FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 10 april 2009

Forum: Het FAIL filmpjes-topic

Eieren zoeken of naar de woonboulevard? Fuck it, voor wie zich komend paasweekend echt verveelt, moet gewoon even een bezoekje brengen aan het FAIL-filmpjestopic op het Forum.

Hierin staat een verzameling filmpjes en gifjes met de leukste FAIL-momenten. Wat dat precies is? Dat moet je zelf maar eens gaan bekijken. Hieronder plaatsen we alvast een voorbeeldje. (moet even laden, wellicht) De rest moet je maar hier op het forum gaan kijken! Vrolijk pasen!


Abu Dhabi wil aanpassing starttijd F1-race

De organisatie van de Grand Prix van Abu Dhabi wil het Formule 1-veld op een unieke tijd laten starten. Op dit moment staat de laatste race van het Formule 1-seizoen 2009 nog gepland om 15.00 plaatselijke tijd, maar als het aan de organisatie ligt, komt daar verandering in.

"We hebben een idee om de race op een bepaalde tijd van start te laten gaan en we hopen dat we dat voor elkaar kunnen krijgen. Het zou een unieke starttijd zijn. Momenteel staat de start van de race nog voor 15.00 uur gepland. De definitieve beslissing over de starttijd zal echter van Bernie Ecclestone afhangen," aldus race-directeur Philippe Gurdjian tegen Autosport.

Recentelijk doken er geruchten op dat de bouw van het circuit in Abu Dhabi vertraging had opgelopen door de wereldwijde economische crisis, maar Gurdjian ontkent dit. "Het gaat allemaal op rolletjes, er zijn geen problemen. Ik heb geen idee waar dat verhaal vandaan kwam. Het sloeg helemaal nergens op. We zijn goed bezig. Aldar, het bedrijf dat het circuit bouwt, levert goed werk, ook met de ontwikkeling van het eiland, dat eerst alleen nog maar een zandvlakte was. Alles zal op tijd klaar zijn."

Fritzl wil dichtbij plaats delict straf uitzitten

Josef Fritzl, 's werelds bekendste incestpleger, wil zijn gevangenisstraf zo dicht mogelijk in de buurt van zijn voormalige woonplaats Amstetten uitzitten. De donderdag 74 jaar geworden Oostenrijker heeft een verzoek tot overplaatsing naar een gevangenis in Garsten, op 50 kilometer afstand van Amstetten, ingediend. Dat meldde het Oostenrijkse persbureau APA vandaag.

Volgens APA willen zijn vrouw en kinderen niets van overplaatsing naar Garsten weten. Maar een woordvoerster van het ministerie van Justitie liet in een reactie weten dat het niet aan de familie is om te bepalen in welke instelling voor geestelijk abnormale misdadigers het 'monster van Amstetten' terechtkomt.

In de kelder van zijn woning in Amstetten misbruikte Fritzl zijn dochter Elisabeth 24 jaar als seksslavin. Hij verwekte zeven kinderen bij haar. Hij werd in maart tot levenslang veroordeeld.

Fritzl zou deze week van een 'gewone' gevangenis in Sankt Pölten zijn overgebracht naar een huis van bewaring in Wenen. Hij ondergaat daar medische en psychologische onderzoeken. Daarna wordt bepaald waar hij definitief wordt geplaatst.

Fritzl wil dichtbij plaats delict straf uitzitten  (foto: ANP)

Uitslag NAC Breda - AZ

Vanavond stond er in de Eredivisie een wedstrijd op het programma. NAC Breda nam het thuis op tegen AZ. Hieronder vind je de uitslag van dat duel.

NAC Breda - AZ 0-1
70’ Dembélé 0-1

Toeschouwers: 17.254
Scheidsrechter: Bossen
Stadion: Rat Verlegh Stadion
Gele kaart: Loran, Idabdelhay (NAC Breda), Mendes da Silva, Didulica (AZ)

Opstellingen

NAC Breda: Ten Rouwelaar, Loran, Penders, Zwaanswijk, Mtiliga, Boukhari, Van der Leegte (Cairo/68), Kwakman, Reuser (Idabdelhay/88), Amoah, Lurling

AZ: Didulica, Swerts, Moisander, Klavan, Pocognoli, Mendes da Silva, De Zeeuw (Ari/61), Schaars, Martens (Luijckx/90+2), Dembélé, El Hamdaoui (Vejinovic/46)

Screw the Dutch...

De AVRO heeft een nieuw televisieprogramma: Advocaat van de Duivel. Advocaat Spong verdedigt elke uitzending één hoofdrolspeler die de publieke opinie tegen zich heeft. In aflevering 1 verdedigde hij Osama bin Laden, met succes wist hij de tv-jury te overtuigen dat de beste man niet achter 9/11 zit.

En met die uitzending zijn we opeens weer eens wereldnieuws. Op een Amerikaanse site is een wedstrijdje Nederland-bashing losgebarsten. Stand tot nu toe enkele honderden boze reacties met her en der een steunbetuiging.

"Dutch...??? Does that little drug addicted pissant country still exist? The Dutch do well at puting their little fingers in dykes, but they suck at mental tasks....The Netherlands is a sad excuse for a country"

Ga er maar even lekker voor zitten....

Van Gobbel aan de slag als trainer

Ullrich van Gobbel wordt trainer. De oud-Feyenoorder gaat aan de slag bij assistent-trainer bij Alexandria ’66, een amateurclub uit Rotterdam.

"Ik ga meelopen naast een ervaren trainer," zo meldt Van Gobbel. "Gewoon, om eens te kijken of het wat voor mij is. Ik heb het voetbal nooit goed los kunnen laten." Hij hoopt daarmee een moeilijke periode met grote financiële en persoonlijke problemen achter zich te laten. "Als ik het opnieuw zou mogen doen, zou ik het helemaal anders doen," aldus Van Gobbel in het programma Feyenoord TV. Ook gaf de voormalig international daarin nog even zijn zijn mening over het huidige Feyenoord. "Nog nooit heb ik een slechter Feyenoord gezien."

Armstrong krijgt steun van McQuaid

Lance Armstrong heeft steun uit onverwachte hoek gekregen. Pat McQuaid, de grote baas van de internationale wielrenunie (UCI), heeft namelijk uitgehaald naar de Franse antidopingautoriteit (AFLD).

Volgens McQuaid stelt de AFLD zich 'niet erg professioneel' op richting Armstrong. De Fransen zeggen namelijk dat de Amerikaan zich op 17 maart aan het toezicht van een controleur had onttrokken. "Het feit is dat die test is afgenomen en dat is zelfs door Lance Armstrong via Twitter gemeld," aldus de wielrenbaas tegenover de BBC.

Daaropvolgend vatte McQuaid de hele affaire nog eens samen. "Dan besluiten de Franse autoriteiten een rapport over de testprocedure te maken en dat sturen ze naar de UCI, terwijl wij daar helemaal niets over te zeggen hebben. Tegelijkertijd lekt dat rapport uit naar de pers. Dan vraag ik me af waarom dat zo is?"

Dat is ook meteen de reden waarom McQuaid zich achter Armstrong schaart. "Ik moet zeggen dat de Fransen zich in dit geval niet erg professioneel gedragen," aldus de Ier. Armstrong reageerde eerder al via zijn Twitter-pagina met de zin: "Was de Tour zeven keer winnen zo erg?!?"

Armstrong was op die bewuste 17 maart aan het trainen in Zuid-Frankrijk en werd toen geconfronteerd met een onverwachte dopingcontrole. De Amerikaan noteerde de gegevens van de controleur in kwestie, liet deze controleren en nam in de tussentijd een douche. De controleur zou hiervoor toestemming hebben verleend.

De AFLD liet niet veel later weten dat Armstrong geen toestemming had en liet zelfs al doorschemeren de Amerikaan mogelijk te straffen. Zij maakten echter niet bekend of dit ook daadwerkelijk zou gebeuren.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk even op FOK!sport

Monsterzege hockeysters Amsterdam

De hockeysters van Amsterdam hebben hun eerste wedstrijd in het Europacup II toernooi gewonnen. Alta Borispol uit Oekraïne was het ongelukkige slachtoffer van de dadendrang van de Amsterdammers.

Bij rust keken de Oekraïnse dames al tegen een 4-0 achterstand aan, maar in de tweede helft gaf Amsterdam pas echt gas. het werd uiteindelijk maar liefst 14-0. Het wilde duidelijk niet dezelfde fout maken als vorig jaar, toen het in de poulefase op doelsaldo werd uitgeschakeld.

De belangrijkste concurrent in de poule, het thuisspelende Bowdon Hightown, was minder trefzeker. De Engelsen versloegen Royal Uccle uit België 'slechts' met 5-1.

USGPE wil mogelijk Cosworth-motoren

Het nieuwe Formule 1-team US Grand Prix Engineering overweegt om bij haar debuut in 2010 gebruik te maken van de standaarmotor van Cosworth. Eerder hadden de oprichters van het team nog aangegeven om de andere fabrikanten bij langs te zullen gaan voor een motor.

"De beslissing over de motor is onderdeel van de wedergeboorte die de Formule 1 momenteel beleeft", aldus Peter Windsor tegen Autosport. "De Cosworth-motor is een aantrekkelijke optie. De motor is gehomologeerd en de mensen daar leverden fantastisch werk totdat Red Bull Racing plotseling overstapte naar Renault."

"Veel goede mensen hebben het bedrijf verlaten, maar er lopen daar nog steeds veel goede krachten rond. Dat is interessant voor ons en ook omdat Cosworth nu in handen van de Amerikaan Kevin Kalkhoven is, is ook hier weer een band."

"Het werken met een klein gespecialiseerd team, past in de filosofie die wij als team na willen streven." Op de vraag of Cosworth nu de partner met de grootste voorkeur was zei Windsor: "Ik wil niet zeggen dat ze de voorkeur hebben, maar het is een optie waar we zeer, zeer serieus naar kijken."

Windsor zei ook dat de naam voor het team USF1 een werknaam was van het project dat vier jaar geleden begon en dat binnen enkele weken de definitieve naam bekend zal worden gemaakt. "We weten net als iedereen dat F1 een beschermde naam is en we willen het op een correcte wijze doen. Totdat het concreet werd, was dit geen probleem, omdat het gewoon een werktitel was. Pas toen het publiekelijk werd gemaakt en we een echt team zouden worden, konden we daar werk van maken."

"De nieuwe naam, die niet veel van de oorspronkelijke naam zal verschillen, zal dan ook spoedig bekend worden gemaakt. Mogelijk worden dan ook andere zaken bekend gemaakt."

Reiziger neergestoken na scheetkanonnade

Een man uit het Texaanse Waco is neergestoken door zijn reisgenoot. Zijn kameraad ergerde zich namelijk groen en geel aan de scheten van de beste man. Hij pakte een mes en stak zijn vriend overhoop.

Het duo was net gezellig samen aan het eten in een motel, toen de een ineens last kreeg van winderigheid. Niet zo fris, als je net aan het eten bent. De ander werd daarom ook zo boos, dat hij met een mes op zijn kameraad begon in te steken.

De winderige man liep onder andere verwondingen op aan zijn buik en been. Ondanks dat hij niet zwaargewond bleek, moest hij toch naar het ziekenhuis worden afgevoerd,

De aangebrande medereiziger is opgepakt. Hij loopt de kans achter tralies te verdwijnen wegens openlijke geweldpleging met een steekwapen.


Deze ruftende vrienden zullen elkaar wel niet snel neersteken

Italiaanse basiliek op instorten na beving

De middeleeuwse basiliek in de Italiaanse stad L'Aquila staat op instorten. De stad werd afgelopen maandag getroffen door een forse aardbeving. Italiaanse bouwkundigen zeggen dat nog een paar naschokken de basiliek fataal kunnen worden.

Het dwarsschip van de Santa Maria di Collemaggio is al ingestort. Met stutten wordt geprobeerd verdere schade aan de kerk te voorkomen.

De basiliek werd in 1287 gebouwd en begin achttiende eeuw door een aardbeving verwoest, maar daarna herbouwd.

Inbraak live gestreamd via internet

Jeanne Thomas uit Boyton Beach heeft veel profijt gehad van haar webcam. Nadat er al menig maal in haar huis in Florida was ingebroken, besloot de vrouw een webcam te installeren om haar woning in de gaten te houden. Niet veel later bleek het al raak.

Op haar werk hield ze de beelden van haar webcam in de gaten. Toen ze ineens twee mannen in haar woonkamer zag, belde ze gelijk de politie. "Ik zit naar een live verbinding met huis te kijken en zie een zwarte man mijn huis beroven", zo laat de geluidsopname van 911 van deze week horen. "Hij is nu in mijn slaapkamer. Ik zie mijn kat lopen, die is door het dolle heen. Schiet alsjeblieft op!"

De toegesnelde agenten wisten het tweetal van negentien en twintig jaar op heterdaad te betrappen. Ook twee twintigjarige medeplichtigen die buiten de boel in de gaten hielden werden gearresteerd. Op het bed van Jeanne werd de buit, bestaande uit een flatscreen en een spelcomputer, door de politie aangetroffen.

Na de inbraak besloot de politie het filmpje op internet te zetten. Dit kon, omdat de Amerikaanse de beelden ook op haar harde schijf had bewaard. Aan het einde van het filmpje zijn agenten te zien, die met getrokken pistolen het huis doorzoeken.


Zo zie je maar weer, de politie is je beste vriend
 
Met dank aan hole1988 voor de submit

'Brawn kreeg Honda bijna gratis'

Ross Brawn heeft slechts één Engelse pond nodig gehad om het Formule 1-team van Honda te kunnen kopen. Dit meldt de Japanse krant Yomiuri Shimbun vrijdag.

"Onze topprioriteit was het team te verkopen onder voorwaarde dat het actief zou blijven in de Formule 1. We wilden niet dat een nieuwe eigenaar het team zou ontbinden. Er stonden honderden banen op het spel. De prijs was niet het probleem," aldus een medewerker van Honda die anoniem wil blijven.

Brawn GP doet het dit seizoen in de Formule 1 zeer goed met twee overwinningen in twee races. Toch is niet alles even gunstig verlopen bij de overname van het team, want Brawn heeft om financieel rond te komen wel 270 mensen moeten ontslaan.

Andrejev naar halve finale Casablanca

Igor Andrejev heeft zich eenvoudig geplaatst voor de halve finales van het toernooi in Casablanca. De als eerste geplaatste Rus versloeg de Fransman Marc Gicquel met 6-1 en 6-3.

Andrejev brak de Fransman vier keer, stond op eigen opslag slechts vijf punten af en sloot de partij af met een ace. In de halve eindstrijd moet hij het opnemen tegen de Spanjaard Juan Carlos Ferrero. De
oud-winnaar van Roland Garros klopte Victor Hanescu met 6-3 en 7-5.

Jankovic moeizaam door

Jelena Jankovic heeft moeizaam de halve finales weten te bereiken van het WTA-toernooi in het Spaanse Marbella. Jankovic, als tweede geplaatst, had 2,5 uur en 3-6, 6-3 en 7-6 nodig om de Italiaanse Roberta Vinci te verslaan.

Net als Vinci worstelde ook Jankovic met haar opslag en werd vijf maal gebroken. Vinci werkte in de tiende game van de beslissende derde set drie matchpoints weg. De Italiaanse, de nummer 67 van de wereld, wist ook in de tiebreak een matchpoint te overleven, maar bij het vijfde wedstrijdpunt moest ze capituleren.

De Tsjechische Klara Zakopalova, die in de eerste ronde verrassend won van Serena Williams, werd in de kwartfinales uitgeschakeld. Ze was met 6-1 en 6-2 kansloos tegen de Spaanse Carla Suárez.

Vrouw wil 's werelds heetste worden

Anandita Dutta Tamuly wil graag in de nieuwste uitgave van het 'Guinness Book of Records' worden opgenomen als het heetste wijf ter wereld. Niet dat de 26-jarige Indiase zich laat nemen door duizend hitsige negers, nee, de vrouw heeft namelijk nogal wat rode pepers gegeten. Maar liefst 51 vuurrode pepers verdwenen er in slechts twee minuten tijd in haar hongerige keeltje.

De vrouw haalde de bizarre stunt gisteravond uit voor een groot publiek in een stadje in het noordoosten van India. Op de manifestatie was niemand minder dan Gordon Ramsay aanwezig. De topkok moedigde de vrouw tijdens de recordpoging aan.

"In twee minuten tijd at Amandita 51 rode pepers op, zonder enig probleem. Daarnaast wreef ze in een minuut ook de pitten van 25 pepers in haar ogen", laat Atul Lahkar weten. De Indiase kok had de organisatie van het evenement in handen.

De bhut jolokia, de pepersoort waarvan Tamuly gisteravond 51 stuks heeft gegeten, wordt in veel gerechten gebruikt in het deel van India waar zij vandaan komt. De pepers zijn officieel de heetste ter wereld. 

De vrouw beweert dat zij al sinds haar vijfde de hete pepers eet. "Ik had een tongontsteking en mijn moeder behandelde die ontsteking met pepers. Vanaf dat moment ontwikkelde ik een voorliefde voor pepers", aldus Tamuly.

Spank de engelen in Bayonetta trailer

Dit jaar komt SEGA met de actiegame Bayonetta. Deze game wordt ontwikkeld door Platinum Games die vorig jaar begon met vier nieuwe titels, waaronder ook MadWorld. Het spel wordt ontwikkeld onder de leiding van Devil MayCry-bedenker Hideki Kamiya, iets dat duidelijk terug te zien is in de beelden van de game. Vandaag komen daar weer nieuwe beelden bij in de vorm van de onderstaande trailer. Bayonetta zal later dit jaar verschijnen op de Xbox 360 en Playstation 3.

Van der Vaart bekijkt het van week tot week

Met nog negen wedstrijden voor de boeg staat Real Madrid zes punten achter op koploper Barcelona. Rafael van der Vaart bekijkt de kampioensstrijd van wedstrijd tot wedstrijd.

"We willen kampioen worden, maar om dat te bereiken zullen we van week naar week moeten kijken en hopen dat Barcelona punten laat liggen", aldus de Nederlandse middenvelder. "Het hangt van veel dingen af."

Barcelona moet deze competitie nog op bezoek in Bernabéu en dus bestaat de kans dat het gaatje dan wordt teruggebracht tot drie. "Dit weekend zullen we proberen Real Valladolid te verslaan. Alle punten zijn nu belangrijk."

"We gaan er als een team voor en blijven hard trainen, maar Barça blijft winnen. Onze wedstrijd is dit weekend een dag na die van Barça, waardoor wij echt moéten winnen."

Vlemmings houdt vertrouwen in ploeg

De klap was groot aan De Dijk, toen Feyenoord vorige week verloor van Volendam. Feyenoord-trainer Leon Vlemmings heeft echter nog alle vertrouwen in zijn ploeg.

Ik heb altijd gezegd dat het ons doel is de play-offs te halen", vertelt de oefenmeester in De Telegraaf. "Maar goed, het moet nog wel gebeuren."

"We staan nog steeds achter NEC en FC Utrecht en kunnen ons niet te veel misstappen veroorloven in de laatste vijf duels, maar ik heb er alle vertrouwen in dat we het wel gaan halen."

Zondag nemen de Rotterdammers het op tegen Heracles Almelo. In de eerste ontmoeting van dit seizoen tussen beide ploegen trokken de Heraclieden aan het langste eind(3-1).

'Na Pasen duidelijkheid Rutten en PSV'

De komst van Fred Rutten naar PSV is geen kwestie van weken, maar van dagen. Dat bericht Omroep Brabant. De ontslagen trainer van Schalke 04 onderhandelt volgende week met het bestuur van de Eindhovense club.

Het wachten was op de afwikkeling van het contract van Rutten bij Schalke 04, dat hem vorige week op non-actief had gezet. Nu die plooien ook zijn gladgestreken kan het 'kamp-Rutten' weer naar de toekomst kijken.

PSV is zeer geïnteresseerd om Rutten te strikken als nieuwe hoofdtrainer en wil snel met hem en zijn zaakwaarnemer Kees Ploegsma om de tafel. De onderhandelingen beginnen na het paasweekeinde en beide partijen hebben de intentie om er snel uit te komen.

Dwight Lodeweges, volgend seizoen trainer van NEC, maakt het seizoen af als interim-trainer van PSV. Rutten was van 2002 tot 2006 assistent van Guus Hiddink bij PSV. Daarna was hij twee seizoenen trainer van FC Twente. Dit seizoen stapte hij over naar Schalke, maar bij die club werd hij, zoals genoemd, ontslagen.

Roemeen biedt stropdas aan voor adverteerders

Wellicht is de advertentieruimte die een Roemeens man aanbiedt interessant voor bijvoorbeeld huwelijksmakelaars. De 26-jarige Tudor Ciora wil namelijk zijn huwelijk bekostigen door de ruimte op zijn stropdas te verhuren. Op zijn website informeert hij geïnteresseerden hierover. 

Voor twintig euro per vierkante centimeter is de ruimte net onder de knoop voor jou. Als je liever de ruimte midden op de das wil hebben ben je vijftien euro per vierkante centimeter kwijt, en wil je voor weinig geld klaar zijn kan je voor de onderkant kiezen, daar kost de ruimte 'slechts' tien euro per vierkante centimeter. Voor de 'knoop-positie' is het mogelijk om online tegen elkaar op te bieden. 

De Roemeen heeft ook nog een cadeautje in petto voor degene die voor minimaal 300 euro aan advertentieruimte bestelt, die ontvangt namelijk gratis een identieke stropdas. Als de veiling afgelopen is, denkt hij genoeg geld bij elkaar te hebben voor niet alleen zijn bruiloft, maar ook nog voor een paar speciale cadeaus. Hij hoopt op een nieuwe auto, en een nieuwe stropdas is misschien ook wel te doen.

Onrust in Den Bosch na schietpartij

Eergisteravond vond in Den Bosch een schietpartij plaats, waarbij een 25-jarige inwoner van die plaats zwaar gewond raakte. Gisteravond bezweek de man, Youssef Chabouni, aan zijn verwondingen.

De schietpartij volgde op een massale vechtpartij tussen twee groepen Marokkanen. Volgens getuigen vielen er drie schoten, waarna Chabouni zwaar gewond op straat achterbleef.

Het incident gebeurde niet ver van de woning van het slachtoffer. De precieze toedracht van de schietpartij is nog niet bekend bij de politie. Er zouden tientallen jongeren bij de vechtpartij betrokken zijn.

Na de schietpartij bleef het onrustig in de wijk. De politie zette extra surveillances in. Een woordvoerder meldt dat er gisteren nog geen arrestaties zijn verricht.

Met dank aan Asghard voor de submit.

Inhoud Collector's Edition Batman: Arkham Asylum in beeld

Batman: Arkham Asylum komt dit jaar uit voor de Xbox 360, PC en Playstation 3. Enkele weken terug werd bekend gemaakt dat er een Collector's Edition ging komen en wat hier precies in gaat zitten. In plaats van wederom vertellen wat er in zit, kunnen jullie misschien beter op de volgende afbeelding klikken. Jazeker, we kunnen aan de slag met onze eigen Batarang die schijnbaar twee inches is gegroeid!Steinmeier wil af van nucleaire wapens VS

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Frank Walter Steinmeier wil dat de Verenigde Staten hun kernwapens zo snel mogelijk uit Duitsland halen. Steinmeier zei dat tegen het Duitse weekblad Der Spiegel.

In de editie van Der Spiegel die maandag in de winkels ligt, noemt Steinmeier de kernwapens "militair achterhaald". Hij wil het weghalen van de kernwapens uit Duitsland ter sprake brengen op een internationale conferentie over ontwapening.

De Amerikaanse president Barack Obama zei zondag dat hij het voortouw wil nemen bij het streven naar een kernwapenvrije wereld. Volgens Obama hebben de VS, dat als enige land ooit kernwapens gebruikte, een morele verantwoordelijkheid om in actie te komen. Hij noemde kernwapens de gevaarlijkste erfenis van de Koude Oorlog.

In de jaren negentig haalden de Amerikanen het grootste deel van hun kernwapens uit Europa. Volgens Der Spiegel zijn er in totaal nog circa honderd nucleaire wapens opgeslagen in Nederland, België, Duitslans, Italië en Turkije.

Krajicek pakt dubbeltitel in Torhout

Michaëlla Krajicek heeft toch nog een prijs gewonnen op het tennistoernooi van Torhout. De Nederlandse tennisster sleepte samen met haar partner Yanina Wickmayer uit België de dubbeltitel in de wacht.

In de finale van het challengertoernooi nam het duo het op tegen Julia Görges uit Duitsland en Sandra Klemenschits uit Oostenrijk. Uiteindelijk had het Nederlands/Belgische duo aan twee sets nodig om de strijd te beslissen. De standen waren 6-4 en 6-0.

Het enkelspel was voor De Kleine Kraai al voorbij. In de tweede ronde ging ze namelijk hard onderuit in de partij tegen Arvane Rezai (3-6 en 0-6).

[upd] 112 onbereikbaar met mobiele telefoon

Het alarmnummer 112 is sinds half vijf vanmiddag nagenoeg onbereikbaar voor mobiele telefoons. Het alarmnummer is wel via een vaste lijn te bereiken. Dat meldde het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Oorzaak is een technische storing. Mensen in nood die mobiel alarm willen slaan, moeten het politienummer 0900-8844 bellen, aldus het departement.

De storing is inmiddels verholpen.

112 onbereikbaar met mobiele telefoon  (foto: ANP)

Hiddink: "Pavlyuchenko zou bij Chelsea passen"

Chelsea-manager Guus Hiddink begrijpt niet dat spits Roman Pavlyuchenko op de bank zit bij zijn club Tottenham Hotspur. Hiddink, ook bondscoach van Rusland, zou de lange aanvaller graag bij Chelsea willen hebben.

"Het is zonde dat Roman reserve is bij Tottenham. Ik zou dat nooit doen", tekent The Sun op uit de mond van de Varssevelder. "Een talent als Pavlyuchenko moet gewoon veel wedstrijden spelen. Hij zou hier bij Chelsea niet misstaan."

"Hij zou de aanval van Chelsea meer kracht en snelheid geven[i]", vervolgt Hiddink zijn analyse van Pavlyuchenko. "[i]Hij is een 'sleeping giant'. Sinds hij voor Tottenham speelt is hij sneller gaan denken en handelen in het veld, daarom speelt hij nu een stuk beter."

Pinotti zegeviert in Baskenland

De vijfde etappe van de Ronde van het Baskenland is gewonnen door Marco Pinotti. Na een regenachtige etappe over 169 kilometer koersen bleef de Italiaan het peloton net voor.

Voor Team Columbia is het de tweede opeenvolgende zege in Baskenland, gisteren won Michael Albasini de etappe. Alberto Contador blijft aan de leiding van het algemeen klassement, Robert Gesink is met plaats zes de beste Nederlander.

Morgen is de laatste etappe, een tijdrit over 24 kilometer.

'Juventus zit achter Van der Wiel aan'

Als we de Italiaanse krant Tuttosport moeten geloven, gaat Juventus komende zomer een bod doen op Ajax-verdediger Gregory van der Wiel. De rechtsback zou één van de spelers zijn die De Oude Dame wil aantrekken om de selectie te verjongen.

Voor de rechterkant van de verdediging van Juventus komen momenteel de spelers Nicola Legrottaglie, Jonathan Zebina en Olof Mellberg in aanmerking. Van der Wiel, die ruim twee jaar geleden debuteerde bij Ajax, heeft in Amsterdam nog een contract tot medio 2013. Sinds februari van dit jaar mag de verdediger zich international van Nederland noemen.

[A1GP] Uitslag tweede vrije training Portugal

Robert Doornbos is zijn A1GP-weekend goed begonnen: de Nederlander zette in de vrije training voor de Grand Prix van Portugal de snelste tijd neer. Nieuw-Zeeland zette de tweede tijd neer, gevolgd door Monaco, Italië en organisator Portugal.

PosTeamCoureurTijd VerschilRonden
1 NederlandRobert Doornbos 1:31.96219
2 Nieuw-ZeelandEarl Bamber 1:32.030 0.06815
3 MonacoClivio Piccione 1:32.242 0.28020
4 ItaliëVitantonio Liuzzi 1:32.568 0.60623
5 PortugalFilipe Albuquerque 1:32.570 0.60816
6 ZwitserlandNeel Jani 1:32.635 0.67310
7 DuitslandAndré Lotterer 1:32.762 0.80024
8 FrankrijkNicolas Prost 1:32.894 0.93220
9 LibanonDaniel Morad 1:33.019 1.05722
10 AustraliëJohn Martin 1:33.221 1.25925
11 Zuid-AfrikaAdrian Zaugg 1:33.379 1.41723
12 IndiaNarain Karthikeyan 1:33.448 1.48625
13 Verenigde StatenMarco Andretti 1:33.500 1.53821
14 IerlandAdam Carroll 1:33.732 1.77022
15 MaleisiëFairuz Fauzy 1:33.745 1.78325
16 ChinaHo-Pin Tung 1:34.087 2.12524
17 IndonesiëZahir Ali 1:35.064 3.10223
18 MexicoSalvador Durán 1:56.253 24.2916
19 BraziliëFelipe Guimarães 0
20 Groot-BrittanniëDan Clarke 0

[Vergeten voetballers] Jorge Campos

De sportwereld kent veel vergeten sporters. Sporters waarvan je niets meer hoort terwijl ze in het verleden goede prestaties hebben neergezet. Het kunnen ook sporters zijn die een korte periode wisten te pieken. Vorige keer ging het over de Braziliaan Márcio Santos. Ditmaal gaat het over een Mexicaan; Jorge Campos.

Jorge Campos, voluit Jorge Campos Navarrete genaamd, is een Mexicaan die 15 oktober 1966 geboren werd. Hij is één van de meest bekende spelers uit de jaren '90 die Mexico kende. Hij was destijds een opvallende verschijning op het veld. Met zijn 1,68 meter was hij dermate klein voor een keeper, maar met zijn snelheid en handelingstechniek groeide hij uit tot één van de betere keepers uit de jaren '90. Campos stond naast zijn ijzersterke keepersoptredens ook bekend om zijn opvallende kleding, acties buiten het strafschopgebied en zijn eigen stijl van spelen.

Opmerkelijk genoeg startte de spelerscarrière van Campos niet als keeper, maar als spits. In 1989 wilde Campos graag in het eerste elftal van de Mexicaanse club Pumas UNAM spelen, maar omdat Adolfo Rios al eerste doelman was van deze club en opmerkelijk goed presteerde, diende Campos een verzoek bij de trainer in om als spits uit te komen voor Pumas. De trainer zag het wel zitten met Campos en de nieuwe spits van Pumas liet meteen in zijn eerste seizoen zien dat het een goede keuze was om hem in de aanvalspositie te posteren. Campos wist maar liefst veertienmaal het doel te vinden. Het seizoen daarop werd Campos alsnog eerste keeper van Pumas en pakte in zijn eerste seizoen als keeper meteen de landstitel met zijn club. De Mexicaan droeg vaak het rugnummer negen in plaats van het vertrouwde rugnummer één voor een keeper. De reden hiervoor was dat Campos met zijn rugnummer negen graag terugdacht aan zijn eerste seizoen waarin hij zoveel doelpunten maakte.

Ook in 1993 pakte Campos met Pumas de kampioenstitel, wat volledig op het conto van Campos geschreven mocht worden. Tijdens de kampioenswedstrijd tegen Guadelajara kwam Pumas met 1-0 achter te staan. Campos, die altijd speelde met een spelersshirt en daarover zijn keepershirt, besloot zijn keepersshirt uit te trekken en als spits verder te voetballen. Hij zorgde hoogstpersoonlijk zelf voor de gelijkmaker, maar de wedstrijd leek alsnog op een deceptie af te lopen. Guadalajara kreeg in de laatste minuut een penalty. Campos stuurde de reservedoelman uit het doel om zelf te keepen tijdens de strafschop. Tot verbazing van iedereen wist Campos de penalty te keren. Pumas wist vervolgens de wedstrijd zelfs winnend af te sluiten en het kampioenschap op bizarre wijze te pakken.

Na 199 wedstrijden en 35 doelpunten voor Pumas maakte Campos de overstap naar een andere Mexicaanse club, Atlante. Voor deze club kwam Campos in het seizoen 1995/96 tot 26 wedstrijden. Campos kwam in de periode dat hij uitkwam voor Atlante eenmaal tot scoren. Opmerkelijk aan het doelpunt was dat Campos, die bij Atlante constant keeper was, door middel van een omhaal het net wist te vinden. Na dit seizoen maakte hij alweer een transfer, ditmaal naar de Verenigde Staten waar hij als eerste keeper uitkwam voor Los Angeles Galaxy. Ook bij deze club verbleef Campos niet lang. Na afloop van het seizoen 1997/98 keerde de keeper terug naar zijn vaderland om bij Cruz Azul te gaan spelen. Bij deze ploeg werd Campos reservedoelman achter Óscar Pérez. Campos kwam bij Cruz Azul niet verder dan een paar invalbeurten, voornamelijk als spits. Ook bij deze club hield Campos het maar één seizoen vol en besloot weer te gaan voetballen in de Verenigde Staten. Ditmaal was Chicago Fire die Campos contracteerde. De keeper/spits kon hier geen potten meer breken en keerde na één jaar opnieuw terug naar zijn thuisland waar hij in het jaar 1999 ging spelen voor zijn oude club Pumas UNAM. In dit jaar kreeg Campos tijdens een toernooi met Mexico te horen dat zijn vader ontvoerd was. Hij vloog onmiddelijk terug naar Mexico en door middel van een afkoopsom van maar liefst 800.000 dollar werd de vader van Campos vrijgelaten.

Ook bij Pumas verbleef Campos niet lang en hij kwam na deze periode telkens één seizoen uit voor achtereenvolgens Tigres, opnieuw Pumas, Atlantes en Puebla FC. Campos besloot in 2004 om een punt te zetten achter zijn actieve spelerscarrière en besloot aan de slag te gaan als assistent-trainer van Ricardo Lavolpe, die destijds bondscoach was van Mexico. Campos wist in zijn loopbaan als speler uiteindelijk tot maar liefst 38 doelpunten te komen. Hiermee staat hij op dit moment vierde op de lijst van meestscorende keepers. Alleen Rogério Ceni, José Luis Chilavert en René Higuita wisten meer doelpunten te scoren dan de Mexicaan.

Internationaal kwam Campos van 1991 tot 2004 uit voor zijn land Mexico. In totaal kwam de keeper voor zijn land op twee WK's uit. Zowel tijdens het wereldkampioenschap van 1994 in de Verenigde Staten, als het WK van 1998 in Frankrijk stond Campos onder de lat bij Mexico. In totaal kwam hij tot 130 interlands, waarin hij toch niet tot scoren kwam. Omdat Mexico destijds Hugo Sanchez en in een later stadium Luis Hernandez in de spits had lopen, kwam Campos nooit als aanvaller in actie voor het Mexicaanse elftal. Tijdens het WK van 2006 in Japan en Zuid-Korea was Campos opnieuw van de partij, ditmaal als assistent-trainer van de Mexicaanse selectie. Na dit wereldkampioenschap nam Campos definitief afscheid van het voetbal. Op dit moment runt de ooit zo flamboyante keeper/spits een fastfood restaurant wat de naam Sportortas-Campos, draagt.

Twitter niet in bezit Nederlandse domeinnaam

De domeinnaam twitter.nl is niet in bezit van Twitter. Het Nederlandse domein is al sinds 2005 in handen van ene Saskia en linkt momenteel door naar werk-gelegenheid.nl.

Het Amerikaanse Twitter zal de domeinnaam vast in bezit willen krijgen. Het is echter nog de vraag of het bedrijf de naam toegewezen krijgt, omdat de Amerikaanse site minder lang bestaat dan het door Saskia geregistreerde domein.

Greene vervangt Bahia bij Feyenoord

Feyenoord moet het aankomende zondag, in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo, wederom stellen zonder Jon Dahl Tomasson. Tomasson is nog niet voldoende hersteld van de blessure aan zijn hamstring. Die liep hij vorige maand op in de wedstrijd tegen PSV.

Serginho Greene vervangt de geschorste André Bahia tegen Heracles. De rentree van Greene in het eerste van Feyenoord is een jubileum. De verdediger speelt aankomende zondag zijn tweehonderdste competitiewedstrijd in het Nederlandse betaalde voetbal.

Ten Dam niet in klassiekers

Laurens ten Dam zal achttien dagen op het Spaanse eiland Tenerife verblijven en zich daar voorbereiden op de Giro. Hierdoor laat hij de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik aan zich voorbij gaan.

"Ik ga mij nu helemaal focussen op de Giro en de Tour de France. Daarom heb ik mij ook vrij gemakkelijk laten overtuigen door de ploegleiding en trainer om de klassiekers dit jaar te laten schieten. Je kunt nu eenmaal niet in april, mei én juli top zijn. Dat merkte ik in 2008, waarin ik in het najaar niet uit de verf kwam. Nadat ik in de Tour en direct daarop op de Spelen in China te diep in het rood gegaan was, kwam ik er niet meer bovenop en moest ik zelfs afzeggen voor het WK en de Ronde van Lombardije," aldus de renner van Rabobank in Wielermagazine.

"Omdat ik nog nooit op hoogtestage ben geweest, ben ik er vast van overtuigd dat daar voor mij nog winst te behalen is. Aangezien in de maand april de Pyreneeën of Alpen, waar de bekende bulten liggen waarop sporters gaan trainen, geen optie zijn vanwege het onzekere weer, werd Tenerife als locatie uitgekozen. Daarom zit ik dus de komende achttien dagen op de Pico del Teide."

Laatste beelden 'killerschnapps'-scholieren

Maandag zijn twee Duitse scholieren hersendood verklaard na het drinken van versneden alcohol in een Turks hotel. Er zijn beelden opgedoken van de avond dat zij met elkaar op de hotelkamer zaten en de alcohol dronken.

In Turkije is gisteren opnieuw iemand omgekomen door het drinken van giftige alcohol. De Turkse man is de zevende dode door een methanolvergiftiging binnen een maand, meldde CNN-Türk gisteren.

Volgen de nieuwszender had de man wodka gedronken in de plaats Izmir. De alcohol was echter versneden met het giftige methanol. Er zijn drie mensen opgepakt in verband met de zaak.


Laatste beelden 'killerschnapps'-scholieren  (foto: DAG)

Ongeneeslijk zieke verdachte mag naar huis

De rechtbank heeft vanochtend de onmiddellijke vrijlating bevolen van Raymond V., de ongeneeslijk zieke verdachte van een dubbele moord in 1993. V., die lijdt aan de ziekte van Huntington, is volgens deskundigen niet langer in staat de tegen hem lopende rechtszaak te begrijpen of zittingen bij te wonen.

V. (41) werd eind 2007 gearresteerd op verdenking van een liquidatie. Hij heeft bekend dat hij in 1993 de criminelen Djordje Ilic en Samir Hadziselimovic doodschoot in Ouderkerk aan de Amstel. Hij overgoot hen naar eigen zeggen met benzine en stak ze in brand.

De moorden zijn onderdeel van het grote liquidatieproces tegen elf verdachten in Amsterdam. Volgens het Openbaar Ministerie is V. geholpen door Jessy R. en Mohamed 'Moppie' R.

Ten tijde van de moorden was V. 25 en vermoedelijk gezond. Doorgaans openbaart de ziekte van Huntington zich pas tussen het 35ste en 45ste levensjaar. Toen de verdachte in 2007 werd opgepakt was hij al ziek. Sindsdien is zijn situatie verslechterd.

Officieel is de zaak tegen V. nog niet beëindigd. Volgens de wet moeten belanghebbenden zich eerst hierover uitspreken. In ieder geval de vader van Hadziselimovic wil dat later dit jaar doen. Maar volgens betrokkenen is dat slechts een formaliteit.

V’s advocaat is opgelucht. 'Ik vind het wel jammer dat mijn cliënt niet veel eerder is vrijgelaten. Hij is er nu heel slecht aan toe. Inhoudelijk is niet meer met hem te praten'. Tijdens testjes kon hij niet meer dan twee diersoorten noemen en lukte het hem niet een woord te verzinnen dat begint met de letter s.'


Ongeneeslijk zieke verdachte mag naar huis  (foto: DAG)

Serie The Truman Show straks in Nederland op tv?

Het Nederlandse televisieproductiebedrijf Tuvalu heeft een optie gekocht op het Britse televisieformat Make My Day. In de serie wordt een bepaald persoon, gedurende een hele dag, gevolgd door verborgen camera's. Tijdens deze dag gebeuren er opmerkelijke dingen met deze hoofdpersoon. Het format kent een gelijkenis met The Truman Show en werd door het Britse Channel 4 aangekondigd als "The Truman Show was een film, dit is real life".

In de film The Truman Show wordt het leven van Truman Burbank, gespeeld door raskomiek Jim Carrey, volledig geregisseerd door de John de Mol-achtige Christof. Christof heeft het format bedacht dat een bepaald persoon gedurende zijn hele leven gevolgd wordt door verborgen camera's. Alles is Trumans leven is nep, van de gebouwen tot de zogenaamde bewoners van zijn dorpje Seahaven. Het bedrijf Tuvalu hoopt het format in Nederland aan de man te brengen. 

De hoofdpersoon in de serie is opgegeven door vrienden of familie. De bedoeling is dat hij of zij de meeste geweldige, maar vreemdste dag van zijn of haar leven krijgt. Aan het einde van het etmaal wordt de hoofdpersoon op de hoogte gesteld dat hij of zij in de maling is genomen door het tv-programma.

Neem ook een kijkje in ons TV-forum!

The Truman Show trailer

Sesamstraat terug op oude tijdstip

Sesamstraat is vanaf maandag weer te zien op het vertrouwde tijdstip van 17.30 uur op Nederland 1, zo heeft de NPO laten weten. Het kinderprogramma van de NPS werd net als KRO's Kindertijd de afgelopen tien weken een half uur vroeger uitgezonden.

De herhalingen van de kinderprogramma's waren vervroegd om tijdelijk ruimte te bieden aan een proefperiode voor het nieuwe actualiteitenprogramma Dichtbij Nederland (NPS). De actie zorgde voor veel commotie bij ouders, kinderen en makers en bewoners van Sesamstraat. De kijkcijfers daalden door het nieuwe uitzendtijdstip.

Sesamstraat terug op oude tijdstip  (foto: ANP)

Televisieprogramma wapenhandel leidt tot celstraf

De rechtbank in Utrecht heeft vandaag een illegale wapenhandelaar uit Lopik veroordeeld tot acht maanden gevangenisstraf. De 57-jarige Willem B. werd vorig jaar aangehouden na een uitzending van het televisieprogramma Undercover in Nederland van Alberto Stegeman.

In het programma, dat eind oktober werd uitgezonden, was te zien hoe de Lopiker een antieke revolver, een stengun en honderd patronen aan twee redacteuren van het programma verkocht. Bij zijn aanhouding op de ochtend na de uitzending trof de politie in de woning van B. een gaspistool en diverse namaakvuurwapens aan. Bovendien bleek de man zonder vergunning luchtbuksen op te knappen en door te verkopen.

Hoger beroep tegen rookcafé dient snel

Het gerechtshof in De Bosch zal zich spoedig buigen over het hoger beroep tegen het onlangs vrijgesproken Bredase rookcafé Victoria. Vanwege het maatschappelijke belang zal de zaak al op 28 april voorkomen, meldde een woordvoerster.

Vorige week werd het café nog vrijgesproken door de rechtbank in Breda. De Bredase rechter vond dat er voldoende verschillen zijn tussen horecagelegenheden mét en zonder personeel, waardoor het rookverbod niet zou gelden in de eenmanszaken. Ook zouden de kleine cafés harder worden getroffen door het rookverbod.

Het hoger beroep van het Groningse café De Kachel dient eind mei. Dat café kreeg van de rechter in Groningen een boete van 1200 euro voor het overtreden van het rookverbod.

Zie ook de discussie over het rookverbod op ons forum.

Meer informatie over Dead Space: Extraction

Op een persbijeenkomst heeft EA meer details bekend gemaakt over het spel Dead Space: Extraction, een actie-horror die exclusief naar de Wii komt.

Qua gameplay zal de game meer op House of the Dead: Overkill gaan lijken dan op de eerste Dead Space, al is er wel genoeg materiaal gebruikt waardoor je weer in de oorspronkelijke Dead Space-wereld terecht komt. Als aanvulling op de claustrofobische setting krijg je nu ook pop-up video-logboeken als aanvulling op het verhaal en telekinetische gaven om objecten op een afstand te kunnen pakken.

Één van de nieuwe wapens is de Arc Welder, deze kan elektrische pulsen schieten, die tegelijk vijanden raken die dicht bij elkaar staan. In de duisternis draag je een glimmende stok bij je, door de Wii-mote te laten "waggelen" kun je de verlichting sterker maken, waardoor je niet zomaar overvallen wordt.

Ook kun je samen met een partner spelen om je zo samen een weg te banen door de aliens. De game staat gepland in de herfst van 2009 en krijgt waarschijnlijk een 17+ rating.De debuut-trailer die uitkwam bij de aankondiging op 18 februari


FC Groningen zonder Levchenko

Yevgeni Levchenko doet dit weekend niet mee in de thuiswedstrijd van FC Groningen tegen Vitesse. De middenvelder, die deze week kreeg te horen dat zijn het aflopende contract niet zal worden verlengd, heeft te veel last van een kuitblessure.

Het is daarnaast onzeker of Gonzalo Garcia inzetbaar is omdat hij met een lichte kwetsuur aan zijn bovenbeen kampt. Verder ontbreken Petter Andersson (knie) en Tim Matavz (bovenbeen), maar is Nicklas Pedersen mogelijk weer wel inzetbaar. "We bekijken zaterdag na de training of hij bij de selectie zit. We hebben afgelopen week op de training kunnen zien dat hij goed kan voetballen. Maar conditioneel heeft hij nog een achterstand. Het is eigenlijk nog iets te vroeg hem bij de selectie te halen", aldus de trainer van de Groningers, Ron Jans.

'Florentino Perez wil Robben verkopen'

De Spaanse krant Marca komt met het bericht dat er sprake van zou zijn dat Arjen Robben moet vertrekken bij Real Madrid. Florentino Perez, die kandidaat is om voorzitter van De Koninklijke te worden, zou de Nederlander van de hand willen doen.

Het zou een wens zijn van Perez, die al eens voorzitter was van Real Madrid, om Robben te verkopen. Om dit te bewerkstelligen dient hij echter eerst de verkiezingen in juni te winnen. Verder zou Robben overbodig worden als Real Madrid erin slaagt Cristiano Ronaldo binnen te halen. Deze droom wordt echter al twee jaar gekoesterd in de Spaanse hoofdstad zonder dat deze ook daadwerkelijk gerealiseerd werd.

Voor het derde argument dat wordt aangevoerd valt daarentegen iets te zeggen: de blessuregevoeligheid van Robben. De vleugelaanvaller verkeert momenteel weer in de lappenmand en zal komend weekend niet binnen de lijnen verschijnen. Door verschillende kwetsuren heeft de Nederlander maar liefst 55% van alle speelminuten moeten missen.

Cambuur beslist in mei over Collen

Sc Cambuur Leeuwarden zal in mei beslissen of het wel of niet doorgaat met Pieter Collen. De verdediger, die op amateurbasis speelt in Leeuwarden, is momenteel op proef bij het Schotse Aberdeen.

"Wij hebben nog geen besluit genomen", legt directeur Alex Pama uit tegenover Elf Voetbal. "Dat doen wij pas op zijn vroegst begin mei."

De Belgische verdediger probeert momenteel dus bij Aberdeen een contract af te dwingen. Pama: "Hij is uiteraard vrij om te gaan en staan waar hij wil. De laatste weken moest Collen bij ons genoegen nemen met een reserverol, dus was er wat ontevredenheid. Als hij dan een kans krijgt bij een club als Aberdeen, moeten wij daar natuurlijk wel aan meewerken. Zeker gezien Collens status als amateurspeler."

Voetbal interessanter dan seks

Uit een enquête van Sports Interactive en Sega blijkt dat Britse mannen meer aan voetbal denken dan aan seks. Zestig procent van de mannen denkt meer dan een uur per dag aan voetbal, terwijl minder dan vijftig procent aan seks denkt. Sommige mannen stellen een bekerfinale van hun favoriete club zelfs boven de geboorte van hun eigen kind.

Supporters van Sheffield United spannen de kroon. Zij denken maar liefst 110 keer per dag aan hun club. Maar ook de mannen die fan zijn van Charlton of Chelsea kunnen er wat van. Zij denken respectievelijk 104 en 90 keer per dag aan hun club.

Coulthard verwacht geen straffen in diffusergate

David Coulthard heeft gezegd dat hij verwacht dat de diffusers van Brawn GP, Toyota en Williams volgende week opnieuw legaal zullen worden verklaard. Het Hof van Beroep velt dan een definitief oordeel over dit onderdeel.

De oud-coureur is van mening dat deze teams geen straf moeten krijgen voor het anders interpreteren van de regels. "Ik ben geen engineer, dus ik moet afgaan op het oordeel van de technische mensen van de FIA. In Melbourne hebben zij geoordeeld dat deze wagens legaal zijn en ik denk dat de FIA dat oordeel volgende week nog eens zal bevestigen", aldus Coulthard tegenover een Oostenrijkse televisiezender.

"De andere zeven teams zullen hun wagens dus waarschijnlijk moeten aanpassen. Dat kan een kostbare aangelegenheid zijn. Maar dat mag geen reden zijn om de diffusers alsnog illegaal te verklaren. Ik vind niet dat je bestraft moet worden als je de regels op een andere manier uitlegt en op die manier een voordeel weet te behalen. Die drie teams hebben ook geld gestoken in de ontwikkeling van hun aërodynamica. Als je hun wagens illegaal verklaard, dan is dat ook weggegooid geld."

De teambaas van Red Bull, Christian Horner, kondigde eerder al aan dat zijn team, ondanks dat het hoger beroep nog in behandeling moet worden genomen, al aan het kijken is of er ook een 'dubbele diffuser' onder de RB5 kan worden gebouwd. Het team van BMW liet bij monde van BMW Motorsport-directeur Mario Theissen eerder deze week weten: "We zijn al begonnen aan de ontwikkeling van een vergelijkbare diffuser. Helaas gaat deze hele kwestie wel ten koste van ons streven om de kosten in de Formule 1 omlaag te brengen, en van de veiligheid. Met een dubbele diffuser heb je namelijk nog hogere bochtensnelheden dan vorig jaar. Dat terwijl de nieuwe aërodynamische regels juist bedoeld waren om de bochtensnelheden omlaag te brengen."

Armstrong krijgt steun van McQuaid

Lance Armstrong heeft steun uit onverwachte hoek gekregen. Pat McQuaid, de grote baas van de internationale wielrenunie (UCI), heeft namelijk uitgehaald naar de Franse antidopingautoriteit (AFLD).

Volgens McQuaid stelt de AFLD zich 'niet erg professioneel' op richting Armstrong. De Fransen zeggen namelijk dat de Amerikaan zich op 17 maart aan het toezicht van een controleur had onttrokken. "Het feit is dat die test is afgenomen en dat is zelfs door Lance Armstrong via Twitter gemeld," aldus de wielrenbaas tegenover de BBC.

Daaropvolgend vatte McQuaid de hele affaire nog eens samen. "Dan besluiten de Franse autoriteiten een rapport over de testprocedure te maken en dat sturen ze naar de UCI, terwijl wij daar helemaal niets over te zeggen hebben. Tegelijkertijd lekt dat rapport uit naar de pers. Dan vraag ik me af waarom dat zo is?"

Dat is ook meteen de reden waarom McQuaid zich achter Armstrong schaart. "Ik moet zeggen dat de Fransen zich in dit geval niet erg professioneel gedragen," aldus de Ier. Armstrong reageerde eerder al via zijn Twitter-pagina met de zin: "Was de Tour zeven keer winnen zo erg?!?"

Armstrong was op die bewuste 17 maart aan het trainen in Zuid-Frankrijk en werd toen geconfronteerd met een onverwachte dopingcontrole. De Amerikaan noteerde de gegevens van de controleur in kwestie, liet deze controleren en nam in de tussentijd een douche. De controleur zou hiervoor toestemming hebben verleend.

De AFLD liet niet veel later weten dat Armstrong geen toestemming had en liet zelfs al doorschemeren de Amerikaan mogelijk te straffen. Zij maakten echter niet bekend of dit ook daadwerkelijk zou gebeuren.

Capcom kondigt aankondiging aan

The world is changing. Dat geldt natuurlijk ook voor de gamesindustrie. Sinds ongeveer een jaar krijgen we steeds vaker een aankondiging van een aankondiging. Een voorbeeld daarvan is dit nieuwtje: Capcom heeft vandaag op haar Street Fighter IV-blog aangekondigd dat op 17 april een speciale aankondiging wordt gemaakt.

Wijzelf doen lekker mee. Zal het een aankondiging van een spetterende update voor Street Fighter IV zijn? Of iets geheel anders? We hebben geen idee, maar er is wel één ding zeker: 17 april wordt een geweldige dag.

Méndez en Afellay inzetbaar tegen FC Utrecht

Dwight Lodeweges, interim-trainer van PSV, kan dit weekend gewoon over Edison Méndez en Ibrahim Afellay beschikken. Het duo had lichte pijntjes, maar is toch inzetbaar in de competitiewedstrijd tegen FC Utrecht. Deze staat voor zaterdag op het programma.

Danny Koevermans mist het duel met FC Utrecht wel. De oorzaak van zijn absentie is een gekneusde rib. Ook Stefan Nijland zal het duel met de ploeg uit de Domstad aan zich voorbij laten gaan. De jongeling onderging vrijdag een operatie en zal in het resterende deel van de competitie niet meer in actie komen.

Rel rond homofiele olifant in Polen

De seksuele voorkeur van een olifant heeft de gemoederen verhit in Polen. Lokale media meldden dat de partij Recht en Rechtvaardigheid kritiek heeft geuit op de dierentuin van de stad Poznan wegens het aanschaffen van het mogelijk homofiele zoogdier.

"We hebben geen 37 miljoen zloty’s (8,5 miljoen euro) uitgegeven voor het grootste olifantenhuis van Europa om dan te zien dat er een homo-olifant leeft”, aldus raadslid Michal Grzes van de rechtse oppositiepartij. "Het was de bedoeling dat we een kudde zouden krijgen, maar hoe kan Ninio nageslacht produceren als hij mannelijke vrienden prefereert boven vrouwelijke?"

De directeur van de dierentuin heeft verklaard dat de 10-jarige siter waarschijnlijk nog twijfelt over zijn seksuele voorkeur. Het zou goed kunnen zijn dat Ninio alsnog op vrouwtjes gaat vallen. Olifanten zijn doorgaans rond hun veertiende levensjaar geslachtsrijp.

Over dit onderwerp loopt ook een discussie op ons forum.


Homofiele olifant veroorzaakt rel in Polen  (foto: DAG)

Popov niet rouwig om vertrek Katanec

Goran Popov is niet rouwig om het vertrek van Srecko Katanec, die tot een paar dagen geleden bondscoach van Macedonië was. De verdediger van sc Heerenveen gaf zelfs toe dat het opstappen van de oefenmeester niet als een verrassing kwam.

"De sfeer was niet goed. Katanec had ruzie met Pandev. Op die manier kon hij niet werken," liet Popov in een reactie weten. Vorige week woensdag, tijdens het WK-kwalificatieduel tegen Nederland (4-0), zat de speler op de bank. Later mocht hij overigens nog wel invallen.

"Of zijn vertrek gevolgen voor mijn positie heeft? Ik denk het niet. Ik zit al sinds 2004 bij het nationale elftal. Als bij een club een nieuwe trainer komt, wil die vaak flink wat veranderen. Bondscoaches doen dat meestal niet. Misschien pakt het wel gunstig uit. Katanec gebruikte me als middenvelder en dat is niet mijn favoriete stek. Hopelijk kan ik bij de nieuwe man net als bij Heerenveen linksback spelen", besloot hij.

Van Basten passeert Vertonghen

Robbert Schilder zal aankomende zondag, in de thuiswedstrijd van van Ajax tegen Willem II, de geschorste Thomas Vermaelen als linksback vervangen. Hij krijgt van Marco van Basten de voorkeur boven Jan Vertonghen, die op de bank moet plaatsnemen.

"Jan heeft dit seizoen ook als linksback en centrale verdediger gevoetbald. Maar ik zie hem meer als middenvelder," aldus Van Basten.

Todat hij kreeg te kampen met een blessure aan zijn hamstring was Vertonghen onomstreden bij de hoofdcoach van Ajax. "Maar ik ben nu erg tevreden over ons huidige middenveld", waarmee Van Basten doelt op het functioneren van Ismaïl Aissati, Eyong Enoh en Vurnon Anita. "Dus het is aan Jan om zich terug te knokken. Dat is uiteraard niet leuk voor hem. Maar Jan is een verstandige jongen. Die kan hiermee omgaan en zal zijn kans proberen te pakken."

Knaven begint aan 15e Parijs - Roubaix

Servais Knaven begint aanstaande zondag voor de vijftiende keer aan de wielerklassieker Parijs - Roubaix. Het spreekt dan ook voor zich dat de Nederlander, die in dienst van Team Milram rijdt, de route op zijn duimpje kent.

Naast Knaven reden ook Johan Museeuw, Hennie Kuiper en Gilbert Duclos-Lasalle De Hel van het Noorden vijftien keer. Raymond Impanis mag zich voorlopig nog even recordhouder noemen. Hij kwam namelijk zestien keer over de finish bij Parijs - Roubaix. Mocht de Knaven hem uitrijden, dan schuift hij op naar de tweede plaats in de rangschikking van meeste eindklasseringen in deze klassieker.

Knaven gaf overigens toe dat hij Parijs - Roubaix 'blind' kan rijden. "Het belangrijkste tijdens de rit is, dat je vooraan aan de kasseien moet zien te komen. Daarna is er nog maar één redmiddel: De kasseien zo snel mogelijk achter je laten."

Online rugbyen en voetballen in Excitebots trailer

Na Excitebike en Excite Truck brengt Nintendo ons Excitebots, een spel waarin je moet racen tegen verschillende robots. Dit spel geeft echter een unieke wending aan het race-spel door de speler allerlei kleine opdrachten uit te laten voeren tijdens het racen. Zo moet je de ene keer kegels omver gooien met je robot en de andere keer goals maken door tegen een bal te botsen. Vandaag is er een nieuwe trailer uitgebracht waarin je gameplay en een online-modus kunt zien.


Kerstens moet weg bij RBC

Benny Kerstens heeft te horen gekregen dat hij moet vertrekken bij RBC Roosendaal. Het aflopende contract van de verdediger zal definitief niet verlengd worden.

In BN/De Stem is trainer Rini Coolen duidelijk over de reden waarom Kerstens niet bij RBC kan blijven. "Het verlengen van een contract zoals Benny dat heeft is voor ons op dit moment een te kostbare zaak. Ik kijk vooral of er jonge talentvolle spelers rondlopen bij Eredivisieclubs, die wij kunnen huren."

De 25-jarige Kerstens begon zijn carrière bij NAC Breda. Sinds de zomer van 2006 verdedigde hij de clubkleuren van RBC.

FC Twente niet met N'Kufo tegen Roda JC

Steve McClaren, trainer van FC Twente, kent voor de thuiswedstrijd tegen Roda JC van dit weekend een aantal personele problemen. Naast de langdurig geblesseerden Sander Boschker en Ronnie Stam is ook Blaise N'Kufo afwezig. De Zwitserse aanvaller heeft last van zijn knie.

Marko Arnautovic, de logische vervanger van de Zwitser, is mogelijk niet beschikbaar. Gisteren is Arnautovic vanwege privéomstandigheden naar Servië gevlogen en hij is mogelijk niet op tijd terug voor het treffen met Roda JC van morgenavond.

Diepe buiging Obama veroorzaakt ophef

Een diepe buiging van de Amerikaanse president Barack Obama voor de koning van Saudi-Arabië heeft in de Verenigde Staten tot afkeurende reacties geleid. Waarom deed hij dat niet voor de Britse koningin Elizabeth, onze belangrijkste bondgenoot, vragen critici zich af. De Saudische koning Abdullah boog niet eens terug!

De ophef gaat over het gedrag van Obama vorige week op de top van twintig leiders (G20) in Londen. De Amerikaanse nieuwszender CNN toonde vrijdag beelden waarop het verschil in begroeting duidelijk is te zien.

In media is een discussie ontstaan over de diepe buiging, die door sommigen wordt bestempeld als kruiperig gedrag voor een despoot. Voor Elizabeth vond Obama een knikje klaarblijkelijk voldoende.

Het team rond de zwarte president zou zich inmiddels genoodzaakt hebben gezien met een verklaring te komen: eigenlijk reikte Obama naar beneden om de hand van de koning te schudden.

Banjo-Kazooie DLC nu te downloaden

Vorige week meldden wij dat er Banjo-Kazooie DLC op de komst was. Inmiddels is het al 7 april geweest en hebben een boel mensen kunnen genieten van het nieuwe pakket. De DLC bevat twaalf nieuwe opdrachten, een nieuwe versie van Kungo's arcade games en 7 nieuwe multiplayer modi. Ook zijn er nieuwe achievements te verdienen. Wij zijn benieuwd naar jullie ervaring met de nieuwe DLC. Nog niet gedownload? Het pakket is te downloaden voor 400 Microsoft Points.


DLC voor Banjo-Kazooie: Boutjes en Moertjes

[A1GP] Uitslag rookietraining Portugal

Team Nieuw-Zeeland heeft vandaag de snelste tijd neergezet tijdens de rookiesessie voor de Grand Prix van Portugal in de A1GP-serie. Frankrijk en Zwitserland volgden op de plaatsen twee en drie, en Duitsland reed de vierde tijd. Nederland kwam tot de vijfde tijd.

Eerste rookiesessie

PosTeamCoureurTijd VerschilRonden
1 Nieuw-ZeelandEarl Bamber 1:34.14712
2 FrankrijkNicolas Prost 1:34.676 0.52915
3 ZwitserlandAlexandre Imperatori 1:35.240 1.09315
4 IerlandNiall Quinn 1:38.311 4.1648
5 Verenigde StatenRobbie Pecorari 1:39.014 4.86711
6 Zuid-AfrikaCristiano Morgado 1:39.584 5.4376
7 LibanonJimmy Auby 1:39.999 5.85211
8 PortugalArmando Parente 1:40.064 5.91710
9 MaleisiëAaron Lim 1:40.559 6.41215
10 IndiaParthiva Sureshwaren 1:41.359 7.21211
11 NederlandDennis Retera 1:42.077 7.9307
12 BraziliëAna Beatriz 1:43.047 8.90012
13 IndonesiëZahir Ali 1:50.864 16.7174
14 MonacoHubertus Bahlsen 2

Tweede rookiesessie

PosTeamCoureurTijd VerschilRonden
1 FrankrijkNicolas Prost 1:34.96310
2 Nieuw-ZeelandEarl Bamber 1:35.309 0.3469
3 DuitslandAndré Lotterer 1:35.472 0.50910
4 ZwitserlandAlexandre Imperatori 1:35.764 0.80110
5 NederlandDennis Retera 1:36.730 1.76711
6 IerlandNiall Quinn 1:37.561 2.5987
7 Verenigde StatenRobbie Pecorari 1:37.955 2.99211
8 MaleisiëAaron Lim 1:39.151 4.18812
9 Zuid-AfrikaCristiano Morgado 1:39.335 4.37211
10 IndonesiëZahir Ali 1:40.007 5.04413
11 LibanonJimmy Auby 1:40.150 5.18710
12 BraziliëAna Beatriz 1:40.334 5.3719
13 ItaliëVitantonio Liuzzi 1:40.493 5.53010
14 PortugalArmando Parente 1:41.304 6.3417
15 IndiaParthiva Sureshwaren 1:41.787 6.82410
16 MonacoHubertus Bahlsen 1:42.782 7.8197
17 Groot-BrittanniëDan Clarke 1:47.549 12.5868

Gecombineerde uitslag

PosTeamCoureurTijd
1 Nieuw-ZeelandEarl Bamber 1:34.147
2 FrankrijkNicolas Prost 1:34.676
3 ZwitserlandAlexandre Imperatori 1:35.240
4 DuitslandAndré Lotterer 1:35.472
5 NederlandDennis Retera 1:36.730
6 IerlandNiall Quinn 1:37.561
7 Verenigde StatenRobbie Pecorari 1:37.955
8 MaleisiëAaron Lim 1:39.151
9 Zuid-AfrikaCristiano Morgado 1:39.335
10 LibanonJimmy Auby 1:39.999
11 IndonesiëZahir Ali 1:40.007
12 PortugalArmando Parente 1:40.064
13 BraziliëAna Beatriz 1:40.334
14 ItaliëVitantonio Liuzzi 1:40.493
15 IndiaParthiva Sureshwaren 1:41.359
16 MonacoHubertus Bahlsen 1:42.782
17 Groot-BrittanniëDan Clarke 1:47.549

Olievraag neemt fors af

Uit een vrijdag gepubliceerd rapport van het Internationaal Energie Agentschap (IEA) blijkt dat de wereldwijde vraag naar olie dit jaar met 2,4 miljoen vaten per dag zal afnemen. De vraag naar olie daalt in het tempo zoals dat voor het laatst gezien is in het begin van de jaren tachtig.

Het IEA gaat nu uit van een dagelijkse vraag naar olie van 83,4 miljoen vaten, wat een neerwaartse bijstelling van een miljoen vaten is vergeleken met een maand eerder. "De mate van ineenstorting van de vraag is erg uitzonderlijk", zei een woordvoerder van het IEA.

Door de ingestorte vraag daalde de olieprijs vanaf de zomer in 2008 van 147 naar 50 dollar nu. De kans is echter groot dat de olieprijs in de toekomst een stuk hoger komt te liggen. Oude olievelden waaruit makkelijk olie op te pompen is raken snel leeg en door de huidige lage olieprijs worden veel investeringen in nieuwe duurdere oliebronnen, zoals teerzanden, uitgesteld.

Wereldoliereserves naar regio

Oudste bewegende beelden ter wereld online

De Library of Congress, de nationale bibliotheek van de Verenigde Staten, heeft een eigen YouTube kanaal geopend. De bibliotheek beschikt in totaal over ruim zes miljoen antieke filmpjes, waarvan een groot deel binnenkort online wordt gezet.

Op het kanaal zijn nu al 70 van de oudste filmpjes ter wereld te bewonderen. Ook de oudste bewegende beelden ter wereld, 100 jaar oude beelden van een niezende man, zijn te zien. Dit bijzondere fragment werd een eeuw geleden gemaakt in de studio van Thomas Edison.

Vele beelden zijn overigens ook in high resolution beschikbaar via de website van de Library of Congress (LOC): loc.gov.

 

 

Schreeuw als Axl Rose met Guns n' Roses DLC

Eén van de tracks, Shackler's Revenge, stond al op de disc Rock Band 2, maar de rest van Chinese Democracy kun je binnenkort ook gaan spelen. De jongste plaat van de rockformatie Guns n' Roses zal vanaf 14 april (aanstaande donderdag dus) te downloaden zijn vanaf PSN, XBLM en via de in-game musicstore.

De tracks die geleverd worden zijn als volgt:
Better
Street of Dreams
If the World
There Was a Time
Catcher in the Rye
Scraped
Riad N’ the Bedouins
Sorry
I.R.S.
Madagascar
This I Love
Prostitute

Uiteraard zijn het allemaal de originele nummers, die $1,99 / 160 MS Points / 200 Wii Points per stuk gaan kosten. Als je het hele album koopt ben je $19,99 / 1600 MS Points kwijt. De Europese prijzen zijn nog niet bekend.

Astana met Popovych in Parijs-Roubaix

Astana-coureur Yaroslav Popovych staat dit weekend aan de start van Parijs-Roubaix. Voor de 29-jarige Oekraïner wordt het na Milaan-San Remo zijn tweede voorjaarsklassieker dit seizoen.

In 2001 won Popovych de belofteneditie van Parijs-Roubaix. Vorig seizoen was Astana niet welkom in de Hel van het Noorden.

Naast Popovych verschijnt het team van Astana zondag met Valeriy Dmitriyev, Berik Kupeshov, Steve Morabito, Bolat Raimbekov, Gregory Rast en Michael Schär aan de start.

Opstoppingen en ongevallen door paasdrukte

De combinatie van mooi weer en een lang paasweekend heeft veel Nederlanders op de been gebracht vrijdag. Een ochtendspits was vrijwel afwezig maar rond het middaguur stond er zo’n 120 kilometer file. Dat heeft de ANWB gemeld.

De grootste knelpunten vormden de A12 en de A1. Op verscheidene plaatsen hebben ongelukken tot opstoppingen geleid. Op de A12 bij Driebergen ontstonden in beide richtingen files wegens een geschaarde auto met caravan in de rijrichting Utrecht. Een hierdoor afgeleide automobilist veroorzaakte in tegenovergestelde richting ook een aanrijding.

Op de A1 ontstonden in beide richtingen files op verschillende plekken vanwege een aantal kleine ongelukken. Op de A12 stond vanaf de Duitse grens een file van 15 kilometer in de richting van Arnhem.


Opstoppingen en ongevallen door paasdrukte  (foto: DAG)

Prinses Ariane viert tweede verjaardag

Prinses Ariane, de jongste dochter van kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima, viert vandaag haar tweede verjaardag. Bij het feest in Villa Eikenhorst zal ook haar grootmoeder, koningin Beatrix, aanwezig zijn.

Momenteel brengt Ariane nog de meeste tijd door met haar ouders of het kindermeisje Evelien, maar ze kijkt er naar uit om naar peuterspeelzaal Beregoed in Wassenaar te gaan. Haar zusjes Amalia en Alexia gingen eerder naar dezelfde peuterspeelzaal.

Meisje sms't 20.000 keer in één maand

Sommige mensen telefoneren en sms'en zoveel dat ze maandelijks nogal wat duiten kwijt zijn. Een dertienjarig meisje uit het Amerikaanse Wyoming maakte het wel erg bont. In een maand tijd stuurde en ontving ze maar liefst 20.000 sms'jes.

Sms'en was echter niet bij het abonnement van haar ouders inbegrepen, en dus resulteerde dit in een telefoonrekening van bijna 5.000 dollar. De vader van het meisje besloot onmiddellijk in te grijpen. Hij sloeg een paar uurtjes nadat de rekening binnen kwam de mobiele telefoon van zijn dochter kapot, zo verklaarde hij tegenover KUSA-TV Denver. Hij dacht al die tijd dat de smsfunctie op het toestel geblokkeerd was.

Volgens de man is de provider bereid de rekening iets te verlagen. Het meisje heeft voorlopig huisarrest. Ze zegt dat ze spijt heeft en dat ze haar les geleerd heeft.

Met dank aan DeJello voor het herschrijven en de submit. 

Seizoen voorbij voor Gabri

Voor Gabri zit het seizoen er al weer op. Afgelopen maandag scheurde de Spaanse middenvelder zijn enkelbanden in een wedstrijd van Jong Ajax. Dit is gebleken uit de mri-scan die vandaag werd genomen.

Het herstel van de blessure duurt zeker drie weken, maar daar komt nog tijd bij om wedstrijdfit te geraken.

Dit seizoen speelde Gabri slechts zestien competitieduels voor de Amsterdammers. Overigens was hij juist teruggekeerd van een kuitblessure die hem anderhalve maand aan de kant hield.

Ex Pink: we werken aan onze relatie

Zangeres Pink en haar ex Carey Hart zijn altijd goede vrienden gebleven na hun breuk, maar nu blijken ze hun relatie weer een stapje hoger te willen tillen. "We zijn aan het heropbouwen”,  heeft motorcrosser Hart gezegd tegen het Amerikaanse tijdschrift People.

"Soms moet je een paar stappen terug zetten om vooruit te gaan”, aldus Hart. "We werken hard aan onze relatie." Het paar trouwde in januari 2006 en maakte twee jaar later bekend uit elkaar te gaan. Sindsdien zijn de ex-geliefden nog vaak samen gesignaleerd en afgelopen jaarwisseling brachten ze ook met elkaar door. Pink is momenteel op tournee.


Pink en Hart weer bij elkaar?  (foto: DAG)

Geheime defensieplannen in gecrasht toestel Turkish Airlines

Vier technici die geheime militaire documenten bij zich hadden, waren aan boord van het bij Schiphol neergestorte vliegtuig van Turkish Airlines. De laptops van de vier zouden kort na het ongeluk van de rampplek weggehaald zijn door justitie, om te voorkomen dat de gegevens ontvreemd zouden worden.

Het zou hier gaan om documenten van het Amerikaanse leger over geavanceerde radarsystemen. Dit is vandaag bevestigd door het Openbaar Ministerie (OM).

De technici waren op weg naar Seattle. Ze hadden laptops bij zich, met daarop geheime informatie over het project. Het zou hierbij gaan om plannen voor een vliegend radarstation voor de Turkse luchtmacht, genaamd Peace Eagle.

Direct na de crash waren agenten van de Amerikaanse recherchedienst FBI naar Schiphol gevlogen. Deze moesten de informatie veilig stellen. Het OM stelt echter dat er geen Amerikaanse agenten aan boord van het gecrashte toestel zijn geweest.

Met dank aan Pjet voor de submit.

Elshot geopereerd

Kurt Elshot is gisteren geopereerd aan zijn knie, zo meldt Omroep Brabant. De rechtsback van NAC Breda staat al geruime tijd aan de kant met een ontsteking in het gewricht.

Aanvankelijk had Elshot de hoop dat zijn kwetsuur met rust zou genezen, maar omdat zijn situatie maar niet verbeterde besloot hij toch een medische ingreep te ondergaan. Volgens de rechtsback is zijn huidige blessure ontstaan toen hij te geforceerd wilde terugkomen na een in november opgelopen hamstringblessure.

Omrekenen naar guldens, we doen het nog steeds

Zeven jaar nadat de euro als betaalmiddel werd ingevoerd, zegt 72 procent van de Nederlanders de prijzen nog wel eens om te rekenen naar oude vertrouwde guldens. Vooral vrouwen hebben daar een handje van, zo concludeert onderzoeksbureau Synovate na onderzoek onder bijna duizend Nederlanders dat vandaag is gepubliceerd.

Vier op de tien zegt af en toe prijzen in cafés en restaurants, boodschappen en de prijzen van apparatuur om te rekenen. Bijna de helft van de vrouwen rekent de dagelijkse boodschappen zo nu en dan nog even om. Vier op de tien doet dit zelfs vaak.

Wel zeggen de meeste mensen inmiddels gewend te zijn geraakt aan de Europese eenheidsmunt, de een wat meer dan de ander. Ook hier zijn het weer de vrouwen die terughoudend zijn. Van de vrouwen zegt 43 procent volledig vertrouwd te zijn met euro’s, onder mannen is dat 61 procent. Jongeren hebben vrijwel helemaal geen moeite meer met de munt.

Engelaar heeft buik vol van Bild

Het debuutseizoen van Orlando Engelaar bij Schalke 04 dreigt uit te draaien op een fiasco. De middenvelder presteert teleurstellend, wat fikse kritiek van de aanhang van die Königsblauen oplevert. Ook maakte hij kennis met de Duitse boulevardpers, die hem regelmatig met de grond gelijk maakt.

Het begon allemaal zo mooi in de zomer van 2008. Engelaar had een prima seizoen bij FC Twente achter de rug en stond zelfs in de basis van het Nederlands elftal tijdens Euro 2008. De Schalke 04-fans zongen destijds nog 'Engelaar Superstar', maar Bild omschrijft de lange middenvelder inmiddels als 'Die lahme Ente aus Twente'.

"Ik kom niet eens uit Twente, het is allemaal te dom voor woorden", reageert Engelaar boos in Sportweek op de teksten van het Duitse blad. "Dat Bild schrijft over zóveel jongens zóveel onwaarheden. Pure sensatiezucht. Soms denk ik: 'je snapt er niets van en bent gewoon zielig.' Een andere keer: 'jou zou ik wel eens tegen willen komen zonder iemand erbij.'"

"Na mijn knieblessure aan het begin van het seizoen zei ik: 'Ik moet er nog even inkomen, maar de volgende wedstrijd ben ik aan het tempo gewend.' Las ik als kop terug: 'Ik kan het tempo niet aan'."

"Ze blijven me zoeken. Iedereen die een normale wedstrijd heeft gespeeld krijgt 'redelijk' als beoordeling. Maar achter mijn naam staat dan 'Katastrophe'. Doen ze ook bij Jefferson Farfán. Die noemen ze Flop. Eén van onze beste spelers. Ongelooflijk."

Rode Ster bijna failliet

Rode Ster Belgrado is zo goed als failliet. De oud-winnaar van de Europa Cup voor landskampioenen kampt met een schuldenlast van 25 miljoen euro. De clubleiding van de ooit zo befaamde Servische voetbalclub kan de salarissen van de spelers en de personeelsleden niet meer betalen.

Er zou, volgens berichten in de media in Belgrado, momenteel chaos en verval heersen bij Rode Ster. De meeste spelers, onder wie een aantal buitenlandse voetballers, willen de club zo snel mogelijk verlaten.

Overigens kan de club, derde in de Servische competitie, nog op een hoge boete rekenen na de supportersrellen van afgelopen woensdag tijdens de uitwedstrijd tegen stadgenoot Partizan. Aanhangers van Rode Ster richtten na afloop grote schade aan het stadion aan.

Belgen beknibbelen op uitvaart door crisis

De Belgische uitvaartsector heeft flink te lijden van de economische neergang. Nabestaanden geven gemiddeld 400 euro minder uit aan een begrafenis dan voor de crisis. Ze beknibbelen op kisten, doodsprentjes en rouwkransen. Ook wordt er vaker gevraagd de betaling te mogen spreiden. Dat zei voorzitter Johan Dexters van de Nationale Federatie van Begrafenisondernemers (Funebra) vandaag in de krant Het Laatste Nieuws.

Het sterftecijfer in België is met circa 100.000 sterfgevallen per jaar stabiel. De sector heeft dus niet te kampen met het inzakken van de vraag. Maar omdat mensen minder te besteden hebben, moet bij begrafenissen op de kleintjes worden gelet.

Ook producenten van doodskisten ondervinden daarvan de gevolgen. "Sinds november zien we een duidelijke trend naar goedkopere kisten", zegt bestuurder Jeroen Baeten van fabrikant Aninco. Waar voor de crisis eiken kisten populair waren, wordt nu gekozen voor materiaal van minderwaardige houtkwaliteit, dat 30 procent goedkoper is.


Belgen beknibbelen op uitvaart door crisis  (foto: DAG)

Deel tracklist Guitar Hero: Smash Hits onthuld

Door de komst van Guitar Hero: World Tour werd het plots mogelijk om ook te zingen en te drummen. Nu vond Activision het zonde dat dat in voorgaande delen niet kon en dus verschijnt dit jaar Smash Hits, een game met een paar van de beste nummers uit de serie tot en met Legends of Rock. Voordeel is bovendien dat er nu geen covers meer tussen zitten, maar het allemaal muziek is van de oorspronkelijke bands. Een deel van de tracklist is inmiddels onthuld.

Guitar Hero
"Killer Queen" - Queen
"I Love Rock N Roll" - Joan Jett and The Blackhearts
"Bark At The Moon" - Ozzy Osbourne

Guitar Hero II
"Them Bones" - Alice in Chains
"Killing in the Name" - Rage Against The Machine
"Message In A Bottle" - The Police
"Carry On Wayward Son" - Kansas
"Free Bird" - Lynyrd Skynyrd

Guitar Hero Encore: Rocks the 80s
"I Wanna Rock" - Twisted Sister
"Nothin But A Good Time" - Poison

Guitar Hero III: Legends of Rock
"Barracuda" - Heart
"Through the Fire and Flames" - DragonForce

F1-coureurs willen andere starttijden

De Formule 1-coureurs dringen er bij Bernie Ecclestone op aan om de starttijden van de races in Australië en Maleisië te vervroegen. Ze stellen dat de veiligheid bij het vervroegen gebaat is.

In Melbourne klaagden de coureurs over de ondergaande zon en de daarmee gepaard gaande slechte lichtinval. In Maleisië was het de enorme regenval en de ondergaande zon die zorgden voor het afbreken van de race. Daarom willen de coureurs dat deze races een uur eerder op de dag gehouden gaan worden in 2010.

Bernie Ecclestone heeft de starttijden verplaatst om meer kijkers uit Europa te trekken. Dit lijkt gelukt te zijn, maar volgens de coureurs gaat het ten koste van de veiligheid op de baan. De Grand Prix Drivers' Association heeft nu in een rapport aangedrongen op aanpassing van de starttijden van de twee races.

Tegen Autosport zei een bron binnen de GPDA: "We hebben al met Charlie Whiting in de rijdersbriefings gesproken en daar onze zorgen geuit over wat kon gebeuren en die zorgen zijn uitgekomen. In Australië was het zicht erg lastig bij het uitkomen van de pitstraat en in bocht 1, terwijl in Maleisië de invallende duisternis het erg lastig maakte."

"Het was niet de regen die voor problemen zorgde in Maleisië, want het kan om twee uur net zo hard regenen als om zes uur. Er was gewoon geen mogelijkheid om de race te herstarten, omdat het daarvoor te donker was geworden en dat is een probleem."

"Ik denk dat als de races een uur eerder worden gehouden dat het een groot verschil maakt. We begrijpen dat het om commerciële redenen is gedaan om de races zo laat te houden, maar veiligheid moet daarbij wel voorop gaan."

Ook de organisatie in Maleisië heeft al er op aangedrongen om de starttijd te vervroegen, maar Bernie Ecclestone wil daar voorlopig niet aan tornen. "Ik vind dat er niets mis is met de starttijd. We wisten het gewoon niet van de regen. Als de race gewoon om twee uur was gestart, dan had het net zo hard geregend."

Mathijsen:"We hadden meer goals kunnen maken"

Hamburger SV wist gisteravond in het UEFA Cup-toernooi Manchester City met 3-1 te verslaan. De ploeg van trainer Martin Jol kende echter wel een valse start. Al na een halve minuut stond de Duitse equipe met 0-1 achter.

Mede door een doelpunt van Joris Mathijsen wist HSV de achterstand om te buigen in een voorsprong. "Het kan geen geluk meer zijn dat we er telkens in slagen een achterstand om te buigen", aldus de Nederlandse verdediger na afloop tegenover RTL 7.

"We hadden meer goals kunnen maken", vervolgt de oud-speler van onder meer AZ zijn verhaal. "Maar als je na een minuut met 0-1 achter staat, moet je toch blij zijn dat je nog met 3-1 wint."

Toch is het niet de eerste keer dit seizoen dat HSV een achterstand goedmaakt. "We zijn dit seizoen wel vaker terug in de wedstrijd gekomen na op achterstand te hebben gestaan. Zelfs een keer na een tussenstand van 0-2. Dit is geen geluk meer. We gaan altijd vol door en kunnen ook scoren als we slecht spelen. We kunnen onszelf nu alleen verwijten dat we teveel kansen hebben gemist", besloot Mathijsen zijn betoog.

Wozniacki weer naar kwartfinales

Caroline Wozniacki heeft zich voor de kwartfinales geplaatst van het toernooi in het Amerikaanse Ponte Verda Beachd. Het is de zesde keer in zeven toernooien dit jaar dat ze zo ver weet te komen.

De als tweede geplaatste Wozniacki won met 6-3 en 7-5 van Virginie Razzano. Razzano gaf de partij uit handen op de beslissende momenten. In de achtste game van de eerste set kwam ze op een voorsprong van 40-0, maar vervolgens verloor ze vijf punten op rij. In de tweede set liet ze bij de stand 5-5 op eigen opslag ook gamepunten liggen en werd ze gebroken. Wozniacki trok hierna de partij naar zich toe.

Waarom is Monster Hunter zo populair in Japan?

De meest populaire franchise op de PSP in Japan is ongetwijfeld Monster Hunter, toch wil het concept maar niet aanslaan in het Westen. Eerder verschenen er al twee games in de serie, maar beide wisten niet te overtuigen. Om ons op een wat ludieke manier toch warm te maken heeft Capcom een filmpje vrijgegeven over de komst van Monster Hunter Freedom Unite, welke deze zomer in de winkels zal liggen. Hierin zie je waarom de game zo populair is in Japan en of we hier eigenlijk wel klaar zijn voor deze titel.

Monster Hunter Freedom Unite is de grootste game in de serie tot nu toe met meer dan 400 missies die goed zijn voor 500 uur gameplay. De game draait vooral om de multiplayer waarin je samen met maximaal 3 vrienden kan jagen op veel verschillende monsters. Hierbij is samenwerking en tactiek van levensbelang, want de monsters laten zich zeker niet zomaar vangen. Maar ook in de singleplayer is er genoeg te beleven en sta je niet alleen, je krijgt steun van je vertrouwde huisdier.

Kolkka niet tegen AZ

NAC-trainer Robert Maaskant moet het vanavond tegen AZ doen zonder Joonas Kolkka, De aanvaller kreeg tegen Willem II een tik op zijn knie en is nog niet voldoende hersteld.

"Het is misschien normaal dat je van dit AZ verliest, maar daar leggen we ons niet zo maar bij neer," aldus Maaskant over de wedstrijd van vanavond.

NAC is de enige club die dit seizoen twee keer won van de ploeg uit Alkmaar, die dit weekeinde de titel kan pakken. AZ moet zelf vanavond winnen en FC Twente en Ajax mogen dan allebei niet winnen.

Vliegen met Da Vinci in Assassin's Creed 2

Na de vrijwaardeloze teaser van enkele dagen geleden is het dan nu tijd voor wat meer concrete informatie over Assassin's Creed 2. Belangrijkste nieuws is dat de game zich inderdaad afspeelt in de tijd van Leonardo da Vinci en zal zich afspelen in Venetië.

In Venetië zijn meerdere bekende plekken te bezichtigen, van Leonardo's werkplaats en de Rialto-brug tot de Basiliek van San Marco. Ook karakters zijn vaak bekenden, de hoofdpersoon is Ezio Auditore de Firenze, opzich niet bekend maar Machiavelli, Caterina Sofrza en Lorenzo de Medici zullen ook voorkomen.

Het spel bevat veel nieuwe wapens, onder andere een bijl, hamer, speer, twee verschillende zwaarden en nog meer leuke speeltjes. Daarnaast zijn er 16 unieke missie-types, waarbij godszijdank geen eaves dropping of pick pocketing zit! Verborgen objecten, zoals de vlaggen uit het eerste deel, leiden nu tot in-game beloningen in plaats van alleen maar een achievement.

De vijanden zijn ook gevarieerder, van boogschutters en elite eenheden tot troepen met zware bepantsering en twee zwaarden en intelligente troepen met een hellebaard die actief naar jou zullen zoeken door in duistere hoekjes te prikken. De troepen maken gebruik van een nieuw systeem voor roemruchtigheid, maar wat het systeem precies inhoudt is nog onbekend. Wel kun je troepen ook ontwapenen en hun eigen wapens tegen hun gebruiken.

Daarnaast kent het spel nog een dag-nacht cyclus en werken er op dit moment 240 mensen aan de game. En ohja, je kunt inderdaad vliegen met Da Vinci's vliegmachine!

Met dank aan Styrolie75 voor het melden in het Centrale Xbox 360-topic

Sjeik crasht met Formule 1-auto

Sjeik Mohamed Bin Sulayem zal waarschijnlijk niet meer gevraagd worden een demonstratieronde te rijden in een Formule 1-bolide. De sjeik mocht het in een Formule 1-auto van Renault opnemen tegen testcoureur Romain Grosjean. Maar na afloop was er van de bolide weinig overgebleven.

Sulayem, voorzitter van de Verenigde Arabische Emiraten automobielclub, startte te voortvarend. Hij slipte, waarna hij frontaal tegen een muur crashte. De sjeik, die ongedeerd bleef, schaamde zich diep voor de vernielde Renault.

Benieuwd naar het filmpje? Die kan je hier vinden.

Universal en YouTube gaan muzieksite openen

YouTube en het Platenlabel Universal gaan samenwerken om zo een site te publiceren waar allerlei muziekvideo's op komen te staan. De site (VEVO.com) zal later dit jaar gelanceerd worden. 

Universal, het grootste platenlabel ter werel, zal de eigenaar van de site worden en YouTube zal de hosting en techniek gaan doen. De inkomsten van de advertenties zullen over beide bedrijven verdeeld worden. "Naar mijn verwachting zal VEVO al vanaf de introductie meer bezoekers trekken dan elke andere website voor muziekvideo's in de Verenigde Staten of andere delen ter wereld", aldus Universal-topman Doug Morris.

Op VEVO zal de kwaliteit van de video's een stuk hoger zijn dan dat van YouTube, hoewel de media ook verspreid wordt via het YouTube-kanaal van Universal . Dat kanaal is overigens al meer dan 3,5 miljard(!)keer bezocht , en volgens Universal is het kanaal het meest bekeken kanaal op YouTube.

De licentiedeal met YouTube is ook verlengd, hierdoor kan YouTube vrolijk doorgaan met het plaatsen van nieuwe (muziek)video's. Hierdoor kunnen amateurs nu ook muziek van Universal gebruiken in hun video's. Universal zegt voor VEVO ook nog met drie andere grote platenlabels in overleg te zijn: EMI, Sony en Warner.

Het zal echter de vraag zijn of ze allemaal meedoen met dit initiatief. Onderhandelingen over licentierechten met Warner liepen eind 2008 af, waardoor YouTube alle clips van Warner van de site af moest halen. 

De deal met Universal is een opsteker voor zoekmachine Google. Google weet met YouTube nog niet zoveel te verdienen in tegenstelling tot wat verwacht werd vanwege het grote aantal bezoekers. De oorzaak hiervan is dat grote adverteerders niet in verband gebracht willen worden met de vaak amateuristische advertenties op YouTube. Google hoopt in ieder geval meer adverteerders te trekken met VEVO.

Schorsing El-Akchaoui blijft staan

Youssef El-Akchaoui blijft voor vier wedstrijden, waarvan één duel voorwaardelijk geschorst. De linksback van NEC ging in beroep tegen het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal, maar zijn gang naar de tuchtcommissie haalde uiteindelijk niets uit.

El-Akchaoui werd door scheidsrechter Jack van Hulten van het veld gestuurd in de wedstrijd NEC - FC Twente na een opstootje met tegenstander Romano Denneboom, die vrijuit ging in deze zaak. Ondanks het beroep van de linksback besloot het college de voorgestelde straf te handhaven.

Door zijn schorsing zal El-Akchaoui de wedstrijden tegen De Graafschap, Roda JC en NAC Breda vanaf de tribune moeten volgen.

Festivalseizoen barst los

Met de start van het muziekfestival Paaspop aanstaande zaterdag, barst traditiegetrouw het Nederlandse festivalseizoen los. De succesvolle Belgische acts Novastar en Milow duiken opvallend vaak op in de line-up van de zomerfestivals.

De veelbelovende nieuwkomers De Staat en Kyteman’s Hiphop Orkest vertegenwoordigen het Nederlandse talent op de festivalpodia. Opvallende naam op de affiches van onder meer Paaspop, Bevrijdingspop, Dauwpop en Bospop: stadionzanger Guus Meeuwis.

Ruim 20.000 muziekliefhebbers reizen komend weekeinde af naar het Noord-Brabantse Schijndel voor Paaspop. Op zaterdag 11 en zondag 12 april betreden daar onder anderen Novastar, Joost van Bellen, Freek de Jonge, VanVelzen, Boys Noize en Kane de verschillende podia.

Op 5 mei worden door het hele land bevrijdingsfestivals georganiseerd, waarvan Bevrijdingspop in Haarlem het oudste is. Dit jaar staan in de Haarlemmer Hout onder anderen Lucky Fons III, Roosbeef, Wouter Hamel, De Staat en Dr. Lektroluv op het programma. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei benoemt elk jaar enkele Ambassadeurs van de Vrijheid; artiesten die met een helikopter een aantal bevrijdingsfestivals aandoen. Dit jaar zijn dat Voicst, Ellen ten Damme, dj Isis en Typhoon.

Op Hemelvaartsdag, dit jaar op donderdag 21 mei, heeft in Hellendoorn al vijftien jaar het festival Dauwpop plaats. Voor de jubileumeditie beklimmen onder anderen Milow, Biohazard, Infadels, Miss Montreal, Five O’ Clock Heroes en Goose het podium.

Vorig jaar week het festival voor het eerst in zijn geschiedenis uit naar een ander weekeinde, maar in 2009 wordt Pinkpop weer als vanouds gehouden met Pinksteren. Van zaterdag 30 mei tot en met maandag 1 juni viert het populaire festival in Landgraaf zijn veertigste verjaardag. Onder anderen Bruce Springsteen, The Killers, Anouk, Depeche Mode, Placebo en Kyteman’s Hiphop Orkest komen langs op het verjaardagsfeestje in Limburg. Op 15 augustus vindt Pinkpop Classic plaats waar de Simple Minds de headliner zullen zijn. 

Het Zeeuwse Concert at Sea, dat plaatsvindt op 26 en 27 juni, is dit jaar voor het eerst uitgebreid naar twee dagen. Op de Brouwersdam in Schouwen Duiveland zijn naast vaste act Bløf ook onder anderen Racoon, Ilse DeLange, Bertolf en de Golden Earring te zien. Voor het eerst in dertien jaar treedt Marco Borsato weer op een popfestival op.

Op 11 en 12 juli vindt in Weert voor de 29e keer het festival Bospop plaats. Guano Apes, Fun Lovin’ Criminals, Fiction Plane en Triggerfinger zijn enkele van de optredende acts.

In Lichtenvoorde barst op 24 juli het driedaagse evenement Zwarte Cross los. Naast veel gecross staan op het programma onder anderen Death Letters, Delain, Gabriella Cilmi, Mala Vita, The Datsuns en Peter Pan Speedrock.

Het populaire A Campingflight to Lowlands Paradise, Lowlands voor intimi, strijkt van vrijdag 21 tot en met zondag 23 augustus neer in Biddinghuizen. Op het programma staan Arctic Monkeys, Basement Jaxx, Bloc Party, Opeth en The Prodigy.


Festivalseizoen barst los  (foto: DAG)

Steel & Titanium Pack voor Killzone 2 aangekondigd

Naast het aanvallen van Helghan in de single-player-modus kun je met Killzone 2 ook online andere spelers naar het leven staan. Guerrilla Games heeft nu aangekondigd dat het aantal multiplayermaps binnenkort uitgebreid worden met twee nieuwe maps via DLC.

Het pakket dat de naam Steel & Titanium Pack heeft gekregen zal je de maps "Wasteland Bullet" en "Vekta Cruiser" gaan bieden. Wasteland Bullet zorgt ervoor dat je samen met je kameraden moet knokken voor de controle over de Bullet Train die Pyrrhus en The Wastelands met elkaar verbindt. Het gevecht zal plaats vinden terwijl de trein met enorme snelheden door The Wastelands raast dus pas op voor obstakels. Zo'n obstakel op wandelsnelheid tegen je hoofd aankrijgen zorgt voor hooguit wat hoofdpijn, met de gigantische snelheden van de Bullet Train gaat je kop eraf.

Vekta Cruiser speelt zich af op één van de cruisers van de ISA. ISA-spelers moeten de Helghansoldaten van zich afslaan en ondertussen ook de aanvallen van Helghan schepen op de cruiser afslaan.

Het Steel & Titanium Pack is vanaf 30 april verkrijgbaar op PSN.

Vonnis over seksueel getinte beelden Manon Thomas

De rechtbank in Leeuwarden velt vandaag het vonnis over de Amelander Pieter F., die heeft bekend dat hij een seksueel getint filmpje en foto's van tv-presentatrice Manon Thomas heeft verspreid.

Het Openbaar Ministerie (OM) vroeg tijdens de behandeling van de zaak aan de rechtbank de man een taakstraf van 180 uur en een voorwaardelijke celstraf van een maand op te leggen. Verder vindt justitie dat de verdachte Thomas een voorschot van 5000 euro voor schadevergoeding moet betalen.

De beelden veroorzaakten in november 2007 veel opschudding nadat ze op YouTube en GeenStijl waren verschenen. Thomas is op de beelden in seksuele houdingen te zien. De 39-jarige verdachte had de foto's via een draadloos netwerk van de computer van Thomas gehaald, zo gaf hij toe.

 

[update 10 april]

De rechter heeft uitspraak gedaan. Naast de taakstraf, het voorschot op de schadevergoeding en de maand voorwaardelijke celstraf heeft de boze buurman ook nog een extra boete van € 250 aan zijn broek wegens schending van het portretrecht.

 Zie ook: http://frontpage.fok.nl/column/9367/1/-DriekOplopers:-Veilige-seks-bij-de-buurvrouw.html

EA Sports moet op gelijk niveau komen met Nike en ESPN

De wereld van de sport draait buiten het zweten en bewegen natuurlijk ook nog om de belangrijke sponsordeals. Traditioneel zijn in Amerika de meest bekende merken die met sport geassocieerd worden Nike en ESPN. Peter Moore wil nu dat in de toekomst dit rijtje kan worden uitgebreid tot drie namen, waarbij de derde naam EA Sports zal zijn. Waar Nike zorgt voor de kleding en ESPN voor commentaar zal EA gelijk moeten zijn aan toegang tot de emoties van de sport.

Om dit te bereiken is EA flink aan het investeren in nieuwe markten. Zo is er een Virtual Playbook, technologie die ESPN ook al gebruikt om tactieken aan kijkers uit te leggen, komen er actieve games als Grand Slam Tennis, en wordt er gekeken naar games die gratis zijn om te spelen, met name in de Aziatische regio's. Daarnaast gaat EA zich ook op de fitnessmarkt begeven met EA Sports Active.

Om te zorgen dat EA ook inderdaad dezelfde reputatie krijgt als Nike en ESPN moet er veel veranderen in de manier waarop de consument bereikt wordt. Hiervoor heeft EA Sports de zogenaamde sociale media omarmd. Developers bloggen over waar ze mee bezig zijn, er komen youtube advertenties en er wordt direct contact gezocht met de fans.

Dit alles moet zeker niet ten koste gaan van de "core gamer", maar het is belangrijk dat er nieuwe doelgroepen bereikt worden en de zogenaamde lifestyle games, die met name voor de Wii verschijnen, doen het erg goed bij de consument. Iets waar EA in het begin niet heel enthousiast over werd, het bedrijf stond bol van de testosteron, maar om verder te komen als merk, moeten er dingen veranderen en moet de nieuwe markt omarmd worden.


De eerste lifestylegame: Grand Slam Tennis

Sjeik crasht met Formule 1-auto

Sjeik Mohamed Bin Sulayem zal waarschijnlijk niet meer gevraagd worden een demonstratieronde te rijden in een Formule 1-bolide.  De sjeik mocht het in een Formule 1-auto van Renault opnemen tegen testcoureur Romain Grosjean. Maar na afloop was er van de bolide weinig overgebleven.

Sulayem, voorzitter van de Verenigde Arabische Emiraten automobielclub, startte te voortvarend. Hij slipte, waarna hij frontaal tegen een muur crashte. De sjeik, die ongedeerd bleef, schaamde zich diep voor de vernielde Renault.

Met dank aan LC2007 voor de submit.

 

Beelden van de crash

 

Valkyria Chronicles krijgt volgende week DLC

Vanaf 16 april zal de eerste batch DLC voor de game Valkyria Chronicles beschikbaar zijn om te downloaden vanaf PSN en zal een gat slaan van €3,99 in je portemonnee. In dit pakket zitten een Hard EX-modus en twee nieuwe misssies, 'Enter the Edy Detachment' en 'Behind Her Blue Flame'. SEGA heeft voor het gemak ook maar wat informatie vrijgegeven over de extra content:

Hard EX-modus – Baan je vechtend een weg door het gehele Imperiale Leger. De tegenstanders zijn dodelijker en je kunt geen gebruik maken van je belangrijkste tank: de Edelweiss. Je zult nog strategischer te werk moeten gaan om de vijand te overwinnen.

Edys missie ‘Enter the Edy Detachment’ – Zes leden zijn geïsoleerd geraakt van Eskadron 7. Terwijl ze zich met het eskadron proberen te verenigen, stuiten ze op een dorpje dat wordt aangevallen door het Imperiale Leger. Kruip in de huid van Edy, voer het bevel over je team en neem het op tegen een overweldigende meerderheid om het dorpje van de vernietiging te redden.

Selvaria’s missie ‘Behind Her Blue Flame’ – Deze missie vindt plaats na de ontsnapping uit de Galliaanse gevechtslinies. Je kruipt in de huid van Johann, een jonge en vriendelijke geniesoldaat, die is ingedeeld bij de troepen van Selvaria. Aanschouw de actie die zich achter de vijandelijke linies afspeelt en kijk door de ogen van de vijand om te zien hoe de oorlog wordt gevoerd.

Valkyria Chronicles verscheen in november van vorig jaar exclusief op de PlayStation 3 en werd door ons beoordeeld met een mooie score van 84%.

Krokodil slaat opnieuw toe in Australië

Een 20-jarige Australiër is vanmorgen vrijwel zeker slachtoffer geworden van een krokodil. Dat meldden media in het land vandaag. Het is alweer de derde keer in drie maanden tijd dat een dergelijk incident zich voordeed.

Na een drankgelag besloot de man met een vriend de rivier de Daly over te zwemmen. Geen verstandig plan, want deze rivier in het noorden van het land staat bekend om de grote aantallen krokodillen. Op een bepaald moment zag de vriend zijn kroegmaat niet meer, maar wel een krokodil. Een zoektocht naar het slachtoffer leverde vooralsnog niets op.

De regering van het Noordelijk Territorium wil volgende week een plan presenteren om aanvallen van krokodillen op mensen tegen te gaan. Darwin, de hoofdstad van het gebied, krijgt een ‘krokodilvrije zone’ die zich moet uitstrekken tot 50 kilometer van het centrum.

Roofdieren die zich in dit gebied ophouden, worden afgeschoten of gevangen en overgebracht naar een krokodillenboerderij. De populatie krokodillen in Australië is explosief toegenomen sinds de jacht op de dieren werd verboden in 1971. Destijds waren er nog drieduizend exemplaren, nu zijn dat er circa 80.000.


Krokodil slaat opnieuw toe in Australië  (foto: DAG)

Van Gaal: "Ik ben de ideale bondscoach"

Een aantal dagen geleden werd René Vandereycken ontslagen als bondscoach van België. De naam van Eric Gerets ging rond als opvolger van de trainer, maar zag het bondscoachschap niet zitten. Ook de naam van Louis van Gaal gaat inmiddels bij onze zuiderburen rond.

"Heel het volk wil Eric Gerets. Dan hoef ik al niet meer," liet Van Gaal in een eerste reacatie weten. "De Romeinen zeiden het al: je moet luisteren naar de stem van het volk."

Toch is de trainer van AZ van mening dat hij van De Rode Duivels weer een voetballende ploeg kan maken. "De vier Belgen onder mijn hoede (Dembele, Pocognoli, Martens en Swerts) kunnen heus wel wat. En er lopen wel meer goeie speler rond in België."

Op de vraag of Gerets dé ideale kandidaat voor het bondscoachschap was, antwoordde hij: "Nee, dat ben ik natuurlijk. Maar ik mag daar niets meer over zeggen, anders wordt de preses van AZ weer boos. Ik verleid me daar niet meer toe."

Burgemeester steekt stokje voor stripshow

Burgemeester Klaas Tigelaar (ChristenUnie) van Oud-Beijerland heeft op het laatste moment een optreden van mannelijke striptease-dansers verboden. Dit tot ontsteltenis van tientallen vrouwen.

Net toen de show in club Mozaiq zou beginnen, viel de politie binnen. Agenten dreigden de zaak te ontruimen. De striptease-act zou in strijd zijn met de goede zeden.

De eigenaar van de club stond perplex. Hij had juist met de dansers afgesproken dat zij hun strakke broekjes zouden aanhouden. "Oud-Beijerland is een christelijke gemeente", zo stelt de eigenaar. "Vandaar dat ik de heren van te voren had gevraagd: houd het ingetogen. Een dag voor het optreden liet de gemeente mij opeens weten dat ik een vergunning nodig had, omdat het zou gaan om een erotische act. In mijn ogen is het optreden vergelijkbaar met een optreden van een bandje. Daarvoor is ook geen vergunning nodig."

Alle bezoekers hebben hun entreegeld terug gekregen. De clubbaas gaat proberen deze misgelopen inkomsten, naar eigen zeggen een bedrag van zesduizend euro, te verhalen op de gemeente. De bezoeksters waren teleurgesteld. Er waren onder andere drie groepen die een vrijgezellenfeest hadden. Een bezoekster vindt het verbod belachelijk. "We hebben er toch zelf voor gekozen om daarnaartoe te gaan?"

Met dank aan Rfska voor de submit.

-5: 81-jarige man loopt naar Spanje

Wat werd vijf jaar geleden als nieuws gebracht?

81-jarige man loopt naar Spanje

De 81-jarige Harm Pranger uit Nijmegen begint volgende week woensdag aan zijn voettocht naar Santiago de Compostela, een stad in het noord-westen van Spanje. Hij hoopt met zijn tocht sponsors te trekken om geld in te zamelen voor de strijd tegen de ziekte Alzheimer, waaraan zijn vrouw vorig jaar overleed.

Pranger zal de 2700 kilometer lange tocht alleen maken, zijn bagage neemt hij mee in de rolstoel die aan zijn vrouw toebehoorde. Ook zal hij een reisverslag bijhouden. "Ik heb alle tijd en doe het dus lekker kalm aan", aldus Pranger, die vorig jaar al een wandeling van duizend kilometer door Nederland volbracht en daarmee 15.000 euro binnenhaalde.

S.T.A.L.K.E.R. Call of Pripyat aangekondigd

In een online conference call met fans liet Sergei Grigorovich van GSC Game World wat doorschemeren over de toekomst van S.T.A.L.K.E.R. De tweede (stand-alone) uitbreiding op S.T.A.L.K.E.R: Shadow of Chernobyl zal Call of Pripyat gaat heten en waarschijnlijk in de herfst van 2009 uitkomen. Ook is men met S.T.A.L.K.E.R 2 bezig, maar hier wordt nog weinig concrete informatie over gegeven.

Vorig jaar september had men 2 miljoen exemplaren verkocht van Shadow of Chernobyl, waarvan ongeveer een miljoen in ex-USSR landen. De eerste uitbreiding heette Clear Sky en werd kreeg slechts een score van 50% op FOK!Games.

'GM maakt zich op voor Chapter 11-procedure'

Het geplaagde Amerikaanse autoconcern General Motors (GM) zou zich opmaken om een zogeheten Chapter 11-procedure (faillissementsbescherming) aan te vragen. Dat lijkt de meest waarschijnlijke keuze van de twee opties die het bedrijf op dit moment heeft, aldus de Wall Street Journal vandaag.

De andere optie is om nieuwe voorwaarden af te spreken met de obligatiehouders om zo de schulden te herstructureren. Ook zouden dan met de vakbonden kostenbesparingen afgesproken moeten worden.

Met een Chapter 11-procedure blijft het bedrijf operationeel maar krijgt het de tijd om orde op zaken te stellen. GM verkeert in grote financiële problemen en wordt overeind gehouden door overheidskredieten.

Faillisementsbescherming voor GM?  (foto: ANP)

Koffie voor Duitsers in files rond Venlo

Twee wethouders gaan vandaag in Venlo bonnen voor een gratis kop koffie uitdelen aan Duitse kooptoeristen die in de file staan. Omdat het centrum van Venlo momenteel een grote bouwput is, verwacht men dat de Duitsers massaal vastlopen in files.

Daar in Duitsland alle winkels gesloten zijn wegens Goede Vrijdag, komen de Duitsers op hun vrije dag massaal naar Nederland om te winkelen. De gemeente Venlo vreest dat onze oosterburen vast komen te zitten in een verkeerschaos. Om het leed te verzachten delen de VVD-wethouders Beurskens en Verheijen koffiebonnen uit.

FC Zwolle wil graag verder met trio

FC Zwolle heeft de intentie door te gaan met de spelers Bram van Polen, Derk Boerrigter en Cees Keizer. Het drietal onderhandelt momenteel met de club uit de Jupiler League.

"Het is nog vroeg", aldus Keizer in De Stentor. Zorgen maakt hij zich vooralsnog niet, dit ondanks een aflopend contract. "Het wordt voor mij pas anders als er aan het einde van het seizoen helemaal niets is gebeurd."

Voor Boerrigter is er door zijn goede spel de laatste weken genoeg belangstelling. De buitenspeler lijkt onder interim-trainer Marco Roelofsen helemaal op te bloeien, getuige ook zijn goals tegen Excelsior, Den Bosch en Telstar. "Je moet bij mij niet altijd de negatieve dingen benadrukken. Er zijn namelijk ook dingen die ik wel kan", zegt Boerrigter hierover.

Ballan: "Het waren zware weken"

Alessandro Ballan hoopt in de Ronde van Catalonië zijn rentree in het peloton te maken. De Italiaan, die bij Lampre onder contract staat, miste een groot deel van het voorseizoen, vanwege een virusinfectie.

"De afgelopen weken waren zwaar voor me," liet Ballan in een reactie weten. "Toekijken in de klassiekers waarin ik de voorgaande jaren voor de zege reed is niet makkelijk. Het voorseizoen voor mij is nog nooit zo teleurstellend geweest."

Ballan reed op 14 maart, in de Tirreno - Adriatico, zijn laatste wedstrijd. "Ik voel me fysiek gezien steeds beter worden. Mijn bloedwaarden zijn weer zoals het hoort te zijn. Dinsdag heb ik een laatste check in het ziekenhuis. Dan weet ik meer," aldus de renner, die hiermee naar het virus refereerde.

Het is de bedoeling dat Ballan na de Ronde van Catalonië ook nog aan de start van de Ronde van Zwitserland zal verschijnen. Ook zal hij aan de Italiaanse titelstrijd op de weg deelnemen, zodat hij zich zo goed mogelijk op de Tour de France kan voorbereiden.

Haussler start toch in Parijs - Roubaix

Heinrich Haussler verschijnt aanstaande zondag aan de start van Parijs - Roubaix. Dit heeft de wielerploeg van de Duitser, Cervélo Test Team, bekend gemaakt.

In eerste instantie was het nog onzeker of Haussler in actie zou komen, aangezien hij afgelopen woensdag tijdens Gent - Welvegem onderuit ging. Na De Hel van het Noorden gaat de Duitser zich op de Tour de France richten.

Afgelopen zondag concludeerde Haussler, die een uitstekend voorseizoen achter de rug heeft, dat zijn benen minder leken mee te werken dan eerder dit voorjaar. "Ik ben afgepeigerd. Ik ben niet meer zo goed," liet hij weten.

Caluwé mogelijk langer bij FC Utrecht

Tom Caluwé en FC Utrecht gaan zeer waarschijnlijk met elkaar verder. Binnenkort zullen beide partijen met elkaar om de tafel gaan zitten. Men zal dan over een verlenging van de overeenkomst tussen de speler en de club gaan praten.

Het huidige contract van Caluwé loopt tot medio 2010. De speler heeft de intentie al uitgesproken langer in de Domstad te willen blijven. Eerder kwamen er geruchten naar buiten dat de Belg naar een andere club wilde, maar hier blijkt niets van te kloppen.

"We uiten de wensen naar elkaar en kijken dan waar we uitkomen. Op zich is er geen haast, ik heb nog een contract voor het komende seizoen. Ik heb het naar mijn zin bij FC Utrecht. Wel hou ik bij mijn keuze voor de toekomst rekening met wat de club doet. Wie gaan er, wie komen er? Cedric van der Gun heeft nog niet bijgetekend, ik denk dat dat ook niet gaat gebeuren," liet Caluwé in een reactie weten.

Caluwé werd in de zomer van 2005 door FC Utrecht gecontracteerd. Daarvoor droeg de speler het shirt van Willem II en KV Mechelen. Tot nu toe speelde de Belgische middenvelder 100 competitiewedstrijden voor de club uit de Domstad.

Adriano zet carrière voorlopig stil

Adriano zal voorlopig niet op de voetbalvelden te zien zijn. Dit liet de Braziliaan donderdag weten. De speler van Internazionale kiest er namelijk voor om tijdelijk afscheid van het voetbal te nemen.

"Ik heb het plezier in het spelletje verloren," was de duidelijke taal van Adriano. "Ik wil niet meer terug naar Italië, maar gewoon in alle rust leven in Brazilië."

Adriano kwam dit seizoen pas twaalf keer in actie voor Internazionale, wat ook te maken had met zijn slechte verstandhouding met trainer José Mourinho. In de Italiaanse competitie trof de aanvaller pas drie keer doel.

Vorige week, na afloop van de WK-kwalificatieduels, liet Adriano weten in zijn vaderland te blijven. Volgens zijn zaakwaarnemer had dit te maken met een privékwestie. "Ik weet niet of ik hier een, twee of drie maanden blijf zonder te voetballen," aldus de 27-jarige voetballer. "Ik ga nog eens goed nadenken over mijn carrière."

Gerets: "Iedereen vergat zijn instructies"

Erik Gerets was niet te spreken over het spel van zijn ploeg tegen Shakhtar Donetsk. De thuisploeg had ruim van Olympique Marseille kunnen winnen, maar het werd 'slechts' 2-0.

"Donetsk zat meteen goed in de wedstrijd, want ze creëerden in de eerste vijf minuten al wat kansen," vertelt de Belgische coach tegenover Le Monde. "We hadden moeite met hun spel, maar aan de tweede helft begonnen we een stuk beter."

Shakhtar Donetsk had bij rust een 1-0 voorsprong en kwam na 65 minuten op 2-0. Gerets: "We kregen eigenlijk een tegentreffer uit hun eerste kans van de tweede helft. Daarna vergat iedereen zijn instructies en we verloren onze tactische discipline."

Olympique Marseille staat voor een zware opgave om alsnog de halve finale van de UEFA Cup te halen. De return in Frankrijk is donderdag 16 april.

Breukink verklaart afstappen Mollema

Bauke Mollema stapte gisteren, tijdens de vierde etappe van de Ronde van het Baskenland, af. Ploegleider Erik Breukink had begrip voor deze actie, aangezien deze rit een typische tussenetappe was. In dit soort ritten is de beginfase altijd het lastigst.

"Hij was nog steeds niet hersteld van zijn ontsnapping van dinsdag en gisteren ging het ook niet," liet Breukink in een reactie weten. Rabobank zal overigens wel een onderzoek starten naar de fitheid van Mollema. "Dit is niet normaal voor zijn doen, dus gaan we nu proberen te achterhalen wat er aan de hand is."

Vandaag is de dag...!

Vandaag gaat het gebeuren!!!! Tenminste volgens een topic in Truth. Alleen niemand weet nog precies wat er gaat gebeuren! Brian Ladd zegt dat het om een Flying Triangle met Greys gaat, Niburu zegt dat het om the Galactic Federation of Light gaat, Catholic Planet zegt dat het om een "supernatural" gebeurtenis gaat (een wonder), Blossom Goodchild zegt dat het om een globale visual effect gaat...

We wachten in spanning af. Meld hier in ieder geval alle bijzondere dingen waar je vandaag tegen aanloopt...

Van Barneveld verliest van Wade

Raymond van Barneveld is er donderdag niet in geslaagd om tijdens de tiende speelronde van de Premier League Darts van James Wade te winnen. De Hagenaar ging uiteindelijk met 8-5 onderuit.

Wade wist met deze overwinning de afstand tussen hem en Van Barneveld naar vier punten te vergroten. Jelle Klaasen pakte wel een punt door gelijk te spelen tegen John Part (7-7). The Young Matador heeft alleen Wayne Mardle nog onder zich staan.

Phil Taylor, die gelijk speelde tegen Terry Jenkins (7-7), gaat met vijftien punten aan de leiding. Hij heeft één punt meer dan de nummer twee, Wade.

'Trio mag vertrekken bij PSV'

Het lijkt er steeds meer op dat PSV na dit seizoen een bezem door de selectie zal halen. Voor Edison Méndez, Danko Lazovic en Carlos Salcido lijkt na de zomer geen plaats meer in Eindhoven te zijn. Het trio lag eerder dit seizoen in de clinch met voormalig trainer Huub Stevens.

Enkele maanden geleden stonden Méndez en Stevens op het trainingsveld ruziën. Lazovic vond het nodig om foute dingen over de moeder van de oefenmeester te roepen en Salcido uitte in een interview harde kritiek over de werkwijze van de coach. Het drietal kreeg voor deze vergrijpen ook al een vermaning van de directie.

Er gaan inmiddels geruchten dat Méndez na dit seizoen naar Qatar vertrekt. Het is nog niet duidelijk hoeveel clubs geïnteresseerd zijn in de diensten van Lazovic en Salcido.

Gemeente Delft buit nabestaanden uit

Gemeente Delft haalt het bloed onder de nagels vandaan bij bezoekers van begraafplaats Jaffa. Sinds kort moet er parkeergeld betaald worden wanneer iemand de begraafplaats bezoekt. Mensen die geen kaartje achter hun voorruit leggen krijgen deze week nog een waarschuwing, vanaf volgende week onherroepelijk een gele prent.

Nabestaanden van overledenen die op de Delftse begraafplaats liggen, zijn woedend. "Een begraafplaats is een openbare ruimte en die moet dus vrij toegankelijk zijn! Dit gaat echt over de grens. Alsof mensen voor hun plezier naar een graf gaan", zegt Aad Meuleman, die elke week een bezoek brengt aan het graf van zijn overleden vrouw.

De circa dertig parkeerplaatsen van begraafplaats Jaffa worden grotendeels gebruikt door medewerkers van de universiteit, waardoor de gemeente zegt geen andere keus te hebben. "Deze mensen krijgen te maken met parkeerproblemen door verbouwingen in de TU-wijk, waardoor ze uitwijken naar Jaffa", zegt een woordvoerder.

De oppositiepartijen in de gemeenteraad willen een andere oplossing, zoals slagbomen. Want volgens een woordvoerder van de begraafplaats staat de parkeerplaats nog elke dag stampvol met auto's van de universiteit.

TV: Je zal het maar hebben

BNN maakt de laatste jaren veel verschillende programma's die één gemene deler hebben: de medische achtergrond. Ze slaan hier wel duidelijk een andere weg in dan omroepen als de AVRO en de EO. Waar deze laatste twee vooral de artsen aan het woord laten, geeft BNN met name ruimte aan de personen die de handicap/ziekte hebben. Dit gebeurt ook in Je zal het maar hebben. Wekelijks maken we kennis met twee jongeren met een handicap. Typisch een uniek BNN-programma, of na-aperij van de collega omroepen?

McLaren-duo wil in China presteren

De eerste twee races van het nieuwe seizoen zijn voor McLaren desastreus verlopen. Lewis Hamilton en Heikki Kovalainen hopen tijdens de Grote Prijs van China beter te presteren. Enkele nieuwe onderdelen moeten ervoor gaan zorgen dat de bolides verder naar voren kunnen komen.

"Ik geniet er altijd erg van om in Shanghai te racen. Je hebt er een mooie combinatie van langzame en snelle gedeelten. Het is belangrijk de juiste set-up te vinden, want je hebt snelheid en balans nodig in de snelle bochten, maar mechanische grip in de hairpins," laat Hamilton in een reactie weten. "Vorig jaar ging het perfect. Ik weet dat we het resultaat van vorig jaar niet kunnen herhalen, maar ik denk wel dat we het goed kunnen doen. Hopelijk hebben we profijt van de verbeteringen op de MP4-24."

Ook Kovalainen heeft alleen maar goed woorden over voor het circuit, waar volgend weekend voor de zesde keer een Grand Prix wordt verreden. "De beste bochten op het Shanghai International Circuit zijn de bochten zes en zeven, de snelle vloeiende linker- en rechterbochten. In de linkerbocht kun je bijna vol gas in de zesde versnelling, voor je op volle snelheid een versnelling terugschakelt en van richting verandert," aldus de Fin. "Verder zijn er ook behoorlijk wat inhaalmogelijkheden, vooral in de bochten vier, tien en dertien. Hopelijk wordt het dan ook een mooie race."

Duitse WO2-soldaat wil fiets teruggeven

Bij elke voetbalwedstrijd tussen Nederland en Duitsland hoor je wel: Ik wil mijn fiets terug, ik wil mijn fiets terug! Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden die oerhollandsche fietsen immers zonder pardon gevorderd door de Duitse grondtroepen. Eén Duitse ex-soldaat geeft nu gehoor aan deze oproep.

64 Jaar nadat de soldaat een fiets stal in Nijkerk heeft hij een brief geschreven aan het bestuur van de rooms-katholieke parochie in Nijkerk. Die gaan nu op zoek naar de eigenaar van de fiets. De Duitser wil de fiets vergoeden. Hij had overigens wel een goede reden om de fiets te stelen. Hij was op de vlucht voor de Canadezen.Fiets terug voor opa!

CBP: registratie etniciteit onrechtmatig

Gemeenten die nog steeds etniciteit registreren bij de verwerking van persoonsgegevens, moeten daar onmiddellijk mee stoppen. Dat zegt het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) in een brief aan burgemeesters van de 21 zogeheten Antillianengemeenten. Volgens het CBP is het opnemen van etniciteit onrechtmatig, want het is in strijd met de wet bescherming persoonsgegevens.

In december 2006 gaf het college de 21 burgemeesters toestemming etniciteit op te nemen in de Verwijsindex Antillianen. Het college benadrukt in de brief dat deze ontheffing sinds december 2008 is verlopen.

Uiteraard kun je ook over dit onderwerp discussiëren op het forum!

Sla elkaar knock-out in Punch-Out!! multiplayer trailer

Punch-Out is toch wel een echte klassieker van Nintendo. Zoals we wel vaker zien zijn ze bij Nintendo niet vies van het opnieuw uitbrengen van oude games in een nieuwe jasje. Zo ook met Punch-Out!! Wii voor de Wii die dit jaar zal verschijnen.

Het zal mogelijk worden om in Punch-Out met z'n tweeën tegen elkaar te spelen. Hoe dit gaat werken is te zien in onderstaande trailer.

Syb vd Ploeg dumpt zieke vriendin

Een nije dei voor zanger Syb van der Ploeg, maar dan wel zonder zijn vriendin waar hij ruim vijf jaar mee omging. Hij heeft haar gedumpt terwijl ze in het ziekenhuis werd behandeld voor lymfeklierkanker. Dat meldt de dame in De Telegraaf.

Jennifer Minnen is een kleine twee weken weer thuis maar heeft niks meer gehoord van de zanger van De Kast. Reden voor Jennifer een noodkreet uit te spreken in de krant. Een ingewijde meldt: "Jennifer heeft vanwege haar ziekte laatst weer twee weken in het ziekenhuis gelegen. Maar Syb heeft zich daar slechts een keer of drie laten zien. Ze begrijpt er niets van dat hun liefde, die zo intens was, zó heeft kunnen bekoelen. Jenny vraagt zich af waar ze het aan heeft te danken dat ze zo door Syb wordt behandeld.”

Ook Jennifers kinderen snappen er niks van. Ze heeft er vijf die ze meenam uit haar vorige huwelijk, die ze verbrak voor de zanger. Syb, die vorige week met een nieuwe blonde dame werd gesignaleerd, wil er weinig over zeggen: "Het klopt dat Jennifer en ik niet meer samen zijn”, vertelt hij. „Ik vind het verschrikkelijk dat het zo loopt. Maar ik wil niet ingaan op de reden van het verbreken van onze relatie. Ook antwoord ik niet op de vraag of er een ander in het spel is. De hele situatie is daarvoor veel te complex.”

Boek: Gabriel Weston - Chirurg in opleiding

Veel kinderen hebben als wens later arts te worden, vooral omdat het zo chique klinkt, en dokters zijn rijk. Een enkeling weet al op jonge leeftijd dat hij of zij het uit pure passie en medemenselijkheid wil worden. En dan is er de groep die daadwerkelijk arts wórdt, die is nog kleiner, mede ook doordat de opleiding niet vrij toegankelijk (loting) is en ook erg lang duurt. Dat de weg die je naar arts-zijn moet leiden niet altijd even makkelijk is, vertelt Gabriel Weston in haar boek Chirurg in opleiding. Een verhaal over de ups en downs, voor- en nadelen, glitter en glamour van het leven van arts, háár eigen leven.

Farah Fawcett ontslagen uit ziekenhuis

Actrice Farrah Fawcett is gisteren uit het ziekenhuis ontslagen. De 62-jarige Fawcett, bekend van onder meer de serie Charlie's Angels, werd maandag opgenomen in een hospitaal in Los Angeles. De actrice vecht al drie jaar tegen darmkanker.

Fawcett meldde zich bij het ziekenhuis na mysterieuze bloedingen die volgden op een alternatieve geneeskuur in Duitsland. In september 2006 werd de ziekte voor het eerst geconstateerd bij de actrice. Vier maanden later verklaarde ze zichzelf gezond, maar in mei 2007 was de kanker terug.

Fawcett ontpopte zich ondertussen tot een symbool van de strijd tegen kanker.

Voor meer achtergronden omtrent Farrah en haar ziekte kun je terecht op het forum. 

Nationale rouw voor doden aardbeving

Italië herdenkt vandaag de slachtoffers van de aardbeving maandag in de Midden-Italiaanse regio Abruzzen. De centrale herdenking op de dag van nationale rouw vindt plaats in de zwaar getroffen regionale hoofdstad L’Aquila.

De bijeenkomst is tevens bedoeld als eucharistieviering. De rechterhand van paus Benedictus XVI, Tarcisio Bertone, houdt een rouwtoespraak. De paus zelf wil pas na Pasen het rampgebied bezoeken.

Het aantal doden door de aardbeving steeg in afgelopen nacht verder. Inmiddels zijn bijna 290 slachtoffers geborgen.


Nationale rouw voor doden aardbeving  (foto: DAG)

Deel Rotterdamse waterleidingen weer hersteld

Waterbedrijf Evides heeft een deel van de gesprongen waterleidingen in de regio Rotterdam gisterenavond kunnen repareren. De bedoeling is dat de rest van de getroffen huishoudens in de loop van vandaag weer normaal water uit de kraan krijgen.

Dat staat vanmorgen op de website van Evides te lezen. "Er kan in eerste instantie nog sprake zijn van bruin water", waarschuwt de waterleverancier wel. Dit water is drinkbaar, maar Evides raadt toch aan het water eerst te koken voor consumptie. Ook is het niet verstandig kleren in het bruine water te wassen.

In de regio Rotterdam sprongen gisterenavond op meerdere plaatsen de waterleidingen. Het gaat om straten in onder meer de stad Rotterdam, Pernis, Hoogvliet, Spijkenisse en Simonshaven. Ongeveer tweehonderd woningen kwamen zonder water zitten.

Volgens een woordvoerster van waterbedrijf Evides zijn in sommige gevallen huizen en kelders ondergelopen en zijn stukken stoep en straat ingezakt door zand dat eronder is weggespoeld. De Hilledijk in Rotterdam-Zuid is het zwaarst getroffen.

Het bedrijf zegt dat de problemen te wijten zijn aan het opvoeren van de waterdruk. Dat gebeurt al een paar dagen om het leidingnet te testen teneinde meer water te kunnen leveren.

CD: OST The Wrestler

Het is altijd lastig om een soundtrack van een review te voorzien. Je blijft je afvragen: moet ik de film per se gezien hebben om de cd te beoordelen, of is het juist beter er 'bleu' in te stappen en hem met een open mind te beluisteren? Hoe het ook zij, het blijft een apart genre binnen de muziek-cd's. Bij FOK! doen we ons best om zo open mogelijk ons materiaal te bespreken, dit keer praten we over The Wrestler - The original soundtrack. De film die onlangs in ons land in de bioscopen is verschenen.

Xbox Live zal jaarlijks $1 miljard opleveren

Xbox Live is momenteel een grote inkomstenbron voor Microsoft. Microsoft gaat er van uit dat online diensten een belangrijkere rol zullen spelen in de toekomst en zal daarom xbox live behoorlijk uitbreiden. In-Stat heeft onderzoek gedaan naar het potentieel van Xbox Live en verwacht dat de online service vanaf het jaar 2013 een miljard dollar per jaar zal opleveren.

Maar niet alleen Microsoft kan zich in de handen wrijven. Volgens In-Stat zullen ook de online diensten van Sony en Nintendo veel opleveren:

"In-Stat said Thursday that all three console hardware makers are "positioned to generate hundreds of millions of dollars in annual online gaming revenue. The research firm said that online gaming subscribers (handheld and console, not including PC) will increase 20 percent between 2005 and 2013."

"The key vendors, including Microsoft, Sony and Nintendo, are staking out their online strategy to generate incremental revenue and promote brand loyalty."

In-Stat voorspelt ook dat het aantal verkochte consoles zal afnemen. In-Stat's Stephanie Ethier legt uit dat deze afname komt door de zwakke economie, maar ook omdat de consoles hun hoogtepunt zijn.

“Unit sales of game consoles will decline moving into 2010, as a result of both the weak economy and a peak in each vendor’s video game console lifecycle."

Het lijkt er dus op dat online diensten een belangrijke rol zullen spelen in de toekomst. Het lijkt me wel leuk even een flashback te maken. Ter vergelijking: In Mei 2002 was de pers nog sceptisch over Xbox live. James Allard wist Xbox Live leven in te blazen, en dat werd 7 jaar geleden beschouwd als een grote gok.

"On Monday, Microsoft will announce Mr. Allard's next big gamble: an ambitious billion-dollar-plus investment in an online game service to be called Xbox Live.
Microsoft hopes to create what it describes as the equivalent of an online Disneyland, globally accessible over the Internet, where gamers who subscribe can find partners for dozens of different adventure, racing and sports games."

Kijk voor het hele artikel uit 2002 hier.


Xbox Live, van 'Online Disneyworld' tot miljarden business

Obama koopt auto's van Amerikaanse autoproducenten

De Amerikaanse president Barack Obama is van plan om voor juni 17.600 zuinige auto's te kopen van de drie grote autoproducenten in de Verenigde Staten, General Motors, Ford en Chrysler.

"Als onderdeel van onze toezegging aan de Amerikaanse autoindustrie, heb ik mijn regering opdracht gegeven om een nieuw wagenpark aan te schaffen van zuinige auto's. Daarmee moet de vraag naar Amerikaanse auto's toenemen en de economie gestimuleerd worden", aldus Obama gisteren.

De automakers hebben nog alle drie contracten lopen voor de levering van nieuwe auto's aan de overheid.

Dertig ton Nederlandse bloemen voor de paus

Dertig ton bloemen, bollen, planten en bomen zijn gisteren met een vrachtwagen uit Nederland aangekomen in Vaticaanstad. Ongeveer twintig Nederlanders werken tot zaterdagavond aan de bloemstukken op het Sint Pietersplein, waar de paus zondag zijn paasboodschap uitspreekt.

"Het is mooi weer en het is droog. Alles loop op rolletjes", vertelt hoofdarrangeur Charles van der Voort uit Leiden. De Nederlanders zijn dit jaar voor de 24e keer aan de gang op het grondgebied van de Heilige Stoel.

Dit keer zijn er vooral veel gele en witte rozen te zien. "De paaskleuren geel en wit domineren. Maar er zijn ook tulpen en hyacinten in allerlei kleuren, violen, lelies, azalea's, rododendrons en prunussen", vertelt Van der Voort.

En nu maar afwachten of de paus weer bedankt voor de bloemen uit Holland. "We hopen erop. Maar een garantie hebben we niet."

Agent geschorst na dodelijk incident G20-top

Een Britse politieman die op de G20-top in Londen zonder provocatie zeer agressief was tegen een man die later overleed, is voor onbepaalde tijd geschorst. Dat heeft de politie in de Britse hoofdstad gisteren laten weten. Het incident leidde tot grote ophef in Groot-Brittannië.

Op videobeelden is te zien hoe een agent de 47-jarige krantenverkoper Ian Tomlinson een keiharde duw in zijn rug geeft terwijl Tomlinson met handen in de zakken voorbij enkele agenten wandelt. Tomlinson werd overeind geholpen door omstanders, maar enkele minuten later zakte de man in elkaar en overleed aan een hartinfarct.

Volgens zijn familie had Tomlinson niet deelgenomen aan de protesten tegen de G20-top. Een onafhankelijke commissie van de politie heeft de zaak in onderzoek. Oppositieleden in het Britse parlement eisen ook een gerechtelijk onderzoek naar de dood van de man.

Banken schieten omhoog op Wall Street

Wall Street beleefde gisteren een opperbeste handelsdag. Beleggers waren opgetogen over de optimistische vooruitblik van de bank Wells Fargo voor de resultaten over het eerste kwartaal. Ook kwamen er meevallende cijfers over het aantal wekelijkse aanvragen voor een werkloosheidsuitkering.

De toonaangevende Dow-Jonesindex van dertig grote fondsen sloot op een stand van 8083,38 punten. Dat betekent een winst van 246,27 punten ofwel 3,1 procent. De S&P 500-index kreeg er 3,8 procent bij en kwam uit op 856,56 punten. De door technologiefondsen gedomineerde Nasdaq ging het nog beter af met een winst van 3,9 procent op 1652,54 punten.

Het aandeel Wells Fargo werd liefst 31,7 procent de hoogte in gejaagd tot 19,61 dollar. Ook andere financiële fondsen schoten omhoog. Wells Fargo verwacht in het eerste kwartaal van dit jaar circa 3 miljard dollar winst te hebben geboekt. Het resultaat is beter dan analisten hadden verwacht en biedt hoop voor de situatie in de Amerikaanse bankensector. "Dit is weer een signaal dat de resultaten van banken niet zo rampzalig zijn als de markt had verwacht en dat de financials langzaam maar zeker weer zwarte cijfers beginnen te schrijven", zei een Amerikaanse handelaar.

De aankondiging van de bank volgde op een bericht in de krant The New York Times dat alle grote Amerikaanse banken de zogenoemde stress-testen die de overheid hun oplegt, tot nu toe goed doorstaan. Deze testen omvatten een aantal negatieve 'als'-scenario's. De gezondheid van de bankensector is al tijden bepalend voor het sentiment op de aandelenmarkten.

De Dow-fondsen Citigroup, JPMorgan Chase en American Express maakten sprongen variërend van 12,6 tot 19,8 procent. Bank of America zag zijn beurswaarde zelfs met ruim een derde toenemen.

Ook de autobouwers General Motors en Ford Motors waren populair onder de beleggers. Zij gingen respectievelijk 5,7 en 7,3 procent omhoog. Donderdag werd bekend dat de Amerikaanse president Barack Obama van plan is om voor juni 17.600 zuinige auto's te kopen van de drie grote autoproducenten in de Verenigde Staten.

Supermarktconcern Wal-Mart ging het minder goed af met een 3,7 procent lagere koers. Daarmee was het fonds een van de weinige dalers in de Dow-Jonesindex. Dat had te maken met tegenvallende verkoopcijfers van de onderneming over de maand maart.

Op het macro-economische vlak werd de markt getrakteerd op meevallende werkloosheidscijfers en een afgenomen handelstekort. Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering daalde vorige week tot 654.000. Het handelstekort is in februari gedaald naar circa 26 miljard dollar. Dat is het laagste tekort sinds november 1999.

Op de valutamarkt noteerde de euro 1,3160 dollar tegen 1,3150 dollar bij het slot van de Europese beurzen donderdag.

Waterleiding Rotterdam op meerdere plekken geknapt

In de regio Rotterdam is gisteravond op meerdere plaatsen de waterleiding gesprongen. Het gaat om straten in onder meer de stad Rotterdam, in Pernis, Hoogvliet, Spijkenisse en in Simonshaven.

Volgens een woordvoerster van waterbedrijf Evides zijn in sommige gevallen huizen en kelders ondergelopen en zijn stukken stoep en straat ingezakt door zand dat eronder is weggespoeld. De Hilledijk in Rotterdam-Zuid is het zwaarst getroffen.

Het bedrijf zegt dat de problemen te wijten zijn aan het opvoeren van de waterdruk. Dat gebeurt al een paar dagen om het leidingnet te testen teneinde meer water te kunnen leveren.

Monteurs zijn bezig de problemen te verhelpen. Ongeveer 200 woningen kwamen zonder water zitten. Het kan tot in de nacht duren voordat alle huizen weer water hebben, aldus de woordvoerster.

Waterleiding Rotterdam op meerdere plekken geknapt  (foto: ANP)

Demo Flock, prijsverlagingen en meer in de Playstation Store

Gisteren was de wekelijkse update voor de Playstation Store. Hieronder een overzicht van de veranderingen. Zo zien we dat een hele lijst aan games in prijs verlaagd is, en dat we aan de slag kunnen met demo's van Flock en The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena.


Verlaagde prijs
Blast Factor (€4.99)
Calling All Cars (€4.99)
Crash Commando (€5.99)
Dark Mist (€4.99)
echochrome (€5.99)
Elefunk (€4.99)
High Velocity Bowling (€5.99)
Nucleus (€4.99)
PAIN (€4.99)
PixelJunk Racers (€4.99)
Piyotama (€2.99)
Ratchet & Clank: Quest for Booty (€9.99)
Rift: Everyday Shooter (€4.99)
Siren Blood Curse (€19.99)
Snakeball (€4.99)
Tekken 5: Dark Resurrection (€14.99)
Toy Home (€4.99)
WipEout HD (€14.99)

Demo's
Flock! (91 MB)
The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena (923 MB)

PSN games
Flock! (€14.99)
Hail to the Chimp (€14,99)
Rag Doll Kung Fu: Fists of Plastic (€9.99)
Worms (€9.99)

PSP games
Ape Academy (€19.99)
Lemmings (€19.99)
Pursuit Force: Extreme Justice (€19.99)
Syphon Filter: Dark Mirror (€19.99)

CIA ontmantelt geheime gevangenissen

De Amerikaanse inlichtingendienst CIA maakt "niet langer" gebruik van geheime gevangenissen om terreurverdachten te verhoren. Deze zogeheten 'zwarte plekken' zullen worden gesloten. Dat maakte de directeur van de CIA gisteren bekend.

De inlichtingendienst volgt daarmee de opdracht van president Barack Obama om de gevangenissen te sluiten. Obama besloot daartoe in januari, kort na zijn aantreden. Hij maakte toen ook bekend het detentiecentrum in Guantanamo Bay in Cuba te sluiten. Daar zitten zogeheten vijandelijke strijders gevangen.

De VS hebben een onbekend aantal geheime gevangenissen, verspreid over de hele wereld. Onder oud-president George W. Bush werden de kampen ingericht, ook in Europa. In de gevangenissen zou worden gemarteld. Ook worden extreme ondervragingstechnieken gebruikt, zoals waterboarding, waarbij een verdachte het gevoel krijgt te verdrinken.
Laatste reviews en specials
review
Remnant II
special
VrijMiBabes #175 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1049
review
Payday 3
review
Ballantine's Finest Moxxi's Bar Edition
review
Cobweb: het zijn maar dromen... toch?
©FOK.nl e.a.