Red Bull gebruikt KERS Renault

Het team van Red Bull heeft besloten om dit Formule 1-seizoen toch KERS te gaan gebruiken. Het team had een eigen systeem in ontwikkeling, maar dat verliep verre van vlekkeloos. Zo was er een brand in de fabriek nadat een van de batterijen oververhit was geraakt.

Red Bull heeft nu besloten om als onderdeel van de motorendeal het systeem van Renault te gaan gebruiken. Het Franse team bevestigt dit op haar website: "Het team zal haar KERS dit seizoen ook aan een ander team leveren."

Red Bull Racing-directeur Christian Horner meldt dat het team op de eerste uitkomsten van Renault wacht, voordat het team het systeem in werking zal stellen. "We wachten de uitkomsten van de eerste tests van Renault met het systeem voor we ons eigen systeem in werking stellen."

Renault verwacht niet dat KERS dit seizoen grote verschillen zal gaan maken. "Als alle teams KERS gebruiken, zullen ze dat op dezelfde manier doen, op dezelfde plaatsen en op hetzelfde moment, waardoor er geen voordeel ontstaat. Aan de andere kant zal het niet hebben van het systeem een enorme handicap zijn," aldus het Franse team.

"De ontwikkeling van elektrische motoren die tachtig pk leveren, terwijl ze zo licht mogelijk moeten zijn en zo weinig mogelijk ruimte in mogen nemen, terwijl ze in zeer lastige omstandigheden moeten opereren, is een enorme stap voorwaarts op het gebied van het terugwinnen van energie."