Lafeber beste Nederlander op KLM Open

Vandaag begon in Zandvoort op de Kennemer de 2007 editie van het KLM Open. Het golfevenement duurt nog tot 26 augustus. Het weer was goed dus werd er goed gescoord door de deelnemers. Er doen zeven Nederlandse golfers mee aan het toernooi.

Beste Nederlander na de eerste dag was Maarten Lafeber met drie onder par. Twee golfers wisten met -6 te finishen. Taichi Teshima en Jean-Baptiste Gonnet hadden beide 64 slagen nodig, een evenaring van het baanrecord. Nummer drie na de eerste dag is de Schot Andrew Coltart. Hij had één slag meer nodig dan de twee leiders. Opvallend waren de zeven birdies die Coltart sloeg na de tiende hole. Ook op -5 stonden Michael Cambell, David Carter, Steve Webster, Alexander Noren, David Lynn en Thomas Levet.

Robert Jan Derksen had 72 slagen (+2) nodig op zijn eerste dag met Bernhard Langer en Nick Dougherty aan zijn zijde. Drie birdies en vijf bogeys zorgden voor een hoge score. ”Je slaat altijd wel een paar slechte ballen tijdens een ronde. Nu sloeg ik bijna allemaal slechte ballen. Ik heb misschien één goede drive geslagen. Ik miste ook veel korte putts, dat gebeurt me anders nooit,” aldus Derksen. Langer deed het beter en eindigde met -3, Dougherty deed het iets minder en kwam op -1 uit.