Domenicali: "Fouten onderzoeken"

Voor Ferrari was het weekend in Engeland er een om snel te vergeten. Kimi Räikkönen wist met een vierde plaats in de race de schade nog enigszins beperkt te houden, maar Felipe Massa zakte door het ijs. Zaterdag was het tijdens de kwalificatie al misgegaan voor het Italiaanse team.

Teambaas Stefano Domenicali wil dan ook dat onderzocht wordt wat er misging afgelopen weekend. Zaterdag weigerde net als in Monaco een wielmoer dienst, waardoor Felipe Massa vanaf de negende plaats de race aan moest vangen. Räikkönen reed lange tijd op de tweede plaats in de race, maar het niet wisselen van banden tijdens de eerste pitstop brak hem op, waardoor hij ver terugviel in de race.

Domenicali: "Gezien het resultaat moeten we deze race zo snel mogelijk vergeten. Wat we niet mogen vergeten is dat we fouten hebben gemaakt. Dat kunnen we ons niet veroorloven en daarom moeten we herhaling ten koste van alles voorkomen."

"We hadden deze race kunnen winnen. Alleen maakten we een cruciale fout tijdens Kimi's pitstop. We besloten hem door te laten rijden op dezelfde set banden. Twee tellen later begon het te regenen. Daardoor kwam Kimi in de problemen. Felipe overkwam hetzelfde. Maar Formule 1 is nu eenmaal geen exacte wetenschap. Soms betalen strategische beslissingen zich uit, soms niet."

Domenicali stelt wel dat Ferrari onder haar kunnen gepresteerd heeft: "We hebben niet op het niveau gewerkt dat men van ons mag verwachten. Nu zullen we moeten uitzoeken hoe dat kon gebeuren. Het is zaak om dat niet overhaast te doen, we moeten niet in paniek raken. En in de volgende race terugslaan."

In de stand om het kampioenschap gaan Massa en Räikkönen samen met McLaren-coureur Lewis Hamilton aan de leiding met 48 punten.