PSV wil haast maken met Rutten

Het lijkt slechts een kwestie van tijd, voordat PSV Fred Rutten als nieuwe trainer zal presteneren. De eerste contacten tussen beide partijen zijn inmiddels al gelegd. Vorige week donderdag werd bekend gemaakt dat de oefenmeester bij Schalke 04 moest vertrekken.

De leiding van PSV wilde tot nu toe niet te veel loslaten over de mogelijke kandidatuur van Rutten. Adrie van Kraay, manager transfers en scouting bij de Eindhovenaren, heeft inmiddels bevestigd dat de trainer een serieuze kandidaat voor de ploeg uit de Lichtstad is.

"Fred staat inderdaad hoog op de lijst," liet Van Kraay in een reactie weten. "Hij heeft het in het verleden fantastisch gedaan bij PSV, hij heeft hier destijds een heel goede indruk achtergelaten. Zijn kwaliteiten zijn bij ons algemeen bekend. Als alles logisch was verlopen, was hij hier een paar jaar geleden op voorspraak van Guus Hiddink al hoofdtrainer geworden. Dat is toen anders gelopen. De kans bestaat dat hij nu wél naar PSV komt."

Ook Rutten ziet een terugkeer naar PSV wel zitten. Hier zal hij het werk van de opgestapte Huub Stevens en interim-trainer Dwight Lodeweges voort moeten gaan zetten. De voormalig verdediger wil overigens wel een uitgebreid takenpakket krijgen.

Zo wil de trainer zeggenschap over het aan- en verkoopbeleid hebben. Daarnaast wil de oefenmeester ook de opgewaardeerde jeugdopleiding, die door Guus Hiddink werd ingezet, verder wordt doorgezet. Wiljan Vloet, hoofd opleidingen bij PSV, zou hier graag invulling aan geven, maar algemeen directeur Jan Reker wilde juist op de voetbalschool bezuinigen.

Van Kraay hoopt in elk geval dat PSV en Rutten er snel uit zullen komen. "Het moet niet te lang meer duren. We zitten nu met mogelijke aankopen en de toekomst van verhuurde spelers, daar moeten we besluiten over gaan nemen. Dat kan pas als er een nieuwe trainer is."