'Feyenoord niet overnemen, slechts aandelen'

Eerder deze maand kwam een groep investeerders die bereid is om Feyenoord te helpen. Vandaag zullen ze voor het eerste met de raad van commissarissen een vergadering houden.

Ad Sint Nicolaas, die de leiding heeft van de kapitaalkrachtige sponsors, zal een vijfjarig businessplan presenteren. "Als Feyenoord in het nieuwe stadion speelt, moet er een kerngezonde organisatie staan," zegt Sint Nicolaas. "Dat is mijn insteek."

In ruil voor de investeringen willen de sponsors van Plan@Office aandelen in de club. "Het is niet de bedoeling dat we de club overnemen. Maar we willen wel zekerheden." Sinds de brief van Sint Nicolaas aan de Feyenoords president-commissaris Dick van Well, hebben er nieuwe investeerders gemeld. "Ik kan me niet herinneren dat er zoveel animo was. Er zijn inmiddels meer dan twintig partijen die mee willen doen."

Op dit moment is niet duidelijk hoeveel geld de investeerders bereid zijn te geven, maar voorlopig schrikken ze niet van een schuld van zeventien miljoen euro van de Rotterdamse club.