Keeperswisselingen bij Liverpool

Liverpool heeft Charles Itandje van de Franse club Lens aangetrokken. Tegelijkertijd maakte de Engelse club bekend dat Scott Carson voor een jaar wordt uitgeleend aan Aston Villa. Itandje zal tweede keeper worden achter Pepe Reina, een rol waarin Carson geen zin meer heeft.

Itandje begon zijn carrière bij Red Star 93 in Parijs. De 24-jarige keeper vertrok al na een jaar naar Lens, waarna hij ook opgeroepen werd voor het Franse nationale elftal onder 21 jaar.

De 21-jarige Carson verkoos Aston Villa boven Manchester City. De Engelse jeugdinternational hoefde niet weg van Liverpool-manager Rafael Benitez. "We snappen wel dat hij in Birmingham wil gaan spelen. Wij kunnen hem geen basisplaats geven. Bovendien is Scott ook in beeld bij het nationale A-elftal. We willen zijn progressie niet in de weg staan. We verliezen hem ook niet voor altijd. We gaan hem absoluut niet verkopen want we zijn zeer tevreden over hem. Ik ben tevreden met deze situatie, het is zowel voor hem als voor ons een win-win situatie," aldus Benitez.