McLaren richt zich op bandenevaluatie

McLaren Mercedes was de tweede vrije training niet bovenin de tabellen te vinden. Fernando Alonso reed zich naar een twaalfde tijd, waar Lewis Hamilton met een negende plaats de snelste van de twee was.

McLaren richtte zich in de tweede vrije training voornamelijk op het testen van de Bridgestone banden wat resulteerde in de tragere tijden, maar men verwacht wel dat de bolides tijdens de kwalificatie en race goed zullen presteren. "Het team testte hier afgelopen week waardoor het meeste werk aan de set-up al gedaan was. We hadden dus al een goede basis voor de training van vandaag. We hebben nu wat meer informatie kunnen verzamelen, maar alles ging eigenlijk zoals verwacht. Ik heb wat tijd besteed aan het opnieuw onder de knie krijgen van Sepang, want ik testte zelf niet vorige week, maar er waren geen verrassingen", vertelt Alonso.

Voor Hamilton verliep de dag ook voorspoedig: "Dit is mijn eerste Grand Prix van Maleisië, maar ik heb het circuit vorige week goed leren kennen tijdens de tests. De hitte en luchtvochtigheid waren als verwacht en ik heb er goed voor getraind. De training vandaag was redelijk normaal en we hebben wat verdere stappen voorwaarts genomen. De circuitcondities veranderden voortdurend, wat het lastig maakte de juiste balans te vinden. Ik kijk erg uit naar de kwalificatie van morgen."