Van den Boog: "Spelers zijn ook schuldig"

Marco van Basten hoeft voorlopig niet te vrezen voor zijn loopbaan als trainer bij Ajax. Gisteren berichtten we al dat het bestuur achter de oefenmeester stond. Rik van den Boog, algemeen directeur van de Amsterdammers, heeft dit nogmaals onderstreept.

"Een ontslag van Marco van Basten is op dit moment niet aan de orde," laat Van den Boog weten. Ajax ging afgelopen weekend hard onderuit bij Sparta (4-0) en kan de tweede plaats inmiddels vergeten. Toch lost een ontslag volgens de algemeen directeur niets op. "Marco heeft een doorlopend contract. En door een andere trainer neer te zetten is niet gezegd dat dan opeens alles beter is."

Van den Boog ontkent ook dat de chemie tussen Van Basten en de spelersgroep er niet is. "Die is er wél. De spelersgroep is ook zelf schuldig aan de resultaten. Je hoeft niet voor je trainer door het vuur te gaan, het moet in de eerste plaats vanuit jezelf komen als voetballer. Je moet als team het beste willen zijn én de beste speler willen zijn. Van een profvoetballer mag een bepaalde drive worden verwacht."

Toch baalt ook Van den Boog van het mislopen van de Champions League. "Het is duidelijk dat dit consequenties heeft voor volgend seizoen. Daarbij vind ik wel dat we met de spelers die we nu hebben, komend jaar kampioen kunnen worden. We sluiten onze ogen echter niet voor directe versterkingen."