Davids niet naar Red Bull Salzburg

Edgar Davids zal komend seizoen niet voor Red Bull Salzburg spelen. De pitbull leek in de belangstelling te staan van de club waar Co Adriaanse trainer is, maar juist hij ontkracht het bericht.

Adriaanse denkt zijn selectie al ver in orde te hebben zegt hij in Sportweek: "Ik heb mijn selectie redelijk op orde en de komst van Davids is daarbij niet aan de orde."

Davids was vorige maand wel in Salzburg. Hierdoor leek een overgang van Amsterdam naar de Oostenrijkse stad een stuk serieuzer. Maar achteraf bleek dat het om een promotie ging van een voetbalproject. Adriaanse zegt er het volgende over. "Hij promoot een Street Soccer-project, dat tijdens het EK Wenen en Salzburg heeft aangedaan. Hij heeft een gesprek aangevraagd met Dietrich Mateschitz, de eigenaar van Red Bull. Dat lijkt me logisch, omdat beide partijen met elkaar matchen. Ze zijn jong en dynamisch."

"Als Red Bull zijn naam daaraan verbindt, kan het straatvoetbal wereldwijd gepromoot worden. Kennelijk heeft een journalist hieruit afgeleid dat Edgar voor ons komt voetballen. Daar is echter geen sprake van."

Transfers van Lilian Thuram en/of Andy van der Meyde naar Salzburg zijn volgens Adriaanse onzin.