Uitslagen Spanje speelronde 31

Met nog zeven speelronden te gaan heeft Real Madrid de koppositie in Spanje verstevigd. Daar had het niet eens een zege voor nodig; ook de concurrentie verspeelde punten.

Real reisde zaterdag af naar het eiland Mallorca voor het duel met de plaatselijke RCD. De ploeg van Bernd Schuster had - zoals gewoonlijk - lastig tegen de Ensaimada Mecánica. Met Wesley Sneijder en Arjen Robben in de basis waren de kansen er wel, maar die waren er ook voor de eigen goal. Toch zouden Los Merengues vlak voor rust de leiding nemen. Een voorzet van Robben bereikte Sneijder met een gelukje, en de middenvelder kon ongehinderd binnenschuiven. Na een uur kreeg Sergio Ramos een discutabele tweede gele kaart, en kon Mallorca wat aanvallende gaan spelen. Dat resulteerde al snel in de gelijkmaker. Ex-Madrileen Borja Valero werd aangespeeld en rondde netjes af in de verre hoek. Uiteindelijk konden de tien resterende spelers de 1-1 uitspelen.

Villarreal had hiermee de kans om de achterstand op Real te halveren. Daarvoor moest het moeilijke uitduel bij Sevilla wel gewonnen worden. Dat bleek verre van makkelijk te zijn, getuige ook de vrij snelle treffer van de thuisclub. Na negentien minuten ontsnapte topscorer Luís Fabiano en schoot strak binnen. Villarreal kreeg wel mogelijkheden, maar strandde maar al te vaak op doelman Andrés Palop. Sevilla kon pas laat het duel beslissen. Vlak voor tijd zorgde de ingevallen Frédéric Kanouté voor de tweede goal vanaf de stip. De rode kaart voor Joan Capdevila bracht geen veranderingen meer teweeg.

FC Barcelona kreeg cupfighter Getafe op bezoek. De mannen van Frank Rijkaard waren een stuk beter, en dat tekende zich af in het balbezit. Getafe had het erg lastig, en moest bijna zonder wissels aan de tweede helft beginnen. Nadat Pablo en Mario al vervangen waren raakte ook Lucas Licht vlak voor rust geblesseerd. De Argentijn kon echter verder. Zijn landgenoot Pato Abbondanzieri was de held van de Madrilenen, evenals zijn doelpalen. Maar liefst driemaal bracht het houtwerk redding voor de ploeg van Michael Laudrup. De keeper zorgde voor de rest van het verdedigende werk. Uiteindelijk zou er niet gescoord worden. Barça komt hiermee op gelijke hoogte met Villarreal, maar heeft een minder onderling resultaat.

Club Atlético de Madrid leek geen problemen te hebben tegen Almería. Al na vijf minuten stond er een 2-0 voorsprong op het scorebord, onder meer door een strafschop waarvoor Pulido rood had gekregen. De bezoekers kwamen echter sterk terug, en door Felipe Melo en Ortíz stond er een kwartier later alweer een gelijke stand op het bord. Door Simão (2x) en Álvaro Negredo eindigde de leuke eerste helft in 4-3. In de tweede helft maakten de Madrilenen het eindelijk af. Twee treffers van Sergio Agüero brachten de 6-3 eindstand op het bord.