[WTCC] Uitslagen Marrakech

Chevrolet heeft dit weekend in Marokko de hegemonie van SEAT in het WTCC doorbroken. In de eerste race was Robert Huff de snelste, terwijl zijn teamgenoot Nicola Larini de tweede race in de straten van Marrakech op zijn naam wist te schrijven.

Race 1

In de eerste race begon Huff van de poleposition en kon deze plaats om te zetten in winst. Achter Huff was het Rickard Rydell die in de tweede bocht zijn race in de muur zag eindigen nadat hij uit moest wijken voor Jörg Müller die Alain Menu geraakt had. De beste start was voor de debuterende thuisrijder Mehdi Bennani. Hij rukte in zijn privé SEAT Leon op van de veertiende naar de negende plaats.

Tom Coronel kende tijdens de eerste race een aanvaring met de muur. Hij probeerde BMW-rijder Augusto Farfus in te halen voor de twaalfde plaats, maar ging in de tiende ronde in de fout er reed de bandenstapels in. Hij kwam terug op de baan, maar meer dan een 21e plaats zat er niet in. Een plek beter deed Lada-coureur Jaap van Lagen het. De Nederlander kreeg een drive-through-penalty en verloor daardoor veel tijd. Vooraan was het Huff die de punten pakte voor Gabriele Tarquini en Jordi Gené.

Race 2

Jörg Müller mocht de tweede race van de eerste plaats beginnen en wist deze plaats vast te houden voor Nicola Larini en Alain Menu die in de eerste ronde door een foutje naar de derde plaats teruggevallen was. Jordi Gené maakte dit alles niet meer mee, want de Spanjaard kon nog voor de start met een defecte auto uitstappen. Nadat de safety car uit de baan was, kwam Müller onder druk te staan van de Chevrolet-rijders en een foutje van de Duitser zorgde er voor dat Menu uit moest vallen.

Enkele ronden later was het Larini die Müller een tikje gaf en zo de leiding overnam. De Duitser verloor ook nog plaatsen aan Yvan Muller en Rob Huff. In het achterveld was het Tom Coronel die zich op wist te werken naar de negende plaats en zo tweede te worden in de privateers cup. Jaap van Lagen eindigde met schade op een ronde achterstand als zestiende.