Sollied definitief naar SC Heerenveen

Er gingen al langere tijd geruchten, maar nu heeft SC Heerenveen het bericht officieel bevestigd. Trond Sollied is vanaf volgend seizoen de nieuwe trainer van de Friese formatie. De Noor zal Gert-Jan Verbeek gaan vervangen, die na dit seizoen afzwaait.

In december 2007 maakte SC Heerenveen al bekend dat Verbeek na dit seizoen zou vertrekken. Kort daarna stelde de club een profiel op, waaraan de nieuwe trainer moest voldoen. Het moest namelijk een gelouterde oefenmeester zijn.

Sollied was in het verleden al werkzaam bij Rosenborg, Club Brugge Olympiakos Piraeus en AA Gent. Ook Chris van Puyvelde, de vaste assistent van de 48-jarige Noor, verhuist mee naar Friesland. Het duo werkt namelijk al acht jaar samen.

Als trainer was Sollied behoorlijk succesvol. Zo sleepte hij met Rosenborg (2x), Club Brugge (2x) en Olympiakos Pireaus diverse landstitels in de wacht. Bij de Belgische club maakte de oefenmeester indruk door, tijdens de Champions League, met 1-0 van AC Milan te winnen.

SC Heerenveen is van mening dat Sollied de ideale trainer is om verder te bouwen op hetgeen wat Verbeek tot nu toe heeft neergezet. De Friezen hadden overigens meerdere namen op hun lijstje staan, maar men heeft alleen met de Noorse trainer gesproken. Volgens Yme Kuiper, voorzitter van de club, was de Noor de perfecte kandidaat. "Sollied is een internationaal gelouterde trainer die bij meerdere clubs heeft bewezen dat zijn aanpak werkt."