Verbeek nieuwe trainer Feyenoord

Gert-Jan Verbeek is vanaf volgend seizoen de trainer van Feyenoord. De oefenmeester wordt aanstaande maandag door de Rotterdamse formatie gepresenteerd. Hij zal in De Kuip Bert van Marwijk op gaan volgen, die bondscoach van het Nederlands Elftal wordt.

Het is nog niet duidelijk wat de duur van het contract tussen Verbeek en Feyenoord zal zijn. De verwachting is dat het om een overeenkomst van twee jaar zal gaan. Verder probeert men Jan de Jonge, nu nog trainer van De Graafschap, of Hendrie Krüzen, assistent=trainer bij Heracles, naar Rotterdam te halen.

Verbeek zwaaide vier seizoenen lang de scepter over SC Heerenveen. De Friezen staan momenteel op de vijfde plaats, wat uitzicht geeft op Europees voetbal. Ook de overige drie seizoenen lukte het de oefenmeester om een plekje in het toernooi om de UEFA Cup af te dwingen.

Een aantal maanden geleden werd bekend gemaakt dat SC Heerenveen en Verbeek uit elkaar zouden gaan. De Friezen hebben inmiddels al een opvolger voor de vertrekkende coach, namelijk Trond Sollied. De Noor staat tot het einde van dit seizoen aan het roer van AA Gent.