[EK-21] Jong Oranje vrijwel fit

Foppe de Haan, bondscoach van Jong Oranje, begon woensdag met een vrijwel fitte selectie aan de laatste voorbereidingen op het EK onder 21 jaar. Frank van der Struijk trainde apart van de groep. De verdediger herstelt namelijk van een blessure aan zijn buikspieren.

Na een aantal vrije dagen moesten de spelers van Jong Oranje zich dinsdagavond in Friesland melden. Woensdagochtend werd de eerste training in Langezwaag afgewerkt. Ook Julian Jenner nam hieraan deel. De speler werd bovendien voorzien van een speciale brace. Deze moet er namelijk voor zorgen dat zijn schouder niet uit de kom kan schieten.

Jong Oranje speelt zondagavond de eerste wedstrijd in het kader van het Europees kampioenschap in eigen land. De plaats van handeling is het Abe Lenstra-stadion, waar de ploeg tegen Jong Israël aantreedt. Verder zal de selectie van De Haan het ook nog op moeten nemen tegen België en Portugal.

De finale staat voor 23 juni op het programma en wordt in het Euroborg-Stadion gespeeld. De landen die zich aan het einde van het EK in de top vier bevinden, kwalificeren zich bovendien voor de Olympische Spelen van volgend jaar. Dit evenement wordt in Peking gehouden.