Been is erg trots op NEC

Het humeur van Mario Been kan niemand meer verpesten. Over twee wedstrijden was NEC namelijk sterker dan FC Groningen en dwong hiermee deelname aan een Europees toernooi af. De oefenmeester was ongelooflijk trots op zijn selectie.

"Maar laten we dan nu ook maar proberen om voor het echte werk te gaan. Dat scheelt een stuk vakantie en daar zou ik persoonlijk mijn vrouw ook een groot plezier mee doen", liet Been in een reactie weten.

Ron Jans, trainer van FC Groningen, kon niets anders doen dan Been feliciteren met het resultaat. "Over twee wedstrijden heeft NEC gewoon verdiend gewonnen. Ik heb genoten van hun spel. Na twee jaar Europees te hebben gespeeld, staat FC Groningen nu met lege handen. Jammer, maar we zijn realistisch. Deze club zal niet elk jaar Europa in gaan."

Halverwege het seizoen vocht NEC nog tegen degradatie, maar een half jaar later sleept de ploeg alsnog een prijs in de wacht, deelname aan een Europees toernooi. Been: "Hoe je om moet gaan met een seizoen als dit, dat leer je niet op de trainerscursus. Maar ik ben blij dat ik coach ben van dit team."