Benítez waakt voor onderschatting

De kans is groot dat PSV er woensdagavond niet in zal slagen om de halve finales van de Champions League te bereiken. De Eindhovenaren moeten tegen Liverpool namelijk drie keer scoren. Toch waakt Rafael Benítez, trainer van de Engelse club, voor onderschatting van de tegenstander.

Om ervoor te zorgen dat Benítez zijn elftal scherp krijgt, refereert hij naar de finale van de Champions League uit 2005. Toen streed Liverpool met AC Milan om de titel. "We weten dat je in de Champions League na een 0-3-achterstand kan terugkomen", aldus de oefenmeester. "Dat hebben wij twee jaar geleden zelf aangetoond."

Tijdens deze finale, die in Istanbul werd gespeeld, kwamen The Reds met 3-0 achter. De Engelse ploeg toonde echter veerkracht en wist op gelijke hoogte te komen. Uiteindelijk moesten strafschoppen de beslissing brengen, welke door de ploeg uit de Premiership werd gewonnen.

"We moeten voorzichtig zijn. Deze duels kunnen gevaarlijk zijn", concludeerde Benítez. "Wanneer de spelers niet met de juiste instelling het veld betreden en je snel een tegendoelpunt krijgt, kun je in de problemen komen." Ook wilde hij zijn elftal nog een advies meegeven: "We moeten niet op een gelijkspel gokken. We moeten voor de zege gaan."