Bourdais mogelijk naar IndyCars

Sébastien Bourdais is nog niet zeker van een stoeltje voor volgend jaar bij Toro Rosso en kijkt daarom al naar alternatieven. Daarbij lijkt de IndyCars een optie die serieus is.

Voor het jaar 2009 heeft Scuderia Toro Rosso nog geen coureurs vastgelegd, al lijkt Sébastien Buemi wel zeker van een stoeltje. Voor het andere stoeltje strijden Takuma Sato, Bruno Senna en Bourdais. De Fransman lijkt dus allerminst zeker van een stoeltje en kijkt naar alternatieven.

"Ik ben heel open. Wat ik nu nodig heb is een goed programma en Amerika is een goede optie," aldus Bourdais tegen Autosport.com. "Ik heb naar alternatieven gekeken, want dat is mijn werk. Ik moet tenslotte de kost verdienen. Maar het is moeilijk, omdat weinig mensen op dit moment bereid zijn zich aan welk programma dan ook te binden."

Mocht Bourdais naar de Verenigde Staten gaan, dan zal dat niet bij het team van Newman-Haas zijn, waarmee hij in het verleden veel succes behaalde. Dat team heeft al twee coureurs vastgelegd voor volgend seizoen.