'Sneijder raadde broer af naar Madrid te gaan'


Wesley Sneijder heeft zijn broer Rodney Sneijder eerder dit jaar afgeraden om in te gaan op een aanbod van Real Madrid, de club waar Wesley onder contract staat. Wesley vond dat zijn 17-jarige broer eerst maar eens moest doorbreken bij Ajax.

"Ze wilden hem heel graag hebben en Rodney zelf vond het natuurlijk prachtig. Maar toen heb ik de knoop doorgehakt. Ik ben er geen voorstander van dat junioren steeds vaker naar topclubs gaan. Ik heb hem gezegd dat hij eerst maar eens bij Ajax moet zien door te breken," aldus Wesley.

Wesley zelf werd afgelopen zondag voor de tweede keer in zijn carrière landskampioen. Met Ajax lukte het hem in het seizoen 2003/2004, en nu was het in zijn eerste jaar bij de Spaanse club direct raak. Sneijder begon goed aan het seizoen, in zijn eerste drie wedstrijden wist hij vier keer het net te vinden. Vervolgens kreeg hij een terugslag, maar wist uiteindelijk toch een basisplaats te veroveren.

"Het mooie van die bliksemstart was dat ik vanaf het begin werd geaccepteerd door medespelers, pers en publiek", aldus Sneijder in de nieuwe VI. "Ik ben op het goeie moment weggegaan bij Ajax. Ik merk aan alles dat ik verder ben gegroeid dit seizoen. In Nederland heb je er wel eens duels tussen zitten die je als topclub bijna op de automatische piloot kunt spelen. In Spanje kun je dat vergeten, dan word je onmiddellijk afgestraft."

Voor volgend seizoen worden er al enkele namen genoemd als mogelijke versterkingen, onder anderen die van Klaas-Jan Huntelaar, de speler van Ajax die afgelopen seizoen met 33 doelpunten topscorer werd van de Eredivisie. Sneijder bemoeit zich er niet mee: "Zie je het voor je? Dat ik even bij de voorzitter van Real Madrid binnen loop om hem te vertellen wie hij moet kopen? Zo werkt het dus niet."