Todt: "Er is geen nummer 1"

Volgens Jean Todt, teambaas van Scuderia Ferrari, zal er komend seizoen geen onderscheid gemaakt worden tussen Kimi Räikkönen en Felipe Massa.

"Kimi zal voor Ferrari rijden en Felipe zal voor Ferrari rijden", vertelt de Fransman tegen The Times. Ondanks dat er door vele mensen gezegd is dat Räikkönen niet de juiste persoon is voor Ferrari en niet in het team zal gaan passen, is Todt erg te spreken over de Fin: "Ik heb een erg goed gevoel bij Kimi en ik denk dat hij het hier uitstekend naar zijn zin zal krijgen. Hij zal ongetwijfeld voor goede resultaten gaan zorgen. Mijn taak is dat hij zich thuis gaat voelen en optimaal kan presteren. Ik hou er niet van om te praten, maar kijk liever naar de feiten. De meeste mensen die bij Ferrari zijn aangenomen zijn er jaren gebleven, dus ik hoop dat dit ook voor Kimi zal gelden."

Wat de werkzaamheden van Michael Schumacher als super-assistent volgend seizoen zullen zijn wordt door Todt samengevat: "Michael is een hele sterke pion in de autosport. We hebben Michael niet nodig om met de pers te praten, maar wanneer hij met het team in gesprek gaat zal hij van enorme waarde zijn. Zijn mening en zijn analytisch vermogen zullen erg belangrijk zijn. De mening van Michael is voor het hele team belangrijk."