Gresini: "Kostenbesparingen in MotoGP nodig"

Teambaas Fausto Gresini wil dat er na de Formule ook kostenbesparingen in de MotoGP doorgevoerd gaan worden. De Italiaan zegt dat de besparingen nodig zijn om de toekomst van de hoogste motorsportklasse te waarborgen.

"We kunnen niet doorgaan zoals we nu bezig zijn", gaf Gresini in Gazzetta dello Sport aan. "Als de Formule 1 het nodig acht om de kosten flink te beperken, dan moeten wij dat ook doen. We moeten niet wachten tot de crisis nog erger wordt. We moeten nu met elkaar om de tafel te gaan en een koers uitstippelen voor de toekomst."

"We zouden de kosten met dertig procenten moeten reduceren. We zouden bijvoorbeeld een van de vier motoren in de garage weg kunnen laten. Dan hebben we nog maar één reservemotor voor twee rijders en dat scheelt weer in het transport en het aantal monteurs dat je nodig hebt. Ook zouden we de koolstofremmen kunnen vervangen voor stalen remmen, die ook gebruikt worden in de straatversies. Dit alleen al zou zo'n 250.000 euro per jaar schelen," aldus de Italiaan die ook nog voorstelde om de ontwikkeling van de motoren te bevriezen.