Punten ronde 14

Na slechts één weekje rust was er afgelopen weekend alweer een race, op Monza. De vorige puntenronde verliep niet geheel vlekkeloos, en er was zelfs een reset vanaf het hele begin in maart. Wil je meer lezen over je mogelijk negatieve budget, kijk dan hier. Er waren dit keer geen problemen met het uitdelen van de punten, dus weer een ouderwetse Maandagavond-Puntenavond.

Goed, terug naar de race op Monza. Wonderbaarlijk genoeg kwamen bijna alle coureurs in een natte race over de finish, alleen Giancarlo Fisichella wist zijn bolidde niet op de baan te houden en crashte. Daar geven wij geen straf voor. Waar wel minpunten voor uitgedeeld worden, is de motorwissel van Felipe Massa. Daar mocht de FIA dan geen straf voor uitdelen, de Ferrari-motor krijgt van ons 10 minpunten.

De stand voor deze ronde valt deze week zo uit: twostep en White-rabbit pakken de eerste plek met maar liefst 539 punten. Op afstand gevolgd door Fez_AI en ronault, die 511 punten hebben. Nog een kilometer weg staat jwgoedhr, met 477 punten. En dan zijn het Spike_tm en TJDoornbos die de zesde plaats krijgen met 469 punten. De rijen worden gesloten door NatasjaF1 en ToMaSZ die allebei 466 punten haalden en zo een gedeelde achtste plaats pakken.

In het Algemeen Klassement staat burnrubber nog bovenaan, hij heeft nu 3243 punten. Toch komt de concurrentie dichterbij: baloo-f1 heeft 3237 punten, ocbar staat met 3202 punten derde. Op slechts één puntje achterstand staat Tourjour2, de vijfde plaats is voor Giem, met nóg een puntje minder: 3200. Het blijft dus spannend in de subtop.

Bij de subleagues is deze ronde gewonnen door MOON Racing Intergalactix, zij haalden 434 punten. De tweeede plaats is voor dokkumers door de bocht, met 402 punten, derde is geworden Duckies met 396 punten. Met 375 punten is het Optimized die vierde is geworden en de laatste eervolle vermelding is voor EMC Medico's, die met 369 punten de vijfde plek haalt.

Het Klassement voor subleagues staat Leiden Posse's Racing nog steeds aan kop: met 2257 punten staan ze ver voor de nummer twee, Zoem!, die nu 2064 heeft. Derde staat nu Fercedes, opgeklommen van de vierde plaats, met 2028 punten. Optimized pakt plek vier, die zijn weer terug in de top vijf met 2016 punten. En vijfde staat nu De Echte Kenners, die zijn twee plaatsjes gezakt en heeft nu 1993 punten.

We wensen je veel plezier met de F1-manager bij de volgende race, de eerste nachtrace in Singapore.

De volgende race is dus de Grand Prix van Singapore. Let op! Wisselen voor deze race kan tot zaterdag 27 september, 00.01 uur.



Je kunt je opmerkingen in een reactie hieronder zetten, maar ook staat de Feedbackoptie voor je open en je mag een e-mail sturen aan FOK!sport. Ook op het SPT-forum is een F1-managertopic.

Mocht je twijfelen of je budget klopt, lees dan dit bericht nog eens door en probeer het zelf na te rekenen: F1-manager: Uitleg over budgetten.


Update
De strafpunten voor de Ferrari-motor zijn toch maar liefst tien keer uitgedeeld. De moeilijkheid was van het vinden van een user die die motor in zijn/haar team had om die punten te controleren, want in de Puntenverdeling per race voor deze race staat Ferrari keurig op de 74 punten die het onderdeel gehaald heeft in het hele weekend. Vanzelfsprekend zal zo snel mogelijk geprobeerd worden die 100 punten terug te geven.

Eventuele feedback die over dit onderwerp binnenkomt, zal vanaf nu niet behandeld worden omdat we deze update als voldoende informatie beschouwen. Jullie begrip hiervoor, want de vele feedback over de negatieve budgetten is al veel werk om te beantwoorden.

Submitter:  Bron: FOK!sport