Krajicek bereikt tweede ronde

Michaëlla Krajicek heeft na een spannende driesetter de tweede ronde van het toernooi in Miami bereikt. Krajicek, die via de kwalificaties het hoofdtoernooi bereikte, versloeg Ayumi Morita met 1-6, 6-4 en 7-6(3).

Krajicek leek goed uit de startblokken te komen, want ze won de eerste drie punten op rij, maar daarna liet haar service haar toch ernstig in de steek. Morita won de eerste set met 6-1.

In de tweede set kwam Kleine Kraai beter in haar spel, vooral haar service begon te lopen. Dit leverde haar een dubbele break voorsprong op. Nadat Morita nog één keer terug brak, pakte Krajicek de set met 6-4.

De derde set ging tot aan 4-3 op service. Krajicek kreeg ook de nodige kansen om een break te forceren, maar in de achtste game werd ze zelf gebroken. Morita kon gaan serveren voor de winst in de partij, dit lukte echter niet. Een tiebreak moest bepalen wie de partij als winnares zou afsluiten. Deze werd met 7-3 door de Nederlandse gewonnen.

Krajicek neemt het in de tweede ronde op tegen Nadia Petrova. De andere Nederlandse deelneemster aan het toernooi van Miami, Arantxa Rus, werd gisteren uitgeschakeld.

Submitter:  Bron: FOK!sport