Villa: 'Ik ben te duur'

David Villa heeft in een interview aangegeven dat als er een leuke aanbieding zou zijn, hij best naar Engeland zou willen verkassen. Verder vindt hij zijn eigen prijs te hoog liggen.

De Spaanse spits van Valencia heeft al vaker media-aandacht gehad van de Engelse pers, maar geeft nu zelf ook aan dat hij ooit best in het Premiership zou willen uitkomen. Liverpool wilde Villa al overnemen van Real Zaragoza, maar de spits koos toen wijselijk voor Valencia, waar hij de één na de andere treffer in het net schiet.

"Ik ben nooit echt van plan geweest naar Engeland te gaan, maar als de kans komt zal ik er naar kijken", meldde de Spaans international. "Ik volg veel voetbal, waaronder ook veel wedstrijden uit de Premier League. Ik heb geen favoriete club, maar vanwege mijn persoonlijke relaties volg ik Liverpool het meest. Daar speelt namelijk mijn goede vriend Pepe Reina."

De Spaanse club zal zijn spits echter niet zomaar verkopen, en houdt vast aan de clausule in het contract van Villa. Deze bedraagt nog altijd een slordige ¤125 miljoen. "Ik vind het een belachelijk hoog bedrag", zegt de 25-jarige aanvaller. "Ik vind het dan ook veel te veel. Maar zo is voetbal, we zullen moeten zien wat ermee gedaan wordt."