McLaren-duo wil in China presteren

De eerste twee races van het nieuwe seizoen zijn voor McLaren desastreus verlopen. Lewis Hamilton en Heikki Kovalainen hopen tijdens de Grote Prijs van China beter te presteren. Enkele nieuwe onderdelen moeten ervoor gaan zorgen dat de bolides verder naar voren kunnen komen.

"Ik geniet er altijd erg van om in Shanghai te racen. Je hebt er een mooie combinatie van langzame en snelle gedeelten. Het is belangrijk de juiste set-up te vinden, want je hebt snelheid en balans nodig in de snelle bochten, maar mechanische grip in de hairpins," laat Hamilton in een reactie weten. "Vorig jaar ging het perfect. Ik weet dat we het resultaat van vorig jaar niet kunnen herhalen, maar ik denk wel dat we het goed kunnen doen. Hopelijk hebben we profijt van de verbeteringen op de MP4-24."

Ook Kovalainen heeft alleen maar goed woorden over voor het circuit, waar volgend weekend voor de zesde keer een Grand Prix wordt verreden. "De beste bochten op het Shanghai International Circuit zijn de bochten zes en zeven, de snelle vloeiende linker- en rechterbochten. In de linkerbocht kun je bijna vol gas in de zesde versnelling, voor je op volle snelheid een versnelling terugschakelt en van richting verandert," aldus de Fin. "Verder zijn er ook behoorlijk wat inhaalmogelijkheden, vooral in de bochten vier, tien en dertien. Hopelijk wordt het dan ook een mooie race."