Sturkenboom nieuwe directeur NeVoBo

Vanaf 1 april 2009 is Marcel Sturkenboom de nieuwe algemeen directeur van de Nederlandse Volleybal Bond. De 54-jarige Sturkenboom was tot voor kort werkzaam als directeur Sport bij NOC*NSF.

Hans Nieukerke, voorzitter van de NeVoBo, is zeer blij met de komst van deze ervaren directeur. "Met zijn ruime managementervaring, uitgebreide netwerk en actief topvolleybalverleden kan Sturkenboom het volleybal en de NeVoBo een enorme boost geven."

Eind jaren zeventig en begin jaren tachtig maakte Sturkenboom deel uit van het Nationaal Heren Volleybalteam. Daarna was hij binnen het topvolleybal actief als trainer/coach voor onder andere Delta Lloyd/AMVJ.

Marcel Sturkenboom zal zich binnen de NeVoBo voor de komende tijd vooral gaan richten op topsport. "Oude liefde roest niet. De ambitie is uitgesproken om de volleybalsport structureel te positioneren en nadrukkelijk in London 2012 aanwezig te zijn. We zullen met lef moeten ondernemen en gericht moeten samenwerken, niet alleen met onze partners uit het bedrijfsleven. Er is veel te winnen bij allianties met zich in de sportmarkt sterk manifesterende, nieuwe spelers zoals steden, provincies en onderwijsinstellingen. Ik heb een enthousiaste groep van volleybalgekke mensen ontmoet die voor de noodzakelijke, verdere professionalisering wil gaan staan. Een prachtige uitdaging om daar aan mee te werken", aldus de nieuwe algemeen directeur.

Sturkenboom volgt Matthijs Huizing op die per 1 februari is vertrokken naar Right to Play. Sturkenboom blijft daarnaast actief betrokken bij de realisatie van het Olympisch Plan 2028. Met de begin dit jaar van Boer&Croon aangetrokken Joëlle Staps is de directie van de Volleybalbond compleet. Zij zal zich vanaf 1 maart als adjunct-directeur met name gaan richten op de samenwerking met de regio's en verenigingen.

Submitter:  Bron: FOK!sport