'Grand Slam of Darts' in de maak

In november strijden de beste darters van de British Darts Organisation (BDO) en de Professional Darts Corporation (PDC) weer tegen elkaar. De naam van dit toernooi is 'Grand Slam of Darts'. In de prijzenpot zit een bedrag van 250.000 Pond. De winnaar mag 60.000 Pond op zijn rekening bijschrijven.

Aan dit nieuwe toernooi zullen 32 deelnemers meedoen. Hieronder bevinden zich ook de darters die het afgelopen jaar in de finale van een televisietoernooi stonden. Dit betekent dus dat onder andere Raymond van Barneveld, Phil Taylor, Martin Adams, Jelle Klaasen, Michael van Gerwen en John Part aan zullen treden. Dan moet deze groep de uitnodiging voor dit evenement natuurlijk wel aanvaarden. Verder zullen ook spelers als Roland Scholten, James Wade, Terry Jenkins, Colin Lloyd, Barrie Bates en Phill Nixon in actie komen.

Het is nog onduidelijk welke darters het deelnemersveld zullen completeren. Dit zal voornamelijk af gaan hangen van de zeven televisietoernooien die voor dit jaar nog op het programma staan. Mocht het zijn dat er na deze evenementen nog geen 32 spelers zijn, dan zal dit worden aangevuld met nationale kampioenen uit verschillende landen.

De voorzitter van de PDC, Barry Hearn, is erg blij met de Grand Slam of Darts: "Eindelijk komen de toppers van de twee dartsbonden elkaar tegen tijdens een groot toernooi. Nu zullen we uitvinden wie werkelijk de beste speler is."