Uitslagen Engeland speelronde 36

Manchester United is weer een stap dichter bij de Engelse landstitel gekomen. De koploper won met 4-2 van Everton. Rivaal Chelsea morste opnieuw punten. Op Stamford Bridge werd het 2-2 tegen Bolton Wanderers.

United wist in een miraculeuze wedstrijd tegen Everton een 2-0 achterstand goed te maken. Na een half uur spelen stond het al 2-0 door treffers van Stubbs en Fernandes. United, dat met een niet 100% fitte Cristiano Ronaldo op de bank startte, walste in het laatste half uur over Everton via doelpunten van O'Shea, Rooney, Eagles en een eigen doelpunt van Phil Neville.

Chelsea kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Bolton. Via Michalik kwam Bolton op voorsprong, maar doelpunten van Kalou en een eigen treffer van Bolton-keeper Jaaskelianen maakten die voorsprong ongedaan. Net na rust legde Davies met een kopbal de eindstand vast, ondanks talrijke kansen voor de aanvallers van Chelsea.

Met nog drie wedstrijden te gaan heeft Man United nu vijf punten voorsprong op achtervolger Chelsea. United mag zich volgende week tot kampioen kronen als het de derby tegen Manchester City wint en Chelsea van Arsenal verliest.

Liverpool ging in de uitwedstrijd tegen Portsmouth met 2-1 te onder. Portsmouth speelde beter dan Liverpool en steeg door de overwinning naar plek zeven, die recht geeft op Uefa Cup-voetbal. Benjani Mwaruwari zette Portsmouth op voorsprong waarna Niko Kranjcar de 2-0 maakte. Sami Hyypia scoorde in de tweede helft nog de 2-1 voor Liverpool.

Wigan Athletic moet vrezen voor zijn plaats in de Premier League. De ploeg, met de Nederlanders Denny Landzaat en Arjan de Zeeuw, verloor zaterdag met 3-0 de thuiswedstrijd tegen West Ham United. Daardoor staat Wigan alleen nog op doelsaldo boven de degradatiestreep.

Morgenavond wordt nog de wedstrijd tussen Reading en Newcastle gespeeld.