een betoging van studenten voor meer vrijheid uiteen. Volgens officiële cijfers kwamen 241 mensen om het leven, maar mensenrechtenorganisaties denken dat het werkelijke dodental veel hoger ligt, mogelijk in de duizenden. De protesten worden in de Volksrepubliek behalve in Hongkong sindsdien doodgezwegen.

Nieuw justitieel onderzoek tegen Berlusconi

De Italiaanse premier Silvio Berlusconi heeft een nieuw justitieel onderzoek tegen zich lopen. Dat richt zich op privégebruik van militaire vliegtuigen om mensen uit de showbizz naar zijn villa op Sardinië te vliegen.

Dit heeft het Italiaanse persbureau ANSA woensdagavond laat gemeld. Een consumentenorganisatie had aangifte gedaan nadat foto's waren gepubliceerd die in mei vóór een feestje in Berlusconi's Villa Certosa waren genomen. Daarop is te zien hoe een zanger, een danser en andere vrienden en gasten van Berlusconi uit het regeringsvliegtuig stappen.

Berlusconi ziet de uitslag van het onderzoek van het Openbaar Ministerie in Rome met vertrouwen tegemoet. De premier moet immmers om veiligheidsredenen het regeringsvliegtuig nemen, zo zei hij tegen omroep RAI. "Als er af en toe op de vliegtuigen wat extra passagiers zitten, kost dat geen lire omdat het vliegtuig toch al vliegt", aldus Berlusconi.


Nieuw justitieel onderzoek tegen Berlusconi  (foto: ANP)

Obama uit Saudi-Arabië vertrokken naar Egypte

De Amerikaanse president Barack Hussein Obama is vandaag vanuit de Saudi-Arabische hoofdstad Riyad vertrokken naar Egypte. Daar hoopt hij met een toespraak in de Universiteit van Caïro de slechte relatie van de VS met de islamitische wereld te verbeteren.

Veel studenten vragen zich af wat Obama over de democratie in de regio gaat zeggen. De meeste Arabieren hebben het na vele decennia opgegeven te denken dat een andere Amerikaanse regering een andere politiek betekent. Maar de relatief jonge, gekleurde zoon van een Keniaanse moslim schept toch erg hoge verwachtingen. Een Egyptische columnist bijvoorbeeld, Salama Ahmed Salama, juichte dat Obama begrip heeft getoond voor de moeilijke positie van de Palestijnen en volkomen anders is dan zijn voorganger George Bush.

Obama heeft afstand genomen van de rechtse regering in Israël van Benjamin Netanyahu en hij hamert er geregeld op dat de uitbreiding van de illegale Joodse nederzettingen in bezet Palestijns gebied moet ophouden.

Obama neemt afstand van regering Israël en zoekt toenadering met de Islamitische wereld  (foto: ANP)

Miljoenen Nederlanders naar de stembus

Bijna 13 miljoen Nederlanders mogen vandaag vanaf 07.30 uur weer naar de stembus om een nieuw Europees Parlement te kiezen. Nieuw is dat heel Nederland weer het aloude rode potlood moet gebruiken, wegens het recente verbod op stemmachines.

De telling moet ook met de hand gebeuren, zodat veel uitslagen enkele uren later komen dan de sluiting van de stembureaus om 21 uur. Nederland is samen met Groot-Brittannië het eerste van de 27 EU-landen dat nieuwe Europarlementariërs kiest. De meeste landen stemmen op zondag. Totaal mag een recordaantal van 375 miljoen Europeanen een stem uitbrengen op het Europees Parlement.

Voor het eerst mochten ook de inwoners van Aruba en de Antillen kiezen op het Europarlement. Dat gebeurde inmiddels per brief. Vooral de Arubaanse CDA-kandidaat Mito Croes wist daar velen over te halen te gaan stemmen. Totaal heeft een recordaantal van 40.000 briefstemmers zich geregistreerd, van wie de helft uit de Antillen en Aruba.

De Nederlandse lijsttrekkers hebben in de campagne volgens velen een ongekend aantal debatten en interviews gegeven. Zoveel zelfs, dat uit onderzoek inmiddels blijkt dat veel kijkers wegzappen als de EU-vlag in beeld komt.

De 25 gekozen Nederlanders in het Europarlement beslissen over regels voor verkeer, milieu, begroting en veel andere zaken. Hun macht neemt nog toe als het nieuwe EU-verdrag in werking treedt.

De volgende stemming voor het Europarlement is pas in 2014.

Charges ME bij stadion Cambuur

Na afloop van het play-offduel Cambuur Leeuwarden - Roda JC heeft de mobiele eenheid diverse charges uitgevoerd rondom het stadion van Cambuur. De ME gebruikte traangas om relschoppers uiteen te drijven. Ook verrichte de politie een aantal arrestaties, meldde een woordvoerster.

Na een ellenlange wedstrijd wist Roda JC woensdagavond tijdens de strafschoppen van Cambuur Leeuwarden te winnen. De overwinning betekent dat Cambuur volgend jaar in de eerste divisie zal blijven spelen, Roda JC blijft in de eredivisie.

Door alle commotie kon de spelersbus van Roda JC, die geparkeerd stond achter de Noord-tribune van het stadion, lange tijd niet vertrekken.

In de binnenstad van Leeuwarden bleef het rustig. Zo'n vijfduizend Cambuursupporters volgden de wedstrijd op een groot scherm op het plein bij de toren De Oldehove. Voorafgaand aan de wedstrijd zong Lee Towers de zenuwachtige supporters moed in. Het mocht niet baten, de Leeuwarder voetbalclub verloor.

Meteen nadat de Leeuwarder voetbalclub in haar eigen stadion verloor tegen Roda JC begon het te miezeren in de stad. Ondanks het verlies van Cambuur Leeuwarden werd op de Oldehove vuurwerk ontstoken. De beteuterde fans dropen langzaam af.

[E3 '09] Geen tijger te bekennen in Invincible Tiger trailer

Als een spel Invincible Tiger heet dan verwacht je een tijger te zien in het spel of te maken te hebben met een typefout. Helaas voor alle tijger-liefhebber is er geen tijger te bekennen in Invincible Tiger, dus ook geen onoverwinnelijke of onzichtbare. Wél in het spel te vinden is een Oosterse vechtersbaas die heel wat andere figuren in de spreekwoordelijke mootjes hakt in deze game voor Xbox Live Arcade en PlayStation Network.

Invincible Tiger volgt het verhaal van Han Tao op zijn queeste om de Star of Destiny terug te veroveren van de kwade Overlord. Uiteraard laat die dit niet zomaar gebeuren. Hij stuurt legioenen minions af op Han Tao, waaronder ook ondoden. Gelukkig heeft onze held de vechtskills om met dit gespuis af te rekenen. Door gebruik te maken van zijn intense combo's, goed getimede blocks en skills verwoest hij het kwaad.


[E3 '09] Calimero gevechten in Demon's Souls trailer

In een epische setting rent een ridder rond, vliegt een draak in de lucht en rondspetterend bloed van zwaardgevechten zijn ongeveer de ingrediënten van Demon's Souls. De game komt exclusief uit op de PlayStation 3, en is reeds verkrijgbaar in Japan. Wanneer en of Demon's Souls uitkomt in Europa is niet bekend. Dat het spel wel richting het westen komt is in ieder geval zeker, want op de E3 is een nieuwe trailer getoond.

[E3 '09] Kojima weinig betrokken bij Metal Gear Solid: Rising

In een interview met Famitsu heeft Hideo Kojima iets meer losgelaten over de aankomende Metal Gear Solid-games. Hij geeft aan dat we Metal Gear Solid: Peace Walker als Metal Gear Solid 5 mogen zien. Kojima is nauw betrokken bij de ontwikkeling van de game. Bij Metal Gear Solid: Rising is Kojima amper betrokken, zo geeft hij aan. Wat Metal Gear Solid: Rising precies voor een game wordt, wilde hij nog niet loslaten.

"I’m not the director. I’m not doing game design either. Although, I do issue complaints (laughs). But, not too much."


[E3 '09] Lachgas genoeg in Need for Speed: NITRO video

Electronic Arts zit niet stil. Inmiddels is de nieuwe Need for Speed alweer twee jaar in ontwikkeling. De Nintendo Wii en Nintendo DS krijgen zelfs hun eigen Need for Speed game in de vorm van Need for Speed: NITRO. De game krijgt een cartoon-achtig stijltje met zich mee. De game was speelbaar op de E3 en dankzij videocamera's en de kracht van het internet kunnen wij deze demo met jullie delen.

Van Nistelrooij weer terug op trainingsveld

Ruud van Nistelrooij heeft woensdag voor het eerst sinds maanden weer op het trainingsveld van Real Madrid gestaan. De aanvaller is nog steeds herstellende van een zware knieblessure.

Van Nistelrooij liep samen met Mahamadou Diarra (ex-Vitesse) op het veld van trainingscomplex Valdebebas enkele rondjes. Diarra werd in december geopereerd aan een zware kwetsuur aan de knie.

Zijn Nederlandse teamgenoot staat al wat langer aan de kant. Op 5 november 2008, tijdens het Champions League-duel tegen Juventus, liep Van Nistelrooij een knieblessure op. Hij werd aan het gewricht geopereerd en hij werkt sinds dat moment hard aan zijn revalidatie, waarvoor zes tot negen maanden staat.

Ruud van Nistelrooij gaf onlangs aan dat hij in augustus weer hoopt mee te doen met de groepstraining bij Real Madrid.

'Real Madrid heeft dertig miljoen over voor Vidic

Terwijl iedereen in de ban is van de transfer van Kaká, lijkt Real Madrid ook te beseffen dat het grootste probleem in de achterhoede ligt. Volgens The Independent wil Real een poging wagen om Nemanja Vidic over te nemen van Manchester United.

De Koninklijke zoekt een opvolger voor Fabio Cannavaro, die terug is gekeerd naar zijn oude club Juventus. Bovendien is Pepe de eerste vier duels van het nieuwe seizoen geschorst, waardoor Real krap in de verdedigers zit.

Vidic (27) speelt sinds 2006 bij Manchester United. De Serviër vormt daar inmiddels een sterk centraal verdedigingsduo met Rio Ferdinand. The Independent meldt dat de vrouw van Vidic moeite heeft om aan het Engelse leven te wennen en dat ze wil verhuizen naar een warmer land.

Ondanks de geruchten denkt Silvano Martina, de zaakwaarnemer van Vidic, dat de verdediger deze zomer niet zal vertrekken uit Manchester.

[E3 '09] Het verhaal achter Modern Warfare 2

Microsoft had afgelopen maandag de eer om de eerste speelbare demo te tonen van Modern Warfare 2. Infinity Ward werkt hard aan de game en laat spelers nieuwe gebieden verkennen. Zo beklimmen spelers ijzige rotsen, gaan ze op pad op sneeuwscooters en meer. In een interview met Robert Bowling, de Community Manager van de game, krijgen we meer te horen over het verhaal van Modern Warfare 2.

Chelsea ontkent bod op Kaká

Chelsea ontkent dat het een megabod op Kaká voorbereidt en de club uit Londen doet de geruchten af als pure onzin. Ondertussen maakte Milan-voorzitter Silvio Berlusconi bekend dat hij maandag een gesprek heeft met zijn sterspeler.

Sky Sports berichtte woensdag dat Chelsea ruim 73 miljoen euro heeft klaarliggen om Kaká naar Stamford Bridge te halen. "We hebben nooit een bod gedaan en er zijn geen onderhandelingen geweest over het salaris. Alle berichtgeving die anders is, is vals" ,luidt een officieel statement.

Eerder deze week zou een overgang van Kaká naar Real Madrid bijna rond zijn, maar ook dat bleek niet het geval. De Braziliaan is op dit moment in zijn thuisland, in voorbereiding op de komende interlands.

Silvio Berlusconi, voorzitter van AC Milan, zegt dat hij maandag met zijn vedette in gesprek zal gaan. "Maandag zullen jullie allemaal weten wat we hebben besloten. We zullen praten als er een definitief besluit is" ,aldus de Italiaanse minister-president tegenover Porta a Porta.

Martins in belangstelling van Engelse topclubs

Obafemi Martins speelt komend seizoen met Newcastle United in het Championship, maar volgens zijn zaakwaarnemer komt er mogelijk een transfer naar de Premier League.

Drie clubs uit de top van de Premier League hebben interesse getoond in de lenige aanvaller, aldus de zaakwaarnemer tegenover Sky Sports. Naar verluidt gaat het om Everton, Aston Villa en Arsenal.

Manager David Moyes (Everton) en Martin O'Neill (Aston Villa) hebben al aangegeven dat ze hun spelersgroep in aanvallend opzicht willen versterken. Ook Arsenal gaat wellicht op zoek naar een nieuwe spits nu Emmanuel Adebayor The Gunners lijkt te gaan verlaten.

Obafemi Martins kwam in 2006 voor zo'n vijftien miljoen euro over van Inter Milan. De 24-jarige Nigeriaan maakte 28 competitietreffers voor The Magpies.

Tiener hangt zichzelf op in klas

Nadat een 14-jarige jongen zich voor de grap had opgehangen in zijn klaslokaal, is er een rel ontstaan in Australië. Het leek de jongen leuk een scène uit een misdaadfilm na te spelen. Dit liep echter anders af dan gepland.

Het incident deed zich voor op een school in Queensland. De tiener wilde zijn acteerkunsten vertonen en ging met een strop om zijn nek op een tafel staan, waarna hij uitgleed en van tafel viel.

Klasgenootjes waren het tafereel aan het filmen en kregen ineens de schrik van hun leven. De leraar kwam gelijk in actie en belde een ambulance, waardoor de jongen geen verwondingen heeft overgehouden aan zijn stunt. Volgens ooggetuigen was het gezicht van de tiener door het zuurstoftekort al blauw geworden.

De onderwijsminister van Queensland liet weten een onderzoek te zullen instellen naar de school en de docent.

'Carvalho zint op vertrek bij Chelsea'

Chelsea-verdediger Ricardo Carvalho wil komende zomer vertrekken bij Chelsea. De Portugees kwam dit seizoen door blessureleed nauwelijks aan spelen toe en spreekt van het slechtste seizoen uit zijn carrière.

Carvalho speelde het afgelopen jaar slechts twaalf competitiewedstrijden, waarvan elf vanuit de basis. In de vier voorgaande seizoenen waren dat er telkens minimaal 21. "Ik ben beschikbaar voor elke club die mij wil hebben", aldus de 31-jarige international tegenover The Guardian.

"Het is moeilijk om dit te zeggen, want ik heb hier vier fantastische jaren gehad. Maar het laatste jaar was helaas het slechtste uit mijn loopbaan." Carvalho werd meestal op de bank gehouden door Guus Hiddink, die de voorkeur gaf aan oud-PSV'er Alex.

Ricardo Carvalho won in 2004 met FC Porto de Champions League en vertrok vervolgens samen met trainer José Mourinho naar Chelsea. In de Italiaanse pers werd onlangs al beweerd dat de flamboyante trainer zijn collega van Porto naar Inter wil halen.

Argentinië walst over Nederland-beloften heen

Het Nederlandse beloftenelftal is het prestigieuze jeugdtoernooi van Toulon (Frankrijk) slecht begonnen. Argentinië was in de eerste poulewedstrijd met maar liefst 4-0 te sterk.

De jonge Argentijnen kwamen al na elf minuten op voorsprong via Jara. Het Nederlands elftal hield daarna tot de rust stand, maar na de pauze ging het mis.

Binnen drie minuten na rust verdubbelde Argentinië de voorsprong, waarna de score uiteindelijk stopte bij 4-0. De andere poulewedstrijd in groep A, tussen Egypte en de Verenigde Arabische Emiraten, eindigde in 0-1.

Nederland speelt aanstaande vrijdag de tweede wedstrijd. Het duel tegen de Verenigde Arabische Emiraten begint om 18:30 uur. Egypte is aanstaande zondag om 19:00 uur de laatste tegenstander in de poule.

Blueslegende Koko Taylor overleden

Grammy Award-winnares Koko Taylor, beter bekend als de 'Queen of the Blues' is vandaag op 80-jarige leeftijd overleden. Dat meldt een woordvoerder van de blueslegende. Taylor overleed door de complicaties die optraden na een intensieve operatie, eind mei. Doktoren verwachtten dat Taylor volledig zou herstellen.

Vorige maand mocht Taylor nog haar 29e Blues Music Award in ontvangst nemen, wat een recordaantal is. Tijdens die uitreiking deed ze haar allerlaatste performance. Koko Taylor was een van de weinige vrouwen die succes vond in een door mannen gedomineerde blueswereld. Ze stond op het podium met namen als Muddy Waters, Howlin' Wolf, B.B. King, Junior Wells en Buddy Guy, maar ook grote rockiconen zoals Robert Plant en Jimmy Page.

Het laatste album van de blueslegende komt uit 2007 en heet Old School. Taylor laat haar man, een dochter, drie kleinkinderen en drie achterkleinkinderen na.

[E3 '09] Mario springt vrolijk door in New Super Mario Bros.

Het nieuws blijft maar doorkomen dankzij de E3. Tijdens de conferentie van Nintendo werden er enkele grote titels aangekondigd. Één daarvan was New Super Mario Bros. voor de Nintendo Wii. Vandaag hebben we nieuwe beelden van de game voor jullie. We zien Mario met een helikopterhelm, in een pinguïnpak en wat co-op actie met Luigi. Super Mario Bros. staat gepland voor later dit jaar.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.