[A1GP] Australië terug op de kalender

In het seizoen 2009/2010 zal er weer een A1GP-race verreden gaan worden in Australië. Het stratencircuit van Surfers Paradise heeft een vijfjarige deal gesloten met de organisatie van de A1GP. Eerder reden de coureurs op Eastern Creek hun rondes. Echter is dat circuit van de kalender verdwenen dit jaar.

"We wilden terugkeren naar Australië en Surfers Paradise is de ideale locatie voor onze raceklasse", zei A1GP-voorzitter Tony Teixeira. "Australische fans zijn altijd goede supporters geweest van hun team en de A1GP en ik ben dan ook blij dat we ze weer een race kunnen geven. Ik ben er ook zeker van dat alle kijkers wereldwijd erg blij zullen zijn dat deze spectaculaire race op de kalender staat."

De afgelopen jaren werd het circuit onder andere gebruikt voor races van de ChampCar en IndyCar. Echter is voor deze races met de komst van de A1GP geen plaats meer op het circuit, omdat de overheid wil dat de V8 Supercar Series behouden blijven en daarnaast geen andere races toestaat."Deze samenwerking met de A1GP is een geweldige kans om een groot autosportevenement op deze locatie te behouden", zei algemeen directeur Greg Hooton. "Dit geeft ons de mogelijkheid om verder te groeien."

Met dank aan TagForce voor de submit