[F3] Van Dam imponeert tijdens test

Tijdens een F3 test op het Franse Magny-Cours heeft Carlo van Dam een goede indruk achtergelaten op het team van Signature-Plus. Ondanks de wisselende weersomstandigheden slaagde de jonge Nederlander erin de snelste tijd van de dag te noteren.

’s Ochtends reed Van Dam zijn allereerste ronden met de F3 bolide van Signature Plus, welke wordt aangedreven door een Mercedes motor. Signature Plus werd afgelopen seizoen derde in het constructeurskampioenschap van de Formule 3 Euroseries.

Op een natte baan maakte de jonge Vlaardinger twee runs op regenbanden. Hierna werd de overstap naar slicks gemaakt. In de ochtend werkte Van Dam aan de set-up van de bolide. Na enkele kleine aanpassingen werd er na de lunch gereden voor de snelle ronden. Dat deed de talentvolle Nederlander met een gebruikt setje banden. Hij kwam tot 1:35.3. Gezien de weersverachting werd besloten reeds vroeg in de middag een nieuw setje banden te monteren. Van Dam moest zijn snelle ronde helaas afbreken omdat Yann Clairay, ook testend voor Signature Plus, van de baan was geschoten. Na de hervatting reed de Nederlander nog één snelle ronde: 1:35.0. Niet veel later werd de test afgebroken omdat de gebruikte banden te ver versleten waren om betere tijden te noteren.

De Nederlander is uitermate tevreden over zijn test: "Het was een hele positieve testdag! Ik had graag nog wat meer kilometers gereden om aan de fine-tuning te werken, aangezien Magny Cours een hoop uitdagende bochten heeft waar je met een Formule 3-wagen echt de limiet moet vinden. Jammer dat we de sessie na de zoveelste rode vlag moesten beëindigen, want als ik de run gewoon had kunnen afmaken hadden we nog wel een halve seconde harder kunnen gaan. Desalniettemin ging de samenwerking met het team erg voortvarend en vonden we een goede balans in de wagen. Ik heb in totaal 65 ronden kunnen rijden en wist me goed aan de wisselende baanomstandigheden aan te passen. Het doel was om te kijken hoe de combinatie Signature-Carlo van Dam werkt en voorlopig ben ik daar erg optimistisch over. Dit is zeker een serieuze optie voor 2007. Ik hoop dat ik de kans krijg om volgend jaar mijzelf te mogen bewijzen in de Formule 3 klasse (dat in het voorprogramma van de DTM en sommige Formule 1-races wordt gehouden), daarvoor is de hulp van onze sponsors essentieel. Er is bovendien al langere tijd contact met Philippe Sinault, teambaas van Signature-Plus, en ik wil hem en zijn team daarom bijzonder bedanken dat ze mij deze kans hebben geboden!"