Uitslag Olympisch elftal - Ivoorkust

Het Olympisch elftal heeft zijn laatste oefenwedstrijd voor de Olympische Spelen met 1-1 gelijkgespeeld tegen Ivoorkust.

Nederland kwam nog wel op voorsprong dankzij een benutte vrije trap van Urby Emanuelson. Vlak na rust kwam Ivoorkust langszij via Gervinho. Daarna was Oranje slechts één keer gevaarlijk, maar De Guzman schoot op de lat. De Afrikanen kreeg nog verschillende grote kansen, maar het bleef 1-1.

Kew Jaliens en Royston Drenthe ontbraken vanwege blessures. Verder was bondscoach Foppe de Haan niet tevreden over Hedwiges Maduro, hij werd in de rust gewisseld voor Otman Bakkal. Ook over het spitsenduo Roy Makaay en Ryan Babel was De Haan niet tevreden. "Babel speelde nog te diep op het middenveld, maar het was ook zijn eerste wedstrijd." Makaay laat volgens de bondscoach nog niet voldoende zien. "Hij moet een tandje erbij doen en agressiever worden. Ik ga het daar nog wel met hem over hebben."