Stekelenburg: "Er is leven na Van der Sar"

Veel mensen vragen zich af wat er gebeurt als Edwin van der Sar niet meer voor het Nederlands Elftal uitkomt. Toch lijkt er een antwoord op deze vraag te zijn. Maarten Stekelenburg kent tot nu toe een prima seizoen en lijkt de aangewezen opvolger van de record-international.

Van der Sar kon de afgelopen twee kwalificatiewedstrijden voor het EK, vanwege een blessure, niet in actie komen. Stekelenburg verving hem logischerwijs en deed dit met verve. De sluitpost van Ajax liet namelijk een zeer goede indruk achter. Toch is de voetballer wel van mening dat hij, bij een terugkeer van de keeper van Manchester United, weer op de bank terecht zal komen.

"Toen Edwin voor deze twee interlands geblesseerd afhaakte, wist ik meteen dat ik zou keepen. Maar een fitte Van der Sar blijft, zolang hij zich beschikbaar stelt voor Oranje, de nummer één van Nederland. Ik hoop nog zo veel mogelijk van hem te leren", liet Stekelenburg in een reactie weten.

Van der Sar is nog altijd onomstreden keeper van het Nederlands Elftal, maar Stekelenburg is van mening dat de keeper niet onvervangbaar is. "Neem maar van mij aan dat er genoeg goede talentvolle keepers in Nederland rondlopen. Dus ja, er is leven na Van der Sar. Of ik zijn opvolger ben? Daar wil ik helemaal nog niet aan denken. Wat heeft het voor zin om nu al zover vooruit te kijken? Misschien kiest de bondscoach dan wel voor iemand anders."