Uitslag Man United - Liverpool

Voorafgaand aan het topduel tussen Manchester United en Liverpool was het verschil zeven punten. De bezoekers wisten in Manchester echter de volle winst te pakken tegen de aartsrivaal (1-4), en brachten het verschil daarmee terug naar vier.

De koploper van de Premier League kwam op voorsprong toen Cristiano Ronaldo vanaf elf meter de score opende. De Portugees mocht aanleggen vanaf de stip nadat Liverpool-doelman Pepe Reina even daarvoor een overtreding beging op Park Ji-Sung. Echt lang kon de thuisploeg niet van de voorsprong genieten. Vijf minuten later zorgde Fernando Torres namelijk alweer voor gelijkmaker, nadat Nemanja Vidić zich in de luren liet leggen door een lange bal van Martin ¦krteľ.

De eerste helft was nog niet voorbij of ook de Liverpudlians kregen op Old Trafford een strafschop toegekend. Patrice Evra vloerde Steven Gerrard enkele centimeters binnen de lijnen van de zestien meter, en oog in oog met Edwin van der Sar schoot Gerrard zelf de 1-2 binnen. Het tweede bedrijf was in het eerste half uur voor United. De Mancunians kregen veel kansen, maar deze pogingen gingen ofwel rakelings naast of werden ternauwernood gekeerd.

De bezoekers trachtten beter in de wedstrijd te komen, en leken op weg naar een marge van twee totdat Gerrard werd gevloerd door Vidić. De Serviër kreeg daarop rood voor het neerhalen van een doorgebroken speler. De vrije trap die volgde verdween alsnog achter Van der Sar. Fábio Aurélio trapte de bal met links over de muur en in de korte hoek. United was gebroken, en terwijl de Red Devils naarstig op zoek waren naar de aansluiting maakte invaller Andrea Dossena de vernedering compleet met een mooie lob in blessuretijd: 1-4.

Manchester United FC - Liverpool FC 1-4
23' Cristiano Ronaldo (Pen) 1-0
28' Fernando Torres 1-1
44' Steven Gerrard (Pen) 1-2
75' Nemanja Vidić (Man United)
76' Fábio Aurélio 1-3
90+1' Andrea Dossena 1-4

Stadion: Old Trafford, Manchester
Toeschouwers: 75.569
Arbiter: Alan Wiley
Gele kaart: Rio Ferdinand, Edwin van der Sar (Man United), Jamie Carragher, Javier Mascherano, Martin ¦krteľ (Liverpool)

Opstellingen:

Manchester United FC: Van der Sar; O'Shea, Ferdinand, Vidić, Evra; Ronaldo, Carrick (Giggs/74), Anderson (Scholes/74), Park (Berbatov/74); Rooney, Tévez.

Liverpool FC: Reina; Carragher, ¦krteľ, Hyypiä, Fábio Aurélio; Mascherano, Lucas; Kuijt, Gerrard (El Zhar/90), Riera (Dossena/67); Torres (Babel/81).

Submitter:  Bron: FOK!sport