Vooruitblik: SC Heerenveen - AZ

Komend weekend wordt de veertiende speelronde in de Eredivisie afgewerkt. Ditmaal is door jullie gekozen voor een voorbeschouwing op SC Heerenveen - AZ. Deze wedstrijd wordt zondag afgewerkt in het Abe Lenstra-stadion.

Bij Heerenveen is de inzetbaarheid van Jakob Poulsen twijfelachtig. Poulsen heeft een voetblessure overgehouden aan de UEFA Cup-wedstrijd tegen Parma. De Deense verdediger liep een lichte kneuzing van het middenvoetsbeentje op.

Kew Jaliens doet zondag niet mee. De verdediger heeft een lichte verrekking opgelopen aan zijn hamstring. Hoewel de kwetsuur niet ernstig is, heeft trainer Louis van Gaal de international niet opgenomen in zijn selectie. Stijn Schaars behoort daarentegen wél tot de selectie van de Alkmaarders, ondanks een lichte blessure aan zijn buikwand.

Zondag speelt AZ tegen SC Heerenveen de duizendste wedstrijd in de Eredivisie. Van de 999 voorgaande Eredivisiewedstrijden zijn er 34 door Alkmaar ’54 en 965 door AZ (’67) gespeeld. In totaal wordt het treffen in het Abe Lenstra Stadion de 1805e wedstrijd van AZ en Alkmaar ’54 in het betaald voetbal.

Vorig seizoen, op 16 april van dit jaar, won AZ in het Abe Lenstra-stadion met 2-4. Door de winst toen waren de Alkmaarders zeker van een tweede plaats in de eindstand.

Heerenveen - AZ begint zondag om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Nijhuis.

Submitter:  Bron: FOK!