Uitslag Atlético Madrid - Real Madrid

Real Madrid heeft zojuist ook de tweede Derbi de Madrid van het seizoen gewonnen. Club Atlético de Madrid was in eigen huis niet opgewassen tegen de regerend kampioen: 0-2.

Ruud van Nistelrooij en Wesley Sneijder stonden zoals gewoonlijk in de basiself van Real. De twee zagen hun club al na een halve minuut de leiding nemen. Pablo Ibañez ging in de fout en gaf de bal zomaar mee aan Robinho. De Braziliaan vond Raúl vrij voor de goal en de aanvoerder rondde simpel af voor de openingstreffer. In het niet zo vriendelijke duel kwam Atlético wel af en toe dicht bij een treffer, maar de in bloedvorm verkerende Iker Casillas en de lat voorkwamen een doelpunt.

Vlak voor het aanbreken van de pauze werd de voorsprong verdubbeld. Sneijders hoekschop kwam tot bij Van Nistelrooij, waarop de Nederlander netjes binnenschoot. De beste kansen waren in de tweede helft voor de thuisclub. Maar ook nu bleken de pogingen van Diego Forlán en Kun Agüero niet goed genoeg om de Madrileense doelman van zijn stuk te brengen. De clubs hadden negen gele kaarten nodig om de wedstrijd door te komen. De vier van de Koninklijke waren het uiteindelijk waard; het zou bij 0-2 blijven.

Club Atlético de Madrid - Real Madrid CF 0-2
1' Raúl González 0-1
42' Ruud van Nistelrooij 0-2

Locatie: Estadio Vicente Calderón, Madrid
Arbiter: Muñíz Fernández
Gele kaart: Perea, Pablo Ibañez, Antonio López, Thiago Motta en Maxi Rodríguez (Atlético), Sergio Ramos, Miguel Torres, Guti en Míchel Salgado (Real Madrid)

Opstellingen:

Club Atlético de Madrid: Abbiati; Perea, Pablo, Eller, Antonio López; Raúl García, Motta (Luis García/69), Maxi Rodríguez (Cléber/78), Simão (Reyes/39); Forlán en Agüero

Real Marid CF: Casillas; Sergio Ramos, Pepe (Míchel Salgado/13), Cannavaro, Miguel Torres; Gago, Sneijder, Guti (Baptista/74), Robinho (Drenthe/85); Raúl en Van Nistelrooij

Submitter:  Bron: FOK!Sport