Caldarelli debuteert voor Toyota in Bahrein

Het team van Toyota heeft bij de wintertest in Bahrein deze week de Italiaan Andrea Caldarelli laten debuteren. De 18-jarige coureur kwam tot een tijd van 1:33.170 en reed 128 ronden. Ook Timo Glock en Kamui Kobayashi kwamen voor het team uit Keulen in actie.

"Dit was een geweldige ervaring en ik heb me bijzonder goed vermaakt", zei Caldarelli die deel uitmaakt van het Toyota Young Driver Programme. [i]"Om op mijn achttiende al in een Formule 1-wagen te rijden is een enorme kans en ik was dan ook vastbesloten om er alles uit te halen. De TF108 is een enorme stap voorwaarts ten opzichte van de auto die ik het afgelopen seizoen reed. De kracht van de auto is geweldig en de remmen ook. Het is even wennen aan de grip in de bochten. Volgens mij heb ik het goed gedaan, aangezien ik het circuit niet kende en dit mijn eerste officiële Formule 1-test is."

Glock en Kobayashi maakten de overige kilometers voor het team, waarbij de Duitser 258 ronden reed. De Japanner moest het stellen met 33 ronden. Hiermee heeft ook Toyota het testen in 2008 afgerond.