FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 1 oktober 2007

Fries wil van Nederlandse nationaliteit af

Icoon Binnenlands De Fries Sjoerd Groenhof gaat naar de rechter om van zijn Nederlandse nationaliteit af te komen. Hij wil als Fries -en alleen als Fries- door het leven gaan.

"Ik ben geschapen als Fries, geboren uit Friese ouders en op Friese grond", aldus de geradicaliseerde man. "De Friezen zijn het oudste volk van West-Europa en we hebben dat hele Nederland opgebouwd", aldus Groenhof. Hij stelt dat de Friese taal is erkend als rijkstaal en dat Friezen sinds 1 juni 2005 officieel een nationale minderheid zijn.

Hij vergelijkt de situatie met andere etnische minderheden, zoals de Albanezen in Kosovo. "De Nederlanders hebben in het buitenland altijd een grote mond over hoe met minderheden om te gaan, maar ze kunnen beter eens kijken hoe ze het er in hun eigen land vanaf brengen".

Als de Fries de Nederlandse nationaliteit moet behouden zal hij doorprocederen tot de laatste snik. Hij wil doorgaan tot het Europese Hof.

Frans Bauer bezig met nieuw volkslied

Ons huidige volkslied, het Wilhelmus, is flink over datum. Teksten als "ben ik van Duitschen bloed" en "de koning van Hispanje heb ik altijd geëerd" kunnen niet meer in een Nederlands volkslied. Daarom is volksheld nummer 1, Frans Bauer, gevraagd een nieuw volkslied in te zingen.

De volkszanger is gevraagd door het nieuwe televisieprogramma 'Het Nieuwe Volkslied'. In dit programma van de VPRO zullen naast Frans de artiesten The Opposites, DeKoor, Liesbeth List, Syb van der Ploeg, Paul de Munnik en Petra Berger met Ernst Daniël Smid een nieuw Wilhelmus inzingen. In dit programma wordt bekeken of ons land daadwerkelijk rijp is voor een modern volkslied.

Een jury, bestaande uit onder anderen Aaf Brandt Corstius, Dennis van der Geest, Frits Spits en Cornald Maas zal de inzendingen beoordelen. Zo luisteren ze of het volkslied goed mee te lallen is in een vol voetbalstadion, of dat het lied ook past bij een huldiging of herdenking. Vanaf de bank kunnen de kijkers via SMS of internet hun stem uitbrengen.

Voor Het Nieuwe Volkslied werkt de VPRO voor het eerst samen met Endemol. De eerste afleveirng is op tien oktober te zien op Nederland 1.


Als de inzending van Frans net zo klinkt als deze plaat van hem, dan krijgen we tenminste een vrolijk volkslied

Britney verliest voogdij over kinderen

Icoon ShowbizzBritney Spears heeft voorlopig de voogdij over haar kinderen verloren. Ze moet haar zoontjes Sean Preston (2) en Jayden James (1) afstaan aan haar ex-man Kevin Federline.

Spears en Federline voeren al maanden strijd om de voogdij van de kinderen. De advocaten van het tweetal waren vandaag niet bereikbaar voor commentaar. Vorige maand kwam Spears nog in aanraking met justitie, omdat ze zou zijn doorgereden na een auto-ongeluk.


Met dank aan KinkyGiraf en Subeta voor de submit.

Fractievoorzitter CDA Rijssen gearresteerd

De CDA-fractie van het zwaar gereformeerde, Overijsselse dorp Rijssen kan het nog steeds amper geloven. Hun voorzitter, de heer Kuipers, verblijft momenteel in de cel.

Vorige week donderdag werd Kuipers opgepakt. Hij wordt verdacht van het plegen van huiselijk geweld en verboden wapenbezit. Vanmiddag is zijn voorarrest verlengd.

Het bericht van de arrestatie van hun fractievoorzitter is de fractie niet via politie of Justitie tot hen gekomen. Hoe ze dan wel op de hoogte zijn gekomen van de aanhouding, wil men niet zeggen. Afgelopen zaterdag hebben de fractieleden overlegd hoe ze nu verder moeten.

Extra wrang is het feit dat Kuipers niet alleen politicus is van een christelijke partij. Gewoonlijk verdient de beste man zijn dagelijks brood namelijk als medewerker van de politie IJsselland.

Vliegbelasting kost Schiphol veel passagiers

Icoon VervoerLuchthaven Schiphol heeft door de invoering van een belasting op vliegtickets aan het einde van deze kabinetsperiode ongeveer tien procent minder passagiers. Voor regionale vliegvelden gaat het om 11 tot 13 procent minder vertrekkende en aankomende passagiers. Dat blijkt uit onderzoek dat staatssecretaris Jan Kees de Jager (Financiën) maandag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Het kabinet wil volgend jaar een heffing invoeren op vliegtickets. Het gaat om 11,25 euro op korte vluchten en 45 euro op lange vluchten. De maatregel moet 350 miljoen euro opleveren. Er klonk vandaag ook al kritiek uit andere hoek, de Vereniging van Europese Luchtvaartmaatschappijen zegt dat de heffing geen milieumaatregel is, maar een verkapte extra belasting.
Meer belasting betalen zorgt voor minder reizigers.

Vrouw kust 24 uur lang Chevrolet

Icoon OpmerkelijkEen Chinese vrouw van 27 kan een Chevrolet kopen voor 8,60 euro. Dat voorrecht heet ze verdiend door 24 uur lang de wagen te overladen met kussen.

Een winkelcentrum in de Chinese hoofdstad Peking organiseerde de wedstrijd. De deelnemers moesten zes Chevrolets zoenen en de kandidaat die dat het langst volhield mocht de wagen kopen voor 8,60 euro. Aan de auto's waren plastic tepels bevestigd.

De kussers moesten de wagen zoenen zonder de Chevrolet aan te raken. Om de zeven uur kregen de deelnemers tien minuten pauze. In totaal deden 120 kandidaten mee. Na 24 uur waren nog 28 deelnemers in de race en werden de spelregels aangepast. De laatste kussers moeten op een been met een hand achter de rug aan de tepels hangen. Zhang Cunying hield dat het langste vol.

Protest tegen nieuwe waterkrachtcentrale

Icoon BinnenlandsMilieuorganisaties en vissers maken zich gezamenlijk sterk tegen het plan voor een nieuwe waterkrachtcentrale in de Maas bij Borgharen. Ze wijzen erop dat kwetsbare soorten als paling, zeeforel en zalm worden vermalen. Dat gebeurt in deze en andere centrales die niet zijn voorzien van een visreddend geleidingssysteem.

De in het Zalmplatform verenigde tegenstanders hopen dat leden van de Tweede Kamer inzien dat de centrales weliswaar groene stroom opwekken, maar dat daaraan wel vissenbloed kleeft. Het platform vindt dat er alleen een nieuwe waterkrachtcentrale kan komen als onomstotelijk vaststaat dat die geen negatieve invloed heeft op een duurzaam beheer van de visstand. "Op het Nederlandse deel van de Maas staan al twee waterkrachtcentrales die nog steeds niet zo'n systeem hebben. Een derde centrale erbij zal een extra hindernis vormen voor trekvissen, als de zalm, paling en zeeforel.''

Volgens stichting Reinwater worden jaarlijks duizenden vissen vermalen in gemalen en turbines. Het Zalmplatform, dat oud-D66-politicus Jan Terlouw als voorzitter heeft, wijst daar ook nog eens op. "De Nederlandse delta vormt een belangrijke toegangspoort tot Europa. Niet alleen voor de scheepvaart, maar ook voor miljoenen trekvissen die jaarlijks tussen de Noordzee en de Europese binnenwateren migreren. Deze trektocht van en naar zee wordt ernstig belemmerd door de meer dan tienduizend stuwen en honderden dammen en sluizen. Verder heeft Nederland meer dan drieduizend polder- en boezemgemalen waar jaarlijks miljoenen vissen de kans lopen te worden vermalen.''

Niemand wil OV Waddeneilanden uitvoeren

Icoon VervoerGeen enkel bedrijf wil het busvervoer op Vlieland, Terschelling en Ameland uitvoeren. Volgend jaar maart loopt het contract voor de Friese eilanden met de huidige busvervoerders Arriva en Taxi Renesse (Vlieland) af.

Arriva wil alleen het busvervoer op Schiermonnikoog opnieuw verzorgen. "We konden geen kostendekkende of winstgevende offerte voor de andere eilanden uitbrengen'', aldus een zegsvrouw van Arriva maandag.

De provincie Friesland, die de nieuwe aanbesteding van het busvervoer voor de eilanden moet regelen, stelt dat voor Vlieland, Terschelling en Ameland wel belangstelling is. Friesland stelt met die belangstellenden in gesprek te gaan om te kijken of de voorwaarden aangepast kunnen worden waardoor er toch een vervoerder toehapt.

De provincie wilde een half miljoen euro op het busvervoer op de Waddeneilanden bezuinigen. Toen eerder dit jaar slechts een vervoerder (Connexxion) het busvervoer in Leeuwarden wilde verzorgen, besloot de provincie al de bezuiniging op de Waddeneilanden terug te draaien. Desondanks heeft dus - op Schiermonnikoog na - geen enkele vervoerder belangstelling.

Taliban hangen jongen (15) op

Icoon TerrorismeDe Taliban hebben een 15-jarige Afghaanse jongen in het openbaar opgehangen omdat die voor het Afghaanse regeringsleger zou hebben gespioneerd. De radicale moslimstrijders sleurden de jongen uit het huis van zijn ouders en knoopten hem op aan een elektriciteitsmast, aldus een districtsgouverneur in de Zuid-Afghaanse provincie Helmand maandag.

In de provincie Ghasni haalden Taliban een kleermaker op klaarlichte dag uit zijn winkel en onthoofdden hem. Zijn 'vergrijp': hij zou uniformen voor het Afghaanse regeringsleger hebben genaaid, aldus een districtsbestuurder.

Oud-directeur Westermoskee voorlopig vrij

Icoon JustitieOud-directeur van de Westermoskee in Amsterdam, Üzeyir Kabaktepe, is voorlopig op vrije voeten. De rechtbank in Amsterdam heeft maandag zijn voorarrest geschorst, liet het Openbaar Ministerie (OM) weten. Kabaktepe blijft nog wel verdachte in de zaak, waarvan het strafrechtelijk onderzoek nog loopt.

De politie hield de 40-jarige Kabaktepe eind augustus aan op verdenking van verduistering, witwassen en wapenbezit. Volgens zijn advocate, Shulamith van der Hart, ontkent de oud-directeur deze beschuldigingen. Volgens de raadsvrouw is er de afgelopen weken "overtuigend ontlastend materiaal'' boven tafel gekomen. Meer kon zij maandag niet kwijt over de schorsing.

De verdachte was tot november directeur van beleggingsmaatschappij Manderen BV, die in opdracht van de Turkse organisatie Milli Görüs de Westermoskee in het stadsdeel De Baarsjes wil bouwen. Na een conflict binnen de organisatie moest hij het veld ruimen.

Het nieuwe bestuur deed begin dit jaar aangifte tegen de oud-directeur. Hij zou als bestuurder van Manderen circa 1,5 miljoen euro hebben overgemaakt naar rekeningen van zijn eigen ondernemingen.

Geen wildcard voor volleybalsters

De Nederlandse volleybalsters hebben geen wildcard gekregen voor de World Cup. De World Cup geldt als het eerste olympische kwalificatietoernooi.

De wereldvolleybalbond gaf de wildcards aan Polen en de Dominicaanse Republiek. Joop Alberda, technisch directeur van de NeVoBo, reageerde teleurgesteld. ‘Het is zonde. Na het goede optreden in de World Grand Prix was de kans zeker aanwezig dat we een wildcard zouden krijgen. Maar helaas was de concurrentie ook groot.’ Nederland zal zich nu via een prekwalificatietoernooi moeten proberen te plaatsen voor het tweede olympisch kwalificatietoernooi.

De Vries maand naar Leeds

Mark de Vries speelt de komende maand voor Leeds United. Deze club komt uit in de derde divisie van het Engels voetbal. De Nederlander staat onder contract bij Leicester City, aangezien de eerstgenoemde club een aantal geschorste aanvallers binnen de gelederen heeft.

Hierdoor start De Vries aanstaande dinsdag, in het duel met Oldham Athletic, meteen in de basis. De spits speelde vorig seizoen in het shirt van ADO Den Haag. Zijn werkgever had hem namelijk verhuurd. Ook speelde de Nederlander nog voor FC Volendam en het Schotse Hearts.

Discuswerplegende Oerter overleden

De legendarische discuswerper Al Oerter de afgelopen maandag in Myers (Florida) overleden. De Amerikaan werd 71 jaar.

Oerter werd een legende door op vier opeenvolgende Spelen goud te winnen. Oerter won in 1956, 1960, 1964 en 1968. Hij is samen met Carl Lewis de enige atleet die dit gepresteerd heeft. Bovendien wist Oerter bij elke Olympische titel ook een nieuw olympisch record te vestigen. Na de Spelen van 1968 stopte Oerter, maar negen jaar later keerde hij terug om te proberen een vijfde gouden medaille te winnen. Oerter wist nog wel zijn PR te verbeteren, maar een kans op een vijfde goud kreeg hij niet. De VS boycotte de Olympische Spelen van 1980 in Moskou.

[NASCAR] Uitslag LifeLock 400

In een knotsgekke race op de Kansas Speedway rolde uiteindelijk Greg Biffle (#16) letterlijk als winnaar uit de bus. Maar liefst zeven Chase-rijders kenden problemen in de race.

Al in ronde twaalf begon het te regenen waardoor de race voor de eerste keer stil gelegd moest worden. Later zou de race nog een keer stilgelegd worden vanwege de regen. Dit zou uiteindelijk ook de scherprechter voor de meeste Chase-rijders betekenen omdat daarna 2 grote crashes de race van veel coureurs om zeep hielp.

Dale Earnhardt Jr. (#8) deed Kyle Busch (#5) geen goede dienst door hem in ronde 28 al de muur in te spinnen. Niet veel later viel Jeff Burton (#31) stil met motorproblemen.

Het zou tot na de tweede rode vlag-periode duren voordat de echte ellende begon. Toen de race net koud voor twee rondjes weer was vrijgegeven, ging het helemaal mis. Micheal Waltrip (#55) veroorzaakte een grote crash waarbij totaal zeven rijders betrokken waren. Hierbij zaten ook Matt Kenseth (#17) en Martin Truex Jr. (#1). Beide auto's waren flink beschadigd.

Tony Stewart (#20) wist met minimale schade de grote crash te ontwijken maar had last van een 'tire rub' waarbij het bodywork de band raakt. Stewart besloot echter door te rijden en waar velen voorspelden dat de band zou klappen, gebeurde dit dan ook in ronde 176. Hierbij werd ook Carl Edwards (#99) slachtoffer: hij kon Stewart niet meer ontwijken. Stewart was woedend en weigerde de pers te woord te staan.

De rust was nog niet weergekeerd want Jamie McMurray (#26) maakte een foutje dat grote gevolgen had voor Denny Hamlin (#11). Hamlin spinde, werd geraakt en had zo flinke schade aan zijn auto.

De race werd uiteindelijk afgevlagd omdat het donker werd, de pace car bracht het veld naar de finishvlag. Echter een paar bochten voor de finishvlag ging Biffle ineens langzamer rijden omdat hij waarschijnlijk geen benzine meer had. Drie auto's passeerden hem voor de vlag, maar uiteindelijk werd toch, tot verbazing van velen, Greg Biffle als winnaar uitgeroepen.

Uitslag

FinishCoureurAutoPunten/bonusPrijzengeld ($)
1Greg Biffle Ford190/5 316,225
2Clint Bowyer* Chevrolet170/0 218,525
3Jimmie Johnson* Chevrolet170/5 221,661
4Casey Mears Chevrolet160/0 153,050
5Jeff Gordon* Chevrolet160/5 161,311
6Kevin Harvick* Chevrolet155/5 161,711
7Reed Sorenson Dodge146/0 134,458
8Elliott Sadler Dodge142/0 123,295
9Kasey Kahne Dodge138/0 144,941
10Dale Earnhardt Jr. Chevrolet134/0 157,883
11Kurt Busch* Dodge140/10 131,483
12Mark Martin Chevrolet127/0 106,575
13Scott Riggs Dodge124/0 103,075
14J.J. Yeley Chevrolet121/0 121,283
15Dave Blaney Toyota123/5 122,958

* = Chase-rijder

Stand

#+/- CoureurPuntenAchterstandPolesWinstTop 5Top 10Prijzengeld
12Jimmie Johnson5506Leader3615185,827,090
2-1Jeff Gordon5500-66417235,833,620
32Clint Bowyer5492-14214143,450,870
4-2Tony Stewart5389-1170310205,448,820
54Kevin Harvick5380-126014126,565,140
6-2Kyle Busch5370-136018163,816,170
7-1Carl Edwards5364-142038123,763,990
8-1Martin Truex Jr.5348-158016114,061,560
92Kurt Busch5329-177125104,269,590
10-2Jeff Burton5320-186017135,053,830
11-1Matt Kenseth5287-219018175,025,920
12-Denny Hamlin5258-2481110154,107,610

Koeman moet schuiven in defensie

Ronald Koeman zal morgenavond, voor het Champions League-duel tegen Internazionale, druk moeten puzzelen in zijn verdediging. De oefenmeester van PSV moet het namelijk zonder de geblesseerde Manuel da Costa en Mike Zonneveld, die een schorsing uit zit.

"Niemand is bij ons onvervangbaar", liet Koeman in een reactie weten. "In het voetbal heb je nou eenmaal te maken met blessures en schorsingen. Het is aan ons om daar een oplossing voor te vinden. We moeten sowieso geconcentreerd spelen en een complete wedstrijd op de mat leggen. Het zou zonde zijn als we door eigen fouten doelpunten tegen krijgen."

Vermoedelijke opstelling PSV:
Gomes; Kromkamp, Addo, Salcido en Alcides; Mendez, Simons, Perez en Culina; Farfan en Lazovic

Uitstekende rentree Mendes da Silva

David Mendes da Silva heeft zijn rentree op het voetbalveld gemaakt. De speler van AZ was geruime tijd geblesseerd aan zijn knie, maar deed maandagavond mee met de beloften van de Alkmaarse club tegen Jong ADO Den Haag.

Mendes da Silva begon als basisspeler en werd in de pauze door Joona Toivio vervangen. In de eerste helft wist de verdedigende middenvelder een zeer goede indruk achter te laten. "Ik vond Mendes da Silva samen met Milano Koenders de uitblinker", aldus Marcel Bout, trainer van Jong AZ. "Want naast dat zijn rentree bijdraagt aan fit worden speelde David ook goed. Zowel in balbezit als balbezit van de tegenstander. Hij heeft een goede stap gemaakt vanavond."

De verwachting is dat trainer Louis van Gaal komende vrijdag zal bepalen of Mendes da Silva komend weekend terug zal keren in de selectie van de Alkmaarse club.

20% van Oost-Duitsers wil muur terug

Icoon BuitenlandsUit een Duitse opiniepeiling is gebleken dat maar liefst één op de vijf Duitsers graag zou zien dat de Berlijnse Muur zo snel mogelijk weer wordt opgebouwd. De enquete was gehouden omdat deze maand het 17 jaar geleden is dat Oost- en West Duitsland herenigd werden. In 2005 werd in Nederland de 'val van de muur' nog uitgeroepen tot belangrijkste nieuwsfeit van de afgelopen 25 jaar.

Een kleine twintig procent van de ondervraagden vond dat het land destijds beter af was dan nu. 21% van de voormalige Oost-Duitsers koestert diepgaande 'heimwee-gevoelens' naar het Oostduitse tijdperk met beton, prikkeldraad en schietgrage grenswachten.

Driekwart van de 'Oostduitse' bevolking voelde zich na 1990 duidelijk een achtergestelde Duitser, vergeleken met hun "westerse landgenoot". Ongeveer 75% van de 'Westduitse' bevolking vindt overigens dat de 'Ossies' geen enkele achterstand ten opzichte van het westen hebben.

De muur werd in 1961 opgebouwd door het communistische regime. Dit om de enorme stroom vluchtelingen van Oost naar West tegen te gaan. De muur viel in 1989, waarop elf maanden later beide landen officieel met elkaar herenigd werden. 17 jaar later ligt het oosten van Duitsland, economisch gezien, nog altijd flink achter op het westen. Dit ondanks de 700 miljard aan economische steun dat het 'land' heeft gehad.


20% van Duitsers: Bouw muur weer op

Joden boos om nazibeddengoed

Wederom heeft een product met hakenkruizen voor opschudding gezorgd. Een textielfabrikant uit de Indiase stad Bombay brengt namelijk onder de noemer 'NAZI-collectie' beddenspreien op de markt die worden gesierd met het door de nazi's gejatte symbool.

De fabrikant van het beddengoed beweert echter dat de afkorting NAZI staat voor 'New Arrival Zone for India' en het dus niets heeft te maken met antisemitisme. De joden kunnen niet leven met die uitleg en zijn naar de rechter gestapt. "Dit is een enorme belediging voor de joodse gemeenschap", vindt Jonathan Solomon, voorzitter van de Indiase Federatie van Joden.

Ondanks dat de beddenspreien nog niet worden verkocht, zijn er al wel reclamefolders verspreid met hakenkruizen erop. Volgens de Indiërs is Adolf Hitler gewoon een historisch figuur, omdat ze daar weinig weten van wat er zich in de Tweede Wereldoorlog heeft afgespeeld. De swastika is in die omgeving een symbool voor geluk en wordt nog veel gebruikt.

FOK!radio: Terugkijken op 8 jaar FOK

FOK!RadioVoor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

FOK! bestaat vandaag officieel acht jaar. Daarin veranderde veel en hebben we vanalles meegemaakt. Vanavond kijken we terug. En dat doen we niet alleen met onze vaste gasten Admin Yvonne en ForumAdmin shmoopy, maar ook met modje Clumsy_Clown en moemoe. Beide dames zijn namelijk live in de studio aanwezig. Natuurlijk gaan we het ook hebben over de forum-update. Luisteren dus, vanavond live vanaf 20:00 uur!

Er zit een wijziging aan te komen in de 'hoge' crewsferen. Vanavond maken we bekend welke. Dus wil je horen wie er voor wie in de plaats komt, luister dan vanavond! Kom ook naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten. Dat kan ook via Skype. Je kunt ons bellen op actionradiolive.

Natuurlijk kun je iedere week meekijken in de studio van FOK!radio via de webcam. We roddelen weer met Yvonne. FA shmoopy heeft weer wat scoopies. Blinky legt wel weer een stelling voor.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is.

Hieronder vind je de overige directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player33 kbps64 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Tegenwoordig kun je ook luisteren als je een PDA/mobiele telefoon hebt met GPRS verbinding. Ga dan naar de speciale PDA-site.

Terugluisteren?
Alle uitzendingen van FOK!radio zijn terug te luisteren. Meer hierover kun je hier lezen.

Veel luisterplezier!

Kaartjes Spice Girls na 38 sec op

Icoon MuziekToch zeker 38 secondes heeft het geduurd, maar het concert van de Spice Girls in Londen is uitverkocht. Het reünieconcert van de 'meiden'groep is 15 december in de O2 Arena in Londen.

Mensen die tevergeefs bij de loketten stonden om een kaartje te bemachtigen kunnen voor ongeveer 900 pond (circa 1200 euro) tóch naar het concert. Die kaartjes kan je op eBay vinden. Na Londen zullen de zangeressen concerten geven in Canada, de Verenigde Staten, Spanje, Zuid-Afrika, Australië en Hong Kong.
Met dank aan mouthman voor de submit.

Sexy truitje zorgt voor veel voetbalkijkers

Waar de belangstelling voor de Nederlandse competitie met dank aan John de Mol dalende is, blijven de Duitsers hun kijksport massaal trouw. Zaterdag wist het Duitse 'Sportschau', de Studio Sport van onze oosterburen, met bijna zes miljoen kijkers een waar seizoensrecord te behalen. Volgens Duitse media komt dat niet omdat het Duitse voetbal nu zo aantrekkelijk is om naar te kijken, maar ligt het aan het doorschijnende truitje van presentatrice Monica Lierhaus.

De vrouwelijke Mart Smeets heeft vuurrood haar, en gekleed in een zwarte bh onder een doorschijnende trui praat ze de wedstrijden aan elkaar. De baas van Sportschau wil liever geen mededelingen doen over de kledingkeuze van zijn oogappel. "Maar de kijkcijfers waren natuurlijk uitstekend", meldt de beste man.


Hier is de mooie Duitse te zien in een sexy leren broek


Met dank aan dragon11 voor de submit.

Politiek gevecht

Kijk dit missen wij in de politiek, passie voor je vak en vooral passie voor je mening, stel je eens voor Verdonk en Rutte rollebollend over de vloer of Bos en Balkenende. En je slaat twee vliegen in een klap, want zowel de politici kunnen lekker hun stoom afblazen en het is natuurlijk geweldige televisie.

Gelukkig zijn politici in Bolivia niet zo saai en gaan heerlijk met elkaar op de vuist.

Binnengrens EU mogelijk voor kerstmis open

Icoon Europa Mogelijk zullen de binnengrenzen in de Europese Unie voor kerstmis 2007 geopend zijn. De grensbewaking van de tien nieuwe lidstaten die in 2004 toetraden tot de EU komen positief uit de bus in EU-controles. Het zal dan in 2008 mogelijk zijn om zonder grens bijvoorbeeld naar Polen, Tsjechië, Hongarije, Slovenië en Estland te rijden. De grens met Roemenië en Bulgarije blijft voorlopig wel dicht.

De landen kunnen sneller tot het Schengenverdrag toetreden dan verwacht. De ministers van Buitenlandse Zaken van de EU-lidstaten concludeerden dat de tien landen zeer goed door de test waren gekomen. "Alle controles tonen aan dat we nog voor het einde van het jaar de grenzen af kunnen schaffen", aldus de Portugese minister Pereira.

Wel zullen er extra maatregelen genomen worden om burgers uit niet-EU-lidstaten buiten de deur te houden. Zo zullen er meer controles worden uitgevoerd om niet-EU-burgers te onderscheppen.

Rahim Ouédraogo naar Heracles

Heracles heeft Rahim Ouédraogo tot het einde van het seizoen vastgelegd. De 26-jarige verdediger uit Burkina Faso speelde eerder in Nederland voor FC Twente en FC Zwolle, voordat hij eind 2006 naar Skoda Xanthi vertrok.

Eind vorig seizoen liet hij zijn contract bij de Griekse voetbalclub ontbinden. Heracles hoopt Rahim Ouédraogo deze week speelgerechtigd te krijgen, zodat hij aankomende zondag al mee kan spelen tegen Heerenveen.

Operation: Red Flag

"Red Flag" is een zeer uitgebreide luchtgevechtstraining die gehouden werd in Nevada en Alaska. Wanneer de beste vliegers van de hele wereld zich verzamelen met hun speelgoed en personeel vormen ze de op één na grootse gevechtsvliegtuigenverzameling op aarde. En dan kan het spel beginnen. Dit is een documentaire over één van deze oefeningen ... met spectaculaire beelden, in DivX (dus goede kwaliteit) en dik 45 minuten lang. Enjoy!

(Geluid is erg zacht, btw) 

Ravensbergen excuseert zich bij Quick Boys-fans

Quick Boys-aanvoerder Robert-Jan Ravensbergen heeft zich middels een open brief op de website van de zaterdaghoofdklasser geëxcuseerd voor zijn uitbarsting van afgelopen zaterdag. Ravensbergen "vierde" de gelijkmaker tegen ASWH toen met een opgestoken middelvinger richting een deel van het publiek.

De 28-jarige Ravensbergen ergerde zich aan een deel van de fans van Quick Boys. De titelkandidaat maakt een tegenvallende competitiestart door en de achterstand tegen ASWH was voor sommige supporters iets teveel van het goede. Zij keerden zich met liedjes tegen de trainer en de ploeg. Toen Ravensbergen alsnog de gelijkmaker maakte, begon men plots wel te juichen en te zingen voor de ploeg. De aanvoerder reageerde daarop met een opgestoken middelvinger.


Het gewraakte moment: Ravensbergen steekt zijn middelvinger op

Er ontstond tijdens en na het duel veel commotie, waarop Ravensbergen reageerde met een ingezonden brief. Hierin stelt hij dat zijn reactie voortkwam uit emotie en frustratie. Wel verklaarde de aanvoerder van Quick Boys nog wel achter zijn gevoel bij de actie te staan, omdat supporters wat hem betreft in goede en slechte tijden hun club steunen. Tevens vond Ravensbergen dat Quick Boys tegen ASWH wel alles gaf en dus geen hoon verdiende. Wel maakte hij uitgebreide excuses voor zijn daad, die hij "totaal onacceptabel" noemt.

'Sekstape Eva Longoria op internet'

Icoon ShowbizzAls echte Hollywoodster tel je niet meer mee als er geen sekstape van je op internet staat. Actrice Eva Longoria telt nu definitief mee. De 'Desperate Housewife' schittert in een filmpje waar ze met haar man Tony Parker de liefde bedrijft.

De tape is voorlopig alleen beschikbaar op pornowebsites waar voor betaald moet worden. Het is onduidelijk wie de seksfilm op het internet heeft gezet.

Eva in actie tijdens Desperate Housewives

Opvallende bloedwaarden Schumacher

Een dag nadat hij bij de wegwedstrijd op het WK in Stuttgart brons won, is de Duitse wielrenner Stefan Schumacher in opspraak geraakt. Bij een onaangekondigde dopingtest afgelopen dinsdagzijn bij de renner opvallende bloedwaarden geconstateerd.

"Bij meerdere parameters zijn afwijkende waarden geconstateerd", aldus een verklaring van de Duitse wielerbond BRD. De bond zegt echter dat er geen sprake is van doping. De resultaten van nieuwe tests wezen volgens de BRD in de richting van een diarree-aanval. "Alle geconstateerde waarden lagen nog onder grenswaarden van de internationale wielrenunie UCI, waardoor een startverbod niet overwogen is.

De 26-jarige Schumacher heeft zelf ook om een nieuw onderzoek gevraagd om een verklaring voor de afwijkende waarden te vinden.

Krajicek naar hoofdtoernooi Stuttgart

Michaëlla Krajicek heeft zich weten te plaatsen voor het hoofdtoernooi van het sterk bezette WTA-tennistoernooi van Stuttgart. De achttienjarige Nederlandse won vandaag in de laatste kwalificatieronde met 6-4 en 6-2 van de Tsjechische Andrea Hlavácková.

Krajicek moest zich in Stuttgart kwalificeren omdat zij op de wereldranglijst met de 33ste plaats één plaats tekort kwam om direct tot het hoofdtoernooi te worden toegelaten.

'Natasia bedreigt hoofdredacteur'

Icoon InternetEr is opnieuw ophef ontstaan rondom voormalig Gouden Kooi-bewoonster Natasia Blank. Ze zou de hoofdredacteur van de website Zijonline met de dood hebben bedreigd. Natasia ontkent alles. Zowel zij als de hoofdredacteur in kwestie hebben aangifte gedaan.

Hoofdredacteur Van Rooijen meldde de bedreiging zelf op zijn website. "Ik werd zondagavond rond half elf door Natasia gebeld. Ze ging meteen los. Ze zou twee Albanezen naar me toe sturen die me van kant zouden maken en tussen twee betonnen platen zouden metselen om me vervolgens in de rivier te gooien."

Hij gaat verder: "Ik had overigens niet de indruk dat ze de verhalen over haar op de site gelezen had, maar het via via gehoord had. Ze bleef maar razen en tieren. Uiteindelijk gaf ze de hoorn over aan een man, die aan zijn stem te horen van Surinaamse afkomst was, en die de bedreigingen herhaalde. Toen ik de man vroeg waarover hij het had zei hij slechts: 'om een site', om vervolgens de hoorn op de haak te gooien."

Natasia bekent Van Rooijen te hebben gebeld, maar zegt geen doodsbedreigingen te hebben geuit. De donkere diva heeft eveneens aangifte gedaan, maar dan van smaad: "Ik heb gezegd dat ik het spuugzat ben dat hij al die rotzooi over mij verspreidt. Over mijn kinderen, over mijn ex... Van Rooijen is een grote leugenaar. Met de dood bedreigd? Ik heb gezegd dat ik een advocaat op hem af zou sturen. Ik ben vanmorgen zelf naar de politie gestapt. Ik heb ook aangifte tegen hém gedaan wegens laster en smaad. Genoeg is genoeg."

Met dank aan mouthman en fokappel voor de submit

Top of Flop: Tivo Tijd

De vorige Top of Flop was ook geen groot succes. Check my Boat van Party's Cool was een flop,  dus. Cristan wist jullie mening het beste te verwoorden: "Shit, nog even en ze worden ingehuurd door Paris Hilton om naast haar te staan om Paris intelligent te laten lijken. Wat een ongelofelijk gebrek aan talent!"

We hebben er weer eentje voor jullie.

Maak kennis met Tivo Tijd, een talentvolle rapper uit de Utrechtse wijk Zuilen. Zuilen is één van de probleemkanswijken van minister Vogelaar. In Utrecht is er onlangs een project gestart (Utreg represent) waarbij aan jonge rappers (waaronder Tivo) werd gevraagd om een rap over hun eigen wijk te maken.

Tigertje kon er maar weinig over zeggen: "Ik woon zelf in Zuilen. Maar ik kan er weinig over zeggen want ik kan niet verstaan wat hij zegt/zingt. Is er misschien een video met ondertiteling?"

En cptmarco had ook zo zijn bedenkingen: "hmmm, dit is geen muziek... "

Moslimterrorist gepakt bij ambassade VS

Met de arrestatie van een Bosnische man is een bomaanslag op de Amerikaanse ambassade in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen verijdeld. De man had bij de ambassade een met explosieven en spijkers gevulde rugtas achtergelaten.

Volgens Oostenrijkse media wilde de 42-jarige man de rugzak binnen in het gebouw afleveren. Toen de metaaldetectoren begonnen te loeien, gooide de man de tas op de grond en nam de benen. De politie wist hem even later te arresteren.

In de rugzak zou ook een boek met islamitische teksten hebben gezeten. De omgeving rond de ambassade is hermetisch afgesloten.

Met dank aan mmmkai voor de submit.

Column: Zet maar even op mail...

Spionage, sabotage, Schumacher met pensioen, Brawn een sabbatical… Ferrari heeft een zwaar seizoen, dat moge duidelijk zijn. Deze race werden ze zelfs tegengewerkt door een mailbox.

Enige jaren geleden sprak ik met een IT'er, die al een tijdje in het vak zat. Ik vroeg hem of zijn leven er nou leuker op geworden was sinds de introductie van Windows. "Niet echt leuker," zei hij toen. "Wel makkelijker. Voor de introductie van Windows kreeg je als programmeur of systeembeheerder op je flikker als iets niet werkte. Sinds het begin van het Windows-tijdperk is men eraan gewend dat de besturingssoftware problemen kan veroorzaken, zelfs als je als gebruiker alles goed doet. Als er tegenwoordig iets fout gaat, dan haal je je schouders op, mompel je iets over Windows, en dat pikt iedereen als verklaring. Opnieuw opstarten en dan werkt het wel weer. Zelfs als dan blijkt dat het toch een fout van jou was, neemt niemand dat je kwalijk. Je doet immers je best met inferieur materiaal."

Geloof ik dat Ferrari het mailtje over de regenbanden een uur later dan de rest van de grid heeft gehad? Ik kan het me niet voorstellen. De reden om dergelijke berichten per mail te versturen, is juist om er voor te zorgen dat iedereen hetzelfde bericht op hetzelfde tijdstip krijgt (er hadden teams geklaagd dat het niet eerlijk was dat als je iemand alle garages langs stuurt, dat het eerste team dan meer tijd heeft om zich aan het bericht aan te passen dan het laatste team). Ik ga er dan ook van uit dat de FIA een distributielijst hanteert, zodat je niet per ongeluk één van de teams kunt vergeten.

Aan de andere kant: stupiditeit van mensen, of misschien kan ik het beter klunzigheid noemen, kent geen grenzen. Dat zie je wel weer aan zo'n crash van Vettel. Ik kan het me dus best voorstellen dat de persoon die zo'n beslissing over banden moet rondsturen, één voor één alle teams uit z'n adressenboek plukt en dan toevallig het meest bekende team van de grid vergeet. Of ik het erg waarschijnlijk vindt? Nee, dat niet. Maar goed, er kunnen tal van verklaringen zijn. Het team kan inderdaad niet geadresseerd zijn, Ferrari kan de mail gewoon te laat gelezen hebben, de mailbox van Ferrari kan last hebben gehad van het tijdsverschil met Japan, je weet het gewoon niet. We gaan er gewoon van uit dat die Acer laptops en pc's allemaal Windows en Outlook gebruiken, en iedere verklaring is acceptabel.

Wat ik eigenlijk interessanter vind is dat Ferrari blijkbaar de tactiek van Maleisië 2001 probeerde te recyclen. Ook toen kregen de twee Ferrari's intermediate banden terwijl de rest van het veld terecht naar full wets wisselden. Onbegrijpelijk was het, want de condities op het circuit van Sepang waren dusdanig slecht dat de safety car er zelfs aan te pas moest komen om ernstige ongelukken te voorkomen. Later bleek dat Ferrari met de intermediates een meesterzet had gedaan.

De safety car ging namelijk pas weer naar binnen toen de condities op het circuit aan de beterende hand waren. Op dat moment was de regen al gestopt en droogde de baan waanzinnig snel op. Op zich allemaal heel voorspelbaar, maar je moet er maar op komen en de gok durven nemen. Met het kampioenschap voor constructeurs al in de zak en het kampioenschap voor rijders behoudende een wonder buiten bereik, is het niet gek dat Ferrari bereid was om die gok weer te nemen in Japan. De tactiek werd trouwens ook toegepast op de Nürburgring dit jaar, niet alleen door Ferrari maar ook door McLaren en Renault. Bijna alle andere teams gingen toen naar de extremes, wat gezien de omstandigheden meer terecht was, maar door de inzet van de safety car en zelfs een code rood teniet werd gedaan.

De vraag is dan of Ferrari voordeel, nadeel, of geen noemenswaardig effect van de vertraagde mail heeft gehad. Als de keuze voor banden vrij was geweest, zou Ferrari deze race alleen maar nadeel van de intermediates hebben gehad. Als ze de mail op tijd hadden gelezen, hadden ze op dezelfde banden als de rest van het veld gestaan, maar had in ieder geval Räikkönen een mindere brandstof-strategie gehad dan nu het geval was (die van Massa was nu ook niet al te best). Als ze vlak achter Alonso hadden gereden tijdens de eerste serie pitstops, zouden ze net als Alonso in of achter het vechtende groepje terecht zijn gekomen, en zouden ze ook een lastige race gehad hebben. Als als als... als computers een meer betrouwbare reputatie hadden gehad, zou de FIA of Ferrari een stuk meer uit te leggen hebben over wat er precies met die mail is gebeurd.

Vulkaanuitbarsting in de Rode Zee

Icoon RampVoor de kust van Jemen is op een eiland in de Rode Zee een vulkaan uitgebarsten. De vulkaan op het kleine eilandje Jazirat at Ta'ir ligt precies tussen een paar breuklijnen in. Toch is de vulkaan redelijk onbekend en kwam de uitbarsting totaal onverwacht.

De uitbarsting zorgde voor een geweldig spektakel, waarbij de lava en asregens honderden meters de lucht in vlogen en het hele eiland bedolven. Volgens het Jeminitische leger zijn zeker vier soldaten omgekomen.

Een Canadees fregat dat op dat moment langsvoer, maakte direct melding van het natuurverschijnsel en meteen daarna werd een reddingsactie op touw gezet. Daarbij hielp onder meer een Nederlands fregat, de Hr. Ms. Evertsen. Talloze militairen, die de zee in waren gevlucht, zijn door de Canadeze en Nederlandse fregatten opgepikt.


de uitbarsting van zondag


Door de uitbarsting zakte het westelijke deel van het eiland in zee. Er waren geen permanente bewoners aanwezig, maar er was wel een militaire basis van Jemen gevestigd. Onduidelijk is nog hoeveel mensen er precies op het eiland waren ten tijde van de uitbarsting.

Lees meer over uitbarstingen van Vulkanen op het Forum!

Ibrahimovic en Chivu in selectie Internazionale

Zlatan Ibrahimovic en Cristian Chivu zijn in de selectie van Internazionale opgenomen voor de Champions League-wedstrijd tegen PSV.

Zlatan liep gisteren in de uitwedstrijd tegen AS Roma een blessure op aan zijn voet. Zijn deelname is daarom onzeker. Chivu kampte met een schouderblessure. Ex-Ajacied Maxwell is ook van de partij om de strijd aan te binden tegen zijn oud-trainer Ronald Koeman.

Inter mist tegen PSV onder anderen Marco Materazzi en Patrick Vieira vanwege blessures en Julio Ricardo Cruz, Nicolás Burdisso, Iván Córdoba en Maicon zitten een schorsing uit.

Chi-Chi gaat de strijd aan met Yamcha in Budokai Tenkaichi 3

Later dit jaar verschijnt alweer het derde deel in de bekende Budokai Tenkaichi-serie. Net als elk voorgaand deel zal ook deeltje 3 weer meer verhaal, meer levels en meer karakters kennen. Ditmaal wordt de line-up uitgebreid met strijders die we kennen uit de serie Dragon Ball. Zo zien we in onderstaande beelden een jonge Chi-Chi die het opneemt tegen een jonge Yamcha. Of ook karakters als Oolong en King Piccolo speelbaar worden is nog niet duidelijk, maar met meer dan 150 karakters niet heel onwaarschijnlijk.
Koperdief in ziekenhuis na flinke schok

Een 25-jarige man uit Heerhugowaard is zaterdagavond levensgevaarlijk gewond geraakt toen hij met twee kompanen koper wilde jatten uit een hoogspanningshuisje. De man knipte met een betonschaar een gat in het hek dat rondom het huisje aan de plaatselijke Voltastraat is geplaatst.

De man baande zich vervolgens een weg omhoog en knipte een koperen leiding weg. Vermoedelijk raakte de man hierbij een transformator aan, want de man kreeg een opdonder van vele tienduizenden volt. Door de schok viel de koperdief vijf meter naar beneden.

Ondanks dat hun daad het daglicht niet kon verdragen, waren zijn vrienden nog wel zo dapper om het alarmnummer te bellen. In kritieke toestand is de man overgebracht naar het ziekenhuis van Alkmaar. Ondanks dat de man tweede- en derdegraads brandwonden heeft opgelopen, is hij inmiddels buiten levensgevaar. Of hij ook inwendig schade heeft opgelopen is nog niet bekend.

Direct toen de politie op de plaats van het ongeval aanwezig was, hebben de agenten de twee mededaders gearresteerd. Toen de agenten ook even een kijkje namen in de kofferbak van de auto van het drietal, bleken ze al eerder die avond bij een bedrijf koper te hebben gestolen.

Met dank aan Boesh voor de submit.

Twee wedstrijden schorsing Bobson

De tuchtcommissie van de KNVB heeft Kevin Bobson van Willem II maandag een schorsing opgelegd van drie duels, waarvan één voorwaardelijk.

Bobson heeft de straf gekregen vanwege een elleboogstoot gisteren tegen Youssef El-Akchaoui van NEC. Hij ontving hiervoor van arbiter Richard Liesveld na 31 minuten spelen rood. Bobson kan nog tegen de schorsing in beroep gaan. Willem II zal later vandaag hier een beslissing over nemen.

Achttien Rotterdamse coffeeshops dicht

Icoon Politiek Achttien van de 62 Rotterdamse coffeeshops moeten per 1 juni 2009 dicht. Dit heeft de gemeente vandaag besloten nadat de afstand van de coffeeshops tot de dichtstbijzijnde scholen opnieuw is nagemeten. In juli leek het nog te gaan om 27 coffeeshops.

Eerder dit jaar bepaalde de Rotterdamse burgemeester Ivo Opstelten dat de coffeeshops die in een straal van 250 meter van scholen liggen, geen softdrugs meer mogen verkopen. De gemeente wil met deze maatregel overlast en het gebruik onder jongeren voorkomen.


Organisatoren GP Japan geven fans geld terug

De directie van de Fuji Speedway zal ruim 2 miljoen euro uitkeren aan ontevreden toeschouwers van de Grand Prix van gisteren. Na afloop van de race deden duizenden fans hun beklag over het slechte uitzicht.

Op de, speciaal voor de wedstrijd, opgezette tribunes was de race nauwelijks te volgen, omdat ze verkeerd gepositioneerd waren. "Deze tijdelijke zitplaatsen zijn vlak voor de wedstrijd opgebouwd en we hadden te weinig tijd om de omstandigheden goed te controleren", aldus de voorzitter van Fuji Speedway die zei er ruim 2 miljoen euro is gereserveerd voor ontevreden racefans.

Hirsi Ali terug in Nederland

Icoon BinnenlandsAyaan Hirsi Ali is weer terug in Nederland. Ze moest weg uit de Verenigde Staten omdat haar beveiliging daar niet langer gegarandeerd was. Haar veiligheid zou in Nederland wel zijn gewaarborgd.

Volgens ingewijden wil Nederland niet langer opdraaien voor de beveiligingskosten in de VS. De Amerikanen zouden weigeren de bescherming over te nemen.

Na haar aankomst op Schiphol vanochtend werd Hirsi Ali direct naar een geheim adres gebracht. Vanuit Nederland zal ze haar werk voor de Amerikaanse denktank 'American Enterprise Institute' voortzetten.

Ayaan Hirsi Ali

Proces 'racismemoorden' begonnen

Icoon Belgie In Antwerpen is vandaag het proces begonnen tegen de 19-jarige jongen die ervan beschuldigd wordt in mei vorig jaar een 2-jarige Vlaamse kleuter en haar Malinese oppas te hebben doodgeschoten. Hij schoot ook op een Turkse vrouw, maar zij overleefde de schietpartij. Hij pleegde ze op 11 mei 2006 in Antwerpen.

Van T. had volgens Belgische media het plan om vijf tot tien allochtonen neer te schieten. Een agent die toevallig in de buurt was, schoot de jongen in zijn buik, waarna hij kon worden gearresteerd.

Van T. heeft zijn daden bekend en vertelde de politie over zijn extreem rechtse sympathieën, die gegroeid waren toen hij op de middelbare school door Marokkanen werd gepest. Het is voor het eerst dat in België iemand vervolgd wordt voor racistische moorden. Het proces duurt naar verwachting twee weken.

Terugblik zondaghoofdklasse speelronde 5

Wekelijks zal FOK! sport op de maandag na een speelronde in de zondaghoofdklasse terugblikken op de opmerkelijkste gebeurtenissen. Gisteren stond de vijfde speelronde op het programma.

In de hoofdklasse A maakte koploper Hollandia geen fout. Bij Elinkwijk werd met 0-2 gezegevierd. Elinkwijk had niet de kracht om het tij na rust te keren. De bekerwedstrijd van donderdag tegen De Graafschap leek Elinkwijk nog parten te spelen. FC Omniworld ging in eigen huis met 0-2 onderuit tegen AFC die hierdoor naar de vijfde plaats zakte. De 0-1 was een fraai zondagsschot van Geerlings. Nadat doelman Doest rood kreeg en Geerlings de daarmee gepaard gaande strafschop verzilverde leek het duel beslist, maar juist in deze fase kreeg Omniworld de beste kansen. Omdat de aansluitingstreffer uitbleef was het duel gespeeld. Türkiyemspor en Argon, die wel tot winst kwamen, blijven op twee punten van Hollandia staan.

Topscorers

1. Patrick Lokken (Argon) 5
2.Maurice Fransen (VVSB) 4
3. Derk Schut (Elinkwijk) 3
Yucel Gundogdu (Türkiyemspor) 3
Bob Rijkhoff (Hollandia) 3
Houssaine Ouisaine (FC Omniworld) 3
Marcel Huisman (FC Omniworld) 3
Erkan Sensoy (Haaglandia) 3

In de hoofdklasse B boekte RKSV Schijndel de eerste zege van het seizoen. De thuiswedstrijd tegen UDI'19 werd met 3-0 gewonnen. De rode lantaarn is nu in bezit van Geldrop/AEK, dat met 3-2 verloor bij Baronie. Koploper EVV bleef in Echt steken op een 1-1 gelijkspel tegen Deurne. DESK uit Kaatsheuvel heeft nu de minste verliespunten, maar moet de afgelaste wedstrijd tegen JVC Cuijk nog inhalen. Papendrecht won thuis met 3-1 van SV Meerssen. Meerssen begon sterk aan het duel, maar zag dat Papendrecht al snel het initiatief overnam en de Limburgers aan alle kanten overtroefde. Pas in de slotminuut kon Meerssen nog wat terug doen. Papendrecht is inmiddels opgeklommen naar een tweede plaats.

Topscorers

1. Jeroen Evelein (EVV Echt) 7
2. Giovanni Klaverweide (Papendrecht) 5
3.Kevin Stoutjesdijk (Baronie) 4
Samir Acharrat (Papendrecht)4
5. Bouarfa Yahiaoui (Dijkse Boys) 3
Falk Louwers (Deurne)3
Richie Basoski (Baronie) 3
Timmy Strijbosch (UNA) 3
Jeffrey Ramstijn (DESK) 3
Bas van der Reijken (Gemert) 3

In de hoofdklasse C blijft WKE ongenaakbaar. De equipe uit Emmen won ook het vijfde duel in de competitie. Op sportpark Grote Geert werd SVBO op een 5-0 nederlaag getrakteerd. Met name Erik Eleveld was een ware plaag voor de defensie van de ploeg uit Barger Oosterveld. Eleveld bereidde twee goals voor en maakte er zelf ook nog een. Na de pauze leek SVBO even terug te komen, maar na de 3-0 uit een counter en een rode kaart voor Herbers van SVBO liep WKE makkelijk uit naar 5-0. Het gat met achtervolgers Achilles'29, De Treffers en Rheden bedraagt inmiddels zes punten. Be Quick 1887 - Babberich werd afgelast. Het veld op de Esserberg was door de vele regen onbespeelbaar. De wedsrijd Achilles '29 - Rheden lag een uur stil vanwege een blessure van de scheidsrechter en het kostte even om een vervanger te vinden. Achilles '29 won de thuiswedstrijd uiteindelijk met 4-0.

Topscorers

1.Berend Oosting (WKE) 5
2.Said Echarqui (De Treffers) 4
3.Sander Kuiperij (Babberich)3
Willem Hupkes (Babberich) 3
Bas van Deinsen (Achilles '29) 3
Theo Ydema (Sneek) 3
Yasin Erdal (WSV) 3
Shiwan Hamdaziz (Rheden) 3

Vreemde boodschappen bij lichaamsresten

In een park in het Belgische Vorst, ten zuidwesten van Brussel, zijn dit weekend lichaamsdelen gevonden. Bij de stoffelijke resten trof de recherche ook twee vreemde boodschappen aan.

De lugubere vondst bestaat uit twee dijbenen en een deel van een romp. De delen hebben niet meer dan zes uur in het park gelegen voordat ze werden gevonden.

Bij de lichaamsresten vonden de speurneuzen ook twee vellen papier. Op het papier stond de tekst "Watashi wa Kira dess" te lezen. Deze Japanse woorden komen uit een mangastrip uit 2004 en leveren letterlijk vertaald het zinnetje "Ik ben de moordenaar" op.

Het Japanse stripverhaal van de heren Takeshi Obata en Tsugumi Obha werd een gigantisch kassucces. Het verhaal leverde genoeg inspiratie op voor twee films en twee games.


Heeft de moordenaar zich laten inspireren door deze mangafilm?

Celtic rekent niet op Vennegoor

Jan Vennegoor of Hesselink mist woensdag waarschijnlijk het Champions League-duel van Celtic tegen AC Milan. In de thuiswedstrijd tegen Dundee United liep de Nederlander een hamstringblessure op. Manager Gordon Strachan denkt dat er een "kleine kans" is dat Vennegoor op tijd fit is.

Vennegoor blesseerde zich aan het einde van de eerste helft toen hij van afstand op doel schoot. Celtic stond op dat moment met 1-0 voor. De landskampioen won de wedstrijd uiteindelijk met 3-0.

Punten derde ronde

Maandagmiddag, en tijd voor de punten uit de derde ronde van de FOK!voetbalmanager.

Garudo wist met 130 punten het meest aantal punten te scoren. trancearchitect eindigt met 122 punten als tweede. Op een derde plaats, met 118 punten, vinden we robinab10. Op een gedeelde vierde plaats, met 115 punten, eindigden deze week Spekk en woutorz .

BassieD gaat na drie speelronden met 291 punten aan de leiding. Thijs_HA is naar de tweede plaats gestegen en heeft 289 punten. MSNMGH staat derde met 276 punten. ElmarO staat met 272 punten vierde. Op de vijfde plaats vinden we leroytje Met 270 punten staat Japiw zesde. Een gedeelde zevende plaats, met 269 punten, is er voor AmenhotepIV en Wazaa. pijkeren staat negende ,met 268 punten en de top 10 wordt afgesloten door bloepje.

Bij de subleagues won Twijzel Boppe!!! met 106 punten. Een gedeelde tweede plaats deze week, met 100 punten is er voor De Balletjes, Hengelo League en GK vs. BW.

!!!AFC AJAX vs PSV!!! heeft met 260 punten de leiding in het algemeen klassement. Hengelo League staat tweede met 248 punten en de derde plaats wordt ingenomen door II Mondo .

Voor de tweede ronde kun je nog wisselen tot aankomende vrijdag 5 oktober 17:59 uur.

Journalist zet zakenman aan tot zelfmoord

Icoon Opmerkelijk Een Indiase journalist heeft geprobeerd een depressieve zakenman over te halen om zelfmoord te plegen voor de tv-camera's. De politie meldde vandaag dat de journalist is aangeklaagd voor het aanzetten tot zelfdoding.

Zakenman Tilak Raj was zeer depressief omdat hij een rechtszaak had verloren. De journalist Vipin, adviseerde de man gif te drinken voor het huis van een hoofdinspecteur. Zo zou hij publieke aandacht krijgen voor zijn situatie.
De politie wist de zelfmoordpoging te voorkomen en de beide mannen zijn opgepakt.

Neo Geo titels ook naar Europa

De Europese Virtual Console gaat ook gevuld worden met Neo Geo games. Eerder waren Neo Geo games al bevestigd voor Japan.

De Neo Geo is een cultconsole uit begin jaren negentig. De hardware was erg krachtig en de games kenden fantastische 2D beelden en goed geluid, vergelijkbaar met de arcadekasten uit die tijd. Helaas was de console erg duur waardoor het nooit echt een wereldwijd succes werd.

De Neo Geo games gaan 900 punten kosten wat overeen komt met negen euro. Een exacte datum is nog niet bekend, maar ze zullen vrij snel verschijnen. De eerste Neo Geo game die gaat verschijnen is Fatal Fury uit 1991. Later komen daar World Heroes en Art of Fighting bij.

Chinezen maken eigen Wii

Imitatie is het grootste compliment, maar of ze het bij Nintendo hiermee eens zijn valt te betwijfelen. In China is namelijk een kloon van de Wii opgestaan. De Chinezen hebben de Wii nagemaakt en deze in een eigen versie op de markt gebracht, zelfs met gelijkende reclamecampagne.

Kotaku heeft de nep Wii de Vii genoemd, maar of we nog veel van deze Vii gaan zien is de vraag, want het is te verwachten dat Nintendo in actie komt tegen dit kopieer gedrag.
Kwijlen bij het weer

Hoge drukgebieden, lage drukgebieden. Hoge temperaturen of zelfs een beetje nattigheid. Allerlei dingen die ze me zo mag vertellen, en ik word niet boos als ze het fout heeft. Er is teveel oneerlijkheid als je ziet dat wij het met 'helga van leur' 'piet paulusma' en ' erwin krol' moeten doen. Deze vrouw heeft het vast vaker mis, maar damn, een stuk prettiger om naar te kijken.

Met dank aan BasOne voor de submit

Schuster: "Defensie heeft ons gered"

De trainer van Real Madrid, Bernd Schuster had weinig reden tot tevredenheid, na afloop van de competitiewedstrijd tegen Getafe. Real won weliswaar met 0-1, maar het spel van de regerend landskampioen was niet overtuigend. Laagvlieger Getafe had bij vlagen zelfs duidelijk het betere van het spel.

Schuster vond dat slechts één linie van zijn elftal goed gefunctioneerd had, en dat was de defensie. "Onze verdediging, plus doelman Casillas, heeft ons gered. Zoals gebruikelijk de laatste weken, speelden de verdedigers sensationeel goed. Ik wil Fabio Cannavaro en Sergio Ramos feliciteren met hun sterke spel."

Pas toen spelmaker Guti vlak na rust in het veld kwam voor de matig spelende Royston Drenthe, ging de landskampioen beter spelen. De grote vraag na afloop was dan ook, waarom de Spaanse middenvelder niet in de basis stond. "We hebben een vol programma, dus andere spelers krijgen ook een kans. We moeten elke wedstrijd met een zo fris en fit mogelijk team aan de aftrap staan".

FIA past procedure aan

De FIA laat in de toekomst mededelingen in een e-mail vergezellen van een bevestiging op papier. De internationale autosportfederatie hoopt op die manier de commotie te voorkomen die was ontstaan tijdens de Grand Prix van Japan.

Voor de start van de race hadden de stewards een e-mail gestuurd waarin stond dat alle teams op extreme regenbanden van start moesten gaan. De FIA had hiertoe besloten omdat het van mening was dat de situatie te gevaarlijk was. De Ferrari-coureurs startten desalniettemin op intermediates, omdat de renstal volgens sportief directeur Stefano Domenicali de e-mail pas na de start ontving. Om zulke misverstanden in de toekomst te voorkomen zal een e-mail worden bevestigd op papier.

Beste kok van Europa in Nederland

Icoon BinnenlandsDe beste kok van Europa woont, en bovenal kookt, in Nederland. Toine Smulders van restaurant Villa Copera in Tolkamer (Gelderland) heeft deze titel verkregen bij een wedstrijd in Boedapest. Deze wedstrijd werd gehouden door de internationale overkoepelende organisatie van koksverenigingen.

Acht miljoen koks zijn bij deze organisatie aangesloten, en daar is Toine de beste van. Hij mag Europa gaan vertegenwoordigen op de wereldkampioenschappen die in mei in Dubai worden gehouden.  

Uitslagen Turkije speelronde 7

In Turkije werd afgelopen weekend de zevende speelronde gespeeld. Hieronder vind je de uitslagen.

Uitslagen derde speeldag:

ThuisUit:Eindstand
FenerbahceAnkaragücü2-0
GalatasarayBesiktas2-1
OftassporRizespor2-0
DenizlisporKayserispor2-0
TrabzonsporKonyaspor1-0
GençlerbirligiKasimpasa3-1
GaziantepsporAnkaraspor1-0
SivassporBursaspor3-2
BüyüksehirManisaspor4-1


Stand:
Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Galatasaray71917 - 3
2Sivasspor61510 - 4
3Besiktas7148 - 5
4Büyüksehir71210 - 7
5Fenerbahce7128 - 6
6Trabzonspor61210 - 3
7Gaziantepspor71210 - 9
8Kayserispor71112 - 9
9Ankaragücü7118 - 8
10Denizlispor7811 - 11
11Manisaspor7811 - 14
12Gençlerbirligi7810 - 11
13Oftasspor776 - 8
14Bursaspor767 - 8
15Kasimpasa766 - 11
16Konyaspor745 - 13
17Rizespor745 - 17
18Ankaraspor725 - 12

Topscorers:

NaamAantal
De Nigris (Gaziantepspor)5
Gökdeniz Karadeniz (Trabzonspor)5
Gökhan Unal (Kayserispor)4
Ümit Karan (Galatasaray)4
Hakan Sükür (Galatasaray)4

Programma:

DatumThuisUit
07/10AnkaragücüSivasspor
07/10AnkarasporDenizlispor
07/10BesiktasGençlerbirligi
07/10BursasporOftasspor
07/10RizesporGaziantepspor
07/10KasimpasaTrabzonspor
07/10KayserisporGalatasaray
07/10KonyasporBüyüksehir
07/10ManisaporFenerbahce

Toro Rosso in beroep tegen punt Spyker

Het team van Scuderia Toro Rosso heeft vandaag bij de FIA beroep aangetekend tegen het besluit om Vitantonio Liuzzi een tijdstraf op te leggen in de Grand Prix van Japan. Daardoor verspeelde de Italiaan een WK-punt aan Spyker-coureur Adrian Sutil.

Liuzzi zou een auto hebben ingehaald, terwijl er gele vlaggen werden getoond. Liuzzi kwam op de Fuji Speedway als achtste over de streep, maar werd vanwege een tijdstraf van 25 seconden als negende geklasseerd.

Waarschijnlijk geen trailers meer voor MGS4

Op zo'n beetje elke grote gamesbeurs van de afgelopen maanden verscheen er weer een nieuwe MGS4 trailer. Bij elke trailer werden we weer wat wijzer, maar deze trend zal zich waarschijnlijk niet doorzetten. Na negen trailers is dan eindelijk toch de maat vol bij Konami. Ze willen nu al hun aandacht gaan vestigen op de afwerking van het spel zelf waardoor er geen tijd meer is voor trailers.

"TGS 2007 could be the last trailer for MGS4. The pressure is really on to finish work on the game, and we have decided not to be sidetracked by any more promotional work."

Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots moet begin volgend jaar gaan verschijnen op de PlayStation 3.

Cocu debuteert met doelpunt bij Al-Jazeera

Phillip Cocu heeft voor het eerst van zich laten horen bij zijn nieuwe club Al-Jazeera.

De 36-jarige Nederlander, die afgelopen zomer de overstap maakte naar de club uit de Verenigde Arabische Emiraten, was in zijn debuutwedstrijd meteen succesvol. In de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Al Wasl maakte Cocu de openingstreffer via een schitterende omhaal.

Oud-Feyenoorder Bonaventure Kalou speelt ook bij Al-Jazeera.

Uitslagen Schotland speelronde 8

In Schotland werd dit weekend de achtste speeldag afgewerkt. Hieronder vind je de uitslagen.

Uitslagen speelronde 8:

ThuisUitEindstand
MotherwellGlasgow Rangers1-1
AberdeenGretna2-0
CelticDundee United3-0
HibernianKilmarnock4-1
Inverness CTFalkirk4-2
St. MirrenHearts1-3

Stand:

#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1Celtic81927-6
2Glasgow Rangers81924-8
3Hibernian81817-9
4Dundee United81311-8
5Motherwell8139-9
6Hearts81112-13
7Kilmarnock8118-10
8Aberdeen889-13
9Falkirk8711-19
10St. Mirren875-14
11Inverness CT868-19
12Gretna848-21

Topscorers:

NaamAantal
Vennegoor of H. (Celtic)5
Cousin (Glashow Rangers)4
Brewster (Aberdeen, Inverness CT)4
Donaldson (Hibernian4
Cousin (Glasgow Rangers)4
McDonald (Celtic)4
Fletcher (Hibernian)4
Boyd (Glasgow Rangers)4

Programma:

DatumThuisUit
06/10AberdeenSt. Mirren
06/10Dundee UnitedMotherwell
06/10GretnaCeltic
06/10HeartsFalkirk
06/10KilmarnockInverness CT
06/10Glasgow RangersHibernian

DVD: The Messengers

Vroeger betekende een speciale verpakking ook nog echt iets. Een Collectors edition was echt een verzamelaarsobject en een Limited Edition was maar beperkt verkrijgbaar. Toen de steelcase, een soort metalen hoes als dvd-verpakking, dacht men dat deze vooral ingezet zou worden voor de echte topfilms. Niets is echter minder waar, want steeds vaker worden vrijwel onbekende films in deze luxe verpakking in de markt gezet. De reden? Puur een marketingverhaal. Het hoesje glimt prachtig en de dubbele disc suggereert dat we hier te maken hebben met een topproduct. "Kopuh, kopuh, kopuh!!!. In werkelijkheid hebben we in dit geval te maken met een film die het niet al te best deed in de Nederlandse bioscoop. De film The Messengers ligt sinds kort -in een steelcase- in de winkels.

Getuige zag ondergang Endstra van nabij

Icoon JustitieVoormalig advocaat Bram Zeegers heeft de ondergang van vastgoedmagnaat Willem Endstra, als gevolg van de afpersing door Willem Holleeder, van nabij meegemaakt. De in mei 2004 doodgeschoten Endstra nam Zeegers, bij herhaling in vertrouwen over wat hem overkwam.

Bovendien is Zeegers er zelf bij geweest toen Endstra werd bedreigd door Holleeder, zo verklaarde hij vandaag als getuige in het proces tegen Holleeder en enkele medeverdachten. Zeegers en zijn advocaat Jurjen Pen werden voor pers en publiek onzichtbaar gehouden door een groot zwart scherm. Bezwaren hiertegen van onder anderen de advocaat van Holleeder werden door de rechtbank terzijde geschoven.

Zeegers leerde Endstra eind jaren tachtig kennen. Een zakelijke band ontwikkelde zich tot een persoonlijke. Via Endstra leerde Zeegers ook Holleeder kennen, in de tweede helft van de jaren negentig. Endstra wilde Holleeder, die een jarenlange celstraf had uitgezeten voor de ontvoering van bierbrouwer Freddy Heineken, een tweede kans in het leven geven en deed daarom zaken met hem, aldus Zeegers.

Willem Holleeder wordt ook, samen met zijn compagnon Dino S., door de Amsterdamse recherche verdacht van de moord op Endstra in 2004. Daarvoor staat Holleeder in deze rechtszaak echter niet terecht. Alleen voor afpersing is hij in deze zaak aangeklaagd.

Da Costa niet tegen Internazionale

Manuel Da Costa gaat alsnog niet mee naar Milaan. De verdediger heeft teveel last van een knieblessure om mee te doen tegen Internazionale.
Eerst was het nog niet zeker of Da Costa mee zou kunnen spelen maar hij zou wel mee afreizen naar Milaan. De kwetsuur is dus toch te zwaar om mee te kunnen spelen. Maandag zal er een MRI scan gemaakt worden om te zien wat er precies aan de hand is.

'Heffing vliegtickets geen milieumaatregel'

Icoon VervoerDe extra heffing op vliegtickets die het kabinet wil invoeren is geen milieumaatregel, maar een verkapte belasting. Dat zegt de Vereniging van Europese Luchtvaartmaatschappijen (AEA) vandaag in een verklaring.

De Vereniging, die 31 leden telt, is met name verbolgen over het feit dat de opbrengsten van de heffing niet ten goede komen aan milieuprojecten of het 'groener' maken van vliegreizen, maar direct in de staatskas vloeien.

''Als gevolg van investeringen in meer efficiënte vliegtuigen en capaciteit is de afgelopen jaren de uitstoot van broeikasgassen per kilometer en per passagier met 20 procent omlaag gegaan'', aldus de AEA. De heffing die het kabinet wil invoeren, van 11,50 euro op Europese vluchten en 45 euro voor intercontinentale vluchten, zal ''helemaal niks bijdragen aan dat proces''. Ook aan het beter benutten van het Europese luchtruim draagt de taks niet bij, meldde de AEA.

Eerder maakten al luchtvaartmaatschappijen afzonderlijk ernstig bezwaar tegen de maatregel. Schiphol en Air France-KLM ontwikkelden een alternatief waarbij het geld dat via een heffing op de uitstoot van kooldioxide binnenkomt, gebruikt wordt voor milieuprojecten in ontwikkelingslanden.

FOK! viert vandaag achtste verjaardag

Icoon SitenewsVandaag vieren we een klein feestje: FOK! bestaat acht jaar. Begonnen met een simpele HTML-pagina nog vóór 1 oktober 1999, gevolgd door een forum en echte frontpage op 1 oktober 1999 zijn we nu uitgegroeid tot een netwerk van (sub)sites die elk een vaste schare bezoekers hebben en die stuk voor stuk succesvol zijn. Voor en door de users gaat meer dan ooit op voor FOK!

Omdat wie jarig is moet trakteren presenteert FOK! vandaag een nieuwe layout voor het Forum. Gedurende de afgelopen twee maanden is Oppergoeroe Danny, zoals wellicht bekend, bezig geweest met het bakken van een nieuwe forumlayout. Na heel veel werk, bloed, zweet en tranen PLUS het aanleren van javascript (incl DOM en Ajax) en smarty (want de templates zijn nu eenmaal geen php), en uitgebreid testen door een flink deel van de crew en een kleine honderd users, waarbij zoveel mogelijk suggesties zijn meegenomen, ligt er eindelijk de nieuwe forumlayout.

De meesten van jullie kijken hier nu tegenaan, een aantal van jullie heeft handmatig een andere layout ingesteld. Die mensen zullen de nieuwe 'baggerlayout' zelf even moeten selecteren onder hun opties.

Openhartig
Minstens zo leuk zijn de acht openhartige antwoorden die Danny gaf in zijn wekelijkse column. Hier kun je onder meer lezen of FOK! is geworden wat hij er van verwachtte en wat zijn mooste herinnering aan FOK! is. En hoe zit het toch met tweedehands spullen die BCC als nieuw verkoopt? Je komt vandaag iets meer te weten achter de kale man van FOK!

Hoe dan ook, steek vandaag acht kaarsjes aan, drink acht biertjes of sla gewoon acht keer aan het vrijen vandaag. Want dit is ook jouw feestje vandaag. Van harte!

Japan verbiedt Nintendo DS

Het Japanse ministerie van Verkeer en Transport heeft het gebruik van de Nintendo DS tijdens de start en landing van een vliegtuig verboden. De handheld van Nintendo is samen met een flinke lading andere elektronische apparaten opgenomen in een vernieuwde lijst met apparaten die storend kunnen werken op een vliegtuig vanwege de straling die ze uitzenden (bij de DS de mogelijkheid om draadloos te gamen met anderen).


Op het vliegveld mag het wel nog gewoon

Of de PSP ook in de lijst staat is niet bekend, maar logischerwijs staat deze er ook in.

Jongeman 'vindt' dagopbrengst

Domme criminelenEen 19-jarige Emmenaar voelde zich vrijdagavond de koning te rijk. Hij liep langs de lokale Rabobank en zag dat een zogenoemde afstortkluis - waar bedrijven hun dagopbrengst storten - niet goed was afgesloten. Daardoor wist hij een enveloppe met een paar duizend euro naar buiten te trekken.

De jongen scheurde de enveloppe open en schrok blijkbaar van het geldbedrag. Hij sprong in zijn auto en ging er vandoor, een paar briefjes op de grond achterlatend.

Helaas voor de jongeman hadden enkele omstanders hem staan observeren. Zij belden de politie. Die trof de knaap aan in de lokale Mac Donalds. Het geldbedrag had hij inmiddels samen met twee vrienden van 17 en 19 jaar oud gedeeld. Die waren er echter al vandoor gegaan.

Zaterdag werden zij alsnog op het bureau ontboden. Het totale geldbedrag is inmiddels teruggegeven.

Gedicht Bijlmerramp 'te emotioneel'

OpmerkelijkOp de vijftiende herdenking van de Bijlmerramp, aanstaande donderdag, is het brandweerman Carel Boer verboden een door hem geschreven gedicht voor te dragen. Volgens de organisatie die de herdenking organiseert - en die Boer verzocht een gedicht te schrijven - is de inhoud ''te emotioneel'' voor nabestaanden.

Boer, die de ramp als brandweerman van nabij meemaakte, gelooft er niets van dat zijn gedicht te emotioneel is. Een passage over politiek Den Haag zou volgens hem de organisatie hebben besloten het gedicht te schrappen. De herdenking wordt donderdag namelijk ook bijgewoond door vertegenwoordigers van de regering, onder wie een minister.

De stichting Beheer het Groeiend Monument, dat de herdenking organiseert, wil niet reageren. Een nabestaande aan wie de Amsterdamse zender AT5 het gedicht liet horen, vindt het een prachtig stuk dat prima uitgesproken kan worden.

''Nog steeds tot de dag van vandaag, weten ze met z'n allen in Den Haag, niet wie een ramp in ons land zou moeten leiden'', is één van de kritische strofen van het gedicht.

Hamilton denkt nog niet aan titel

Formule 1-debutant Lewis Hamilton denkt voorlopig nog niet aan de wereldtitel. De Brit staat momenteel maarliefst twaalf punten voor op Fernando Alonso, zijn teamgenoot die nu tweede staat in het kampioenschap.

"In mijn achterhoofd denk ik er natuurlijk wel aan, maar het is voor mij het belangrijkste dat ik me op de volgende race focus," verklaarde Hamilton na afloop van de Grand Prix van Japan. "Na de volgende race kan je natuurlijk echt aan de titel denken, maar het is niet iets wat ik nu al doe. Ik hoop de volgende race te finishen en de kans te hebben om te winnen."

Wanneer de jonge Brit het aankomende weekend in China niet in staat is om in de punten te finishen, zou Alonso hem kunnen naderen tot twee punten afstand. "Ik ben blij dat mijn voorsprong aanzienlijk is ten opzichte van mijn naaste concurrenten," vervolgde Hamilton. "We hebben echter nog twee races te gaan en er kan nog van alles gebeuren. Ik moet de auto gewoon op de baan houden."

Neem een kijkje achter de schermen van Drake's Fortune

Uncharted: Drake's Fortune is een van Sony's grootste eindejaars releases voor de PlayStation 3. Naughty Dogs eerste next-gen project belooft een sfeervolle action/adventure te gaan worden. Om eens te kijken hoe het bedrijf deze game ontwikkeld heeft verschijnt in meerdere delen een behind the scenes van de game. Vandaag deel een, waarin onder andere gepraat wordt over het concept van de game en de besturing.

Bekijk hier de video in HD.

Demo Football Manager 2008 beschikbaar

Voetbalfans opgelet, de demo van Football Manager 2008 is verschenen. In deze simulator kun je aan de slag als trainer met meer dan 5000 clubs uit 50 landen. Ook kun je aan de slag met nationale elftallen. Het is de bedoeling dat je zo goed mogelijk presteert en naast het coachen zul je ook aandacht moeten steken in de financiën, scouting en nog veel meer.

Er zijn twee demoversies verschenen, te weten een 'vanilla' en een 'strawberry' demo. De vanilla-versie heeft geen logo's, heeft alleen Engelse en Schotse competities, geen foto's van spelers, geen historie van spelers en meer gebreken: een kale versie dus van een MB of 100.
De strawberry versie zit rond de 500 MB en heeft meerdere competities die je kunt proberen, waaronder de Engelse, Portugese, Spaanse, Italiaanse en meer. Helaas kun je nog niet de Nederlandse Eredivisie proberen.

De demo kun je downloaden via onderstaande links:

Worthplaying
Gameshell

'NAVO plant operatie in vallei Uruzgan'

Icoon OorlogNAVO-troepen in Afghanistan bereiden in Uruzgan een operatie voor om de Taliban te verjagen uit onder meer de Baluchi-vallei. Dat heeft de Nederlandse commandant in Uruzgan kolonel Nico Geerts vanochtend gezegd op BNR Nieuwsradio.

In de vallei op zo'n 10 kilometer van de provinciehoofdstad Tarin Kowt zouden zich veel Talibanstrijders ophouden. ''We zijn bezig om daar iets aan te gaan doen'', zei Geerts. De geplande actie in de vallei zal deel uitmaken van een grotere operatie in de provincie Uruzgan, aldus de kolonel. In juni vochten Nederlandse en Afghaanse militairen in de vallei een zware strijd uit met honderden rebellen.

Over de situatie in Deh Rawod, waar de laatste tijd geregeld beschietingen over en weer waren, zei Geerts dat het er momenteel rustig is maar dat dit ieder moment om zou kunnen slaan. Ook de komst van tachtig extra manschappen is geen garantie voor stabiliteit, aldus de commandant. Berichten dat het aantal Talibanstrijders in het gebied in de duizenden zou kunnen lopen, neemt Geerts 'met een korrel zout'. De kolonel schat hun aantal op 'enkele tientallen', hoewel hij ook zei 'geen flauw idee' te hebben hoeveel het er precies zijn.

BNR Nieuwsradio liet weten dat het op last van het ministerie van Defensie sommige fragmenten van het interview niet heeft uitgezonden.

Reggie: Niet genoeg Wii's met de feestdagen

Met de Wii bereikte Nintendo een van haar grootste successen in de geschiedenis. De console is sinds haar launch de best verkochte wereldwijd en er lijkt niet spoedig verandering in te komen. Het succes was zelfs zo groot dat er maandenlang tekorten waren in de winkels. Nintendo Amerika baas Reggie Fils-Aime denkt dat kunststukje met de feestdagen weer te moeten evenaren. Hij verwacht namelijk dat, hoewel de productie enorm is opgeschroeft, ze met de feestdagen weer tegen een tekort aan zullen lopen.

"We're working very hard to make sure that consumers are satisfied this holiday, but I can't guarantee that we're going to meet demand. As a matter of fact, I can tell you on the record we won't.

What I can tell you is that typically, our inventory is lasting a day… The issue is not a lack of production. The issue is we went in with a curve that was aggressive, but the demand has been substantially more than that. And the ability to ramp up production and to sustain it is not a switch that you flick on."

Voor mensen die toch een Wii willen bemachtigen met kerst of sinterklaas kan volgens Reggie beter nu maar beginnen met kopen of in ieder geval verschillende winkels benaderen. Het zou zelfs handig zijn om maar vast een goede band op te bouwen met de verkoper. Het lijkt er dus op dat je winkeliers zult moeten omkopen om de Wii te kopen eind dit jaar.


Nintendo kan er niks aan doen blijkbaar

PVV en VVD: Enquête naar immigratie

Icoon PolitiekDe Partij voor de Vrijheid (PVV) wil een parlementaire enquête naar het Nederlandse vreemdelingenbeleid. Dit naar aanleiding van de publicatie van het boek 'De Immigratieramp' van PVV-Kamerlid Sietse Fritsma, een voormalig IND-medewerker. De Telegraaf publiceerde vrijdag en zaterdag al uitgebreid over de inhoud van het boek dat gewag maakt van grootschalig misbruik van de regeling voor gezinshereniging.

De VVD sluit zich aan bij de wens van de PVV. Het liberale Kamerlid Halbe Zijlstra zegt vandaag in De Telegraaf: ''Er komt zoveel ellende op tafel dat we het ons niet kunnen veroorloven dit niet te onderzoeken. Anders neem je als parlement je controlerende taak niet serieus.''

PVV-leider Geert Wilders stelt dat Nederland een ''falend'' immigratiebeleid heeft. ''De IND is een beerput van ellende. Opeenvolgende bewindslieden van PvdA tot VVD hebben te weinig gedaan, zelfs Rita Verdonk heeft steken laten vallen.''

Gezinsmigratie
Vorig jaar kregen 30.603 buitenlanders een verblijfsvergunning in het kader van gezinsmigratie. Dat is 25% hoger dan in 2005. Wilders noemt deze instroom van immigranten veel groter dan die van asielzoekers, waar de aandacht van de samenleving doorgaans op is gericht.

Het boek 'De Immigratieramp', dat gebaseerd is op geheime IND-dossiers, verhaalt onder meer van Marokkanen en Turken die tussen 1977 en 2006 in het kader van de gezinshereniging soms wel tot acht 'partners' naar Nederland haalden, meestal uit hetzelfde dorp. Als een partner na drie jaar recht had op een verblijfsvergunning werd de relatie verbroken en vervolgens haalde ex-vrouw en de man weer een nieuwe 'partner'. 'Halve' dorpen zouden zo in Nederland zijn beland.

Een parlementaire enquête kan door zowel de Eerste- als Tweede Kamer worden ingezet om informatie over een bepaald onderwerp te verkrijgen. Het is een zwaar middel. Getuigen kunnen onder ede worden gehoord door een parlementaire enquêtecommissie. De getuigen kunnen worden verplicht om te verschijnen. Ze kunnen zelfs gegijzeld worden wanneer zij weigeren te antwoorden.

Horeca klaagt grote bierbrouwers aan

Icoon FinancieelKoninklijk Horeca Nederland heeft drie grote bierbrouwers aangeklaagd, omdat ze jarenlang te hoge prijzen voor het bier zouden hebben berekend. De branchevereniging reageert daarmee op een oproep van Eurocommissaris Neelie Kroes, die de horeca opriep de schade te verhalen.

Voorzitter Jeu Claes van Koninklijk Horeca Nederland heeft vanochtend een bericht over de claim tegen Heineken, Grolsch en Bavaria in De Telegraaf bevestigd.

Volgens Kroes vormden de bierbrouwers eind jaren negentig een bierkartel. Brussel beboette de ondernemingen daarom voor 273 miljoen euro. Ze zijn daartegen in beroep gegaan. Alleen het Belgische InBev ging vrijuit, omdat die tegen de andere drie had getuigd.

Steeds meer ouderen met drankprobleem

Steeds meer 55-plussers met alcoholproblemen kloppen aan bij de verslavingszorg. Tien jaar geleden was 13 procent van de alcoholcliënten ouder dan 55 jaar, nu is dat 20 procent.

Het aantal mensen tussen de 60 en 65 dat met een drankprobleem hulp zocht, is volgens het nationaal gezondheidsinstituut NIGZ en GGZ Nederland vorig jaar met 10 procent gestegen, meldde NIGZ maandag. De laatste tijd gaat de aandacht vooral uit naar jongeren die te veel drinken. Wat volgens NIGZ en GGZ Nederland de 55-plussers met de jeugd gemeen hebben is de beschikking over veel vrije tijd en geld. Beide instanties pleiten voor meer laagdrempelige hulp zoals zelfhulp via het internet.

Politie Londen voor rechter wegens dood Braziliaan

Icoon BuitenlandsDe politie van Londen staat vandaag voor de rechter wegens het niet navolgen van gezondheids- en veiligheidsmaatregelen ten tijde van een in juli 2005 doodgeschoten Braziliaanse man. De zaak is opmerkelijk, omdat eerder besloten werd dat er te weinig bewijs was tegen individuele agenten.

De totaal onschuldige 27-jarige elektricien Jean Charles de Menezes kreeg 22 juli 2005 zeven kogels in zijn hoofd geschoten door agenten die dachten dat hij een terrorist was. Twee weken eerder vielen ruim vijftig doden door zelfmoordaanslagen in de Londense metro.

De politie wordt verweten dat ze de regels niet op de juiste wijze heeft gehanteerd inzake ''het surveilleren, arresteren, achtervolgen en vasthouden van een verdachte zelfmoordterrorist'' waardoor het publiek aan onnodig grote risico's werd blootgesteld.

CD: Jim White - Transnormal Skiperoo

"Transnormal Skiperoo is een naam die ik bedacht heb om een vreemd gevoel te beschrijven. Een nieuw gevoel dat ik ervaar nadat ik me jaren verloren, alleen en gebroken heb gevoeld. Nu schittert weer alles om me heen, dans ik zonder reden in de achtertuin en heb ik geen drank, drugs of God nodig om me goed te voelen. Dat gevoel noem ik Transnormal Skiperoo," aldus Jim White over de titel van zijn nieuwe album. De man heeft wel vreemdere albumtitels gehad, wat te denken van 'Drill a Hole in That Substrate and Tell Me What You See' en 'Wrong-Eyed Jesus (The Mysterious Tale of How I Shouted)'. Nu dus een kortere titel over een nieuw gevoel.

DVD: Curse of the Golden Flower

Na wat Westerse uitstapjes is Gong Li weer terug op de plek waar ze eigenlijk hoort te schitteren. Geen Miami Vice of Hannibal Rising meer, maar onder leiding van Yimou en naast Chow Yun-Fat in Curse of the Golden Flower. Hier komt ze een stuk beter tot haar recht. Voorheen schitterde deze Chinese steractrice al in producties als 'Raise The Red Lantern' en recentelijker in 'Memoires of a Geisha'. Met Curse of the Golden Flower is Gong Li weer terug op Yimou’s nest. Hij heeft, in de traditie van 'Hero' en 'House of the Flying Daggers', weer een intrigerend en bijzonder esthetisch werk afgeleverd. Deze overmaat aan schoonheid is nu ook op dvd verkrijgbaar.

Gamesmarkt in Nederland groter dan muziekindustrie

Al jarenlang is de gamesindustrie een van de snelst groeiende mediamarkten in de wereld. Games brengen steeds vaker meer op dan zelfs de meest populaire films, zie Halo 3, en het was in Amerika ook al voorspeld dat de omzet gedraaid op games in 2007 groter zou gaan zijn dan die gedraaid met de verkoop van muziek. Wat blijkt nu? In Nederland was dat in 2006 al het geval.

Uit recent uitgekomen cijfers blijkt dat de afzet van games in Nederland vorig jaar €369 miljoen aan omzet opleverde, iets wat voor 35 procent komt door online games als World of Warcraft. Dit tegen €322 miljoen voor de muziekindustrie. Volgens het accountantbureau PriceWaterHouseCoopers zal dit verschil in de komende vijf jaar ook nog wel blijven. Het bedrijf verwacht dat de omzet gedraaid op games in 2011 gestegen zal zijn tot €541 miljoen, terwijl de muziekindustrie zal groeien tot "slechts" €423 miljoen. Het leeuwendeel van de muziekinkomsten zal in de komende jaren ook niet meer uit CD's komen, maar vooral van legale downloads van internetwinkels.Brand in Rotterdamse parkeergarage

Icoon BrandZestig mensen uit de Loydstraat in Rotterdam zijn geëvacueerd vanwege een brand in een parkeergarage. Ze worden opgevangen in het hoofdbureau van de zeehavenpolitie. De gedupeerden wonen in een nieuw appartementencomplex boven de garage.

De brand brak vanochtend rond vier uur uit in een auto die in de garage geparkeerd stond. Het vuur verspreidde zich snel, maar kon door de brandweer zonder al te veel problemen worden geblust. Daarbij werden blusboten van de havendienst ingezet. Zes auto's zijn uitgebrand.

De dienst Bouw- en woningtoezicht van de gemeente bekijkt nog of de bewoners veilig kunnen terugkeren naar hun huis.

Uitslagen Belgie speelronde acht

Afgelopen weekend werd de achtste ronde in de Belgische Jupiler League gespeeld. Hieronder vind je de uitslagen.

Uitslagen

ThuisUitUitslag
BergenRacing Genk1-1
Club BruggeEx. Moeskroen1-0
AnderlechtCharleroi0-1
LokerenFC Brussels0-1
WesterloCercle Brugge1-1
Sint-TruidenStandard Luik0-0
RoeselareZulte Waregem3-2
KV MechelenDender2-2
Germ. BeerschotAA Gent2-2

Ranglijst

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesDoelsaldoPunten
1Standard Luik862021-620
2Anderlecht843112-715
3Club Brugge843111-815
4Racing Genk843110-1015
5Cercle Brugge842215-1014
6Charleroi842210-614
7Ex. Moeskroen841313-1013
8AA Gent834117-1013
9SK Lokeren83237-711
10Zulte-Waregem832311-1311
11Roeselare82428-1110
12Ger. Beerschot82338-99
13Bergen822410-128
14Westerlo82244-78
15FC Brussels82155-127
16Dender81347-156
17KV Mechelen80447-134
18Sint-Truiden80175-151

Topscorers

#SpelerClubDoelpunten
1JovanovicStandard7
2GrégoireAA Gent5
=AkpalaCharleroi5
=CustovicEx. Moeskroen5

Programma :
DatumThuis:Uit:
06/10AA GentWesterlo
06/10Cercle BruggeSint Truiden
06/10CharleroiEx. Moeskroen
06/10DenderLokeren
06/10FC BrusselsClub Brugge
06/10Racing GenkKV Mechelen
06/10RoeselareAnderlecht
06/10Standard LuikGer. Beerschot
06/10Zulte-WaregemBergen

Kutdag!

 Zondag 30 september 2007. Lekker verhaal, ga je uit een soort misplaatst plichtsbesef op zondagmiddag mee met een personeelsuitje van het Kruidvat, blijkt dat het budget wel heel krap was. Brr, daar moet je toch niet aan denken en dat organiseren ze dan ook voor kinderen. Iemand al geboekt voor volgend weekend?

Wat hadden we nog meer? Wereldrecord oorpijn in Wenen, schildwachten Buckingham Palace zijn rukkers en pleidooi voor een soepeler ontslagrecht op YouTube. Dat was het wel zo'n beetje.

Ohw ja nog één ding, wat is de overeenkomst tussen Wouter Bos en een kalkoen  Louis van Gaal?

Boogerd: "Ik miste net de slag"

Het was een lange en zware wedstrijd geweest en hij had overal pijn, Naar volgens Michael Boogerd, die gisteren zijn laatste WK reed, hoorde dat erbij.

"Ik miste net de slag in de laatste ronde toen dat groepje van vijf wegreed. Ik kon nog bijna mee in de afdaling met Evans en Kolobnev, maar zij durfden gewoon harder door de boch," aldus Boogerd die vrede had met Paolo Bettini als winnaar."Ik gun Bettini de wereldtitel wel. De Italianen hebben er ook hard voor gekoerst”.

Boogerd had tijdens de wedstrijd geen moment gedacht aan zijn afscheid als wegrenner. "Ik moet nog drie weken. Ik wil graag nog goed zijn in de Ronde van Lombardije."

Racen met kleine autootjes in EA Playground

Was je altijd het pispaaltje van het schoolplein? Wilde niemand met je spelen, omdat je niet stoer genoeg was? Binnenkort krijg je met EA Playground een herkansing. In deze game zal het namelijk het doel zijn om de biggest badass onder de 12 jaar te worden van het schoolplein. Door het winnen van minigames zoals RC Racing en Bug Hunt zul je je queeste kunnen voltooien om Playground King te worden.


Uitslagen Frankrijk

In Frankrijk werd afgelopen weekend gespeeld. Hieronder de uitslagen.

Uitslagen:

ThuisUit:Eindstand
Ol. LyonRC Lens3-0
CaenToulouse2-1

Stand:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Ol. Lyon91918 - 8
2AS Nancy81915 - 5
3VGir. Bordeaux91812 - 6
4Valenciennes91713 - 9
5Le Mans91613 - 11
6Stade Rennes9159 - 7
7Ol. Nice91410 - 7
8AS Monaco91313 - 9
9Strasbourg9128 - 6
10FC Lorient91210 - 11
11St. Etienne9119 - 9
12Toulouse7119 - 9
13PSG9117 - 8
14Lille OSC9109 - 9
15AJ Auxerre996 - 15
16Ol. Marseille977 - 12
17Caen877 - 12
18FC Sochaux978 - 14
19RC Lens863 - 8
20FC Metz954 - 14

Topscorers:

NaamAantal
Benzema (Ol. Lyon)9
Bellion (Gir. Bordeaux)6
Audel (Valenciennes)5
De Melo (Le Mans)5

Programma :

DatumThuis:Uit:
05/10AS MonacoAS Nancy
06/10Le MansOl. Nice
06/10RC LensAJ Auxerre
06/10Lille OSCValenciennes
06/10LorientCaen
06/10FC MetzStrasbourg
06/10PSGStade Rennes
06/10St. EtienneOl. Marseille
07/10Gir. BordeauxOl. Lyon
07/10SochauxToulouse

Tweede dode door vlotongeluk

Icoon OngelukHet ongeluk met een vlot op de rivier de Berkel in de Achterhoek heeft een tweede slachtoffer geëist. In een ziekenhuis is een 34-jarige vrouw overleden aan de gevolgen van het ongeluk. Het slachtoffer zat met zeventien collega's op een rubber vlot. Het was een personeelsuitje van Het Kruidvat. Bij een stuw bij Rekken had de groep moeten stoppen en het vaartuig verder moeten trekken. Maar dat gebeurde niet, waarna het vlot twee meter omlaag viel en omsloeg.

Hoe het precies kon gebeuren is nog niet duidelijk. Eén vrouw verdronk en vijf vrouwen werden gewond naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens het bedrijf dat de tochtjes organiseert, zijn er nooit eerder ongelukken met de rubber vlotten gebeurd.

Pro-westers blok aan kop in Oekraïne

Icoon BuitenlandsDe pro-westerse coalitie van Julia Timosjenko en president Joesjtsjenko lijkt de meerderheid te halen bij de parlementsverkiezingen in Oekraïne. De twee herstelden vlak voor de verkiezingen hun samenwerking. Volgens exit-polls komt de partij van Timosjenko op 32 procent van de stemmen en haalt die van Joesjtsjenko veertien procent.

Het hernieuwde machtsblok zou daarmee bijna de helft van de stemmen krijgen, terwijl de partij van de huidige pro-Russische premier Janukovitsj naar verwachting op ruim eenderde van de stemmen kan rekenen.

De officiële uitslag van de verkiezingen volgt pas in de loop van vandaag, maar Timosjenko heeft al gezegd dat ze samen met Joesjtsjenko begint met de vorming van een nieuwe regering.

De verkiezingen in Oekraïne waren noodzakelijk geworden na maanden van ruzie tussen president Joesjtsjenko en premier Janukovitsj.

Parlementsverkiezingen 2006
Oekraïne is verdeeld: Oranje/rood is pro-Westers. Blauw is pro-Russisch

Laatste reviews en specials
review
Payday 3
review
Ballantine's Finest Moxxi's Bar Edition
review
Cobweb: het zijn maar dromen... toch?
review
In het vervolg op The Nun is originaliteit wederom nonexistent
special
VrijMiBabes #174 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1042
©FOK.nl e.a.