Terugblik zondaghoofdklasse speelronde 5

Wekelijks zal FOK! sport op de maandag na een speelronde in de zondaghoofdklasse terugblikken op de opmerkelijkste gebeurtenissen. Gisteren stond de vijfde speelronde op het programma.

In de hoofdklasse A maakte koploper Hollandia geen fout. Bij Elinkwijk werd met 0-2 gezegevierd. Elinkwijk had niet de kracht om het tij na rust te keren. De bekerwedstrijd van donderdag tegen De Graafschap leek Elinkwijk nog parten te spelen. FC Omniworld ging in eigen huis met 0-2 onderuit tegen AFC die hierdoor naar de vijfde plaats zakte. De 0-1 was een fraai zondagsschot van Geerlings. Nadat doelman Doest rood kreeg en Geerlings de daarmee gepaard gaande strafschop verzilverde leek het duel beslist, maar juist in deze fase kreeg Omniworld de beste kansen. Omdat de aansluitingstreffer uitbleef was het duel gespeeld. Türkiyemspor en Argon, die wel tot winst kwamen, blijven op twee punten van Hollandia staan.

Topscorers

1. Patrick Lokken (Argon) 5
2.Maurice Fransen (VVSB) 4
3. Derk Schut (Elinkwijk) 3
Yucel Gundogdu (Türkiyemspor) 3
Bob Rijkhoff (Hollandia) 3
Houssaine Ouisaine (FC Omniworld) 3
Marcel Huisman (FC Omniworld) 3
Erkan Sensoy (Haaglandia) 3

In de hoofdklasse B boekte RKSV Schijndel de eerste zege van het seizoen. De thuiswedstrijd tegen UDI'19 werd met 3-0 gewonnen. De rode lantaarn is nu in bezit van Geldrop/AEK, dat met 3-2 verloor bij Baronie. Koploper EVV bleef in Echt steken op een 1-1 gelijkspel tegen Deurne. DESK uit Kaatsheuvel heeft nu de minste verliespunten, maar moet de afgelaste wedstrijd tegen JVC Cuijk nog inhalen. Papendrecht won thuis met 3-1 van SV Meerssen. Meerssen begon sterk aan het duel, maar zag dat Papendrecht al snel het initiatief overnam en de Limburgers aan alle kanten overtroefde. Pas in de slotminuut kon Meerssen nog wat terug doen. Papendrecht is inmiddels opgeklommen naar een tweede plaats.

Topscorers

1. Jeroen Evelein (EVV Echt) 7
2. Giovanni Klaverweide (Papendrecht) 5
3.Kevin Stoutjesdijk (Baronie) 4
Samir Acharrat (Papendrecht)4
5. Bouarfa Yahiaoui (Dijkse Boys) 3
Falk Louwers (Deurne)3
Richie Basoski (Baronie) 3
Timmy Strijbosch (UNA) 3
Jeffrey Ramstijn (DESK) 3
Bas van der Reijken (Gemert) 3

In de hoofdklasse C blijft WKE ongenaakbaar. De equipe uit Emmen won ook het vijfde duel in de competitie. Op sportpark Grote Geert werd SVBO op een 5-0 nederlaag getrakteerd. Met name Erik Eleveld was een ware plaag voor de defensie van de ploeg uit Barger Oosterveld. Eleveld bereidde twee goals voor en maakte er zelf ook nog een. Na de pauze leek SVBO even terug te komen, maar na de 3-0 uit een counter en een rode kaart voor Herbers van SVBO liep WKE makkelijk uit naar 5-0. Het gat met achtervolgers Achilles'29, De Treffers en Rheden bedraagt inmiddels zes punten. Be Quick 1887 - Babberich werd afgelast. Het veld op de Esserberg was door de vele regen onbespeelbaar. De wedsrijd Achilles '29 - Rheden lag een uur stil vanwege een blessure van de scheidsrechter en het kostte even om een vervanger te vinden. Achilles '29 won de thuiswedstrijd uiteindelijk met 4-0.

Topscorers

1.Berend Oosting (WKE) 5
2.Said Echarqui (De Treffers) 4
3.Sander Kuiperij (Babberich)3
Willem Hupkes (Babberich) 3
Bas van Deinsen (Achilles '29) 3
Theo Ydema (Sneek) 3
Yasin Erdal (WSV) 3
Shiwan Hamdaziz (Rheden) 3